צפייה בגרסה מלאה : שאלה בקר של Kontronik
yoavbob
15-01-2012, 20:02:34
מה ההבדל בין JIVE רגיל לבין הPOWER JIVE וה-HELIJIVE?
nirgo
15-01-2012, 21:14:57
Jive- 80A
power Jive 120A
לשניהם אותה גירסת קושחה ההבדל הוא בגודל והמשקל וכמובן האמפרג'
Heli Jive-120A שונה בקושחה מהpower Jive בעיקר שני דברים:
1. Bail Out - היכולת להאיץ מנוע מהר יותר אחרי שהעברנו לHold- בעיקר לאוטורוטציה (ולמוכשרים ביננו blade stop )
2. גוברנור במהירת ראש נמוכה.
ראה http://www.kontronik.com/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=32&lang=en
flyinglizard
15-01-2012, 22:38:11
הראשון יקר, השני יקר מאוד, השלישי יקר בצורה מחרידה. מעבר לזה ניר כתב לך. נדמה לי שהלי ג'ייב גם כולל אפשרות עבודה עם גברנרים חיצוניים כמו של V-BAR, אבל אולי אני טועה?
הראשון יקר, השני יקר מאוד, השלישי יקר בצורה מחרידה. מעבר לזה ניר כתב לך. נדמה לי שהלי ג'ייב גם כולל אפשרות עבודה עם גברנרים חיצוניים כמו של V-BAR, אבל אולי אני טועה?
אתה לא טועה
התמיכה בגברנור חיצוני כמו ה V-BAR היא רק בגרסה האחרונה שיצאה לא מזמן בגלל באג בגרסה הקודמת.
בכל מקרה, מדובר באופציה מיותרת לטעמי כשמדובר בבקר שהגברנור העצמי שלו נחשב לאחד מהטובים שיש בשוק.
אגב, למען הסדר הטוב, הבקרים הללו לא סתם יקרים.
ההספקים המצויינים עליהם הם הספקים מוצהרים ללא שום קירור נוסף, שים עליהם צלעות קירור ותוכל להעביר דרכם זרם עד פי 2 וזה לא דבר של מה בכך בבקר כה קטן.
כמו כן בבקרים הללו כל הערכים שנהוג לקבוע מראש בסטאפ כגון PWM וכו... נקבעים באופן אוטומטי ביחס למנוע שאיתו אתה עובד וביחס למצבו בזמן עבודה להשגת נצילות מקסימלית (לא זכור לי שהמתחרים יודעים לעשות זאת).
המעגל החשמלי בתוך הבקר מוגן מפני זעזועים ע"י קייס מיוחד והבקר כולו מוגן מים (לא רלוונטי למסוקים אבל בכל זאת מוגן) בגלל שהתפיסה בקונטרוניק היא לייצר מוצר שמתאים לכל השימושים בתחום ה RC.
תוסיף לזה שמדובר במוצר שגם מיוצר בגרמניה ולכן הוא לא סתם יקר.
flyinglizard
15-01-2012, 23:51:04
אני מאוד שמח עם הג'ייב 80HV שלי. אין לי שום ספק שגברנר חיצוני היה עובד טוב יותר, ולא משנה כמה טוב הפנימי. זה ההבדל בין תגובה ריאקטיבית (תיקון לאחר נפילת סל"ד) ופרדקטיבית (צפיה לירידת סל"ד ותיקון בהתאם).
עוד יתרון גדול של הג'ייב הוא הBEC, נחשב מאוד אמין ונותן עד 15 אמפר.
אגב, הגברנר של הג'ייב עשה לי לא מעט בעיות עם הזנב עד שסידרתי אותו, אבל זה כנראה שילוב לא מוצלח עם משהו במסוק (ובסוף זה הסתדר רק עם להבי 105 מ"מ על מסוק 600 ושינוי בהגדרות הגברנר). במסוק כמעט זהה לשלי, רק עם מנוע אחר, הוא עובד מעולה מהרגע הראשון.
אישית יש לי ניסיון עם סטאפ אחד של HELIJIVE 120 עם מנוע PYRO 700 -52 על TDR.
כל העסק יושב בגוף סגור, כמעט ללא קירור (פתח קטן של 3 ס"מ בתחתית החופה) , עובד נפלא ויורד בטמפרטורות סבירות לחלוטין (מנוע כ 50-60 מעלות בקר כ 30 מעלות).
מכיר עוד מספר אנשים שעובדים עם הבקרים של קונטרוניק על מסוקים אחרים וגם הם מרוצים ביותר.
המנועים של קונטרוניק לא החזקים ביותר בשוק מבחינת הספק מוצהר אבל הם מאד נצילים ובשילוב עם הבקרים שלהם אתה מקבל סטאפ איכותי ביותר.
מה שכן מדובר בפתרון יקר.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.