PDA

צפייה בגרסה מלאה : זהירות! מקרה מרגיז בשימוש עם סימולטור

yuvalnet
17-12-2011, 23:22:27
יש לי סימולטור פניקס ואני מתאמן בו כבר כמעט חודש
היום הלכתי עם חבר להטיס ולמזלי הטוב השלט לא היה טעון ולכן לא הטסתי(טיסה ראשונה שלי)
באותו הרגע היתה הרגשה מבאסת להגיע עד השטח ובסוף לא להטיס ממש מדכא
חזרנו יותר מאוחר שהחבר הטיס ובאנו להטיס בסימולטור
אצלו במחשב,עכשיו אני מנסה להטיס והסטיקים לא טובים לי הכל הפוך לי
אני מושך סטיק למטה ורגיל שזה מעלה זנב אצלו זה מוריד זנב אני מסובב את המסוק ימינה הוא מסתובב שמאלה
אמרתי לו שיש בעיה בשלט הוא לא תקין.עכשיו הבחור טייס וגם מטיס מסוקים כתחביב
הסביר לי את הטעות שאני בעצם במשך חודש מתאמן על סטקים הפוכים
ועכשיו זה להתחיל הכל מהתחלה עם בסיס גרוע שזה מטריף ברמות.
אז לכל המתחילים עם סימולטור תקפידו לראות האתם מכוונים את השלט כמו שצריך
מקווה לחזור לסורי בהקדם
לילה טוב

מושיק
17-12-2011, 23:46:54
היום הלכתי עם חבר להטיס ולמזלי הטוב השלט לא היה טעון ולכן לא הטסתי(טיסה ראשונה שלי)
אני מושך סטיק למטה ורגיל שזה מעלה זנב אצלו זה מוריד זנב אני מסובב את המסוק ימינה הוא מסתובב שמאלה
מקווה לחזור לסורי בהקדם
לילה טוב

אז לכל המתחילים קחו מדריך לפני שתיפצעו/תהרגו מישהו בסוף!!!

oz_adari
17-12-2011, 23:50:31
קרה לי גם אבל הרבה לפני שהתחלתי להטיס/דיברתי עם מדריך, אבל שמתי לב לבעיה כבר אחרי כמה ימים, אני ממליץ לך ללחוץ על r כשאתה בסימולטור ואז זה יראה לך את השלט שלך (תוודא שאתה mode2 בסימולטור)
וככה אם אתה הפוך אתה תשים לב שאתה מושך ימינה ובסימולטור זה מושך שמאלה.

dbrosh
18-12-2011, 00:35:10
מקווה לחזור לסורי בהקדם
לילה טוב

ענק!

paylot
18-12-2011, 05:40:21
גם בסימולטור לפני שנוגעים מתייעצים;)

giliav
18-12-2011, 06:18:12
גם לי זה קרה כשהתחלתי... למדתי מסרטי ווידאו אמריקאים ולכן השלט והמסוק שהיה לי אז היו במוד 1 :-)
לא עליתי על הטעות עד שחבר לקח את המסוק לטסט פלייט. זה מצחיק ומתסכל כאחד.
אני שמח לאמר לך אבל שקל מאוד לעשות את הסוויטץ למוד 2 בראש כי הוא הרבה יותר אינטואיטיבי לדעתי.

Friman
18-12-2011, 06:44:54
אם שוכחים לרגע את התסכול והעצבים שלך, זה ממש סיפור משעשע... מזל שלא ניסית להטיס ככה מסוק אמיתי שמוגדר נכון...
קח את זה בקלות... בסימולטור מתרגלים בעיקר תנועת סטיקים נכונה אבל לא רק, גם אוריינטציה כללית, רגישות להבחין בתנועות קטנות של המסוק ועוד. אני מניח שייקח לך כמה ימים, מקסימום שבוע- שבועיים להגיע חזרה לאותה הרמה עם הכיווני סטיקים הנכונים. להבדיל מהמקרה שלך, אני התחלתי להטיס (גם בסימולטור וגם בשטח) באמצעות שני האגודלים בלבד; המליצו לי לעבור להחזקת ״פינצטה״ (עם האגודל והאצבע) ולקח לי שבוע להסתגל, בהתחלה השליטה שלי בסימולטור הייתה גרועה וכל הזמן התרסקתי ואיבדתי שליטה אבל לאט לאט זה בא והשתרש. הבחנת בטעות בזמן, יהיו לך עוד מספיק שעות סימולטור ועוד מספיק הטסות בשטח לתרגל נכון. *

oov
18-12-2011, 08:25:27
אז לכל המתחילים קחו מדריך לפני שתיפצעו/תהרגו מישהו בסוף!!!

+1

ziki
18-12-2011, 15:00:04
איזה צירוף מקרים
בזמנו כשלמדתי להטיס הייתי מגיע יחף לשטח כיוון שחשבתי שמטיסים עם האצבעות ברגליים.
יום אחד נתקלתי בחבורה של מטיסים שהראו לי את הטעות ומאז נהיה לי הרבה יותר קל וגם יותר חם ברגליים.
מסקנה, קח מדריך ורצוי גם מדריך כתוב ;)

rafulikos
18-12-2011, 17:13:20
איזה צירוף מקרים
בזמנו כשלמדתי להטיס הייתי מגיע יחף לשטח כיוון שחשבתי שמטיסים עם האצבעות ברגליים.
יום אחד נתקלתי בחבורה של מטיסים שהראו לי את הטעות ומאז נהיה לי הרבה יותר קל וגם יותר חם ברגליים.
מסקנה, קח מדריך ורצוי גם מדריך כתוב ;)

ח ח ח ח , הרגת אותי מצחוק .

Friman
18-12-2011, 17:34:44
זכור לי סרטון שמישהו העלה פה לפני חודשיים של תחרות הטסה בארה״ב מעל המים..
מישהיא הטיסה שם עם השלט מאחורי הגב. מבולבלת שכמותה ;)
ככה זה כשחוסכים על שיעורי הטסה

michaelgl
18-12-2011, 19:45:15
עכשיו אתה יכול להטיס nose-in
ולא זנב אליך =]

shahar_IAI
19-12-2011, 05:37:27
תעשה RESET :
צא לאיזו חופשת סקי או טראק בגונגל ותחזור כמו חדש.
תתחיל מהתחלה...

dbrosh
19-12-2011, 11:16:04
או שתעשה reverse בשלט לסרוואים למצב כמו שאתה רגיל ותנסה להטיס ככה ותראה מה יקרה. מקסימום, אתה יודע, הרי החלפים של הוריקן מאוד זולים. זה היתרון הגדול שלו

Friman
19-12-2011, 11:43:19
או שתעשה reverse בשלט לסרוואים למצב כמו שאתה רגיל ותנסה להטיס ככה ותראה מה יקרה. מקסימום, אתה יודע, הרי החלפים של הוריקן מאוד זולים. זה היתרון הגדול שלו
זה לא נשמע לי פיתרון חכם כל כך... וזה בכלל לא קשור לריסוקים. כשהוא ירצה בטיסת מבחן שהמדריך שלו יבדוק את המסוק מה הוא יגיד לו, ״אה רגע, תלמד להטיס הפוך״? או כשהוא ייצטרך עזרה ויבקש ממישהו לבדוק את המסוק פעם? נכון שאפשר כל פעם כזו לשנות רוורסים, אבל - מה אם פעם הוא ישכח להחזיר את הררוורסים חזרה ויעלה ככה להטיס? זה לא נשמע לי פיתרון יעיל להתרגל להטיס בצורה שונה מכל מי שסביבך

dbrosh
19-12-2011, 12:50:39
זה לא נשמע לי פיתרון חכם כל כך... וזה בכלל לא קשור לריסוקים. כשהוא ירצה בטיסת מבחן שהמדריך שלו יבדוק את המסוק מה הוא יגיד לו, ״אה רגע, תלמד להטיס הפוך״? או כשהוא ייצטרך עזרה ויבקש ממישהו לבדוק את המסוק פעם? נכון שאפשר כל פעם כזו לשנות רוורסים, אבל - מה אם פעם הוא ישכח להחזיר את הררוורסים חזרה ויעלה ככה להטיס? זה לא נשמע לי פיתרון יעיל להתרגל להטיס בצורה שונה מכל מי שסביבך

אני מצטער אבל אני לא מקבל את הטענה שלך. אם הבנאדם התרגל להטיס בצורה מסויימת ונוח לו ככה, אז למה אתה מנסה לכפות עליו את דעתך ואת ההרגלים שלך. זה ממש לא דמוקרטי. אותי למשל מאוד מעניין לראות את השיטה שלו - אולי היא נוחה יותר? למה להיות צמוד דווקא לדרכים הישנות? אולי הוא פיתח שיטת הטסה חדשה ממש נוחה ואנשים אחרים ירצו לאמץ אותה? ואז יהיה כמו מוד 1 ומוד 2, יהיה גם מוד 3, והרבה אנשים יטיסו כמו שאתה קורא "הפוך", אבל אז זה כבר לא יהיה הפוך, זה יהיה רגיל, ואתה הוא זה שתטיס "הפוך". יכול להיות שהבנדאם עלה פה על משהו ואני חושב שצריך לבדוק לפני שפוסלים

Friman
19-12-2011, 13:35:06
למעשה בעולם השלט רחוק יש לידיעתי גם MODE 3 וMODE 4, אבל הם לא ממש נפוצים. כך או כך אם אני מבין נכון הסוגייה של הבחור איננה הקצאת ערוצים לסטיקים אלא כיוון התנועה של הסטיקים עצמם. המודים השונים עניינם הקצאת ערוצים לסטיקים ולא כיוון התנועה בתוך הערוצים, להבנתי.
תעשה דרור מה שטוב לך. כשפותח השרשור, כמטיס חדש - ייצטרך לקבל הדרכה וינסה ללמוד ביצוע של תרגילים מסויימים בהמשך, כיוון הסטיקים אצלו יהיה שונה משל כל מי שסביבו וזה יקשה עליו ללמוד לדעתי. כיוון הסטיקים מבחינת הטיה קדימה אחורה בElevator הוא מוסכם לא רק בכל דגמי המסוקים המוכרים לי, מעבר לMODE, אלא גם בכל הטיסנים והדאונים ולדעתי הבלתי מומחית בעליל גם בכלי טיס מציאותיים - בכל אלו הטיית הסטיק לעבר הגוף מביאה להטיית האף כלפי מעלה. אני לא מומחה להסטוריה תעופתית ולא לאווירונאוטיקה, אבל נראה לי שאם בכל כלי הטיס כיוון הסטיק הוא כזה, יש בזה הגיון כלשהו. אנחנו מדברים על כמה עשורים של תעופה, לא משהו שמישהו המציא אתמול. גם לגבי סטיק הRUDDER - מקובל במסוקים עד כמה שידוע לי, שכל התייחסות להטיה על ציר הRUDDER מתייחסת לכיוון האף. כך הסבירו לי יותר מאדם אחד עם נסיון רב בהטסה ובהדרכת הטסה. כשאצלו סטיק הRUDDER לפי מה שהוא תיאר, מתייחס לתנועת הזנב ולא לתנועת האף. זהו כיוון התייחסות מוסכם, כשאומרים "קח ימינה" מתכוונים לאף ימינה ולא לזנב וזה דבר ברור מאליו בין כולם. עלול לקרות מצב שבמהלך הדרכת טיסה או אפילו במצב סכנה כשהמטיס מרוכז במסוק ולא שם לב, מדריך או מישהו אחר יצעק לו "קח ימינה" והוא יטה את הסטיק ימינה מה שיביא לתנועת האף על פי הכיוונים שלו, לצד שמאל. מעבר לכך שכל צורת החשיבה בלימוד הטסה הוא בהתייחסות לכיוון האף בלבד ולא לזנב; ללמוד להטיס לפי כיוון הזנב ולא האף זה לא רק תנועת סטיקים שונה, אלא נקודת מבט שונה לגמרי על אופן התנועה של המסוק במרחב. ולדעתי, שוב, דעתי בלבד, תעשה אתה מה שאתה רוצה - זו טעות כמתחיל לפני שהוא יודע לרחף בכלל, להתחיל מההתחלה ללמוד את העסק באוריינטציה שונה מכל מי שסביבו.
I REST MY CASE
כל אחד יעשה כראות עיניו

מושיק
19-12-2011, 19:01:09
אני מצטער אבל אני לא מקבל את הטענה שלך. אם הבנאדם התרגל להטיס בצורה מסויימת ונוח לו ככה, אז למה אתה מנסה לכפות עליו את דעתך ואת ההרגלים שלך. זה ממש לא דמוקרטי. אותי למשל מאוד מעניין לראות את השיטה שלו - אולי היא נוחה יותר? למה להיות צמוד דווקא לדרכים הישנות? אולי הוא פיתח שיטת הטסה חדשה ממש נוחה ואנשים אחרים ירצו לאמץ אותה? ואז יהיה כמו מוד 1 ומוד 2, יהיה גם מוד 3, והרבה אנשים יטיסו כמו שאתה קורא "הפוך", אבל אז זה כבר לא יהיה הפוך, זה יהיה רגיל, ואתה הוא זה שתטיס "הפוך". יכול להיות שהבנדאם עלה פה על משהו ואני חושב שצריך לבדוק לפני שפוסלים

אז למה אתה לא נוסע בצד שמאל של הכביש?זה ממש לא דמוקרטי שחייבים לנהוג בצד ימין:p

rafulikos
20-12-2011, 04:34:49

למה יש לי הרגשה שזה נאמר בציניות מוחלטת ????:confused::D

hagpel
20-12-2011, 10:27:20
למה יש לי הרגשה שזה נאמר בציניות מוחלטת ????:confused::D

או שזה מקרה חמור של טרול פורומים בפעולה :rolleyes:

dbrosh
20-12-2011, 11:12:07
אגב, יש לי עוד פתרון: לפי איך שפותח השרשור מתאר את היפוך הערוצים בטרוטל ובראדר, הוא פשוט יכול להטיס במוד 1 ולהחזיק את השלט הפוך

Friman
20-12-2011, 12:05:43
אגב, יש לי עוד פתרון: לפי איך שפותח השרשור מתאר את היפוך הערוצים בטרוטל ובראדר, הוא פשוט יכול להטיס במוד 1 ולהחזיק את השלט הפוך
זה ציניות!
נחמד

liorz055
20-12-2011, 14:49:47
לאן הגענו, אנשים כבר לא מכירים את דורון ברוש?

ziki
20-12-2011, 16:19:04

שיעבור למכוניות
שם יש גלגלת ומצערת
פחות מבלבל.

yuvalnet
20-12-2011, 20:00:37
טעות אנוש אתם יודעים לא צריך לקחת את זה כל כך רחוק
וכן צריך להחזיק את השלט כמו שצריך וכיוון הסטיקים צריך להיות כמו שצריך להיות
אני כבר מרחף טוב חזרתי לזה לפחות בריחוף עכשיו אני צריך לקבל קצת אימון בטיסה
ומקווה שאחרי חנוכה יטיס את המסוק שוב
כי מי מחר אנשים יקרים אנחנו מתחילים לעבוד במשך שבוע בשביל הילדים
הצגות,טיולים,והוצאות מרובות אבל עם חיוך גדול
חג חנוכה שמח

dbrosh
20-12-2011, 21:03:50
טעות אנוש אתם יודעים לא צריך לקחת את זה כל כך רחוק
וכן צריך להחזיק את השלט כמו שצריך וכיוון הסטיקים צריך להיות כמו שצריך להיות
אני כבר מרחף טוב חזרתי לזה לפחות בריחוף עכשיו אני צריך לקבל קצת אימון בטיסה
ומקווה שאחרי חנוכה יטיס את המסוק שוב
כי מי מחר אנשים יקרים אנחנו מתחילים לעבוד במשך שבוע בשביל הילדים
הצגות,טיולים,והוצאות מרובות אבל עם חיוך גדול
חג חנוכה שמח

צודק. לא צריך להפריז. חג שמח. אל תשכח להחזיק את הילדים בכיוון הנכון

Friman
20-12-2011, 21:49:52
חג שמח!

yuvalnet
21-12-2011, 06:23:49
בשביל להם צריך כסף וכושר גופני כדי לרוץ אחריהם
ואת הכיוונים עושים נראה לי במשך כל החיים.