צפייה בגרסה מלאה : שאלה בעניין מדידת מהירות המסוק.
Yoav Lahav
15-01-2012, 12:56:39
אני מעוניין למדוד מהירות המסוק בטיסה אופקית ישרה.
איך אפשר לעשות זאת בצורה רצינית ואמינה?
מה שמצאתי בינתיים זו אפליקציה לאנדרואיד שנקראת GPS LOGGER ונראה שבין שאר הדברים שהיא עושה היא מודדת מהירות ושומרת התוצאות בקובץ. בדקתי אותה בנסיעות ברכבים וקריאת המהירות נראית יציבה ואמינה.
האם מישהו מכיר?
ניסה בטיסה?
האם המדידה מושפעת מרעידות או מהפרעות חשמליות מהמסוק?
תודה.
Friman
15-01-2012, 13:23:46
אתה מתכנן לקשור פלאפון למסוק? :confused::D:p:rolleyes::confused:
כדאי שתבדוק שאין סכנה להתנגשות בין תדרי השידור של הסלולר לתדר 2.4 של הרדיו שלך. אם אני לא טועה פעם דיברו על זה בפורום FPV שהסלולר עלול לייצר הפרעות בשידור אבל אולי לא הבנתי נכון והם התכוונו למשדר הוידאו. בכל אופן אני לא בטוח שזה חכם למקם משדר רדיו סלולרי על המסוק מבחינת השראות והפרעות רדיו. אני חושב שהאופציה הכי פשוטה ומדוייקת עבורך (לאו דווקא הכי זולה) היא לנצל את יכולות הטלמטריה של האורורה 9 שלך ולרכוש תחנת טלמטריה + חיישן GPS.
SEVEN
15-01-2012, 13:40:16
כדאי שתבדוק שאין סכנה להתנגשות בין תדרי השידור של הסלולר לתדר 2.4 של הרדיו שלך. אם אני לא טועה פעם דיברו על זה בפורום FPV שהסלולר עלול לייצר הפרעות בשידור אבל אולי לא הבנתי נכון והם התכוונו למשדר הוידאו. בכל אופן אני לא בטוח שזה חכם למקם משדר רדיו סלולרי על המסוק מבחינת השראות והפרעות רדיו. אני חושב שהאופציה הכי פשוטה ומדוייקת עבורך (לאו דווקא הכי זולה) היא לנצל את יכולות הטלמטריה של האורורה 9 שלך ולרכוש תחנת טלמטריה + חיישן GPS.
תדרי הסלולר קטנים משמעותית מ-2.4 גגה"צ ולכן לא צפויה הפרעה. במקרה של FPV הוידאו שמשודר בחלק מהמקרים על 900MHz עלול לחוות הפרעות מהסלולר.
bartovmoti
15-01-2012, 13:44:52
אתה יכול לשים את הסלולרי במצב "מטוס" וזה יכבה את כל המשדרים, ניסיתי את זה בטלפון שלי (סוני אריקסון) ה GPS נשאר דולק..
ככה תוכל להיות בטוח שהטלפון לא ישדר ויפריע.
Friman
15-01-2012, 13:47:54
אתה יכול לשים את הסלולרי במצב "מטוס"
תרתי משמע ;)
משעשע
Yoav Lahav
15-01-2012, 13:52:00
כן חשבתי לחבר נייד למסוק ולברר העניין פה לפני שזה עובר לשלב המעשי.
בכל מקרה האורורה הוא עם תקשורת מאד אמינה לא?
אתה חושב שטלפון נייד מסוגל להפריע לו?
לגבי רכישת מערכת טלמטריה, נראה לי יותר מידי בשביל ה 2 וחצי טיסות שאני מתכוון לעשות בעניין
מדידת המהירות.
Trex450
15-01-2012, 14:05:08
תדרי הסלולר קטנים משמעותית מ-2.4 גגה"צ ולכן לא צפויה הפרעה. במקרה של FPV הוידאו שמשודר בחלק מהמקרים על 900MHz עלול לחוות הפרעות מהסלולר.
850/900MHZ זה רק דור שני בסלולר דור שלישי עובדים ב 1900/2100MHZ שזה כבר דיי קרוב אבל אני חושב שהעוצמה פשוט נמוכה מידי ... מבחינת קירבה זה קרוב שווה לעשות בדיקת טווח לפני שאתה עולה לאוויר ככה
bartovmoti
15-01-2012, 14:18:28
כפי שציינתי קודם..
שים את הסלולרי על מצב "מטוס" (במקרה שלך "מסוק") וכך כל המשדרים יכבו למעט ה GPS שאמור להישאר עובד, כך לא תהיה מודאג מהפרעות.
חוצמזה, אם אתה מטיס בגלילות ועד עכשיו לא היו לך הפרעות.. נראה לך שהסלולרי הוא זה שיגרום לבעיות?
הרי האיזור שם שופע בשידורים מכל הסוגים לא?
MDreamer
15-01-2012, 14:23:00
לא יותר פשוט אקדח מהירות? אלא אם אתה מעוניין במהירות אויר שאותה בכל מקרה לא היית מקבל עם פלאפון
mosheg
15-01-2012, 14:45:42
זה מאוד פשוט.
אתה קושר את הנייד שלך למסוק מפעיל סטופר ורץ 100 מטר מהמסוק ועוצר
אחר כך אתה מטיס את המסוק אליך וברגע שאתה נוחת את מכבה את הסטופר.
מה שנשאר לך זה לחשב את מהירות הטיסה לאחר שהפחתת את זמן הריצה שלך.:D
wonderd
15-01-2012, 15:17:01
לא יותר פשוט אקדח מהירות? אלא אם אתה מעוניין במהירות אויר שאותה בכל מקרה לא היית מקבל עם פלאפון
+1, נראה הכי פשוט, ככה לדעתי רוב האנשים עושים את זה.
Yoav Lahav
15-01-2012, 15:45:49
מעיין, מאיפה אשיג אקדח מהירות?
חוצמזה, אין בעיה שמהירות להבי הרוטור תגרום לקריאה לא נכונה?
אני מעוניין במהירות אויר.
ובכל מקרה אם אני מטיס ביום ללא רוחות וזו הכוונה, אז זו גם מהירות הקרקע.
Yoav Lahav
15-01-2012, 15:47:14
עלית פה על START-UP מטורף.
זה מאוד פשוט.
Yoav Lahav
15-01-2012, 15:49:16
מוטי האם ניסית לשים תמכשיר על מסוק?
אם כן מה מדדת ואיך יצא?
אתה יכול לשים את הסלולרי במצב "מטוס" וזה יכבה את כל המשדרים, ניסיתי את זה בטלפון שלי (סוני אריקסון) ה GPS נשאר דולק..
ככה תוכל להיות בטוח שהטלפון לא ישדר ויפריע.
יש לי אקדח גלוק 17.
אני לא בטוח שאפשר למדוד איתו מהירות.
בכל מקרה, אם תרצה אפשר לנסות :rolleyes:
bartovmoti
15-01-2012, 17:38:14
לא ניסיתי לשים..
רק הצעתי לך פתרון
הפיתרון היעיל ביותר זה צינור פיטו.
MDreamer
15-01-2012, 21:45:44
יש לי אקדח כזה:
http://www.youtube.com/watch?v=8bfTMD-euq0
הוא לא יקר ומסתובבים בארץ עוד כמה.
אגב איך חשבת למדוד מהירות אויר עם הפלאפון?
זה מאוד פשוט.
יש לי הרגשה לא טובה בעניין הזה ....., עושה רושם שאנשים עושים צחוק ולא באמת רוצים לעזור ליואב
למדוד את מהיורות המסוק ....
כל השיטות המיושנות הללו שעבר זמנן ....אקדח מהירות צינור פיטו ....
אנשים אנחנו בשנת האנרואיד עכשיו ....תתקדמו .:D
האפליקציות שאתה מדבר עליהן דוגמת Max Speed לאייפון נחמדות אך אינן מדוייקות.
במישור הסטייה תהיה בכ 10% ואף יותר ואם תטוס מהר תוך שינוי גובה המדידה תתבצע ביחס לקרקע ולכן הסטייה תהיה גדולה עוד יותר.
Yoav Lahav
16-01-2012, 06:49:37
לגבי אקדח מהירות, אני בספק לגבי אמינות המדידה של מסוק בגלל שהוא מכיל חלקים שנעים במהירות גבוהה שיגרמו לקריאת מהירות שאינה קשורה למהירות המסוק -
קצות הלהבים נעים במהירות של מאות קמ"ש.
בעניין מדידה עם GPS, אם אין רוחות מהירות אויר שווה למהירות קרקע וגם אם יש רוח אתה יכול לעשות שני PASSים אחד
עם הרוח ואחד נגדה והממוצע ייתן לך את מהירות האויר בהנחה שמהירות וכיוון הרוח נשמרו
כמובן אני לא בונה על משהו סופר מדוייק.
יש לי אקדח כזה:
http://www.youtube.com/watch?v=8bfTMD-euq0
הוא לא יקר ומסתובבים בארץ עוד כמה.
אגב איך חשבת למדוד מהירות אויר עם הפלאפון?
Yoav Lahav
16-01-2012, 07:07:12
לא בונה על משהו סופר מדוייק. לגבי 10% שגיאה - נראה לי הרבה בדקתי תמהירות במספר רכבים והקריאה יציבה ותואמת בקרוב טוב לקריאת מד המהירות של הרכב.
בעניין שינוי הגובה - זה כבר תלוי באפליקציה שבשימוש - אם היא מודדת רק מהירות אופקית אז אתה צודק. אם היא מודדת מהירות בכל כיוון תנועה אז זה לא משנה.
הכוונה שלי היא למדוד מהירות בטיסה אופקית ישרה שלא קדמה לה צלילה.
האפליקציות שאתה מדבר עליהן דוגמת Max Speed לאייפון נחמדות אך אינן מדוייקות.
במישור הסטייה תהיה בכ 10% ואף יותר ואם תטוס מהר תוך שינוי גובה המדידה תתבצע ביחס לקרקע ולכן הסטייה תהיה גדולה עוד יותר.
יואב
כרגיל אתה נוהג לשאול כאן שאלות ולאחר מכן דואג לתקן את כולם ולהחליט שאתה יודע כבר הכל.
אפליקציות ה GPS בסמארטפונים אינן מדוייקות, לא בגלל שהן גרועות אלא בעיקר כיוון שייעודן לשימוש אזרחי ורמת הדיוק שלהן מוגבלת בכוונה.
יש לא מעט שימושים פליליים שניתן לעשות ע"י איכון מדוייק והתקנים לשימוש אזרחי נועדו בעיקר למנוע זאת.
לגבי נושא אקדח למדידת מהירות - זהו האמצעי המדוייק ביותר שתשיג למדידת מהירות ממקום נייח, סמוך על מעיין, הוא חי טכנולוגיה יום יום.
כל התאוריה שלך לגבי קריאת מהירות הלהבים היא קישקוש אחד גדול, זה בערך כמו להגיד שהמשטרה לא יכולה למדוד עם אקדח את מהירות הנסיעה שלך בגלל שהמכשיר ננעל על גלגלי הרכב המסתובבים ולא על הרכב.
כאמור זה הפך כבר לנוהג אצלך לשאול שאלות תמימות לכאורה ולאחר מכן לתקן את כולם.
תעשה מה שאתה מבין ושיהיה לך בהצלחה.
SEVEN
16-01-2012, 08:36:23
הנה:
http://www.eagletreesystems.com/standalone/standalone.htm
בלי בלאגן ... 40$.
תקרא את התגובה של ציקי, יש משהו בדבריו לגבי הצורה בה אתה שואל שאלות. לפי איך שאתה עונה לעצמך, זה נראה שכבר עשית את המדידה.
Friman
16-01-2012, 08:51:55
הנה:
בלי בלאגן ... 40$.
.
נחמד מאד.
RonTo
16-01-2012, 10:07:02
צינור פיטו או טלמטריה.
אין דרך אחרת...
dbrosh
16-01-2012, 11:05:36
יש פה משהו שאני לא מבין, יואב. אתה לא פעם דיווחת שהמסוק הקודם שלך טס במהירויות של למעלה ממאתיים קמ"ש, ואני נורא התרשמתי ונורא התרגשתי וסיפרתי לכל החברים שלי שיש מישהו עם טירקס 450 פרו עוצמתי מאוד וגם הם נורא התרגשו. עכשיו מתברר שבעצם אין לך כלי אמין למדידת מהירות, אז עכשיו אני מבולבל. באיזה מהירות טס הפרו? איך אנחנו יודעים שהוא באמת היה עוצמתי מאוד? אולי הוא היה רק עוצמתי? אולי הוא סתם עוד טירקס מהשכונה? ומה אני אעשה עכשיו, אני אלך מחבר לחבר ואסביר להם שנפלה טעוות?
bartovmoti
16-01-2012, 11:40:40
לאחרונה דווח, שהמסוק המדובר הצליח לבעוט כדור קרן והספיק להגיע לרחבה לפני הכדור כדי לנגוח לשער!!
זה מספיק מהיר עבורך ?
Yoav Lahav
16-01-2012, 11:45:20
אתה שוב אומר דברים בלי מספיק רקע טכני והבנה:
זה נכון שדיוק במדידת המיקום מוגבל ב GPS אזרחי אבל במדידת מהירות קבועה לאורך זמן (אפילו שתיים שלוש שניות זה מספיק) יש שיטות להקטין השגיאה במדידת המהירות בסדרי גודל ומתקבלת קריאה אמינה של המהירות. בנוסף על כך בשימוש באפליקציה מתאימה ה GPS מודד מהירות על ידי שימוש באפקט דופלר ואז מדובר בדיוק רב הרבה יותר מכל אקדח ליזר. חפש בגוגל "gps doppler speed measurement"
אני מציע שלא תקרא לדברי קשקוש. כדי שאקדח הליזר ימדוד משהו הוא צריך תנועה של המשטח הנמדד בכיוון הנורמל (אם אתה לא יודע מה אשמח להסביר לך בפרטי)
חלקי צמיג הרכב המהירים לא מקיים תנאי זה ולכן אקדח הליזר לא יכול למדוד אותם.
להבי המסוק כן מקיימים תנאי זה ולכן כן יכולים להשפיע על המדידה.
לגבי השאלות שלי: אני שואל כדי לקבל עוד אינפורמציה בנוסף לזו שאני יודע.
אתה הבנת את זה ברוך?
יואב
כרגיל אתה נוהג לשאול כאן שאלות ולאחר מכן דואג לתקן את כולם ולהחליט שאתה יודע כבר הכל.
אפליקציות ה GPS בסמארטפונים אינן מדוייקות, לא בגלל שהן גרועות אלא בעיקר כיוון שייעודן לשימוש אזרחי ורמת הדיוק שלהן מוגבלת בכוונה.
יש לא מעט שימושים פליליים שניתן לעשות ע"י איכון מדוייק והתקנים לשימוש אזרחי נועדו בעיקר למנוע זאת.
לגבי נושא אקדח למדידת מהירות - זהו האמצעי המדוייק ביותר שתשיג למדידת מהירות ממקום נייח, סמוך על מעיין, הוא חי טכנולוגיה יום יום.
כל התאוריה שלך לגבי קריאת מהירות הלהבים היא קישקוש אחד גדול, זה בערך כמו להגיד שהמשטרה לא יכולה למדוד עם אקדח את מהירות הנסיעה שלך בגלל שהמכשיר ננעל על גלגלי הרכב המסתובבים ולא על הרכב.
יואב
טוב אחרוג ממנהגי ואכתוב משהו ברצינות .
אקדח מהירות מתבסס על החזרים מעצמים נעים , יהיו כמה וכמה החזרים
או בלשון מקצועית יהיה החזר ראשי ואונות צד.
אונות הצד יהיו מוזזות בתדר משמעותית בשל סיבוב להבים גבוה אך חלשות בעוצמה מפני שהחזר
האונה תלוי בגודל הגף המחזיר .
המערכת מסננת את אונות הצד ומעבדת את קריאת האונה הראשית .
ועכשיו בעניין המדידה , מודדים מהירות אויר , מכשיר כזה עלה אצל הסיני כמה גרושים
ולא מצדיק שירשור כזה ארוך .
צינור פיטו או טלמטריה.
אין דרך אחרת...
הנה:
בלי בלאגן ... 40$.
תקרא את התגובה של ציקי, יש משהו בדבריו לגבי הצורה בה אתה שואל שאלות. לפי איך שאתה עונה לעצמך, זה נראה שכבר עשית את המדידה.
הורסיות הקודמות זולות בהרבה ושומרות קריאה מקסימלית .
יואב כבר המציאו את הגלגל לא צריך להמציא אותו שוב .
נא לא לטרחן תודה !
Yoav Lahav
16-01-2012, 12:05:15
מדדתי אותו על ידי בדיקת מרחק וזמן.
אמין זה לא אבל זה נותן אינדיקציה טובה.
יש פה משהו שאני לא מבין, יואב. אתה לא פעם דיווחת שהמסוק הקודם שלך טס במהירויות של למעלה ממאתיים קמ"ש, ואני נורא התרשמתי ונורא התרגשתי וסיפרתי לכל החברים שלי שיש מישהו עם טירקס 450 פרו עוצמתי מאוד וגם הם נורא התרגשו. עכשיו מתברר שבעצם אין לך כלי אמין למדידת מהירות, אז עכשיו אני מבולבל. באיזה מהירות טס הפרו? איך אנחנו יודעים שהוא באמת היה עוצמתי מאוד? אולי הוא היה רק עוצמתי? אולי הוא סתם עוד טירקס מהשכונה? ומה אני אעשה עכשיו, אני אלך מחבר לחבר ואסביר להם שנפלה טעוות?
יואב
יש רק דרך אחת להגיע למהירות מקסימלית:
אתה מטיס הכי מהר שאתה יכול ולאט לאט מגביר את המהירות :)
הבנת את זה ברוך?
אני חייב לציין שאתה האדם המשכיל הראשון שפגשתי שבאופן מעשי לא מבין כלום :(
SEVEN
16-01-2012, 12:09:43
לפני שאתה יוצא כאן בהכרזות, שדרך אגב ברורות לגמרי לכל מי שיש לו רקע אלקטרומגנטי ועבד עם מכ"מים במסגרת כזו או אחרת,
כדאי שתזכור שאלומת לייזר, גרוע ככל שיהיה, קטנה משמעותית מגודל גוף המסוק ולכן אם האקדח מכוון לגוף המסוק אין שום סיכוי שתקבל רפרקציה מהלהבים.
גם אם מדובר על לייזר מל"מ עם רוחב אלומה של כמה מ"מ עדיין במרחק ראייה לא תקבל התרחבות של האלומה שתאפשר לך לקבל רפרקציה מהלהבים, זאת כל עוד אתה יודע לכוון
לכיוון המסוק ולא לכיוון אחר, כמו שאתה מצפה (או לא מצפה) משוטר לכוון לרכב שלך ולא לאחר.
תירה על המסוק
אם פגעת בו אז כנראה שהוא לא טס מספיק מהר... :D
mosheg
16-01-2012, 13:26:30
ציקי אני דבק לשרשור הזה כי כל תגובה שלך מצחיקה אותי.
תמשיך כך ונראה לי שהבנאדם הולך למשרד הפנים להחליף את השם שלו.
Xעמרי
16-01-2012, 13:41:26
יש לי מד מהירות (radar)
אם אתה מטיס באיזור המרכז ואתה מצליח לתאם איתי איכשהו, אשמח להגיע ולמדוד.
saportas
16-01-2012, 14:09:40
זה מה שאתה צריך. מעניין מה היא רואה שם?
Xעמרי
16-01-2012, 14:10:53
זה לייזר, יהיה לו קשה להתמקד על עצם בגודל כזה
bartovmoti
16-01-2012, 14:15:25
תירה על המסוק
תתחיל עם רוגטקה..
דורון גם אני לא מבין משהו :
אתה נורא התרשמת ונורא התרגשת וסיפרת לכל החברים שלך שיש מישהו עם טירקס 450 פרו עוצמתי מאוד וגם הם נורא התרגשו., בלי שבדקת שליואב יש כלי אמין למדידת מהירות ?
איך יכולת ?
תירה על המסוק
ציקי אם המסוק טס מעל מהירות האור איך תדע אם פגעת בו ?
שיטה נוספת: היתד והחבל.
המצרכים הדרושים: יתד או בזנט, חבל 50 מטר וסטופר.
מקבעים בזנט במרכז שטח ההטסה.
קושרים צד אחד של החבל לסקידים של המסוק.
קושרים צד שני של החבל לבזנט.
ממקמים את המסוק כשהחבל מתוח בצד אחד בשטח ההטסה.
עומדים ליד הבזנט.
מכניסים את המסוק לאיידל ומנסים בשיא המהירות להטיס את המסוק מצד אחד של הבזנט לצד השני תוך מדידת הזמן ברגע שהמסוק עובר את קו הבזנט.
כשהחבל נמתח שוב והסקידים נתלשים מהמסוק זה הסימן לעצור את השעון ומכאן ניתן לחשב את המהירות המדוייקת בהתאם למרחק.
היתרון בשיטה, גם מדוייקת וגם משעשעת.
בהצלחה !
זה מה שאתה צריך. מעניין מה היא רואה שם?
זה לא מה היא רואה, היא חושבת שהיא קוראת יח' של אורך ולא של מהירות :rolleyes:
אופטימית !
MDreamer
16-01-2012, 15:40:40
לגבי אקדח מהירות, אני בספק לגבי אמינות המדידה של מסוק בגלל שהוא מכיל חלקים שנעים במהירות גבוהה שיגרמו לקריאת מהירות שאינה קשורה למהירות המסוק -
קצות הלהבים נעים במהירות של מאות קמ"ש.
בעניין מדידה עם GPS, אם אין רוחות מהירות אויר שווה למהירות קרקע וגם אם יש רוח אתה יכול לעשות שני PASSים אחד
עם הרוח ואחד נגדה והממוצע ייתן לך את מהירות האויר בהנחה שמהירות וכיוון הרוח נשמרו
כמובן אני לא בונה על משהו סופר מדוייק.
האקדח שיש בסרטון שלי הוא לא לייזר כאם דופלר. והוא עושה מיצוע של אונת הקרן של המדידה. כלומר אם אתה באמצע פניה (כמו דיפרנציאל באוטו) קצר הכנף זז הרבה יותר מהר מהכנף עצמה ובכל זאת המדידות מדוייקות כי זה ממוצע. אני בספק אם Linkage של ראש המסוק ישפיע.
אתה שוב אומר דברים בלי מספיק רקע טכני והבנה:
זה נכון שדיוק במדידת המיקום מוגבל ב GPS אזרחי אבל במדידת מהירות קבועה לאורך זמן (אפילו שתיים שלוש שניות זה מספיק) יש שיטות להקטין השגיאה במדידת המהירות בסדרי גודל ומתקבלת קריאה אמינה של המהירות. בנוסף על כך בשימוש באפליקציה מתאימה ה GPS מודד מהירות על ידי שימוש באפקט דופלר ואז מדובר בדיוק רב הרבה יותר מכל אקדח ליזר. חפש בגוגל "gps doppler speed measurement"
אני מציע שלא תקרא לדברי קשקוש. כדי שאקדח הליזר ימדוד משהו הוא צריך תנועה של המשטח הנמדד בכיוון הנורמל (אם אתה לא יודע מה אשמח להסביר לך בפרטי)
חלקי צמיג הרכב המהירים לא מקיים תנאי זה ולכן אקדח הליזר לא יכול למדוד אותם.
להבי המסוק כן מקיימים תנאי זה ולכן כן יכולים להשפיע על המדידה.
לגבי השאלות שלי: אני שואל כדי לקבל עוד אינפורמציה בנוסף לזו שאני יודע.
אתה הבנת את זה ברוך?
לשימוש שלך מדידת ה GPS של המכשיר הסלולרי שלך טובה בדיוק כמו כל GPS. מה שמשנה זאת התוכנה, האנטנה ומספר הלווינים שאתה רואה בכל רגע נכון. לשימוש שלך כמעט ואין הבדל בין מודול ל Ublox למשהו אחר פחות טוב. אתה רוצה למדוד מהירות ולא דיוק. תרוץ על יותר מ100 מטר עם דיוק של 5 מטר מתוזמן שעון אטומי (של GPS) ותקבל סטייה מקסימלית של 10 מטר - כלומר 10% אם אתה ממש גרוע\חסר מזל.
הכי פשוט בשבילך זה אקדח ראדר ביום בלי רוח או אקדח ראדר+מד רוח כיווני ואינטגרציה של תוצאות המדידה.. כל דבר אחר מצריך קניה\מתקון\פיתוח\כאב רא..
בברכה
ברוך
tkolber
16-01-2012, 15:49:37
שיטה נוספת: היתד והחבל.
המצרכים הדרושים: יתד או בזנט, חבל 50 מטר וסטופר.
מקבעים בזנט במרכז שטח ההטסה.
קושרים צד אחד של החבל לסקידים של המסוק.
קושרים צד שני של החבל לבזנט.
ממקמים את המסוק כשהחבל מתוח בצד אחד בשטח ההטסה.
עומדים ליד הבזנט.
מכניסים את המסוק לאיידל ומנסים בשיא המהירות להטיס את המסוק מצד אחד של הבזנט לצד השני תוך מדידת הזמן ברגע שהמסוק עובר את קו הבזנט.
כשהחבל נמתח שוב והסקידים נתלשים מהמסוק זה הסימן לעצור את השעון ומכאן ניתן לחשב את המהירות המדוייקת בהתאם למרחק.
היתרון בשיטה, גם מדוייקת וגם משעשעת.
בהצלחה !
ציקי - אני לא רוצה לחשוב על היום שתעזוב את הפורום הזה ;) :D !!!!!!!!
וליואב - אין מילים! הרעיונות והשאלות ההזויות שלך מפתיעים כל פעם מחדש! אם מקום חמישי בעולם (תותי) נוסע עם ואבא שלו והאמרגן GR (והוא לא קטן) עם 2 מסוקי 700 ו - 3 מסוקי 50 באוטו יותר קטן משלך ואתה צריך ארגז למסוק בגודל 50 כדי שלא יקרה לו כלום וצריך לבצע מדידות מהירויות עם חישובים בליסטיים - כנראה שאני מפספס פה משהו וכנראה שכדאי לך לשמור על עצמך שלא תמצא את עצמך כיעד חיסול של האירנים.
זה שלא למד בטכניון אבל עדיין מבין משהו.
ציקי אם המסוק טס מעל מהירות האור איך תדע אם פגעת בו ?
תקן אותי אם אני טועה אבל האם המסה שלו לא אמורה להשתנות במקרה כזה?
יש סיכוי שהמסוק יחזור בזמן ואז הוא יעלם לך תוך כדי טיסה, כשתחזור הביתה סביר שתמצא פתק דואר שמבשר לך שקיט ה KDS שהזמנת הגיע :D
יש סיכוי שהמסוק יחזור בזמן ואז הוא יעלם לך תוך כדי טיסה, כשתחזור הביתה סביר שתמצא פתק דואר שמבשר לך שקיט ה KDS שהזמנת הגיע :D
אז מה שאתה אומר הוא :
כדאי לבנות מסוק מהיר כמו KDS 550 כי גם אם הוא יעלם אז יש סיכוי שיחזור ....:D
kobigozlan
16-01-2012, 17:12:13
המסה תיקטן והזמן יעצר ואז אולי הוא יוכל להגיע למימד הבא שהוא מנסה להגיע אליו
כנראה ששם מודדים מהירות יותר טוב
אז מה שאתה אומר הוא :
כדאי לבנות מסוק מהיר כמו KDS 550 כי גם אם הוא יעלם אז יש סיכוי שיחזור ....:D
איפה ראית שאמרתי שה KDS 550 מהיר?
אתה כנראה מבלבל אותי עם מישהו אחר.
בתאוריה ידידי, הכל בתאוריה.
בתחום הזה יש מעשי ויש תאוריה, אנחנו עכשיו בשיעור תאוריה.
חבלים, יתדות, סמארטפונים, אקדחי לייזר ובחורה אחת סינית מופתעת משהו.
אין ספק, לומדים כאן רבות ;)
נא להתנהג בהתאם... :rolleyes:
אטקין ש
16-01-2012, 22:41:05
ישלי יש לי פח פחפח פח (הייתי חייב)
יש לי מכשיר שמודד מהירות של חבטות(הגשות) במשחק טניס ,ציקי זה יכול לעזור לבחור ?
אני אעביר לו את זה עד הבית רק תגיד כן!!!
האמת ישבתי וקראתי את השירשור ונקרעתי מצחוק( אפילו יותר מאתמול באח הגדול)
המשך שבוע טוב
MDreamer
16-01-2012, 23:09:30
למרות שלחלק מהחברים פה ממש "מגרד" זה לא מכובד לצקצק בלשון אם אין סיבה עניינית לכך.
למרות שלחלק מהחברים פה ממש "מגרד" זה לא מכובד לצקצק בלשון אם אין סיבה עניינית לכך.
השאלה הרצינית והחשובה שהועלתה בשירשור על ידי חבר קהילה מכובד
או נכון יותר תלונה של אותו חבר קהילה היא כיצד בודקים בדיקת מהירות אמינה
התלונן אותו חבר קהילה כי הגיע אליו מידע שגוי בדבר בדיקת מהירות שהציגה
מסוק מסוים ( טירקס 450 פרו אם זה עוזר למישהו ) באור לא נכון .
ועכשיו נראה לי מן הראוי , שיוחלט על בדיקת מהירות אחידה אמינה ומפוקחת
למסוקים מסוגים שונים .
נראה לי לא מכובד ולא אמין שכל חבר פורום יחליט לעצמו על סוג הבדיקה
אם לדוגמא כל יצרן רכב היה מוסר נתוני הספק ומהירות לא מפוקחים ולא שקופים
האם היה זה מכובד ?
אני קורא לסדר בסוגיה החשובה הזו .
יפה עשה יואב שהעלה את הסוגיה החשובה לדיון ציבורי , אך אני קורא לו לכבד את הכרעת הרוב .
לא מכובד להעלות סוגיה לדיון ולהתעלם מדרישת הציבור .
אני מקוה כי סוגיה זו תיפתר בהסכמה לא ניאלץ לרוץ למחות באוהלים בתקופה גשומה וקרה זו . :D
wonderd
17-01-2012, 06:54:49
יואב,
כמו שאתה רואה יש כמה דרכים לביצוע המדידה, ישנן כמה דעות בנוגע לאמינות של כל דרך, לדעתי תמצא לעצמך 2 דרכים שמתאימות לך, תבצע מדידה בו זמנית בשתי הדרכים (אם אפשר יותר משתיים - אפילו יותר טוב) ותחזור לספר איך היה..
בהצלחה!
+1, בוקר טוב.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.