צפייה בגרסה מלאה : שאלה ייצוב מסוק תוך כדי פירואטים
SEVEN
02-01-2012, 21:31:52
השאלה מופנית בעיקר לחברי הפורום שמצליחים לסובב את המסוק כמו בלרינה בהיפר-ונטילציה ...
כיצד מתקנים את אוריינטצית המסוק תוך כדי פירואט מהיר ? מה עוזר לכם להתאפס במהירות סיבוב כה גבוהה?
האם יש נקודות מסויימות אשר רק בהן אתם מתקנים ? (לדוגמא רק כאשר המסוק ב-Tail in).
עמיתפורת
02-01-2012, 21:36:28
לומדים להטיס על ארבעת כיווני ייחוס, זנב אליך, צד ימין, אפ איך וצד שמאל וכך למעשה אתה יוע לתקן בכל אחת מנקודות הייחוס תוך כדי פירואט.
לא פשוט בכלל חבר ובהצלחה.
alex1312
02-01-2012, 22:02:48
זה נישמע כמו איזה מחזה בתיארטרון
rafulikos
03-01-2012, 04:30:31
תראה זה לא שאני שולט בפירואטים אבל יש בפוניקס training שבו אתה
יכול להתאמן על ריחוף בכל כיווני היחוס האפשריים כולל הפוף , זה ממש ממש משעמם אבל
מניסיון אני יכול להגיד לך שלי זה ממש עוזר .
wonderd
03-01-2012, 07:39:16
העניין בכלל לא פשוט למרות שנראה כך, אתה צריך ללמוד לרחף במקום בכל כיווני האוריינטציה, ברגע שתצליח לשלוט בכך, תתחיל בפירואט איטי תוך עצירה בכל סיבוב של 90 מעלות כדי לתקן, אח"כ תתחיל פירואט איטי ללא עצירה ולאט לאט תוכל לבצע את הפירואט מהיר יותר. כל התרגיל צריך להיות מבוצע תוך ריחוף במקום.
(כשתצליח לבצע את התרגיל בצורה טובה - השלב הבא הוא לבצע אותו הפוך.. :))
בהצלחה!
Friman
03-01-2012, 08:19:56
להתחיל מפירואט איטי בסימולטור זה לא קשה כל כך. בסימולטור אני כבר שולט בזה בקלות כולל ״טיולים״ לכל מיני כיוונים תוך כדי פירואט. בשטח זה יותר מסובך ומלחיץ, אני פחות יציב בפירואטים.
כמו שאלעד אמר לך, תתחיל בסימולטור מסיבובים עם עצירה קטנה לתקן כל 90 מעלות ובהדרגה צמצם את ההפסקות. בהתחלה לאט מאד, אח״כ תעלה בהדרגה את הקצב. אחרי שתשלוט בפירואט יציב במקום כולל תיקונים במידת הצורך, כבר לא יהיה לך מאד קשה ״לטייל״ עם המסוק בעיגולים או בקו ישר תוך כדי פירואט. אם אתה שולט היטב בריחוף יציב לכל הכיוונים אני מניח שפירואט איטי ויציב במקום תלמד לעשות מהר מאד. *
nirozen
03-01-2012, 08:31:57
טיפ קטן:
1.בפוניקס 3 יש לך מצב לימוד ריחוף כך שאתה לא מתעסק עם הסטיק מצערת
2.בשלט תשים אקספו על 100% ועם הטרים תשחק כך שלא תצטרך להתעסק עם הזנב
3. תשמור על כיוון זנב אחיד
אז מה השגנו? לא מתעסקים עם הסטיק השמאלי ומתרכזים רק בעיקר. מניסיון אישי זה עוזר מאוד.וכמו שאמרו פה חברי הפורום מתחילים לאט וכל פעם תוסיף עוד קצת לטרים.
בהצלחה!!!
SEVEN
03-01-2012, 09:07:05
תודה לכולם על הטיפים, בריחופים לכל הכיוונים אין לי בעייה, השאלה הייתה על מצב הנראה בסרטון הבא לדוגמא:
http://www.youtube.com/watch?v=OKcBvPeF4bs
פירואטים סופר מהירים ... קצת קשה להבין איך הוא בכלל מספיק לתקן במהירות כזו, אבל כנראה שזה מה שהופך את זה למעניין :).
wonderd
03-01-2012, 09:21:34
אין לך בעיה בפירואט איטי? אתה מצליח לשמו על איזון המסוק בלי צורך להפסיק את הפירואט ומצליח לשלוט במיקום המסוק תוך כדי? אם כן - אתה במצב מעולה! ופשוט תמשיך להתאמן.
אם לא, תעבוד על הדברים שכתבתי.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.