צפייה בגרסה מלאה : ArduCopter יותר זול מ openpilot
oren_ben_nun
25-12-2011, 16:23:20
מכל הקיט הזה (https://store.diydrones.com/ArduCopter_3DR_Quad_KIT_Electronics_p/kt-ac3dr-03.htm)שהם מצעים
במידה ואני רוצה להתחיל עם עלות מנמאלית מה עלי לרכוש (להוציא את הבקרים והמנועים שאקנה מאתר אחר )
או שאעזר בסבלנות עד שיהיה OPEN PILOT
זה לוח חיישנים להטסה עצמית
ז הArduPilotMega IMU Shield/OilPan Rev-H V1.0 (With Pins) ז
וזה לוח הבקרה של היציבות להטסה רגילה
ArduPilot Mega - Arduino Compatible UAV Controller w/ ATMega2560
הבנתי נכון ?
https://store.diydrones.com/productdetails_popup.asp?productcode=BR%2DArduPilo t%2D01 64$
160$ https://store.diydrones.com/productdetails_popup.asp?productcode=BR%2D0012%2D0 1
assafwei
25-12-2011, 18:04:31
לדעתי תמתין קצת עד שייצא הלוח החדש ardupilot 2.0 הוא אמור להימכר ב 200 דולר כולל הכל (כולל GPS מובנה ולוח חיישנים)
oren_ben_nun
26-12-2011, 15:14:28
https://store.diydrones.com/category_s/1.htm
זה עולה 199 מה זה בדיוק כולל
לא הבנתי מה פשר כל הקונקטרים האלו
האם להמתין לOPEN PILOT או ללכת על זה
לגבי המנועים יש המלצות ?
הלוח קל להגדרה ?
והאם הוא מתאים גם למצבי אקרובטיקה
הכל מתועד היטב, פשוט צריך לקרוא
assafwei
26-12-2011, 16:56:09
החורים הללו אמורים להגיע כבר מולחמים עם פינים, רובם זה יציאות וכניסות לציוד הרדיו (כניסות למשדר ויציאות לסרבואים).
באתר שלהם יש תיעוד לכל שלב ושלב של ההרכבה/הגדרה ולדעתי הממשק מאוד נוח ויעיל, ובניגוד לשאר הלוחות הזמינים בשוק הלוח הזה מאוד ורסטילי והקהילה ענקית ומעדכנת את התוכנה באופן ממש יומיומי.
סתם ככה לסבר את האוזן, הלוח הזה כולל out of the box מד מתח לסוללה (שמצריך אמנם מודם על מנת לשדר אותו אבל התמיכה במודמים גם פשוטה) ברומטר, GPS, מגנטומטר, ותמיכה בסונאר למדידת גובה קרוב לקרקע, תמיכה במד לחץ דיפרנציאלי (למדידת מהירות) וייצוב מצלמה, וכמובן שבנוסף להיותו לוח ייצוב הוא בעצם טייס אוטומטי עם יכולת לקביעת מסלול טיסה מראש על ידי תכנון המסלול על המחשב על גבי מפת גוגל, ואם אתה מוסיף שני מודמים גם יש יכולת לשינוי המסלול און ליין.
כך שאם מדובר על משהו שאתה רוצה להתקדם איתו אני הייתי ממליץ עליו כי עם הלוח הזה כל האפשרויות פתוחות (שלא לדבר שהלוח גם יכול לשמש כמערכת ייצוב/טייס אוטומטי גם לטיסן או מכונית וכו')
oren_ben_nun
27-12-2011, 07:26:45
תודה על ההסבר
שאלה נוספת
האם ניתן להשתמש ב GPS שמגיע עם הלוח לזהות את המיקום במקרה של איבוד ?
assafwei
27-12-2011, 17:44:21
רק במידה ויש לך איך לשדר את המיקום לתחנת הקרקע, ז"א שתצטרך לרכוש גם שני מודמים (אחד לטיסן ואחד לתחנת הקרקע).
oren_ben_nun
28-12-2011, 06:59:06
כיצד מבצעים זאת
והאם אפשר לשלוח פקודות SMS למודם שיושב על הטיסן שיחזיר נ.צ או שיבצע טיסה חזרה למקום ההתחלה
חפש בפורום את הדיון על GPS Tracker, זה מכשיר קטן שאתה קונה בכמה עשרות דולרים ועושה בדיוק את זה, בניפרד לחלוטין ממערכות האלקטרוניקה של הטיסן.
חפש בפורום את הדיון על GPS Tracker, זה מכשיר קטן שאתה קונה בכמה עשרות דולרים ועושה בדיוק את זה, בניפרד לחלוטין ממערכות האלקטרוניקה של הטיסן.:)
50 דולר מ EBAY ,דרור אתה איש יקר
oren_ben_nun
29-12-2011, 15:14:53
וחזרה לנושא מה עדיף ?
אם מבחינתי אני מוכן להשקיע באחד הלוחות האלו ולא מעניין אותי זמן ההמתנה
ארדוקופטר הוא, על הנייר, בעל יכולות הרבה יותר גבוהות. אני מאמין שכך במציאות אבל עד שלא אנסה את זה אני לא מוכן לערוב לכך.
assafwei
29-12-2011, 17:08:30
כמו שדרור כתב לפני, הארדוקופטר (יותר נכון הארדופיילוט, כך נקרא הלוח) הוא מוצר לדעתי בליגה אחרת, הלוח ורסטילי ו"פתוח" לחלוטין, זה גם החיסרון שלו, אין לו אבא אחד ולכן יש תקופות שבהן הקוד לא הכי יציב.
הקוד שקיים היום (ורץ גם על הלוחות מהדור הקודם) הוא יציב ולדעתי ברמה טובה מאוד (לא מכיר לוחות אחרים אבל ממה שראיתי ברשת, אין אף אחד בטווח המחירים הזה שמתקרב אליו) ואותו קוד רץ גם על הלוח החדש. לטענת המפתחים ללוח החדש ישודך בעתיד הקרוב קוד חדש שמסתמך על שיטת ייצוב אחרת שלטענתם יעילה עוד יותר מהשיטה הקיימת, לדעתי אין בכלל דילמה ואם הם באותו מחיר הייתי הולך על הארדופיילוט.
אני בכוונה דיברתי על ארדוקופטר, שזה שם התוכנה, כי מה שחשוב זה תוכנה, תוכנה ועוד תוכנה ואחר-כך החומרה.
ארדופיילוט גירסה 1 (החומרה) קיים כבר איזה שנתיים, ורק עכשיו התוכנה הגיעה לבשלות סבירה.
דרור
assafwei
29-12-2011, 21:32:17
כמובן, ולכן הדגשתי שהתוכנה הקיימת עובדת (לפחות לפי דברי המפתחים) בצורה שקופה על הלוח הקיים (מה שלא היה קיים בגרסאות הקודמות של החומרה/תוכנה).
ועדיין, מה שיפה פה זה החומרה עצמה שהיא ורסטילית מאוד ופתוחה כמעט לחלוטין בניגוד למוצרים האחרים, ז"א שאם נתקלת בבעיה או שאתה רוצה להוסיף פונקציה יש לך שתי אפשרויות, או שפשוט תתחיל לכתוב לעצמך קוד, או שתעלה את הבקשה באחד מהפורומים או בממשק של המפתחים, ואם יש ביקוש בגרסא הבאה תקבל את מה שרצית.
sharonx
08-01-2012, 01:01:41
למישהו פה יש את הגרסה החדשה?
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.