צפייה בגרסה מלאה : שאלה מה ההבדל בין מערכת שלט למסוק למערכת שלט של טיסן......
yehuda.bitton3
06-02-2012, 21:15:27
אהלן,
יש לי שאלה אולי טיפשית....האם אפשר להשתמש במערכת שלט של מסוק כדוגמת ה-belt cp מה שמגיע איתו מהחברה (2.4ghz) בשביל טיסן?כי הרי כשמזיזים את הסטיק הימני הוא שולח אותות לשלושת הסרבואים בסייקליק זאת אומרת שבמסוק אם אני מזיז את הסטיק קדימה לצורך העניין זה לא מזיז רק סרבו אחד אלא את שלושתם ביחד כמובן בצורה מסויימת שתיתן שורה תחתונה את התגובה שאנחנו רוצים מהמסוק.
עכשיו מן הסתם שאם נחבר את זה לטיסן הרי שזה לא ישתנה בלי איזשהו שינוי במערכת ומיכוון שמדובר במערכות שלט "פרימיטיביות" ולא ממוחשבות אזי שאין דרך להגדיר האם אנחנו מטיסים מסוק/טיסן כמו ב-dx7 לצורך העניין....
שורה תחתונה אחרי כל ההסבר האם יש אפשרות להתאים מערכת שלט מהסוג שציינתי(מערכת שלט של esky למסוקים) ככה שאני יוכל לעבוד איתה עם טיסן?
תודה רבה מראש לכל העוזרים ומצטער על החפירה ;)
יהודה.
אייל שפירא
06-02-2012, 22:05:33
במערכות rtf (כשמקבלים שלט בחבילה ביחד עם כלי הטיס) לפעמים אין אפשרות לרכוש מקלטים בנפרד או לתכנת את השלט.
דבר נוסף - בהרבה מהמקרים השלט הוא חתיכת אשפה שלא ראויה אפילו לכלי הטיס שאיתו הוא הגיע.
אני מציע לך לא לחסוך על שלט כי זה מתכון לצרות מכל הסוגים, החל מאבדן השליטה בטיסן וריסוק ועד לאסון חמור יותר שנגרם כתוצאה מאבדן השליטה ופגיעה במשהו או מישהו.
קנה שלט איכותי לפני שאתה עושה צעד נוסף לתוך התחום הזה, כי הוא חשוב יותר מכל דבר אחר שתקנה בזמן הקרוב.
נ.ב.
לשאלתך - לא, טיסן ומסוק לא פועלים לפי אותן פקודות מהשלט, ויש צורך בקביעת מיקסים אחרים.
yehuda.bitton3
06-02-2012, 22:29:57
השאלה שלי היא די היפוטתית כי אני מטיס עם dx7 את הכלים שלי ;) מה שכן גיליתי במקרה מערכת שלט כזאתי שפורקה מאיזה מסוק שוכבת אצלי ותהיתי אם אפשר להשתמש בה לאיזה טיסן חשמלי זול.......אבל אני מבין שאי אפשר כי לא ניתן לתכנת את המערכות האלה למיקס שונה אני צודק?או שמא יש מישהו כאן שכן יודע איך עושים את זה?
במידה ואפשרי אשמח לאיזה הסבר קצרצר או הפנייה למדריך.
שוב פעם תודה וערב טוב,
יהודה.
ZvikaF
07-02-2012, 07:46:57
במערכות 2.4 השידור ייחודי ולא ניתן ל"ערבב" בין החברות, אלא אם יש הצהרה מפורשת על תאימות.
יש לך מקלט עבור השלט ?
שלט בעל תצוגה דיגיטאלית ?
רב הסיכויים שחבל על השקעת הזמן ...
אייל שפירא
07-02-2012, 08:09:56
אם אין לך דרך לשנות את תיכנות השלט לא תוכל, במסוק כמו שאמרת בעצמך הסרוואים פועלים ביחד בעוד שבטיסן הם פועלים לחוד.
גם אם תצליח למצוא מקלט לשלט הזה, כשתזיז את המאזנות יזוזו הגה הגובה והגה הכיוון ולא תוכל לשלוט בטיסן בשום אופן.
Friman
07-02-2012, 18:50:42
אפשר למיטב ידיעתי
יש סרטונים ביוטיוב שמראים איך. נדמה לי שבתא הסוללות מאחורי הסוללה יש שני מתגים קטנים שצריך להזיז אחד מהם עם מברג וזה מבטל את הCCPM (המיקס לראש של המסוק) ואז אפשר להטיס עם הרדיו הזה טיסן. יש גם מקלטים מתאימים עבורו, בדקתי בעבר. שקלתי פעם לקנות Belt CP כמסוק התעללויות ובדקתי את אפשרות השימוש בשלט שלו גם עבור טיסנים... אבל כולם הזהירו אותי שהמסוק ממש זבל אז ירדתי מזה.
אני אומר שלידיעתי זה אפשרי (ובעצם גם בזה אני לא ב100% בטוח כי בדקתי לגבי כמה וכמה שלטים בנושא הזה אז אולי אני מתבלבל)- אני לא אומר שזה כדאי...
yehuda.bitton3
07-02-2012, 19:03:05
תודה חברים על התגובות,
כן יש לי את המקלט של השלט הספציפי ולא הוא לא דיגיטלי אחרת סביר להניח שלא הייתה בעיה לשנות את ההגדרות.....גיל אתה אומר שיש סיכוי לבטל את ה-ccpm בסוג שלט שכזה אז אני בהחלט יעשה בדיקה וחיפוש באינטרנט אחרי הנושא הזה במידה ואני ימצא איזשהו פיתרון אני יעדכן פה מי יודע למי זה יוכל להועיל....
Friman
07-02-2012, 19:15:31
חפש ביו טיוב לפי שם מערכת הרדיו.
הסרטון שראיתי היה עם שלט 2.4 אבל זה לא נשמע לי עניין שקשור לשיטת השידור, ככה שיכול להיות שגם בשלט 72 מגה זה יפעל בצורה דומה.
yehuda.bitton3
07-02-2012, 21:47:20
גיל הרצתי חיפוש קטן ומצאתי כמה פוסטים מפורומים באנגלית שאומרים את מה שאתה אמרת, שיש שני מתגים מאחורי הסוללה שקועים שאותם צריך להזיז על מנת לבטל את ה-ccpm ראיתי אחד שדיבר על שלט עם תדרים שהוא הצליח לבטל לו את ה-ccpm באותה צורה, מה שאני התעניינתי זה לגבי ה-2.4 וגם לגביו השיטה היא זהה......אני יגיע הביתה יום חמישי בע"ה וינסה לעשות את זה ויעדכן לגבי מידת ההצלחה ;)
Friman
07-02-2012, 23:01:35
בהצלחה...
זה עדיין לא אומר שהרדיו הזה איכותי ואמין מספיק. לא שאני מכיר אותו אבל בערכות RTF לרוב נותנים ציוד רדיו ברמה נמוכה.
אני לא הייתי מטיס איתו טיסנים גדולים מהירים או יקרים מדי. אבל לשיקולך כמובן.
yehuda.bitton3
10-02-2012, 13:53:52
טוב אז הגעתי הביתה והיום בדקתי את העניין......אכן ישנם שתי מיקרו מתגים מתחת לסוללות בשלט הפכתי את הכיוון של שניהם והפלא ופלא המיקס התבטל בן רגע והשלט שידר אותות לכל סרבו בניפרד....לגבי השימוש במערכת אני בהחלט לא מתכוון להטיס איתה טיסנים יקרים מאוד אלא רק חשמליים פשוטים זה היעד.
שבת שלום,
יהודה.
אייל שפירא
10-02-2012, 13:59:55
יש לך מקלט נוסף?
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.