PDA

צפייה בגרסה מלאה : רעיון מה לעשות מפחד לעלות לאוויר

rossg1
10-12-2011, 14:57:47
שלום לחברי הפורום יש לי מסוק הוריקן425 אין לי הרבה ניסיון בהטסות
אבל כול פעם שאני רוצה לעלות אני מקבל פיק ברכיים עד כידיי כך שמוכן לוותר על הטיסה
מה עלי לעשות איך להידגבר על הפחד:mad::mad::mad::mad::mad:

Trex450
10-12-2011, 15:06:43
כבל חניך מדריך יכול להיות מאוד מועיל לטיסות ראשונות

guy1a
10-12-2011, 15:23:23
איפה אתה בארץ ?

T_A
10-12-2011, 15:33:27
גם לי זה קורה אחרי שאני לא מטיס הרבה זמן , פשוט תתחיל רגוע - איזה ריחוף קטן לכמה דקות ואז זה כבר יחזור אלייך.

yuvalnet
10-12-2011, 15:37:48
גם לי יש את ההוריקן 425 וגם יש לי פחד במה
אבל נראה לי שצריך קודם להתמחות בסימולטור לפני כל נסיון לעלות מסוק לאוויר(מסוכן ויקר)
אומנם ניסיתי להרים את המסוק רק פעם אחת עם מישהו
ואחרי כמה שניות אמר לי להוריד אותו ושברתי לו סקיד(שבר קטן)
ומאז הוא יושב לנוח על הארון.
ולגבי הכבל יש גם חיבור כזה לשלט DX7?

hagpel
10-12-2011, 16:20:43
תתחיל בריחוף רגוע, נידנודים ימינה ושמאלה ותקבל את הרגש...
בסוף זה משתחרר

wonderd
10-12-2011, 16:43:57
לא יודע איך מידגברים על פחד, אבל כדי להתגבר עליו - גש לשטח הטסה ובקש ממישהו עם שלט כמו שלך להתחבר אליך בכבל ולהדריך אותך לדקה או שתייםץ
הפתרון ההגיוני יותר הוא למצוא לך מדריך שייתן לך כמה שיעורים בסיסיים - זה שווה לא מעט ריסוקים מיותרים..

Friman
10-12-2011, 18:00:12
לא יודע איך מידגברים על פחד, אבל כדי להתגבר עליו - גש לשטח הטסה ובקש ממישהו עם שלט כמו שלך להתחבר אליך בכבל ולהדריך אותך לדקה או שתייםץ
הפתרון ההגיוני יותר הוא למצוא לך מדריך שייתן לך כמה שיעורים בסיסיים - זה שווה לא מעט ריסוקים מיותרים..
+1,
וסביר שגם עם מדריך תהיה מאד לחוץ בהטסות הראשונות. אחרי שיעור ההטסה בו הטסתי לראשונה מסוק 6 ערוצים נסעתי הבייתה וישנתי איזה 4 שעות, רמת הריכוז והאדרנלין בכמה הטסות הראשונות זה דבר שקשה להסביר, וזה מאד מעייף. לפחות לי זה היה ככה.
מעבר לכך צריך לאזור אומץ ולצאת להטיס. ככל שעובר הזמן והמסוק עומד על המדף, יילך ויהיה יותר קשה לתפוס תעוזה ולעשות את הצעד הראשון. ושוב, כמו שנאמר - בליווי מדריך בהתחלה.

AMIR
10-12-2011, 18:12:17
כולם נותנים לך אחלה הצעות אבל יש רק שני דרכים משתלבות יחדיו והן
1. סימולטור סימולטור סימולטור
2. מדריך שיתן לך הערות ויכוון אותך ויעזור לך לתחקר טעויות

מה שייתן לך ביטחון שה שעות טיסה וכמה שיותר בהפרשים צפופים כמה שאפשר!
אני חזרתי להטיס במלוא מובן המילה רק לפני שבועיים, עזבתי את העסקנות בצד
בחרתי לי את הכלי שלי ואני רץ איתו בלי שינוים ובלי שדרוגים פשוט לצבור שעות

בברכה
אמיר

optiplex
10-12-2011, 18:22:59
רוס, זה מגיע לבד עם הרבה אימונים
אין פה נוסחה מיוחדת איך להתגבר על הפחד, זה רק קצת אומץ, ביצים רועדות, תעלה לריחוף קטן, תרד בזהירות, תעלה ... תרד ... לאט לאט
עברת כבר כמה שיעורים, אתה צריך עכשיו לנסות לבד
תבוא לשטח נעזור לך ....

naor14
10-12-2011, 18:58:34
מה שעזר לי בהתחלה להתגבר על הפחד זה היה לתת
מנוע בהדרגה(בלי שהמסוק מתרומם) ואז הייתי סוגר אתה המנוע
(אחרי כמה שניות) ואחרי כן הייתי עולה לריחוף של 3 שניות ויורד
וזה מה שעשיתי בהתחלה כדי להתגבר על הפחד הראשוני. בנוסף
תנסה להגדיר לך בראש מה אתה עושה לפני שאתה עולה לאוויר, כך נשימה
עמוקה לפני כן, זה עוזר להסדיר את הדופק.

Friman
10-12-2011, 19:21:50
למען האמת כולנו ענינו לך תשובות מלומדות מבלי לשאול שאלה בסיסית ומאד רלוונטית. במיוחד כשמסתבר שעשית כמה שיעורי הטסה - ממה אתה פוחד בדיוק?
יכולות להיות מספר סיבות לפחד מהטסה וטעות להניח כמובן מאליו שמה שכל אחד מאיתנו חושש או חשש ממנו בתחילת דרכו, זהה למה שמרתיע אותך: אתה חושש שהמסוק ייתרסק- מעלויות הריסוק? אתה חושש חלילה להיפגע או לפגוע במישהו? אתה חושש מתגובות ״הקהל״ בשטח ההטסה? אתה חושש מהרעש, מהאדרנלין והריכוז הנדרש? אתה חושש שלא תצליח להטיס מספיק טוב? שיקרה משהו בלתי צפוי ולא תדע להתמודד? ואנא אם אתה רוצה עצות וטיפים רלוונטיים שיעודדו אותך איפה שקשה לך, אל תענה ״מכל זה ביחד״, כל אחד חושש מדברים אחרים. אז.. כשכולם עומדים בשטח ההטסה ומישהו שואל ״מי הבא שעולה?״, מה עובר לך בראש?
*אני מדגיש שאין כוונתי להקל ראש בהטסה - צריך לשמור על זהירות וערנות וראוי שיהיה בך קורטוב של פחד, במיוחד בתחילת הדרך. גם לי יש כמה דברים בהטסה שמפחידים אותי ומפריעים לי להתקדם. כוונתי היא שלמקד קצת יותר מה הגורם לפחד שלך יעזור לכוון אותך יותר ביעילות להתמודדות.

guy1a
10-12-2011, 19:31:03
פרימן אני עד היום רועד להרים את המסוק .. זה לא עובר.
מי שזה עבר לו צריך להחליף תחביב :)

liran
10-12-2011, 19:33:38
פרימן אני עד היום רועד להרים את המסוק .. זה לא עובר.
מי שזה עבר לו צריך להחליף תחביב :)

צודק במאת האחוזים ;)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

hagpel
10-12-2011, 19:38:05
למען האמת כולנו ענינו לך תשובות מלומדות מבלי לשאול שאלה בסיסית ומאד רלוונטית. במיוחד כשמסתבר שעשית כמה שיעורי הטסה - ממה אתה פוחד בדיוק?
אתה חושש שהמסוק ייתרסק- מעלויות הריסוק? אתה חושש חלילה להיפגע או לפגוע במישהו?

צודק, אחרי הריסוק השני וכשעשיתי ביטוח צד ג עברו לי כל הפחדים!!! :p

liran
10-12-2011, 19:43:35
הפחדים צצים בדרך כלל כשמנסים לצאת "מאזור הנוחות" ולנסות משהו חדש באויר ואז כעבור זמן החדש הופך לנוח וחוזר חלילה, למרות שבעיניי זה יותר ריגוש מאשר פחד.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Friman
10-12-2011, 20:01:51
חברים יקרים, בהטסה יש לי עוד המון מה ללמוד מכל אחד ואחד מכם, אבל בעניין חרדה ופחד, איך נאמר פה פעם... ״ברשותכם, אני יודע על מה אני מדבר״?
יש הבדל בין התרגשות, עוררות, ואפילו פחד - שמתגברים עליהם, מתמודדים איתם ולומדים אפילו להנות מהם, לבין חרדה שמשתקת ומביאה לכדי הימנעות. כפי שציינתי טבעי להתרגש מההטסה ואף ראוי לפחד ממנה, כל עוד מתמודדים עם הפחד באופן יעיל שמקדם זהירות ולא משתק. התגובות שלכם לשאלה שלי הן במישור ההתמודדות, בעוד אני מדבר על ההימנעות.

rossg1
10-12-2011, 21:32:35
תודה רבה לך אבל אני לא יודע מי מה אני מפחד אני מרגיש מין לחץ אולי מי ריסוק או שלא אוכל להישטלת על המסוק ...
לדוגמא
היום היטסתי אותו מספר שניות אפשר להגיד באה רוח ועילתה אותו גבוה יותר מימה שרציתי ונלחצתי מיזה והורדתי אותו מייד ושברתי תושבת של סקיד ,למזלי יש עוד כמה סטים
:(:(:(:(

rossg1
10-12-2011, 21:36:33
נתניה

Friman
10-12-2011, 21:54:00
עצה שקיבלתי הבוקר, ואני מסכים איתה במאה אחוז, היא לא לנסות לתרגל בשטח מה שאתה לא חש בו שליטה מלאה בסימולטור. ואוסיף לזה עוד תוספת קטנה - שליטה מלאה כולל תרגול מצבים בלתי צפויים. אתה יכול להוסיף בסימולטור הטסה בתנאי רוח שונים ובתנאי תאורה שונים, להוסיף תקלות שיופיעו באופן רנדומלי ויחייבו אותך להתמודד איתן (לפחות בפניקס אפשר), וגם אפשר ליזום מצבים יזומים שמחייבים התמודדות, למשל בזמן ריחוף לתת מכה חדה באחד הסטיקים לאחד הכיוונים (לדמות מכת רוח פתאומית) ולהתאמן על חזרה למצב ריחוף יציב. לי למשל יש קושי להתגבר על הלחץ כשהמסוק טס לכיווני בnose in (טיסה קדימה אליי, לא ריחוף)- בטיסה כזו התרסק לי המסוק לפני חודשיים. אז אני מתרגל בסימולטור הטסה כזו בדיוק כולל איך בדיוק להיחלץ ממצב סכנה ואיך לפנות ולבלום במצבים כאלו. זה לא גורם לי פחות לפחד בשטח כשאני מתרגל את זה עם המסוק באוויר, אבל זה מטמיע דרכי תגובה והתמודדות כך שאני לא קופא ולא מגיב בפאניקה כפי שקרה לי בפעם בה המסוק התרסק. אז אומרים בלב ״בלי פאניקה, תירגלתי ואני יכול להתמודד עם זה״, ומתמודדים. מהטסה להטסה ההתמודדות טובה יותר. אגב עוד דבר שגיליתי שמאד מבלבל כשת׳כלס התחלתי להטיס מסביב ולא רק לרחף, זה לצמצם גובה כשהמסוק עולה גבוה מעליי. לזה אין לי תשובה טובה, רק לזכור בראש שהורדה מהירה מדי של הסטיק בוודאות תשתול את המסוק ברצפה אם אתה מטיס לא מיומן מספיק, לכן אני משתדל לרדת בגובה לאט לאט.
חשוב להטיס במרחק סביר ממך ובגובה סביר כדי שבמידה ותילחץ ותתבלבל יהיה לך טווח ביטחון לתקן. אני ממליץ גם לתרגל בסימולטור אוטורוטציה כי קאט בבקר זה משהו שאם יקרה, בוודאות זה יבוא ללא התראה מראש וכדאי להיות מתורגל עד כמה שניתן.
וכמובן כמו שנאמר פה בחצי בדיחה - תעשה ביטוח. תאונות מתרחשות לצערינו - זה לא יפחית מהפחד אבל אם חלילה כן תפגע בעצמך או במישהו אחר, עדיף שזה יהיה עם ביטוח. זה לא ברמת הפחד, אלא עניין של אחריות.

dror_z
10-12-2011, 21:54:56
סימולטור זה ברור
mcpx מאוד יעזור
מדריך גם
תחשוב - מה כבר יכול להיות
ברוב המקרים בהוריקאן במיוחד בריסוקים בשלב של ריחוף הנזק הוא לא יותר מ 30 דולר
הריסוקים שקורים כתוצאה מהפחד עולים יותר

אם לא תסתדר תגיע לשטח נחליף לך את הביצים :)

alex1312
10-12-2011, 22:22:13
תחשוב על בחורות כשה אתה מטיס יעבור לך מהר ******************חח:D:D:D:D:D:D:D

guy1a
11-12-2011, 04:40:36
פרימן, בשביל הפחד לענייני nose in פתחתי לי מיומנות על בתרגולת של סיבוב "החוצה" על המקום. זנב מקס הצידה יחד עם סייסליק אחורה והצידה לאותו צד.
כלומר אם הוא בא אלי מהר מידי לטעמי, אני עושה צלחת על המקום הצידה בצורה כמעט אוטומטית ...

או נותן רוורס .. לעצור ...

בשבילי זה עובד...

rossg1
11-12-2011, 07:19:59
סימולטור זה ברור
mcpx מאוד יעזור
מדריך גם
תחשוב - מה כבר יכול להיות
ברוב המקרים בהוריקאן במיוחד בריסוקים בשלב של ריחוף הנזק הוא לא יותר מ 30 דולר
הריסוקים שקורים כתוצאה מהפחד עולים יותר

אם לא תסתדר תגיע לשטח נחליף לך את הביצים :)

השאלה מה הגודל של ביצים יש לך כי לי ביצים די גדולות אבל ,לאחר טיסה אני מתקשה למצוא אותם!!!!;);););)
מי איפה אתה בארץ שאוכל לתאם החלפה של ביצים!!!!!

zvok
11-12-2011, 09:14:04
אני מציע לך להתחיל עם מסוק קטו כמו mCPX אודומה כמו שמתאר guy1a.

יש גם את Radd Flying School. תחפש באינטרנט.

מדריך הטסה מעולה.

שחר לזרוב
11-12-2011, 10:38:31
אני מציע לך להטיס, ועוד להטיס, ועוד להטיס, ולהתאמן בסימולטור על הדברים הבסיסיים ולהבוא לשטח ולהטיס וליישם את מה שעשית בסימולטור ואז להטיס עוד ועוד . . . . . . .
בקיצור, הבנת את הרעיון. התכתבות באינטרנט לא תעזור לך לקבל אומץ או להשתפר, רק אימון בסימולטור והטסה בשטח.
אם אתה מפחד להטיס, תעלה בגובה, תיקח מדריך, תטיס מסוק זול, לך להטיס בזמן שאין הרבה אנשים בשטח, אבל בכל מקרה אתה חייב . . . . . . ל ה ט י ס ה ר ב ה !!!