התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה האם המנחת הסמוך לבית העלמין הצבאי ברחובות מתאים לטיסני 0.46 ?

flintstone
22-01-2012, 17:42:26
האם המנחת הסמוך לבית העלמין הצבאי ברחובות מתאים לטיסני 0.46 ?

דניאל דקל
22-01-2012, 21:30:26
יש שם שומר שבודק מה גודל המנוע שלך.
46 ומטה - עברת. 46 ומעלה - הביתה...;)

ועכשיו עם טיפה רצינות, אתה אמור לשאול אם המנחת מתאים לטיסנים שדורשים מסלול המראה ונחיתה.
גודל המנוע לא מעיד על כלום. יש טיסני ענק שממריאים ונוחתים בתוך מלבן של כמה מטרים בודדים...

flintstone
22-01-2012, 22:42:10
סבבה דניאל דקל, אני זורם איתך אז יש מצב לתשובה לשאלה כפי שניסחת אותה בהצלחה רבה
האים המנחת מתאים לטיסנים שדורשים מסלול המראה ונחיתה?

אליקופטר
24-01-2012, 06:00:26
לגב מנחת מתאים הקריטריונים שלי הם:
1.רמת בטיחות מקסימלית לי ולסובבים אותי בטווח של 500 מטר לפחות(גם אם אני מוצא כביש סרגל 200 מטר שומם והוא מוקף בנינים מבחינתי הוא לא מתאים לשום טיסן.)
2.סוג הטיסן ולא המנוע(לזה התכוון דניאל) סוג הטיסן קובע את אורך המסלול הנדרש לנחיתה והמראה לרוב טיסני טריינר ושלב 2 מתאימים לכל המסלולים מבחינת אורך מסלול אני מעריך ש 50 מטר מספיק לנחיתה והמראה בטוחה כולל ביטול המראה או נחיתה שלא צלחה.
3.גאוגרפיה של המקום אם אחלה מסלול אבל ישנה רוח צד קיצונית ,כיוון השמש בשעות ההטסה שלך,גבעות ,עמוד חשמל או כל מכשול אחר שעשוי להשפיע על ההטסה הבטוחה והמהנה המקום לא מתאים.אציין כי אני לא נוהג לרמוס שדות חיטה לדוגמא כדי להגיע למסלול טוב...
4.ביטוח צד ג' בלי שום קשר למסלול ואיכותו.
5.סוג המשטח והתאמתו לטיסן ,כורכר ,אספלט ,דשא ....

יתכן ולאחרים יש עוד קריטריונים כאילו ואחרים ,אילו הכי חשובים לי ,עשה בדיקה לשטח לפי אותם קריטריונים ואז תחליט לבד.כשיש לך קריטריונים מראש לא צריך להכיר את השטח (אבל רצוי) .

תהנה אלון.

orineo1
11-02-2012, 23:50:05
עדיף שלא...
המסלול מקביל לחוטי חשמל ובמרחק יריקה מכביש ה"עוקף"(דרך מנחם בגין).
לעומת זאת אני ממליץ בחום להיכנס קצת יותר לשדות שמאחורי בית העלמין ולהטיס שם דאון.

Flying_student
12-02-2012, 07:36:54
המקום סמוך מאוד ל"גבעה" למה לא להטיס שם? אני בעבר בדקתי את המקום ויש שם המון כבלי חשמל.