צפייה בגרסה מלאה : מיתקון ג׳יירו ספרטן- Trex 500E
Friman
12-12-2011, 17:24:08
בחוברת של הג׳יירו ההמלצה היא למתקן רק עם ספוגית דו״צ 3 מ״מ אחת עבור מסוק 500, ללא הפחית.
יחד עם זאת כשהתקנתי את הג׳יירו המקורי (gp780) רק עם הספוגית שהגיעה איתו ללא פחית (מגיע בלי פחית), הוא סבל מרעידות מהגוף ונאלצתי לשים פחית עם ספוגית דו״צ 3 מ״מ משני הצדדים. השבוע אני רוצה למתקן את הספרטן ומתלבט אם להתחיל לפי הגדרת החוברת שלו רק עם ספוגית 3 מ״מ או ללמוד מלקחי העבר ולשים מראש עם פחית. זה יכול להזיק או להפריע במשהו, לשים עם פחית ליתר ביטחון?
מה אומרים בעלי הנסיון עם הספרטן? אני קיבלתי את הרושם שכולם ממתקנים אותו עם פחית, עם ספוגית 3 מ״מ למטה ודו״צ 1 מ״מ למעלה.
תודה!*
ב500 שהיה לי , חיברתי רק עם מדבקה אחת, עבד יופי.
אולי אתה צריך לבדוק האם יש עודף רעידות בגוף ולמצוא את המקור שלהם
Friman
12-12-2011, 17:54:30
אם אני זוכר נכון תומר ה500 שלך היה esp, עם TT, נכון?
שלי 500E עם זנב מונע ברצועה. ממה שאני קורא ברשת זו תופעה נפוצה שבמסוק הזה יש הרבה רעידות על תושבת הבום בגלל מנגנון הנעת הרצועה. ניסיתי אגב למתקן גם על רצפת המסוק ללא פחית (את הalign gp780) וגם לא היה מספיק טוב; היה שיפור אבל זה לא היה נוח. התוצאות הכי טובות היו על תושבת הבום עם פחית ו2 ספוגיות.
בכל אופן אשמח לשמוע עוד חוות דעת ;). חבל להרוס מדבקות...*
wind556
12-12-2011, 17:58:10
גיל, תתקין עם הפחית בדיוק בסדר שתיארת וזהו
אני מתקין כך כברירת מחדל כבר הרבה זמן על הרבה מסוקים
Friman
12-12-2011, 20:42:32
אם אפשר על הדרך עוד שאלה קטנה... בחוברת רשום בהנחיות למיתקון המשפט הבא: ״do not fit cable braid over the gyro wires״. אני מבין שהכוונה היא לא לעטוף את כבלי הג׳יירו בmesh guard? מדוע לא? אני באוטומט כחלק ממיגון כל חוטי הסרבואים ברשת עשיתי זאת גם לחוטי הג׳יירו. למה לא לעשות את זה? במה זה מפריע לג׳יירו? האם הכוונה רק לחוטי הג׳יירו או גם את חוטי סרבו הזנב אין למגן? הופתעתי שמפורשות מזהירים שלא למגן כך את חוטי הג׳יירו.
אני בחרתי להקשיב להם ולא לשים mesh על הכבל , גם דאגתי לעגן אותו בלי למתוח אותו כדי שלא יזוז כאשר המסוק משתולל
wonderd
12-12-2011, 20:53:03
ה GP780 רגיש מעט יותר מג'יירואים אחרים ולכן פחית יכולה לפתור את בעיית הרגישות, במסוקים חשמליים באופן עקרוני אין צורך (וגם לא מוגדר בהוראות) לשים את הפחית, הדבר תקף גם לספרטן.
לגבי עטיפת הכבל ועיגונו - המטרה היא למנוע הפרעות ורעידות לאורך הכבל ולכן כדאי להרחיק אותו ממקורות כאלה.
SEVEN
12-12-2011, 20:55:55
אם אפשר על הדרך עוד שאלה קטנה... בחוברת רשום בהנחיות למיתקון המשפט הבא: ״do not fit cable braid over the gyro wires״. אני מבין שהכוונה היא לא לעטוף את כבלי הג׳יירו בmesh guard? מדוע לא? אני באוטומט כחלק ממיגון כל חוטי הסרבואים ברשת עשיתי זאת גם לחוטי הג׳יירו. למה לא לעשות את זה? במה זה מפריע לג׳יירו? האם הכוונה רק לחוטי הג׳יירו או גם את חוטי סרבו הזנב אין למגן? הופתעתי שמפורשות מזהירים שלא למגן כך את חוטי הג׳יירו.
מהאתר של ספרטן:
Do not fit cable braid over the gyro wire. It stiffens the wire and allows vibrations to be transmitted through it.
Friman
16-12-2011, 10:34:35
מסתבר ש״אלוהים (כמו שאומרים..) נמצא בפרטים הקטנים״ ;)
לפני שהחלפתי לספרטן עשיתי ניסוי עם הGP780 המקורי של המסוק, הסרתי את הmesh guard לפי ההמלצות פה ובחוברת של הספרטן, ו-וואלה, הזנב יציב כמו בלוק... העליתי קצת את הגיין, הסתבר שרעידות קלות שקודם ייחסתי להאנטינג הגיעו כנראה מהגוף כי כעת כשהעליתי גיין בכמה אחוזים אין רעידות בכלל וגם שמירת הזנב במשחק עם המצערת הרבה הרבה יותר טובה... עכשיו אני בדילמה אם להתקין את הספרטן הדנדש שמחכה בקופסא :confused:
סתם, אין התלבטות. לפחות אני יודע שהבעיות שהיו לי לא קשורות כנראה בGP780 עצמו (אם כי אולי רגישות היתר שלו תרמה לעניין) אלא למיתקון וכיוונים שלא היו מושלמים.
wonderd
16-12-2011, 15:15:05
במקומך אני לא הייתי נוגע בספרטן כרגע אלא משאיר אותו לשעת צורך. אם ה 780 עובד לך טוב - למה לגעת?
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.