צפייה בגרסה מלאה : שאלה התלבטות לגבי התפתחות לעוד כלי טיס מסוג אחר..
Friman
28-01-2012, 20:11:46
כבר כמה זמן אני במחשבה על הרחבת הצי לכלי נוסף. התקציב כרגע הוא לא גדול, 200-250$, ככה שעוד מסוק לא נראה לי שארכוש; זה יספיק רק לקופטר x 450 והתחושה שלי היא שבמסוקים נכון לעלות למעלה בגודל ובאיכות... שמתי לי יעד לקיץ 2013 לדלג למסוק 600 או 700. אבל בינתיים בא לי עוד כלי להטיס.
ההתלבטות כרגע היא טיסן טריינר חשמלי או רחפן. הייתה לי גם מחשבה על דאון DLG שנראה לי נחמד מאד אבל פחות מתאים לאיזור שבו אני מטיס. להתרחב לטיסן זה קצת יותר זול להתחלה וקצת פחות מורכב מבחינת למידת התאוריה אבל אני חושש שיהיה לי קצת משעמם אחרי האדרנלין מהמסוק, רחפן - יש המון התפתחויות טכנולוגיות מדליקות בתחום הזה (ואני חובב צעצועי טכנולוגיה) אבל נראה לי קצת דומה למסוק (רק בלי אוטורוטציה... מפחיד:eek:). אין לי נסיון לא בזה ולא בזה. אבל אני מתעניין גם בזה וגם בזה וגם בfpv אולי פעם ובכלל, טיפוס שכל הזמן אוהב לגוון בדברים חדשים. אז בעצם רציתי לשאול לדעתם של כאלו שהתרחבו בתחביב ממסוקים אל כלים אחרים - מה דעתכם? אני לאו דווקא מחפש ריגושים אלא חוויית הטסה קצת אחרת כדי לגוון, כשעיקר המיקוד צפוי לדעתי להישאר בכל מקרה במסוקים.
טחנתי קצת בסוגיה הזו בשבועות האחרונים בפורומים האחרים, מקווה שזה לא טרחני.. בקיצור הכוונה לממש את ההרחבה היא בקרוב ולכן זו הופכת מהתלבטות תאורטית למשהו מעשי יותר ;)
oz_adari
28-01-2012, 20:22:34
יש לי שתי רעיוניות בשבלך,
מסוק micro !!, איזה blade mcpX כזה נחמד להטיס בבית כי מה לעשות, שאפשר לעשות איתו גם 3D בלי לפחד מריסוקים יקרים.
או טריינר (בלזה!) הייתי ממליץ דלק אבל אתה רוצה חשמלי, זה ממש כיף לעשות Touch&Go וסתם לנחות עם טריינר מאסיבי כזה ולא איזה קלקר קטן, זה לא אנדרנלין מטורף אבל זה ממש כיף
Friman
28-01-2012, 21:16:08
חשבתי פעם על מסוק מיקרו. בשלב הזה פחות עושה לי את זה.
לגבי טיסן - הכיוון הוא טריינר חשמלי, רוב הסיכויים שזו תהיה הססנה הזו מלידרס הובי (http://www.leaderhobby.com/product.asp?ID=9394001224728).
כמו שכתבתי בפורום רחפנים - הכל באשמת הסינים האלה, לפני כמה שנים לא היו כ״כ הרבה אופציות ב200$... *
אני ממליץ לך על איזי סטאר או דומיו....
טיסן להטסה גם בישיבה ולהסטלבט!
לשבת ולחפש טרמיקות, זמן הטסה ממושך ועלויות זולות....
אחלה פתרון בעיני.
חוץ מזה, אם תשמור את התקציב הזה אולי תצליח לממש קפיצה בזמן קצר יותר, אתה לא חושב???
Friman
28-01-2012, 22:13:37
אמיר, הסוגיה היא לא כסף. לא שנוזל מהאוזניים ולא צומח על העצים, אבל אם הייתי מעוניין כרגע במסוק גדול יותר, הייתי מוצא תקציב. אני פשוט לא חושב שרמת ההטסה שלי מתאימה כרגע לשידרוג שכזה ויש לי עוד הרבה מה להפיק וללמוד מה500 שלי לפני שאקפוץ הלאה למסוקים גדולים, איכותיים ויקרים יותר. תאריך היעד לשידרוג המסוק לא נקבע משיקולי תקציב.
מצד שני אני לא רוצה להוציא יותר מדי על דברים אחרים כי העניין האמיתי שלי הוא במסוקים. מחפש משהו שיהיה בין לבין, בנוסף, כשהמסוק הוא העיקר. וההתלבטות היא לא איזה טיסן או איזה רחפן, אלא במה כדאי לגוון... תכלס אם היה לי פה איפה להשיט בכלל הייתי קונה סירה, נשמע מדליק לאללה; אבל אני במדבר ;) איך זה למשל יהיה לעבור מהתחלה במסוקים להטסה של טיסן? רוב מי שאני שומע פה עשו את זה הפוך ומספרים שהמעבר מטיסנים למסוקים היה מלא ריגושים והתלהבות, השאלה אם זה בגלל שטיסנים אכן משעממים ביחס למסוקים או בגלל שמה שחדש לך תמיד מלהיב יותר? גם רחפן, אם לא מתפתחים לfpv או צילום, משום מה נשמע לי פחות מאתגר מלהטיס מסוק- אין את כל עולם ה3d (כן כן ראיתי את הסרטונים של דרימר. הם יוצאי דופן)*
flyinglizard
28-01-2012, 22:32:34
אל תקנה טריינר. בזבוז של הזמן והעצבים שלך. קנה foamie שיודע לעשות 3D. זה אחד הדברים שהכי כיף לעשות בין ההטסות של המסוק. ילמד אותך המון וזה זול ועמיד.
s.mario
28-01-2012, 22:36:43
יש לי רעיון!
אני מזמין אותך (בשיא הרצינות) להטיס רחפן וטיסן, ולהחליט מה מדבר אלייך יותר מבין ה-2.
*
bendisar
28-01-2012, 22:39:24
אל תקנה טריינר. בזבוז של הזמן והעצבים שלך. קנה foamie שיודע לעשות 3D. זה אחד הדברים שהכי כיף לעשות בין ההטסות של המסוק. ילמד אותך המון וזה זול ועמיד.
+1
מוקצף 3D נחמד זה הדבר האולטימטיבי להטיס בין הטסות של המסוק
בלי הלחץ של להטיס מעבד מזון מעופף, אבל אם היכולת לעשות תרגילים וללמוד תחום חדש ומעניין
בדיוק בגלל הסיבה הזאת קניתי לעצמי טלינק :)
Friman
28-01-2012, 23:42:23
יש לי רעיון!
אני מזמין אותך (בשיא הרצינות) להטיס רחפן וטיסן, ולהחליט מה מדבר אלייך יותר מבין ה-2.
*
וואלה איתי, אחלה הצעה
אשמח להיפגש להטיס יחד וגם לראות את הרחפן שלך טס (למעשה מעולם לא ראיתי רחפן טס בlife) ולהתייעץ..
כתבתי לך הודעה בפרטי
אכן היה לנו אחד כזה בשטח לפני כמה שבועות והיה נראה שהבחור ממש נהנה ממנו :). רק ש, מעולם לא המראתי ונחתתי עם טיסן אמיתי, נראה לי שזה משהו שיהיה לי נחמד ללמוד אם בהמשך ארצה עוד טיסנים ולכן לקנות כטיסן ראשון טיסן 3d מוקצף נראה לי קצת מוזר. ו... אני לאו דווקא מחפש תרגילים וריגושים, מחפש משהו כייפי ונחמד..
בקיצור איתי מקווה שייצא לנו להיפגש, טוב מראה עיניים ממשמע אוזניים.
flyinglizard
28-01-2012, 23:47:05
אין שום דבר כיפי ונחמד בטריינר. אחרי שנתיים עם מסוקים, לקחתי טריינר בתור הטיסן הראשון שלי וזה היה נפילה. זה טס כמו בלוק, והרבה יותר קשה להטסה מטיסן 3D. זה בזבוז של זמן ושל כסף. טיסן 3D קליל עם ים של אקספו יעשה את העבודה טוב יותר מטריינר בכל מצב. תשאיר את טיסני שלב 1 ושלב 2 ל"אנשי השידות" (אלו שבאים למנחת עם מגירות עץ) ותתקדם הלאה. זה אולי היה נכון בימי הניטרו, אבל כיום עם החשמליים הקלילים שיש בשוק זה כבר לא רלוונטי יותר.
מעבר לזה, אם אתה מסוגל להטיס מסוק, כל טיסן לא אווירובטי הולך לשעמם אותך.
ebay007
29-01-2012, 00:06:09
דווקא עם טיסן בלזה שמפחדים לרסק יש הכי הרבה אדרנלין. ;)
אני חושב שטיסן עדיף, כי יש יותר לאן להתפתח מאוד בזול.
לפני שממש ידעתי להטיס (ההטסה של הAXN לא למדה אותי כלום) אז רחפתי עם טיסן דפרון, ששוקל 110 גרם. זה כיף שלא יאמן לצאת לגינה ולהטיס 3 סוללות.
עם זה מעניין אותך אז את הטיסן בנה RCAIRPLANE (אלעד).
Friman
29-01-2012, 07:15:21
טוב הרעיון של טיסן 3d דווקא מושך אותי. סטייה אחרונה ממוקד הפורום הנוכחי...
לטאה אתה מתכוון ב״טיסן 3d מוקצף״ לשוק פלייר בסגנון הזה (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F15302%5F%5FYAK54%5FEPP%5F3D%5FProfile%5FKIT% 5F35%5F4in%5F.html) או לטיסן 3d גדול וחזק יותר בסגנון הזה (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F20702%5F%5FSbach%5F342%5FBlack%5FEPO%5F1400m m%5FPNF%5F.html)? כי השני יותר מלהיב אותי... מצד שני קצת מפחיד נראה לי כטיסן ראשון להעלות חיה שכזו לאוויר.
זהו מהדיון הזה אפשר לחזור למסוקים ;)*
ebay007
29-01-2012, 08:35:42
נראה לי שהוא התכוון לראשון.
אתה תצליח להטיס אותו ולהנות, רק חשוב שתדע שעקרונות בסיסיים אתה לא תלמד.
flyinglizard
29-01-2012, 11:57:28
אכן מתכוון לראשון. קח אחד גדול יותר, סביב 1100-1200 מ"מ מוטת כנף. אני לא חושב שלהטיס אותו שונה בהרבה מכל טיסן רגיל, רק שהכל קורה לאט יותר. עדיין יש גלגלים, למרות שאפשר לזרוק אותו לאוויר (ולתפוס אותו גם אם אתה מיומן בריחופים). כמובן שאם אתה רוצה ללמוד לעשות הקפות, להמריא ולנחות אולי עדיף לך טיסן בלזה, אבל אחרי שתלמד את אלה (וזה באמת לא אמור להיות בעיה אם אתה מגיע ממסוקים) זה סתם משעמם.
עוד יתרון בטיסני קלקר זה שאפשר להטיס אותם במקומות צפופים שלרוב משמשים מסוקים. אתה לא ממש צריך מנחת בשבילם. זה עושה את החיים מאוד קלים.
אני הזמנתי לפני שבועיים בערך את זה:
http://www.adchobbystore.com/3DHS-48-EPP-Extra--Red_p_565.html
הנה הוא בפעולה:
http://www.youtube.com/watch?v=1h17CnNIFyI
זה קצת הכלאה בין טיסני פרופיל לטיסני נפח, עם בניה איכותית וכנפיים מתפרקות. זה לדעתי השילוב האידיאלי.
עם סט אפ מהסיני, אתה יכול לסגור את העניין ב250 דולר בקלות.
Friman
29-01-2012, 12:15:18
טוב, מכל ההתלבטויות האלה על טיסנים המסוק שלי נעלב ונשתל ברצפה. (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?47668-%E7%E8%E0-%E4%E4%E9%E1%F8%E9%F1).. רצה כנראה להזכיר שאחרי הכל הוא במקום הראשון.
הכיוון יהיה כפי הנראה לפאן קאב. גם טיסן שקל יחסית למתחילים ללמוד להטיס איתו וגם נותן הרבה אופציות להמשך.. אני יודע שזה לא הטריינר המושלם ושזה גם לא ממש טיסן 3d, בכל אופן הוא נשמע לי הכלאה סבירה בין לבין. וזה גם מה שמראש רציתי. ההחלטה אם חדש או משומש תצטרך להמתין עד שאסיים את חישוב הנזקים מהריסוק הבוקר ואראה כמה תקציב נשאר לי. *
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.