PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה אורורה 9 מאפשר לראות מצב הסוללה שעל המסוק?

Ts7
27-12-2011, 23:19:33
הבנתי שכן אבל לא הבנתי איך.
אשמח לשמוע ממי שמכיר. כרגע זה מראה מתח בקר בשלט אבל אני רואה לראות את מתח הסוללה.

אם אפשרי איך עושים זאת?

תודה לכם.

Friman
28-12-2011, 07:07:30
במקלט תראה שיש לך כניסה שנקראת spc. כרגע כפי הנראה יש לך ג׳אמפר שמקצר שם.
עם המקלט אמור היית לקבל מעין קונקטור סרבו עם שני חוטים בלבד שיוצאים ממנו, אדום ושחור. את החוטים הללו אתה מלחים לקונקטור הסוללה הראשית של המסוק, האדום במקביל לאדום והשחור במקביל לשחור. לא בטור! במקביל. לאחר מכן מכניס את הקונקטור לכניסת הspc (זהירות לא לכניסת data או לכל כניסה אחרת- רק לspc! אחרת תשרוף את המקלט!) והופה, המקלט שלך כעת מקבל מתח ישירות מהסוללה הראשית ויודע לנטר את מצב המתח שבה ולשדר זאת למשדר. המקלט תומך בכניסת מתח בצורה כזו עד 35V אם זכור לי נכון, שזה אומר מקסימום 8 או 9 תאים, אני לא זוכר במדוייק. המתח מהסוללה אגב הוא רק למקלט לפי מה שהבנתי, הסרבואים וכל יתר הרכיבים ממשיכים לקבל מתח מהBEC.
אני טרם שדרגתי גרסא, הבנתי שבגרסא המשודרגת ניתן להגדיר התראה למתח סוללה ראשית נמוך כולל חיווי קולי. בגרסא המקורית (לפחות הגרסא שהגיעה עם המשדר שלי) ניתן רק לראות את מתח הסוללה הראשית, לא ניתן לקבל חיוויים לגביו והתראות.

עמי
28-12-2011, 07:18:39
תיקון קטן - את הקונקטור מלחימים לכניסת הבקר ולא לסוללה .

Ts7
28-12-2011, 07:36:25
במקלט תראה שיש לך כניסה שנקראת spc. כרגע כפי הנראה יש לך ג׳אמפר שמקצר שם.
עם המקלט אמור היית לקבל מעין קונקטור סרבו עם שני חוטים בלבד שיוצאים ממנו, אדום ושחור. את החוטים הללו אתה מלחים לקונקטור הסוללה הראשית של המסוק, האדום במקביל לאדום והשחור במקביל לשחור. לא בטור! במקביל. לאחר מכן מכניס את הקונקטור לכניסת הspc (זהירות לא לכניסת data או לכל כניסה אחרת- רק לspc! אחרת תשרוף את המקלט!) והופה, המקלט שלך כעת מקבל מתח ישירות מהסוללה הראשית ויודע לנטר את מצב המתח שבה ולשדר זאת למשדר. המקלט תומך בכניסת מתח בצורה כזו עד 35V אם זכור לי נכון, שזה אומר מקסימום 8 או 9 תאים, אני לא זוכר במדוייק. המתח מהסוללה אגב הוא רק למקלט לפי מה שהבנתי, הסרבואים וכל יתר הרכיבים ממשיכים לקבל מתח מהBEC.
אני טרם שדרגתי גרסא, הבנתי שבגרסא המשודרגת ניתן להגדיר התראה למתח סוללה ראשית נמוך כולל חיווי קולי. בגרסא המקורית (לפחות הגרסא שהגיעה עם המשדר שלי) ניתן רק לראות את מתח הסוללה הראשית, לא ניתן לקבל חיוויים לגביו והתראות.

אחלה הסבר תודה רבה :)
עזרת מאוד.

Friman
28-12-2011, 13:45:53
תיקון קטן - את הקונקטור מלחימים לכניסת הבקר ולא לסוללה .
נו, מן הסתם לא מלחימים לסוללה עצמה ;)
נראה לי שהוא הבין לאן התכוונתי

Ts7
28-12-2011, 13:51:47
ברור שהבנתי :)
נ.ב חיברתי עובד נהדר!!
אפשר לקבוע באיזה מתח זה יתריע ממש שימושי .

Friman
28-12-2011, 13:52:27
צריך בשביל זה לשדרג גרסא

Ts7
28-12-2011, 14:20:03
נכון.

אני כבר שידרגתי.. :)

iGold
28-12-2011, 15:28:44
סליחה שאני נדחף להודעה :)
לפי מה שהבנתי מהחוברת והאשכול הזה, כשמחברים חשמל למקלט דרך התקע של הSPC (שהולך ישירות לסוללה) רק המקלט יפעל..
מה שזה אומר שעל הסרוואים אין כל השפעה נכון? הסרוואים יקבלו מתח דרך הערוץ של המצערת? (הכבל שמגיע מהבקר למקלט)

אני ממש רוצה לחבר את המקלט דרך התקע SPC ולראות מה המתח האמיתי של הסוללה :P

Friman
28-12-2011, 16:50:18
הבנת נכון

iGold
28-12-2011, 16:59:16
אז יאללה אני הולך לנסות!
תודה על המענה ;)