צפייה בגרסה מלאה : למה סוחרים ישראלים הם רמאים ושקרנים
guy1a
06-01-2012, 10:51:05
כי גודל ה IQ שלהם הוא גודל השקל.
הם לא מסוגלים לחשוב יותר משקל אחד קדימה.
כי אם בן אדם מסוגל לחשוב שאם הוא יגנוב אותי וירמה אותי ויעבוד עלי ב 45 שח וזה מה שירים אותו לגדולות ? ...
הוא לא פחות ממטומטם.
ואני מאד מקווה שהוא יפשוט את הרגל. שיאכל חצץ הוא והמשפחה שלו וכל הדורות הבאים שלו.
וכשמתקשרים אליהם לשאול / להבין .. אז עונים ומתנקים .. אנחנו חשובים מידי בשביל לזיוני שכל של לקוח פיון כמוך ...
אני נשבע שכל מה שאני יכול לאני לא אקנה בארץ ושימותו כולם.
אותי מרמים פעם אחת. אחרי זה אני לא חוזר. אז טלמיר היקר. זיינת לי את התחת ה 45 שח. אבל זה ה 45 שח האחרונים שתראה ממני ומכל מי שמכיר אותי.
מקווה שתחנק עם ה 45 שח האלו.
אייל שפירא
06-01-2012, 11:22:55
מה קנית שם שאין באי-ביי?
mix57
06-01-2012, 11:34:08
+1
בארץ קונים רק במכולת , כל השאר מזמינים מחו"ל.
guy1a
06-01-2012, 14:01:19
בארץ קונים רק במכולת , כל השאר מזמינים מחו"ל.
+++++++++++++++++++1
וסולר.
ותודה ליוסי הזמנתי מחברי sma 1.4$ כל אחד ... עאלק 45 שקל
בני ז*%^₪$
אני מרגיש מפגר לגמרי.
ebay007
06-01-2012, 14:12:33
אפשר קצת רקע?
ומי זה "טלמיר"?
erazz
06-01-2012, 15:35:49
טלמיר יקר רצח. אבל כשאתה צריך את הרכיב עכשיו ומייד.....
אם רכיבים אלקטרוניים אז כדאי להכיר את החנויות הבאות:
www.sparkfun.com
יקר אבל המשלוח סביר.
www.mouser.com
זול אבל הם שולחים רק פקדס - כדאי להזמין חבליות ולא רכיבים בודדים.
AmitB
06-01-2012, 17:16:49
זה
http://www.ebay.com/itm/LM1117T-LM1117-Low-Dropout-Voltage-Regulator-IC-3-3V-/260830922293?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbabc0635
שבאיביי מ 4 ש"ח מקבלים עליו עודף, עלה לי 16 ש"ח בטל-מיר. רק פי 4, לא נורא ...
mosheg
06-01-2012, 17:45:38
אתה לא יכול לקרוא לסוחר גנב כי זה מה שהוא צריך לעשות. להתפרנס. אתה קנית, מה התלונה שלך אתה לא היית חייב. אתה יודע כמה הוא שילם על הפריט לפני שמכר לך ?. אתה רוצה לקנות בחו"ל - זכותך. אבל להתלונן על זה שקנית מרצונך , נראה לי שמשהוא לא בסדר אצלך.
האם ידעת שקילו עגבניות עולה לייצר פחות משקל - עד שזה מגיע אליך זה יכול להגיע ל 12 ש"ח. אז מה כולם גנבים - לא. כולנו מטומטמים שמשלמים מחירים כאלה אתה מבין למה אני מכוון.
גיא, נראה לי שהגזמת. אני קונה אצל טלמיר, לא בהרבה כסף אבל הרבה פעמים הרבה דברים קטנים. למה? כי הוא בדרך שלי לעבודה ואני לא צריך לנסוע לשם במיוחד, אם אני צריך משהו ולא יודע בדיוק להגדיר מה אני יכול לבוא ולראות בעיניים וגם לקבל עצות (נניח לבוא עם מקלט FPV ולבקש להתאים קונקטור), ובעיקר כי אני מקבל את המוצר מיד וביד. וזה שווה הרבה כסף. אף פעם לא הרגשתי שרימו אותי שם, ברור שב-ebay אני יכול לקנות דברים הרבה יותר בזול מאיזה סיני, ואני גם עושה את זה. או לקנות קצת יותר יקר מאיזה אמריקאי ולקבל תוך שבוע וחצי. אבל לך תשב מול קטלוג ענק באינטרנט כשאתה לא בדיוק יודע מה אתה צריך, פשוט לא שווה את ההשקעה אם מדובר בקניה של כמה שקלים. תחשוב על זה שהוא מחזיק מחסן די גדול וזה עולה כסף.
דרור
flatspin
06-01-2012, 18:08:27
גיא, mosheg צודק בהחלט.
הבחירה היא בידך. אם ידוע לך המחיר באתר חו"ל, וידע לך כמה דורשים ממך כאן, הברירה בידך.
דחוף לך מאד - שלם ובלע את הגלולה. זמנך בידך, הזמן מחו"ל.
ומענין לענין באותו ענין, מדוע לדואר בארץ יש תעריף אחד לרגיל ותעריף אחר לדחוף? בדיוק מאותה סיבה. להוציא ממך שקל נוסף. בכל מקרה שניהם מגיעים (כמעט) באותו הזמן.
MDreamer
06-01-2012, 18:23:24
מאיפה אתה יודע שקנית את אותו מוצר? אולי "השגת דיל"? מאיזו מתכת היה עשוי הקונטקור? איזה דיוק? יש ציפוי זהב? אם יש אז כמה מיקרון פנימה? האם הוא עומד בסטנדרט מסויים? IP? MIL? עמידות בחום? הספק? :)
אני לא אומר שזה בסדר לעשוק אבל לפני שיוצאים בהכרזות צריך לבדוק טוב טוב את הכל. קונקטור ה SMA האחרון שקניתי עלה 18$ ליחידה ישירות מהיצרן בחו"ל בכמות של 100. כמה הוא היה עולה לך בארץ לפי היחס שתיארת?
אייל שפירא
06-01-2012, 18:28:04
אני חושב שאתם מפספסים את הכוונה של גיא,
אין לאף אחד פה ספק שלקנות משהו בארץ משמעו לשלם יותר ולקבל אותו מיד ביד וכל הנלווה לזה כמו אפשרות להחליף או להחזיר או לקבל הסבר וכו'.
העניין הוא לא שזה עלה יותר ממחירו באי-ביי אלא בכמה זה עלה יותר.
אם היו גובים ממנו 20 שקל על קונקטור שעולה 4 שקלים זה היה מעצבן אבל נסבל, זה שגבו ממנו יותר מפי עשר ממחיר המוצר בחו"ל - כאן יש מקום לפגם וזכותו לכעוס ובצדק.
גם כשקניתי בחנות טיסנים כלשהי במרכז שקית עם 4 הורנים ב12 שקל, כשמהוביקינג אפשר להזמין 10 כאלה בפחות מדולר (אבל לשלם משלוח 3$ ולחכות חודש ולעמוד שעה בדואר בשביל קופסה ענקית מלאה שקיות אויר) אז "בלעתי את הצפרדע" ושילמתי, מצד שני אם הם היו דורשים על 4 הורנים 50 שקל הייתי עף עליהם בפורום כמו לא יודע מה.
guy1a
06-01-2012, 18:36:17
דרור, גדעון, מעיין וכל מי שאני לא זוכר את שמו.
אין ולא היתה לי תלונה על המחיר ואני בהחלט בחרתי לשלם יקר בשביל לקבל עכשיו.
התלונה שלי היא על זה שלא רק לא היתה להם סבלנות להקשיב לי ולהבין מה אני רוצה. אלא ניסו לדחוף לי כל מיני מתאמים וקומבינות בעוד אני משתדל ואפילו מביא איתי דוגמה ( סחבתי איתי 2 אנטנות מהדר ברגל ) איזה חלק בדיוק אני צריך ( חלק שנרכש באותה חנות לפני כמה חודשים בחצי מחיר ! - אצל האבא שהוא כנראה המיקצועי והסבלני שם ) ובסופו של דבר עוד קבלתי משהו שלא מתאים לי בעוד שנאלצתי לסמוך על המוכר כי את חוסר ההתאמה אפשר היה לגלות רק אחרי פתיחת האריזה. וכל זה במחיר סופר מופקע.
אם זה המחיר של תמיכה בסוחרים מקומיים...? שיפשטו רגל כולם. לרמאים לא מגיע לשגשג.
דרור, אני פה לא מאתמול, למעשה בעוד ימים בודדים אהיה בן 40. זה טיפה יותר צעיר ממך אבל לא בדיוק ילד. אני גם זוכר את לאון כשהיה במקום הקודם, הרבה יותר מקצועי והיום אתה צריך לעבור מזכירה שלא מבינה מה אתה רוצה עד שאתה מגיע לבן אדם שכן מבין ואני זוכר את היפרטרוניקס ואת ההוא בגושן שהייתי קונה אצלו קיטים אלקטרוניים לבנייה.. הם כנראה בתחרות גדולה קשה וצודקת עם המזרח הרחוק. ולא נותר להם אלא לרמות לשקר ולגנוב כמו טובע הנאחז בקש.... מצידי שיטבעו.
SGS2 ..
גיא, אני תמיד קונה בטלמיר אצל אדם בשם שמחה, בחור מבוגר יחסית (לא יודע כמה, כנראה יותר ממני) ותמיד היחס טוב ואישי כולל הבנה וייעוץ. הוא לא עושה עלי (ועליך) את ההכנסה שלו, לדעתי הם חיים ממפעלים שקונים בסכומים הרבה הרבה יותר גבוהים. לא יודע עם מי אתה דיברת. אולי זה עניין של שעה - אני תמיד מגיע לשם בסביבות 8 וחצי בבוקר בדרך לעבודה.
דרך אגב, שכחתי עוד סיבה לקנות בחנויות אלקטרוניקה בארץ: זה מזכיר לי את הילדות שלי בתור חובב אלקטרוניקה חנון. חוץ מזה שגדלתי בגבעתיים אז אני מכיר את החנויות (שהיו אז) במרכז.
דרור
ZigiStar
06-01-2012, 19:38:12
אולי זה עניין של שעה - אני תמיד מגיע לשם בסביבות 8 וחצי בבוקר בדרך לעבודה.
דרור
Off topic: איפה חונים שם בשעה כזאת?
tomer_inbar
06-01-2012, 20:40:09
Off topic: איפה חונים שם בשעה כזאת?
אם יתמזל מזלך, תכנס לנמל איפה שהכיכר עם הדג וקח שמאלה, אתה תראה מגרש חנייה קטן מסומן כחול לבן.
אם לא מצאת שם מקום, חכה או שתכנס לרחובות מקבילים בעיר, לפעמים יש חנייה.
אכן כן, המיגרש לא כל כך קטן, ב-8:30 בבוקר יש בדרך כלל מקום וזה אפילו בחינם עד 9. אם לא, אז בחניון הרכבת בהמשך.
guy1a
06-01-2012, 23:46:28
שמחה זה אכן ההוא שהיה בפעם הקודמת.
והבן שלו, .. לא משנה.
thedemri
07-01-2012, 10:06:22
גיא
טלמיר תמיד היה יקר , שימחה תמיד היה ההמבין והנחמד, והבן שלו פחות מבין אבל עם נבוט הוא גם נחמד (סתם הוא בסדר).
את השותף של שימחה אני לא אוהב כי הוא מוחר לך אוויר רק כדי למכור.
המוכרת בחנות התצוגה של לאון הייתה בעצמה בעלת חנות במרכז זיו במשך שנים , נחמדה היא לא אבל מבינה כן.
בכל מיקרה המיגוון הכי גדול בחיפה נימצא בתל אביב (או באריהב)
וכמובן שיש את או פי ברחוב הרצל , אבל המלאי שם לא משהו
אמנון :|
wonderd
12-01-2012, 07:18:42
גיא, לדעתי אתה מתפרץ לדלת פתוחה..אם יש משהו בארץ שנמכר במחיר שקרוב למחירים בחו"ל - זה כנראה בטעות.
שלא יבלבלו לנו את השכל על עלויות משלוח, מסים ומחסן - כי גם בשאר העולם מייבאים, משלמים מסים ומאכסנים מוצרים..
ואם סוחר קונה מוצר במחיר מופקע מהיצרן/מיבואן - זאת בעיה שלו ולא שלי, שימצא דרך להוזיל לעצמו את העלויות או שלא יהיה סוחר.
לגבי השירות - הרי ידוע ומקובל שבארץ הלקוח הוא בעצם מטרד והיה יותר טוב בלעדיו, זה לא נגמר בחנות האלקטרוניקה אלא מתפרס לכל עולם המסחר בארץ. מדי פעם יש לבלובים של שירות טוב ומהלב אבל בד"כ הם נובלים עם בוא הקיץ..
ו
אייל שפירא
12-01-2012, 19:34:58
כבעל עסק קצת נסחפת עם האלימות המילולית...
(גם קצת עזרת למיתוסים שצוינו לעיל לגבי מה שווים הלקוחות בעיני המוכרים)
eagle701
12-01-2012, 20:52:46
פעם אחת תנסו להיכנס לנעליים של אותם מוכרים שאתם קוראים להם גנבים ונראה מה אתם הייתם עושים במקומם...
אני לא יודע מי זה טלמור או היכן הוא נמצא.
אני רק יכול לתת דוגמא מהעסק שבו אני עובד,
אחוזי הרווח שלנו על המוצרים עומד בין 3-50 כשבמוצע רוב הפריטים הם 36% אחוז רווח.
בסוף השנה אחרי הורדת השכירות חשמל עובדים מס הכנסה ועוד אלף ואחד דברים החנות נשארת עם מינוס, או עם פלוס מאוד קטן של פחות מ10 אלף שקל רווח של כל השנה.
החנות שייכת לרשת גדולה שמחזור המכירות השנתי עומד על מעל חצי מליארד שקל אבל מתוך זה הרווח שנשאר בסופו של דבר הוא מאוד מאוד קטן.
אז כן כנראה יש סיבה למה המחירים בארץ יותר גבוהים מחו"ל
כי עם רשת ענקית מסיימת שנה עם רווח מאוד קטן יחסית למחזור המכירות שלה, אז תחשבו מזה בשביל בעל חנות מסכנה שזאת הפרנסה שלו.
אייל שפירא
12-01-2012, 21:09:33
אם חנות לא יכולה לרכוש מוצרים בסיטונות במחיר זול כדי למכור ללקוחות שלה במחיר נורמאלי - אז זה סתם תיווך שנועד ללקוחות עצלנים.
הסיבות היחידות לקנות משהו בארץ הן אחריות (אלעק) וחשבונית מס.
מי שלא צריך את שתי אלה חבל לו לקום מהמחשב.
guy1a
12-01-2012, 21:43:41
אם חנות לא יכולה לרכוש מוצרים בסיטונות במחיר זול כדי למכור ללקוחות שלה במחיר נורמאלי - אז זה סתם תיווך שנועד ללקוחות עצלנים.
הסיבות היחידות לקנות משהו בארץ הן אחריות (אלעק) וחשבונית מס.
מי שלא צריך את שתי אלה חבל לו לקום מהמחשב.
+1
פעם אחת תנסו להיכנס לנעליים של אותם מוכרים שאתם קוראים להם גנבים ונראה מה אתם הייתם עושים במקומם...
אני לא יודע מי זה טלמור או היכן הוא נמצא.
אני רק יכול לתת דוגמא מהעסק שבו אני עובד,
אחוזי הרווח שלנו על המוצרים עומד בין 3-50 כשבמוצע רוב הפריטים הם 36% אחוז רווח.
בסוף השנה אחרי הורדת השכירות חשמל עובדים מס הכנסה ועוד אלף ואחד דברים החנות נשארת עם מינוס, או עם פלוס מאוד קטן של פחות מ10 אלף שקל רווח של כל השנה.
החנות שייכת לרשת גדולה שמחזור המכירות השנתי עומד על מעל חצי מליארד שקל אבל מתוך זה הרווח שנשאר בסופו של דבר הוא מאוד מאוד קטן.
אז כן כנראה יש סיבה למה המחירים בארץ יותר גבוהים מחו"ל
כי עם רשת ענקית מסיימת שנה עם רווח מאוד קטן יחסית למחזור המכירות שלה, אז תחשבו מזה בשביל בעל חנות מסכנה שזאת הפרנסה שלו.
אם זה נכון .. ואמיתי .. אז
1. בעל החנות או המפעיל שלה הוא אידיוט.
2. בעל הרשת הוא זה שסופר את המליונים .. ( תמיד למעלה עובדים קצת וסופרים הרבה ולמטה עובדים הרבה וסופרים מעט )
3. אני שמתי את עצמי במקום מי שעובד בשביל עצמו .. אחרי שהבנתי שעשיר אני לא אהיה ( או עמיד ) הלכתי להיות שכיר.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.