PDA

צפייה בגרסה מלאה : מסוק חדש

babe
23-12-2011, 14:24:04
היי לכולם קוראים לי שני בת 22 מרמת גן.
אני מאוד מתעניינת במסוקים ובכל הנושא,
הייתי רוצה מאוד להכנס לתחביב הזה , לקנות מסוק, ללכת להטיס וכ'ו
באתי לפה כדי לשאול אותכם האם זה יראה מוזר שבחורה תטיס מסוק ?
כי שמתי לב שזה בעיקר תחביב של בנים.
תודה.

yosef
23-12-2011, 15:06:53
ממש לא אני ראיתי בשטח מטיסות לא פעם ולא פעמיים שיהיה בהצלחה:

Friman
23-12-2011, 15:20:08
ואם זה לא הכי שגרתי ונפוץ, אז מה? לדעתי זה גיוון מבורך.
אני בטוח שתקבלי את כל הסיוע וההכוונה שתצטרכי כמו כל אחד מהגברים פה, אם לא יותר ;)
בהצלחה

danny z
23-12-2011, 15:34:28
ברוכה הבאה לתחום המיוחד הזה.תראי בקישור איזה מטיסה ברמה.

http://www.youtube.com/watch?v=46po4607QyQ&feature=results_main&playnext=1&list=PLA83252CD88E238EE

eli-f
23-12-2011, 15:42:59
ממש לא.
זה לא נראה מוזר זה מבורך.
והכי חשוב יש לך סימולטור?
מה התקציב שלך?

wonderd
23-12-2011, 16:01:27
ברוכה הבאה! בהתאם לרוח התקופה, זה אמנם ייראה קצת מוזר בהתחלה אבל בהחלט מבורך.
אם את רוצה להיכנס לתחום בצורה רצינית, ישנם כמה דברים שאתה צריכה לעשות לפני שאת מעלה מסוק לאויר או אפילו לפני שאת קונה אחד;
1. להבין שלא מדובר על השקעה של 1000 ש"ח אלא הרבה יותר - סכום שנע בין 3000 ל 4000 ש"ח כהתחלה, בנוסף צריך גם להשאיר קצת מזומנים לחלקי חילוף.
2. צריך לגשת לאתר שבו מטיסים ולראות את הדברים במו עינייך ולשמוע את האנשים בשטח. עדיף ללכת ליותר משטח הטסה אחד כדי לשמוע כמה דעות.
3. להבין שחייבים סימולטור ועדיף למצוא מדריך שיעזור לפחות בשלבים הראשונים.

בהצלחה.

Friman
23-12-2011, 17:08:36
אני אוסיף עוד נושא קטן שאלעד לא ציין... ואשתדל מאד לכתוב ב״רוח התקופה״, כי כמו שכתבתי קודם, לדעתי זה מבורך.
המסוקים שאת רואה בשטחי הטסה ושעליהם מדברים פה, מגיעים ב90% מהמקרים כקיט = אוסף חלקים וברגים בהרבה שקיות קטנות, שדורשים הרכבה. גם אם קונים מסוק מורכב או משלמים למישהו שירכיב עבורך את הקיט, הכלים הללו נוטים אחת לתקופה להתרסק ואז נדרשים תיקונים וכיוונים. בלי שובניזם (המינימום לכל הפחות), רוב הבנות שפגשתי לא חובבות גדולות של ברגים, מלחמים ושאר דברים ״של בנים״. מצד שני, אחותי לומדת הנדסת מכונות, כך שמן הסתם זה לא עניין גורף. בכל אופן רצוי טיפה כישורים טכניים וגם אם אין, את הכל ניתן ללמוד ויש פה המון אנשים שישמחו לעזור וללמד; גם מקרב הגברים בתחביב לא כולם התחילו מסטטוס ״מק׳גייוור״. אז זה בהחלט אפשרי ללמוד, רק קחי בחשבון שהטסת מסוק כרוכה בלא מעט עבודה טכנית על שולחן עבודה בבית כדי שהמסוק באמת יטוס כמו שצריך.

naty
23-12-2011, 17:19:47
ברוכה הבאה לתחום המיוחד הזה.תראי בקישור איזה מטיסה ברמה.

http://www.youtube.com/watch?v=46po4607QyQ&feature=results_main&playnext=1&list=PLA83252CD88E238EE

אז כפי שראית בסירטון .... לבחורות אין מה לעשות בתחום הן אף פעם לא יטיסו כמו שצריך....

;););)

זה כמו אישה טייסת נראה לך ....;););)

סתם בצחוק .... קחי בחשבון הרבה זמן השקעה .
באתר של רון טיסני חולון יש מישהי די מתקדמת בתחום למיטב זכרוני .

liran
23-12-2011, 17:23:52
תראי איזה יופי, רק שמעו החבר'ה שיש בחורה בקהל כבר זנחו את מנהגי "איש המערות" שלהם בדמות חבטות הדדיות ואפילו החלו להתנסח ברמה של חיים נחמן ביאליק...לפחות לפורום זה כבר עושה טוב...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

ziki
23-12-2011, 17:30:53
תראי איזה יופי, רק שמעו החבר'ה שיש בחורה בקהל כבר זנחו את מנהגי "איש המערות" שלהם בדמות חבטות הדדיות ואפילו החלו להתנסח ברמה של חיים נחמן ביאליק...לפחות לפורום זה כבר עושה טוב...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

חכה, לא הייתי ממהר להסיק מסקנות :cool:

guy1a
23-12-2011, 17:48:37
אני בחיים לא ראיתי מטיסה של שום דבר .. לא מסוק לא מטוס ולא רחפן ..

אני אשמח שיהיו (יותר) נשים בעניין הזה.

איפה שיש נשים יש דברים יותר טובים.

ולא .. אני לא ציני בכלל.

babe
23-12-2011, 17:55:24
תודה לכולם על התגובות.
התקציב שלי הוא בערך 2000-3000 אני מקווה שזה מספיק (כנראה שלא)
ןסימולטור כבר יש לי.
באמת מה שמדאיג אותי זה כל הקטע של הברגים, אני לא כל כך טובה בהרכבות בלשון המעטה (בקושי את הביצת הפתעה אני מצליחה להרכיב ח)
ואני די בספק עד כמה אני אוכל להשתפר בעניין.

rc airplane
23-12-2011, 18:02:30
עזבי מסוקים... :) בואי לטיסנים ;)

liran
23-12-2011, 18:04:52
את פשוט צריכה למצוא חנות שבה תקני את כל הציוד שם גם ירכיבו ויקוונו לך כל מה שצריך.
החיסרון הוא שתמיד תהיי תלוייה בנותן שרות מקומי כזה או אחר ולעולם לא תהיי עצמאית בהיבט הזה של התחביב.
לא כל כך נורא אם את מוכנה לשלם את המחיר (כספי), יש מטיסים שלא מעניין אותם ההיבט הטכני הזה של התחביב ורוצים רק להטיס וכמה שיותר מהר
בלי להיות "מכונאים", וכך הם מתנהלים וטוב להם.

נדב השובב
23-12-2011, 18:10:06
הדרת נשים אמרנו?!? בבני ברק הולכים לפתוח מנחת עם כניסות נפרדות....
ברוך הבא לענף !!! אני בטוח שצ׳יקצ׳ק תלמדי את העניין כי רצון כבר יש!

AMIR
23-12-2011, 18:12:32
אני מוכן שאשתי תהיה מטיסה!!!!
הבת שלי כבר עושה סימנים חיוביים, נראה שאני ארכיב לה הרבה מסוקים
בעתיד!

בתחביבים אין גברים ונשים ואם זה מעניין אותך אז למה לא???
לכי על זה עם כל הכיף והאהבה שלך לתחביב ולמה שמעניין אותך

דניאל דקל
23-12-2011, 18:18:31
חשוב שתשימי לב להבדל בין טיסנים למסוקים.
אם את לא כל כך טובה בעניין של הרכבות וברגים - יהיה לך מאוד קשה במסוקים.
במסוק לא ניתן לתקו דבר. כאשר משהו נשבר/מתעקם - מחליפים אותו, ובד"כ עושים זאת לבד.
תצטרכי להחזיק מלאי קבוע של חלקי חילוף זמינים, העלות, בהתאם לגדול המסוק שבחרת.
במסוקים קטנים מדובר על CRASH KIT בסדר גודל של 50-100 ש"ח. בגדולים 300 ש"ח + והשמיים הם לא הגבול (:
ממליץ לך להתחיל עם טיסן חשמלי פשוט (אין צורך בהחזקת חלקי חילוף זמינים ואין התעסקות עם ברגים)
ולראות אם הדבר מוצא חן בעיניך,כמו כן זה יאמן אותך קצת באורינטציה מרחבית.
מרבית מטיסי המסוקים התחילו עם טיסנים, כך שתמיד תוכלי להשתעשע איתו גם כאשר תהיי מטיסת מסוקים דגולה (:
הטיסן הבא פופולרי מאוד:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8359

בהצלחה

guy1a
23-12-2011, 18:22:00
תודה לכולם על התגובות.
התקציב שלי הוא בערך 2000-3000 אני מקווה שזה מספיק (כנראה שלא)
ןסימולטור כבר יש לי.
באמת מה שמדאיג אותי זה כל הקטע של הברגים, אני לא כל כך טובה בהרכבות בלשון המעטה (בקושי את הביצת הפתעה אני מצליחה להרכיב ח)
ואני די בספק עד כמה אני אוכל להשתפר בעניין.

בתקציב שציינת את על הגבול התחתון ממש לגמרי בלי שום ויתורים של המסוקים.
מדובר על שלט 6 ערוצים מיד שניה, מדובר על קיט של מסוק 450 עם אלקטרוניקה זולה ובסיסית.
מדובר על מישהו שירכיב לך ותני עדיפות למצב שאת יושבת איתו ורואה מה הוא עושה ואיך הוא עושה את זה, על מנת שתוכלי לעשות את זה לבד בהמשך.

אחת הבעיות במסוק היא שאחרי ריסוק חייבים לתקן, זה אומר להחליף מה שנישבר / התעקם, לכוון מחדש וללכת להטיס.

מכיוון שמרסקים ( ובהתחלה יותר ) אז חייבים לדעת איך לתקן, אחרת את תוציאי הרבה כסף על מתקנים ומרכיבים ומכוונים למינהם.

אני לא אומר שאי אפשר לעשות את זה, אבל אני אומר שאת חייבת להיות מודעת לעובדה שאת ממש ממש על הגבול התחתון של התקציב.

תעברי על הרשימה של המסוק שלי בחתימה שלי. מדובר על הוצאה של בערך 1600-2000 שח עבור מסוק בסיסי מאד ( שיספיק לך כניראה לשנה הראשונה )

זה המסוק שלי

http://www.youtube.com/watch?v=gIAKYgUfwQI&feature=context&context=G235b5c2AUAAAAAAAwAA

יהיו שיכתבו לך שאי אפשר להתחיל עם מסוק 450 כי הוא קטן ותזזיתי מידי. הם שוכחים שעד לפני שנה פלוס זה מה שכולם עשו. ( לפחות אלו שלא התחילו עם מסוקי דלק גדולים )
יש בזה משהו, מסוק גדול יותר יציב ממסוק קטן, אבל זה שמשהו קשה, לא הופך אותו לבלתי אפשרי.

אשמח לענות על כל שאלה בדבר הרשימה שבחתימה שלי או כל נושא אחר.

גיא.

wind556
23-12-2011, 18:53:42
יש לך הודעה פרטית

liran
23-12-2011, 18:54:07
אם את לא כל כך טובה בעניין של הרכבות וברגים - יהיה לך מאוד קשה במסוקים.

אני ממש לא מסכים עם הקביעה הנחרצת הזאת.
יש לא מעט מטיסים, ורשמתי זאת למעלה, שמבינים שזמן שווה כסף ולא שווה להם ההתעסקות, או "לא כל כך טובים בהרכבות וברגים"
ומעדיפים שירכיבו/יכוונו/יתקנו להם ואין פה שום אבחנה בין גברים לנשים, בתשלום או לא בתשלום.
ההיבט הזה אינו MUST בתחביב הזה אלא רק חלק ממנו שניתן היום להחליט אם רוצים להינות ממנו או לא.
ואם לא אז זה לא גורע ולו מאומה מהיכולת של אותו אדם/גברת להפוך למטיס מסוקים מיומן ואפילו לאלוף/פת עולם מספונסרת...

guy1a
23-12-2011, 18:59:02
ואם לא אז זה לא גורע ולו מאומה מהיכולת של אותו אדם/גברת להפוך למטיס מסוקים מיומן ואפילו לאלוף/פת עולם מספונסרת...

דווקא הם לא כל כך מתעסקים במסוק עצמו .. :)

liran
23-12-2011, 19:03:21
בדיוק...במיוחד האלופים...יותר בסגנון של סע חביבי המפתחות בפנים...

alex1312
23-12-2011, 20:07:25
הבחורה בסירטון פשוט מיקצוענית חבל על הזמן אלוואי עלי ******

Friman
23-12-2011, 20:25:01
חבל להירתע מעניין הברגים וההרכבות. מעבר לזה שלהרכיב ולתקן לבד חוסך המון כסף, לדעתי הבנת המכניקה והאלקטרוניקה של המסוק תורמים המון גם להטסה עצמה. ולסיום, לעומת הרכבה ותיקונים שעושים פעם ב..., כיוונים וקיזוזים זו מיומנות הרבה יותר נדרשת על בסיס יום יומי. וקשה להבין את ההגיון בכיוונון מסוק ללא הבנת המבנה, האלקטרוניקה והמכניקה ברמת הבסיס.
כניסה לתחום המסוקים החשמליים היא עולם ומלואו - נדרשת למידה של המון עולמות תוכן חדשים שחלקינו הגדול- גם הגברים, לא עוסקים בהם (לפחות לא בכולם) ביום יום. אני יכול לומר שלמרות שזה ממש לא התחום המקצועי שלי יש לי לא מעט ידע טכני - ועדיין רוב הנושאים בתחום המסוקים היו לי חדשים לגמרי. וככה זה לדעתי עבור הרוב, לכן היותך אישה ממש לא רלוונטית לעניין. ללמוד להחזיק מברג ופלייר תלמדי די מהר, ובכל יתר התחומים אין לגברים החדשים בתחום יתרונות מרחיקי לכת ביחס אלייך. תיעזרי במישהו מנוסה להרכבה, תשבי יחד איתו שיסביר לך ויילמד אותך ותראי שצ׳יק צ׳אק תדברי מסוקאת למהדרין. כאמור יש די והותר אנשים פה ששמחים להציע עזרה לחדשים, אני די בטוח שתסתדרי אם תרצי ללמוד... השאלה אם יש לך רצון ללמוד את תחום המכניקה והאלקטרוניקה או שאת מעדיפה לשלם למישהו שיתקן עבורך בכל פעם שתרסקי ;)
אגב, שווה לבדוק בפורום יד שנייה. סתם משהו שתפס לי את העין ברפרוף מהיר:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?46281-trex500-esp-%EE%EC%E0-%E7%EC%F7%E9-%E7%E9%EC%E5%F3
מה שכן בקנייה יד שנייה חייבים להעזר במישהו מנוסה שיבדוק איתך את המסוק, אחרת קל מאד ליפול ולגלות בדיעבד שקנית ״חתול בשק״ (זו המלצה כללית ולא מתייחסת בשום צורה למסוק שלמכירה בקישור... אני לא מכיר לא אותו ולא את בעליו, על פניו נשמע נהדר)

bendisar
23-12-2011, 21:23:44
אני חושב שאם את במצב של התלבטות האם להיכנס או לא להיכנס לתחום, הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות בנושא הוא ללכת לשטח ההטסה הקרוב לביתך בזמן הפעילות שלו
ופשוט לבלות קצת זמן בשטח ההטסה עם האנשים, לשאול שאלות לגבי התחום וגם להתרשם באופן כללי ממגוון המסוקים השונים
וסגנונות ההטסה השונים הקיימים בתחום. ככה תוכלי לראות לדבר ולהתרשם מהתחביב הנפלא הזה
אני בטוח שאחרי ביקור בשטח הטסה תוכלי לגבש דעה לגבי האם את רוצה להיכנס לתחום, ואם כן אז אני בטוח שאנשי הפורום פה ישמחו להציע לך
עזרה באיך להיכנס לתחום בצורה חלקה ומהנה

HeliDraco
23-12-2011, 21:43:42
ברוכה הבאה!
כמו שנכתב כאן ע"י החברים - אין תחביב "של בנים" או "של בנות". אם התחביב מושך אותך - לכי על זה, בחורה בשטח היא שינוי מרענן שיתקבל בברכה.
פרקטית - אלעד (wondred) סיכם את זה מעולה (כמו תמיד). תגיעי לשטחי הטסה, תתרשמי, דברי עם אנשים. כך תוכלי לגבש דעה

ומקווה שנראה אותך (ועוד הרבה בנות) בשטח.

dror_z
23-12-2011, 22:04:25
רק שרשרורים של המהנדס או של בחורה יכולים להתפתח
למספר תגובות של מעל דף ביום

Friman
24-12-2011, 07:30:51
אז טוב שיש בחורות
וטוב שיש מהנדס
שלא יהיה פה משעמם חלילה

nov291
24-12-2011, 11:31:29
כשאוהבים משהו מהר מאוד לומדים איך לטפל בו אז אים יהיה לך מסוק
ואת תתאהבי בו את תלמדי לפרק ולהרכיב ושום בורג לא יעצור אותך תאמיני לי זה לא כזה מסובך

Flying_student
24-12-2011, 13:07:43
http://www.youtube.com/watch?v=hIyRqZzif7I&feature=results_main&playnext=1&list=PLCB2E95224626D556&t=1m20s

danoneyal
24-12-2011, 13:21:21
העתיד כבר כאן , לאחרונה סיימו 5 בנות קורס טייס,
http://www.israeldefense.co.il/?CategoryID=483&ArticleID=1513

flyinglizard
24-12-2011, 14:35:04
במקומות מסויימים זה נראה מוזר אם את יושבת מקדימה באוטובוס. לא הייתי נותן לזה להטריד אותך.

דניאל דקל
24-12-2011, 15:42:45
אתם אומרים שזמן שווה כסף?
אז אם בשביל להחליף TAIL BOOM (עבודה שלוקחת לי 10 דקות)
היא תצטרך לנסוע לחנות טיסנים (נניח חצי שעה) להשאיר אותו שם,
ולחזור למחרת, לאיזה חסכון בזמן אתם מתכוונים? :(

נ.ב
מי זה המהנדס? אני מקווה שלא יחיה עיאש :cool:

guy1a
26-12-2011, 06:23:41
נ.ב
מי זה המהנדס? אני מקווה שלא יחיה עיאש :cool:

מה מזכיר לך "ציר ראשי מוקשח..." :cool:

naor14
26-12-2011, 08:40:36
אני עד לפני 4 חודשים הייתי נותן לחניות לתקן לי את המסוק. לאט לאט קלטתי את העניין
והיום אני מתקן אותם כבר לבד. אני ממליץ לך להוריד חוברת הרכבה של מסוק מסוים מהאינטרנט
כדי לראות איך דברים בנויים שם. בשאלת ה-450 או מסוק גדול, מסוק גדול הוא מסוק יציב יותר
מ-450 אבל מסוק 450 "מחשל" אותך למסוק גדול יותר. אסור לשכוח שמסוק גדול זה הרבה יותר כסף
בריסוקים. לפני 3 חודשים קניתי טי רקס 500 מכרתי אותו ובמקומו הגיע טי רקס 450 3G (לפני שבועיים)
ובנתיים אני מרוצה ממנו. הגעתי למסקנה שאת מקסימום היכולת שלי אני (אישית) ממצא במסוק קטן וזריז.

guy1a
26-12-2011, 08:49:34
אתם עונים ועונים .. לא שמתם לב שה"שואלת" כבר מזמן התאדתה ....
:confused:

kobigozlan
26-12-2011, 08:58:15
אז מוזמנת להגיע ביום שישי הקרוב למתחם הרכבת ביום שישי משעה 11 יש שם אנשים
נשמח לארח אותך להסביר ולתת לך להבין את כל מה שתרצי לדעת
צרי איתי קשר בפרטי אם תרצי הסברים איך להגיע

naty
26-12-2011, 11:59:46
אתם עונים ועונים .. לא שמתם לב שה"שואלת" כבר מזמן התאדתה ....
:confused:

אולי מפני .... שהיו יותר מדי תשובות ...:)

בא נגיד שבאזורים מתקדמים כמו אשדוד .... ובית שמש כפי שכבר נכתב יפה בחורה לא היתה מעלה על דעתה לשבת מלפנים באוטובוס .... :D:D:D
אז להטיס מסוקים ..... חברה אתם השתגעתם ...... רוצים להתעסק עם הרב ..... :D:D:D

Friman
26-12-2011, 16:37:40
יש מצב שזה היה ניסוי בסוציולוגיה...
״על נאנדרטליזם גברי בעידן המודרני״ ;)

michaelgl
28-12-2011, 14:10:58
תתפלאו,
לאחרונה נתתי ל-3 בחורות להטיס בסימולטור לראשונה בחייהן
והן הטיסו הרבה יותר טוב מהבחורים שנתתי להם להטיס

naty
28-12-2011, 14:18:20
תתפלאו,
זו בדיוק הבעיה ....:mad:

ולכן חשוב שנשמור על הדרת נשים ....:p
נראה לי כי לנשים יש בנושא הזה כישורים טובים יותר מרובינו לצערינו כי חלוקת הקשב שלהן הרבה יותר
טובה .

אז חשוב שלא ניתן להם להיכנס גם לזה .... :)

אופססס שכחתי את הסרט....

http://www.youtube.com/watch?v=wkWNo0RtFTc&feature=player_embedded#

סאונד בראש
28-12-2011, 15:56:31
נו באמת בהוראות של הגלשן רשום במפורש לא לגלוש עם עקבים

danoneyal
28-12-2011, 17:29:34
60029
תתפלאו,