PDA

צפייה בגרסה מלאה : מוצר חדש עדכון: מסוק זול מלידרס-הובי

Flying_student
23-12-2011, 15:33:40
הי לכולם,
בזמנו שאלתי לגבי מסוק מלידרס הובי, (https://www.leaderhobby.com/product.asp?ID=9394001223866) הנ"ל היה במבצע במחיר ממש נמוך ומאחר וקינאתי באלו עם הטיסנים העומדים במקום, החלטתי לנסות (זאת למרות האמביוולנטיות בשרשור שלי בנושא (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?44093-%F9%E0%EC%E4-%F8%E8%E5%F8%E9%FA-%E9%F9-%E0%E9%E6%E4%F9%E4%E5-%F1%E9%EB%E5%E9-%F9%EE%F1%E5%F7-%F9%F2%E5%EC%E4-60-%E1%EE%E1%F6%F2-%E1%EC%E9%E3%F8%F1-%E9%E4%E9%E4-%EB%E6%E4-%F9%E9%EB%E5%EC-%EC%E8%E5%F1))
אפשר להגיד שגישתי היתה "אני רוצה טעימה" שלא עולה הרבה כסף, ומשם- אלוהים גדול.

ההזמנה בוצעה, והנ"ל הגיע מהר מאוד (בקושי הספקתי להכין את הטפסים למשרד התקשורת).
59726

סקירת מערכות ראשונית הראתה כי הרצועה שבאה עם המסוק קרועה:
59727
תומר123 דאג להשיג לי רצועה חלופית במהרה כך שהטסט עוכב מעט יחסית (תודה ענקית לתומר שפרט לדברים הקטנים הללו גם נתן לי את הביטחון מהרכישה של המסוק ועד לטסט המיוחל!).

המסוק בא כביכול מוכן לטיסה כולל שלט ומקלט שכבר מחובר, אבל בדיקה מדוקדקת בעזרתו של אדם נהדר בשם גיל אוריאל שהתנדב לתרום כמה שעות מזמנו גילתה כי יש צורך בקיזוזים פיסיים בלינקרים של הסרוואים, כך שאם אתם קונים אז דעו זאת! אין מנוס מבדיקת מומחה לפני שעולים לאוויר.

עוד דברים קטנים:
בורג אחד הגיע שחוק בצורה שאי אפשר היה להוציאו. עקשנות והתמדה כן עזרו והנ"ל הוחלף. החופה שהגיעה עם המסוק היתה לבנה ללא מדבקות, ולא הגיעו גומיות איתה שיאפשרו תפיסה בטוחה על המסוק (שוב, תודה ענקית לתומר שתרם חופה משלו)

האלקטרוניקה די סבירה, המנוע חזק דיו, הבקר ברמה סבירה ושניהם (מנוע ובקר) יורדים קרירים מאוד לאחר ריחוף של 6 דקות. הג'יירו שומר זנב די טוב (אין לי הניסיון להשוות לדברים אחרים) והמסוק לא קשה להטסה (כך שזה רומז שהמכלול עצמו לא רע).

אני לא חי בסרט, אני לא מצפה שהילדים שלי יהנו מהמסוק הנ"ל ועצם זה שהוא טס ומאפשר לי לטעום מתחום המסוקים זה כבר עונה על כל מטרותיו... בנוסף כבר הצלחתי לעשות סיבוב שלם! (רדיוס של כמה מטרים בו המסוק פונה כמו טיסן על ציר המאזנות תוך כדי טיסה קדימה) ככה שאני בכלל בהי...

אז לסכם את כל הנאמר מעל - מדובר בעיסקה די שווה מבחינת עלות המוצר, כן קיבלתי את הטעימה שרציתי ומעכשיו אפשר רק להתקדם.

סרטון מהטסה שניה שלי (מצטער, אבל בזמנו היה לי קשה לשים לב לתנועות קדימה ואחורה, שמתי דגש יותר על הצדדים... וגם ה-throttle stick שהיה אז עצבני נרגע)

http://www.youtube.com/watch?v=7sWLq9YqoXg
שחר

BarTorgeman.
24-12-2011, 13:25:12
נראה שקיבלתה פה אחלה טעימה מכל העסק הזה, אני מצטער עכשיו שלא קניתי את העסקה הזאת...

T_A
24-12-2011, 13:38:09
שחר, תזהר שלא תאהב את בסוף

Sent from my Galaxy S 2 Using Tapatalk

Friman
24-12-2011, 16:12:01
יפה שחר, אתה מאתגר את האמונה הרווחת שמה שבזול עולה ביוקר.
מה שכן, כרגע זה רק איתגור בקטנה. בשביל דיון רציני יותר בסוגיה צריך יהיה לשמוע חוות דעת שלך עוד חודשיים שלושה*

Flying_student
24-12-2011, 17:02:11
יפה שחר, אתה מאתגר את האמונה הרווחת שמה שבזול עולה ביוקר.
מה שכן, כרגע זה רק איתגור בקטנה. בשביל דיון רציני יותר בסוגיה צריך יהיה לשמוע חוות דעת שלך עוד חודשיים שלושה*

זה הכל עניין של הגדרת מטרות... מבחינתי, העיסקה כבר החזירה את כל ההשקעה ולכן לא ממש איכפת לי מה יעלה בגורלו עוד 3 חודשים. בתור אחד שמרגיש שולט היטב בטיסנים ומטיס די סבבה מסוקים בסימולטור רציתי מאוד לדעת האם המציאות כ"כ רחוקה מהסימולטור (מי שזוכר - כבר פתחתי אשכול בנושא בעבר). ברגע שמתרגלים לסטיקים (יקרה גם אם תחליף מודל בסימולטור) רואים שהשד לא כ"כ נורא.
הבעיה הגדולה עם התחום הנחמד הזה נשארה בעינה - מסוק טוב הוא יקר מאוד (עיינו בשם המשתמש שלי) - ולכן יכול להיות שבזמן הקרוב This tiny 450 will be as far as I'll go.

שחר

wind556
24-12-2011, 17:11:21
שחר ידידי היקר, הלך עליך
קיבלת "מנה זולה" בשיטת סוחרי הסמים
רק אל תגיד אחרת כך שלא הזהרתי אותך מראש שזה ממכר :cool:
וכמובן גם אל תאשים אותי בכך שממני קיבלת סיבוב ראשון על מסוק :)

בהצלחה רבה, ולהתראות רק בשמחות (באויר)

saportas
24-12-2011, 17:47:44
תתחדש ,אני מעלה שרשור בניה של המסוק הנ"ל שים לב שהוא תואם ל...

http://www.planesandmodels.co.il/forums/showthread.php?t=4736&page=3

Friman
24-12-2011, 17:57:14
זה הכל עניין של הגדרת מטרות... מבחינתי, העיסקה כבר החזירה את כל ההשקעה ולכן לא ממש איכפת לי מה יעלה בגורלו עוד 3 חודשים.
הוא מילא את הגדרת המטרות הראשונית שלך. אם תתאהב בתחום ותוך חודשיים הוא יילך פקאקט בלשון העם, השאלה היא אם תקנה עוד אחד כזה ב120-140$ (יש כל הזמן מבצעים עליו בלידרס הובי) או שתתחיל להחליף לו לאט לאט חלקים עד שבסוף יהיה לך קופטר x 450 למהדרין עם נגיעות של Trex, או שפשוט תניח אותו על המדף כקישוט? ההימור שלי שהתשובה הנכונה מאחורי וילון 1 או 2, על האופציה השלישית לא הייתי מהמר.
מעבר לזה התשובה שלך מעניינת אותי אישית כיוון שחשבתי על לקנות מסוק טריינר פשוט וזול שלא נורא לרסק על ימין ועל שמאל. וכיוון שלי כבר יש מסוק קצת יותר יקר, אני מחפש מסוק לשלב של מעבר לריחופים. זאת עוד סיבה שמעניין אותי לשמוע את דעתך עוד חודשיים שלושה.
בהצלחה!

Flying_student
24-12-2011, 19:28:33
הוא מילא את הגדרת המטרות הראשונית שלך. אם תתאהב בתחום ותוך חודשיים הוא יילך פקאקט בלשון העם, השאלה היא אם תקנה עוד אחד כזה ב120-140$ (יש כל הזמן מבצעים עליו בלידרס הובי) או שתתחיל להחליף לו לאט לאט חלקים עד שבסוף יהיה לך קופטר x 450 למהדרין עם נגיעות של Trex, או שפשוט תניח אותו על המדף כקישוט? ההימור שלי שהתשובה הנכונה מאחורי וילון 1 או 2, על האופציה השלישית לא הייתי מהמר.
מעבר לזה התשובה שלך מעניינת אותי אישית כיוון שחשבתי על לקנות מסוק טריינר פשוט וזול שלא נורא לרסק על ימין ועל שמאל. וכיוון שלי כבר יש מסוק קצת יותר יקר, אני מחפש מסוק לשלב של מעבר לריחופים. זאת עוד סיבה שמעניין אותי לשמוע את דעתך עוד חודשיים שלושה.
בהצלחה!

השאלה שלך במקום ואני רק מתיימר לענות עליה כרגע, ימים יגידו את התשובה הסופית. המוצר נראה נהדר רק למי שאין מושג במסוקים ולא נגס בקרבון. הגוף עצמו מפייבר זול אך עושה רושם של עמיד, לא זיהיתי חופשים וגיל אוריאל (אדם שאני מאוד מעריך) אמנם היה מופתע מהמחיר אבל אמר את המשפט שלפיו אני הולך עם סייג קטן - "תהנה מהמסוק אבל אל תשקיע בו לירה". הסייג שלי הוא לגבי סרוואים בלבד. משמע - ברגע שיהיו חופשים מוגזמים/ בעיות שאינן נפתרות בזול אז הנ"ל עובר למצב פסל. משם, אם ארצה שוב מסוק אז ארכוש כנראה רק ביד שניה משהו שנראה שמור מאדם אמין ומקצועי.

וכן, עודד נתן סיבוב על ה-250 הקטן אך המרשים. אשמח לדעת מה עלות של דבר כזה, אבל ברור לי שזה יהיה שיקול רק אם אתקדם ממש רחוק עם ה-450.

Friman
24-12-2011, 20:04:04
קופטר X 250 באיבזור סיני זול יעלה לך החל מ450-500 ש"ח כולל משלוח וסוללה או שתיים, ללא מקלט. עשיתי את החישוב לפני חודש-חודש וחצי בערך. כמובן תוכל גם ללכת על Trex 250 - אם אני לא טועה הקומבו עולה 350$ בערך, לפני משלוח ולפני סוללה וכמובן מקלט. ויש את הX2 שלמרות שאומרים שהוא מצויין, המחיר שלו בשמיים. בכל אופן מסוקי 250 בגדול לא מומלצים למתחילים... גם כזה שקלתי בתור "טריינר" (משתלם, החלפים זולים מאד) אבל כל מי שהתייעצתי איתו המליץ לי לשמור מרחק עד שאצבור יותר נסיון.
תהנה מהמסוק שלך, מקווה שהוא יחזיק לך מעמד לאורך זמן ותהיה מרוצה.

wind556
24-12-2011, 23:52:22
קופטר X 250 באיבזור סיני זול יעלה לך החל מ450-500 ש"ח כולל משלוח וסוללה או שתיים, ללא מקלט. עשיתי את החישוב לפני חודש-חודש וחצי בערך. כמובן תוכל גם ללכת על Trex 250 - אם אני לא טועה הקומבו עולה 350$ בערך, לפני משלוח ולפני סוללה וכמובן מקלט. ויש את הX2 שלמרות שאומרים שהוא מצויין, המחיר שלו בשמיים. בכל אופן מסוקי 250 בגדול לא מומלצים למתחילים... גם כזה שקלתי בתור "טריינר" (משתלם, החלפים זולים מאד) אבל כל מי שהתייעצתי איתו המליץ לי לשמור מרחק עד שאצבור יותר נסיון.
תהנה מהמסוק שלך, מקווה שהוא יחזיק לך מעמד לאורך זמן ותהיה מרוצה.

1- אתה צודק במחיר
2- בגודל הזה הקופטר בנוי טוב בהרבה מטי רקס, הטי רקס 250 ממש בנוי גרוע. בעיקר בכל נושא המבנה והתבריגים.
3- היה לי טי רקס 250, טס מצויין, רק התחזוקה הייתה בעייתית
4- התחזוקה של הקופטר הרבה יותר זולה ואופי הטיסה שלו יותר יציב ורגוע. לא האופציה המומלצת למתחיל מתחיל, אבל אתה בוודאות תהנה ממנו אחרי שיש לך מסוק אחד אמיתי ולא במקום... (שחר הטיס את המסוק שלי ללא כל נסיון קודם ודי בקלות תחת השגחתי ובלי כל חשש מצידי גם בלי שהכרתי את כישוריו בתחום המסוקים עם 0 נסיון)
5- והכי חשוב- צריך לדעת עם מי להתייעץ :cool:
6- ה X2 אינו בקטגוריה הזאת, זה מסוק על מוקטן בגודל, אבל מתקרב במחיר למסוקים גדולים. מתאים למטיס מקצועי שידע להפיק ממנו את המיטב.
7- אם תיקח קופטר 250 ותשים עליו ספרטן,וסרוואים יקרים, תקבל מסוק מדהים, אבל במחיר גבוה לרכישה, התחזוקה תהיה עדיין זולה להפליא .
8- לפני רכישה כזאת, אתה חייב לבדוק שהמקלט שלך נכנס למקומו. מקלט ספקטרום 6100 הפיצי נכנס בקושי
אם תחליט שבא לך על כזה,תקבל תידרוך מדוייק מה לקנות (שלי כבר לא רלוונטי)

Friman
25-12-2011, 05:17:07
8- לפני רכישה כזאת, אתה חייב לבדוק שהמקלט שלך נכנס למקומו. מקלט ספקטרום 6100 הפיצי נכנס בקושי
אם תחליט שבא לך על כזה,תקבל תידרוך מדוייק מה לקנות (שלי כבר לא רלוונטי)
תודה עודד, זו לא רכישה שמתוכננת בטווח המיידי, כשיהיה רלוונטי אתקשר להתייעץ. בכל אופן באמת נראה לי שמקלט אופטימה של האורורה לא ייכנס ב250... אולי מינימה המוקטן. בכל אופן, אולי זה מחוסר נסיון, אבל ה250 נשמעת לי קטגוריה טיפה בעייתית - קטן מדי לטיסה בשטח הטסה (אלא ביום בהיר לחלוטין) כמו המסוקים הגדולים, וגדול מדי להטסה בבית כך שלא מתחרה עם קטגוריית מסוקי המיקרו כמו הmcpx. טרם פיצחתי לאן בדיוק נכנסת הקטגוריה הזו ומה יתרונותיה :confused:.*

Flying_student
30-12-2011, 12:45:37
עדכון:

בסרטון הראשון שהעלתי (הטיסה השנייה שהיתה לי עם המסוק הנ"ל) ניתן לשמוע רעשים מוזרים בעליה של הטורים. בפעם השלישית שהטסתי את הנ"ל התקדמתי מאוד בטיסה אך גם הרעש התגבר. תחזוקה שעשיתי למסוק (הוצאת בורג סורר והחלפה שלו בבורג תקין ונעילה תקינה יותר של מה שאוחז בבום) הפחיתה/העלימה את הרעש. היום יצאנו לשטח פתוח והחלטתי לנסות "להשתולל" קצת יותר עם המסוק - אחרי כמובן מעט ריחופים והתרגלות שוב לסטיקים (לא הטסתי יותר משבוע עקב מזג האויר ועבודה).
ניתן לראות בסוף ההטסה שהנחיתה לא היתה יזומה, מידי פעם אני מרגיש כאילו יש איבוד כוח ואני חייב להעלות את ה-throttle באופן מוקצן כדי לשמור על הגובה. לדעתי זה הבקר (אעפ"י שהוא יורד ממש קר, גם המנוע), אבדוק שוב את הגרפים שלי ואם זה לא נפתר אז אחליף עם בקר אחר שיש לי פה... 40A שניתן לתכנות.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה לניב על הצילום. (ומברוק על ההמראה הראשונה מהקרקע והנחיתה הראשונה המושלמת - כן ירבו)

רק השניות הראשונות על הצד, מיד לאחר מכן זה מסתדר...

http://www.youtube.com/watch?v=ckStVLyxDho

SEVEN
30-12-2011, 13:07:20
עדכון:

בסרטון הראשון שהעלתי (הטיסה השנייה שהיתה לי עם המסוק הנ"ל) ניתן לשמוע רעשים מוזרים בעליה של הטורים. בפעם השלישית שהטסתי את הנ"ל התקדמתי מאוד בטיסה אך גם הרעש התגבר. תחזוקה שעשיתי למסוק (הוצאת בורג סורר והחלפה שלו בבורג תקין ונעילה תקינה יותר של מה שאוחז בבום) הפחיתה/העלימה את הרעש. היום יצאנו לשטח פתוח והחלטתי לנסות "להשתולל" קצת יותר עם המסוק - אחרי כמובן מעט ריחופים והתרגלות שוב לסטיקים (לא הטסתי יותר משבוע עקב מזג האויר ועבודה).
ניתן לראות בסוף ההטסה שהנחיתה לא היתה יזומה, מידי פעם אני מרגיש כאילו יש איבוד כוח ואני חייב להעלות את ה-throttle באופן מוקצן כדי לשמור על הגובה. לדעתי זה הבקר (אעפ"י שהוא יורד ממש קר, גם המנוע), אבדוק שוב את הגרפים שלי ואם זה לא נפתר אז אחליף עם בקר אחר שיש לי פה... 40A שניתן לתכנות.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה לניב על הצילום. (ומברוק על ההמראה הראשונה מהקרקע והנחיתה הראשונה המושלמת - כן ירבו)

רק השניות הראשונות על הצד, מיד לאחר מכן זה מסתדר...

http://www.youtube.com/watch?v=ckStVLyxDho

דווקא על פי התיאור שלך נשמע כמו סוללה חלשה ... האם זה קורה עם עוד סוללות ?
אם זו לא הסוללה, תצטרך לפרט קצת יותר על הסטאפ ועל הגרפים שלך ... (תמיד עדיף כמובן שמישהו שמבין יעיף מבט)

Flying_student
30-12-2011, 13:11:52
דווקא על פי התיאור שלך נשמע כמו סוללה חלשה ... האם זה קורה עם עוד סוללות ?
אם זו לא הסוללה, תצטרך לפרט קצת יותר על הסטאפ ועל הגרפים שלך ... (תמיד עדיף כמובן שמישהו שמבין יעיף מבט)

קרה עם שני סוללות שונות, אבל אנסה עם עוד אחת... לדעתי זה לא יכול להיות קשור לגרפים מאחר והנפילה בכוח היא זמנית... מצד שני אני מנסה להיזכר עד כמה העזתי להעלות את הסטיק על מנת להשאיר אותו באוויר ואני לא מצליח. כנראה שעד שלא אתרגל להטיס מסוק בביטחון כמו שאני מטיס טיסן (זוכר כל פעולת סטיק שעשיתי ברגע שרציתי לשחזר בראש מאורע...) לא אבין אם זה המסוק או אני.

Flying_student
11-02-2012, 10:15:45
עדכון אחרון בנושא (אני תמיד מרגיש שאני "פותח פה" וזה עוד יעלה לי ביוקר):

יותר מעשרות הטסות, השליטה השתפרה פלאים - כבר עושה שמיניות, רחפים מהירים וכו' (כיף אדיר). פרט ל-3D, שטרם ניסיתי (וספק אם אנסה), המסוק עומד איתן. הסוללה מספיקה לכ-10 דקות טיסה (נאנוטק 2200).

הייתי צריך להחליף סרוו אחד. שמתי 9g "תואם", לא זהה, והתאמתי את התנועה והגבולות בהתאם...

לגבי איבודי ה"כוח", עדיין קורה אבל פחות ורק תוך כדי ריחוף (לא בטיסה כיוונית או פניות או כל דבר אחר), אבל כשאני מעלה את הסטיק ומייצב אז הוא נשאר יפה במקום - מה שגורם לי לחשוב שזה לא איבודי כוח אלא "טעויות מטיס" (כי זה קורה בזמן ריחוף גבוהה בלבד, כנראה שאני מאבד טיפה מהאיזון ולכן גם איבוד גובה. מצד שני, אם זה המקרה, אז לא מובן לי איך המסוק עצמו לא בורח על הדרך לאנשהו...).

בנוסף, הג'יירו לא הכי משהו (ברור! מה אפשר לצפות מעסקה של 60 דולר כולל הכל?) - לעיתים נדירות כשאני ממריא אני רואה שהוא לא מאזן כהלכה - צריך לנתק ולחבר סוללה שוב.
כאשר משנים באופן דרסתי את הדחף כלפי מעלה אז יש סטייה קלה של הזנב, שמתי לב לזה רק כאשר תומר123 ביקש שאבדוק זאת. לא שמתי לב לזה לפני כן כי הייתי מתקן ב"אוטומט" את הסטייה ולכן לא שמתי לב אליה. רק כשבאופן מודע לא נגעתי בהגה זנב תוך כדי העלאת הדחף- שמתי לב לתופעה. אז לידיעתכם.

שווה את המחיר ששילמתי עליו. במיוחד אחרי שהשלט והמקלט שמגיעים איתו נמכרו.
ממליץ, אבל לא בחום למתחילים גמורים בתחום.
שחר

saportas
11-02-2012, 10:52:44
מה אפשר לצפות מעסקה של 60 דולר כולל הכל? כולל משלוח ומיסים יוצא בערך 130$. :confused::confused:

Flying_student
11-02-2012, 11:26:19
מה אפשר לצפות מעסקה של 60 דולר כולל הכל? כולל משלוח ומיסים יוצא בערך 130$. :confused::confused:

משלוח זה משהו טכני, לא רווח שלהם. ומיסים? כשמצהירים מחיר מלא זה לא תמיד נעצר (הם לא אוהבים לשחק על קטנות - 9.90$ הפרש מהרף, אני תמיד מצהיר מחיר מלא) ואפילו לא ביקשו אישור לשלט. יצא 370 שח כולל שלט.

אז כמובן שמגיעים בסוף לשאלה האם מסוק קומפלט עם שלט ב-370 שקל שווה, ולכן כתבתי את הניסיון שלי עם המוצר, כדי לשתף אחרים ולהקל עליהם את ההחלטה (בין אם לטוב ובין אם לרע). כאשר שאלתי לגבי המוצר הנ"ל לפני הרכישה אמרו שהוא לא יעלה לאוויר בלי אוברול. ב-RCG היה עוד מישהו שקנה והיה די מרוצה.