התחברות

צפייה בגרסה מלאה : CopterX או Wasp?

itay365
06-02-2012, 22:08:00
שלום חברים,

אני מתלבט בין שני המסוקים האלה:
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=334_174&products_id=9737
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=334_438&products_id=8691

מי מהם לדעתכם עדיף?
האם באמת אפשר ללמוד להטיס 3D איתם?
האם יש אופציה אחרת עדיפה באותו מחיר בערך?

תודה.

danoneyal
06-02-2012, 22:16:20
מה הניסיון שיש לך עם מסוקים ?
איזה מסוק אתה מטיס כיום ?

itay365
06-02-2012, 22:19:21
הטסתי רק צעצועים עם 4 ערוצים. אני חדש בתחום.

danoneyal
06-02-2012, 22:34:28
יצא לך ללכת לשטחי הטסה לדבר עם מטיסים ולראות את סוגי המסוקים השונים שיש ?
האם יצא לך לקרוא את כל ריכוזי המידע שיש בפורום לגבי מסוקים ?

itay365
06-02-2012, 22:39:08
קראתי פה ושם אבל לא הלכתי לשטחי הטסה.

Friman
06-02-2012, 22:52:32
3d לא. אולי 4d. או 5d. או wd40.
ובנימה רצינית יותר, לא, אלו ממש לא מסוקים מומלצים למתחילים ולא ממש דילים מומלצים באופן כללי.*

alex1312
06-02-2012, 22:56:09
מאיפה אתה?

alex1312
06-02-2012, 22:57:23
תקשיב אתה צריך ליקנות שלט לסימולטור ולחרוש אותו ואז ליקנות כמובן אם יש לך תקציב מסוק לפחות 500 ולהתחיל לרחף והכל תלוי בך איך תיתקדם

HeliDraco
06-02-2012, 23:06:35
3d לא. אולי 4d. או 5d. או wd40.
ובנימה רצינית יותר, לא, אלו ממש לא מסוקים מומלצים למתחילים ולא ממש דילים מומלצים באופן כללי.*

...זאת הדרך העדינה ביותר להגיד את זה שחשבתי עליה :D
אלה חד-משמעית לא קיטים מומלצים, בטח לא למטיס מתחיל.
מה כן מומלץ:

לקרוא הרבה חומר בפורום (בעיקר בנעוצים).
לקנות סימולטור. להתחיל להתאמן איתו. תאמין לי שהתחושה מאד שונה בין מה שהטסת למסוק מקצועי.
להסתובב בין שטחי הטסה, להתרשם ממה שאנשים (כולל מתחילים) מטיסים שם.
להגדיר לעצמך תקציב. 3000 ש"ח נחשב תקציב מינימלי, אני לא בטוח שגם זה יספיק - בהתחשב בעלויות שלט, חלקי חילוף (מה לעשות, כולם מרסקים) וכו'.
ואז לבחור מסוק.... כשזוכרים ש-RTF הוא עסקה כדאית לעיתים נדירות מאד והוא לא באמת Ready-to Fly :mad:
לגבי הדגם הספציפי - אני חושב שאם תשאל את השאלה, תקבל לפחות 10 תשובות שונות בניסוח של "מסוק X הוא המשובח ביותר למתחילים" - שכולן תהיהנה נכונות...אבל מה שבטוח - הגרסאות של קופטראיקס (ובטח סקאיארטק) שציינת לא יהיו ברשימה :cool:

שים לב - כל מה שנכתב כאן, לא נכתב כדי להפחיד או להרתיע אותך. מסוקאות זה תחביב מהנה ביותר - אבל דורש השקעה וכדאי שתיערך (מנטלית וכלכלית) - בהתאם.

wonderd
07-02-2012, 06:56:03
באופן עקרוני ומעשי, לא כדאי ללמוד להטיס עם מסוק בגודל 250. גודל 450 זה המינימום הרצוי.

itay365
07-02-2012, 08:01:25
סימולטור לא מדבר אלי בכלל. אני עובד במחשבים כל היום ואין לי שום כוונה לבזבז גם את המעט זמן הפרטי שלי על המחשב.
יש איזה דגם שכדאי להתחיל איתו בלי לשבור תכנית חסכון?

ziki
07-02-2012, 08:09:33
סימולטור לא מדבר אלי בכלל. אני עובד במחשבים כל היום ואין לי שום כוונה לבזבז גם את המעט זמן הפרטי שלי על המחשב.

אם הסימולטור לא מדבר אליך אז הכיס ידבר.
לפחות כצעד ראשון תשקיע זמן בסימולטור, זה יחסוך לך המון תיסכול בהמשך הדרך.

flyinglizard
07-02-2012, 09:29:02
זה טוב שאתה עובד במחשבים, כי אתה בטח מרוויח מעל הממוצע ואנשים שלא רוצים סימולטור יצטרכו להשקיע לא מעט כסף.

מה התקציב שלך? תקציב מינימלי זה סביב ה2000 שקל, אידיאלי זה 3000-3200.

Scooter007
07-02-2012, 10:40:37
***ח... אהבתי!
אבל נהיה רציניים לרגע, עזוב את העלות הכספית (כנראה שפה אתה מכוסה), התסכול, העצבים והפגיעה בבטחון אחרי ריסוק מטומטם (שסימולטור מקטין אפילו במעט את הסיכוי שזה יקרה לעיתים תכופות) לא שווים את זה שלא תתאמן קצת בסימולטור.

זה טוב שאתה עובד במחשבים, כי אתה בטח מרוויח מעל הממוצע ואנשים שלא רוצים סימולטור יצטרכו להשקיע לא מעט כסף.

מה התקציב שלך? תקציב מינימלי זה סביב ה2000 שקל, אידיאלי זה 3000-3200.

Sent from my Nexus One using Tapatalk

itay365
07-02-2012, 11:18:59
חברים. אני מודה לכם על התשובות, אבל האם מישהוא יודע לענות בפשטות איזה מהדגמים האלה טוב יותר והאם יש משהוא עדיף בערך באותו מחיר?

guy1a
07-02-2012, 11:42:45
שמע ידידי

אנחנו אנשים פשוטים, לא טכנולוגיים ולא עובדים במחשבים ...
אנחנו משתמשים בסימולטור ואנחנו לא יכולים לענות לשאלות רציניות כמו השאלות שלך ..

מצטערים.

** או במילים אחרות, קבלת תשובות מעולות, אחראיות, מקצועיות - בחרת להתעלם מהן כי אתה מחפש את התשובה שאתה רוצה לשמוע ... אז קנה מהשניים את ההוא שהכי מוצא חן בעינך ולך תטיס אותו, לפחות נסה. אני מניח שאחרי זה אתה או תחזור לפה ותקרא את התשובות שנותנים לך עם יותר ענווה וקבלה ... או שלא נשמע ממך יותר כי תחליט שמסוקים זה חרא

ואם מסיבה כלשהיא החמצת את התשובות הנכונות מכל המלל הרב שאתה לא רגיל אליו ....

אז מינימום ללימוד הטסה הוא מסוק 450 - כן, יש לינקים פה למכביר לקיטים ולערכות ולחלקים ולהכל .....
ומומלץ בכל לשון של המלצה להתאמן על סימולטור - לא זה לא משחק מחשב .... מפאת העובדה שכל מסוק 250/ 450/ 700 שתקנה לא דומה במאום למה ששחקת איתו עד היום והוא או יתרסק לך תוך שלוש שניות בתקווה בלי לגרום נזק מעבר לעצמו או יהרוג אותך תו"כ - ולא, אני לא צוחק בכלל לצערי הרב.

הסימולטור נועד ללמד את האצבעות מה התנועות הנכונות. כי מסוק שלט הוא בעל אפס טולרנטיות וסלחנות ללימוד כזה, אתה לא תצליח להבין מה עושים בין שהרוטור יתחיל להסתובב ובים שהוא יתרסק 3 שניות אחרי זה. בסימולטור אפשר לרסק כמה אלפי פעמים וללוד תו"כ מה עושים.

עכשיו מכיוון שאם קראת עד פה הבנת שמינימום זה 450 ואף אחד ממה שבחרת לא יתאים ללימוד טיסה במסוק. תענה על השאלה ששאלו אותך, מה התקציב שלך לעניין ואז תקבל תשובות, איזה שלט כדאי, מסוק מאיזו חברה ואיזה דגם כדאי וכו' ...

עכשיו הכדור אצלך, אין שום תשובה אחרת ממה שכתבתי לך עכשיו שהיא נכונה. ( צר לי שאני נשמע כמו עודד ) יש שתי אפשרויות במסוקים, my way or the highway ... לימוד עצמי פה יעלה במקרה הטוב אלפי שקלים במקרה הרע פציעות קשות או מוות.

תעשה מה שבא לך ... יום נעים.

itay365
07-02-2012, 11:50:26
ה Copterx נראה טוב, לא? מי עדיף הוא או wasp?

wonderd
07-02-2012, 11:51:54
שניהם נראים מצויין, כל אחד מהם שתבחר ייתן לך את המענה המבוקש. בהצלחה!

כל הכבוד גיא - תלמיד טוב!!

guy1a
07-02-2012, 11:52:18
טוב, חבל על הזמן שלי.

אתה לא מעוניין בעזרה.

יום נעים ובהצלחה.
:)

guy1a
07-02-2012, 11:53:05
כל הכבוד גיא - תלמיד טוב!!

למדריך הכי טוב יש את התלמידים הכי טובים .. לא ? :cool:

אייל שפירא
07-02-2012, 11:55:15
חברים. אני מודה לכם על התשובות, אבל האם מישהוא יודע לענות בפשטות איזה מהדגמים האלה טוב יותר והאם יש משהוא עדיף בערך באותו מחיר?

יש יופי של מסוקים זולים אבל מקצועיים ברמה גבוהה לתחרויות בינלאומיות שמחזיקים שעתיים וחצי על סוללה אחת ועושים 3D אפילו בתוך הבית, והכל במחיר עממי שווה לכל כיס.
זה פשוט מין סוד שלא מגלים לכל אחד שנכנס לפורום הזה, במקום זה מעדיפים להציק לו עם כל מיני שטויות כמו להתאמן וללמוד...
תאמין לי כולם פה קשקשנים, לא הטיסו מסוק בחיים ולא יודעים על מה הם מדברים.

עזוב שטויות, בדוק ב"טויז אר אס" אם יש להם מה שאתה מחפש.

itay365
07-02-2012, 11:57:10
גיא. תודה על התשובה הרצינית האחרונה.
אנשים כאן הציעו ללכת על גודל 450 כאילו שאי אפשר בלי זה או על סימולטור. אני מחפש דרך אחרת ולהמנע משני אלה. לא מעוניין בגדול מדי וקשה לי לשבת מול משחק מחשב לכן חשבתי על שתי האופציות האלה.

guy1a
07-02-2012, 12:05:59
נסיון אחרון ..

מסוק 250 הוא קטן ותזזיתי מאד, אלא אם אתה מהיר ברמה של מחשב על אתה לא תצליח להבין אפילו מה קרה כשהוא יתפוצץ למליון חלקים. ולא, אני לא צוחק ואם במקרה הוא יתפוצץ לך על הפרצוף, אתה לא תבין כלום אחרי זה .. אתה תהיה מת או פצוע אנוש.

כתבתי קודם ואני אכתוב שוב, סימולטור זה לא משחק מחשב.
מסוק 450 הוא מה שאתה רוצה, וגם אז כמה שעות מינימליות מול סימולטור על מנת להבין מה ומי כי מסוק אמיתי לא יתן לך את הזמן לזה.
מצד שני, אתה לא תצליח כניראה לבנות אותו נכון וזה יקשה על ההטסה שלו, למנוסה יהיה אפשרי להציל את המצב לחסר נסיון .. ראה פסקה קודמת. מסוק 450 לעומת 250 יהרוג אותך בטוח.

אני מבין מה אתה מחפש, זה לא אפשרי.
קבל את התשובה שלי או לא, זאת המציאות.

itay365
07-02-2012, 12:11:46
טוב. סימולטור. של איזה חברה לקנות? איפה (ישראל או חו"ל) והאם למישהוא יש משומש למכירה?

Yoav Lahav
07-02-2012, 12:27:32
בבקשה הנה לך סימולטור הכי זול בעולם וגם טוב!
http://www.aliexpress.com/product-fm/446834340-free-shipping-Real-flight-simulator-aircraft-simulator-rc-helicopter-simulater-wholesalers.html
עברו לי כבר 6-7 כאלה בידיים. מגיע שלט USB ודיסק עם 4 תוכנות.
אני ניסיתי מתוכן רק את REFLEX-XTR.
בפועל זה כולל את REALFLIGHT,REFLEX XTR, PHEONIX ועוד משהו.
תפנים:
בסימולטור הריסוקים הם בחינם.
במציאות הם לא חינם והם כואבים בכיס ובזמן שאתה משקיע כדי להחזיר תמסוק למצב טיסה -
חיפוש וקניית חלקים, תיקונים, כיוונים.

Friman
07-02-2012, 12:33:22
או, סוף סוף שאלה לעניין.
אני מאד ממליץ על פניקס phoenix. בדיוק יצאה לו גרסא חדשה שנראית פצצה. אפשר לקנות לו שלט 4 ערוצים עם חיבור usb למחשב של Esky או 6 ערוצים של Dynam בהחל מ20$ בדיל Deal Extreme או AliExpress. אלו לא שלטים מקוריים לתוכנה ודורשים תוכנת אימולטור. את השלט המקורי אינני יודע איפה קונים וזה לא מחוייב, השלטים ב20$ עושים עבודה טובה לא פחות. את התוכנה של הסימולטור אפשר לקנות בערך ב800₪ בחו״ל, בארץ להערכתי יעלה פי 2. ואפשר לנהוג כישראלי מצוי (שלוש נקודות ולא אוסיף מעבר לכך).
עכשיו בוא ותן לנו לעזור לך עוד צעד. כמה תקציב אתה מתכנן להשקיע בנושא? זה לא בשביל לחטט לך בכיס אלא כדי לכוון אותך לכלי ולרדיו המיטביים שתוכל להרשות לעצמך בתקציב הזה. צריך לקחת בחשבון שהרדיו זו הוצאה גדולה פה- ולדעתי הכי חשובה. לא כדאי להתפשר על מערכת רדיו כי אם תשקיע במערכת רדיו איכותית היא תלווה אותך עוד הרבה זמן הלאה, מעבר למסוק הראשון. כמו כן צריך להביא בחשבון עלויות חלפים (כולם מרסקים בשלב כזה או אחר, לא לקחת ללב. זה מבאס אבל מבאס עוד יותר להיות מקורקע חודש בהמתנה לחלפים מחו״ל אז מזמינים מלאי בסיסי מראש), כלי עבודה, סוללות, מטען וספק, עלויות משלוחים וכו׳. לכן אנא הגדר מה התקציב הכולל שאתה רוצה להשקיע.
אני התחלתי להתעניין כאן בפורום בכוונה להשקיע 200$ בחבילת RTF (Ready To Fly) מעאפנה. במזל חרגתי ממנהגי והקשבתי לח׳ברה פה שהזהירו אותי להתרחק. העליתי את התקציב ל300$. בסופו של דבר נכנסתי לעניינים עם מסוק, רדיו, סוללות וציוד כולל ראשוני בהשקעה כוללת של בערך 1000$, אולי קצת יותר. ואני שמח ומרוצה מכל שקל שהשקעתי. אתה לא חייב להשקיע סכום כזה, אך קח בחשבון שמתחת ל2500₪ קשה להאמין שתכנס לתחביב בצורה מהנה וחיובית- סביר שתהיה עסוק כל היום בכיוונים ותיקונים ובעיקר תהיה מתוסכל מכל העסק. מבחינת רף עליון השמיים הם הגבול.

guy1a
07-02-2012, 13:03:45
טוב. סימולטור. של איזה חברה לקנות? איפה (ישראל או חו"ל) והאם למישהוא יש משומש למכירה?

אני יכול למכור לך את השלט שלי ( משומש במצב חדש ועדיין באחריות ) ואת הרשיון של הסימולטור אם אתה מעוניין.

שלח לי ה"פ

wonderd
07-02-2012, 14:14:34
גיא, כל זה כדי למכור לו את השלט שלך?? :)

למה אתה לא מציע לי?

itay365
07-02-2012, 14:16:19
תודה רבה יואב. אני אזמין את זה היום.

itay365
07-02-2012, 14:18:27
בעניין התקציב. עד 2000 ש"ח בתור התחלה.

guy1a
07-02-2012, 14:26:02
אלעד , אתה זקוק לשלט שלי ? .. כי אני זוכר שיש לך אחד :)

kobigozlan
07-02-2012, 15:06:51
אתה משהו משהו אתה

wind556
07-02-2012, 15:50:39

אלי לא מדבר מורה לנהיגה, לא בא לי לבזבז את הזמן שלי עד הרשיון, מכיר איזה אוטו מתאים לנסיעה לאילת בלי ללמוד נהיגה?

wind556
07-02-2012, 15:55:58

אף אחד מהדגמים האלה לא מתאים לך
הקופטר אחלה מסוק , אבל הדיל הספציפי הזה לא שווה הרבה, תצטרך להחליף חצי מהמסוק כדי שיהיה מתאים להטסה, וזה בתנאי שאתה כבר מטיס עם נסיון.
על המסוק השני אני בכלל לא מדבר, לא הייתי שם עליו שקל.
יש אפשרות למסוק בתקציב שלך, ואפילו למסוק טוב , קרא את ריכוז המידע בחתימה שלי ואחרי זה אכוון אותך למסוק הכי טוב בגבולות התקציב שלך

wind556
07-02-2012, 15:59:05
שמע ידידי

אנחנו אנשים פשוטים, לא טכנולוגיים ולא עובדים במחשבים ...
אנחנו משתמשים בסימולטור ואנחנו לא יכולים לענות לשאלות רציניות כמו השאלות שלך ..

מצטערים.

** או במילים אחרות, קבלת תשובות מעולות, אחראיות, מקצועיות - בחרת להתעלם מהן כי אתה מחפש את התשובה שאתה רוצה לשמוע ... אז קנה מהשניים את ההוא שהכי מוצא חן בעינך ולך תטיס אותו, לפחות נסה. אני מניח שאחרי זה אתה או תחזור לפה ותקרא את התשובות שנותנים לך עם יותר ענווה וקבלה ... או שלא נשמע ממך יותר כי תחליט שמסוקים זה חרא

ואם מסיבה כלשהיא החמצת את התשובות הנכונות מכל המלל הרב שאתה לא רגיל אליו ....

אז מינימום ללימוד הטסה הוא מסוק 450 - כן, יש לינקים פה למכביר לקיטים ולערכות ולחלקים ולהכל .....
ומומלץ בכל לשון של המלצה להתאמן על סימולטור - לא זה לא משחק מחשב .... מפאת העובדה שכל מסוק 250/ 450/ 700 שתקנה לא דומה במאום למה ששחקת איתו עד היום והוא או יתרסק לך תוך שלוש שניות בתקווה בלי לגרום נזק מעבר לעצמו או יהרוג אותך תו"כ - ולא, אני לא צוחק בכלל לצערי הרב.

הסימולטור נועד ללמד את האצבעות מה התנועות הנכונות. כי מסוק שלט הוא בעל אפס טולרנטיות וסלחנות ללימוד כזה, אתה לא תצליח להבין מה עושים בין שהרוטור יתחיל להסתובב ובים שהוא יתרסק 3 שניות אחרי זה. בסימולטור אפשר לרסק כמה אלפי פעמים וללוד תו"כ מה עושים.

עכשיו מכיוון שאם קראת עד פה הבנת שמינימום זה 450 ואף אחד ממה שבחרת לא יתאים ללימוד טיסה במסוק. תענה על השאלה ששאלו אותך, מה התקציב שלך לעניין ואז תקבל תשובות, איזה שלט כדאי, מסוק מאיזו חברה ואיזה דגם כדאי וכו' ...

עכשיו הכדור אצלך, אין שום תשובה אחרת ממה שכתבתי לך עכשיו שהיא נכונה. ( צר לי שאני נשמע כמו עודד ) יש שתי אפשרויות במסוקים, my way or the highway ... לימוד עצמי פה יעלה במקרה הטוב אלפי שקלים במקרה הרע פציעות קשות או מוות.

תעשה מה שבא לך ... יום נעים.

סוף סוף אתה נשמע כמוני :cool:
זה רק לזכותך ידידי היקר

alex1312
07-02-2012, 19:46:39
טוב. סימולטור. של איזה חברה לקנות? איפה (ישראל או חו"ל) והאם למישהוא יש משומש למכירה? חבר יקר תיהיה רציני ולך תיקנה בחונת לטיסנים אומסוקים שלט 6 ערוצים הוא לא עולה יקר ותתחיל לחרוש עליו תאמין לי מניסיון זה כמו אקמול תמיד עוזר בהצלחה

danoneyal
07-02-2012, 21:00:47
חבל שכשאני התחלתי לא היו מסוקים כאלה :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19176__Solo_PRO_100_3G_Flybarless_3D_Mirco_Helic opter_US_plug_RTF_.html
ראיתי אחד כזה טס בידיים הבטוחות של גיא ביום שישי ונדהמתי
טריינר מעולה, זול ופשוט.
לא בטוח שתוכל ללמוד לעשות 3D איתו אבל לקבל תחושה של מסוק זה יעשה את העבודה. תזהר לא להתמכר :)
בהצלחה

guy1a
07-02-2012, 21:49:22
שכחת להגיד שגיא ניסה להטיס .. ברוח של איזה 15 קשר .. מסוק של 30 גרם ח ח ח :) ( טוב הוא באמת קצת טס ונחת בשלום 3 סוללות )

danoneyal
07-02-2012, 21:53:28
ממה שאני ראיתי זה היה מדהים לראות את הזבוב הקטן הזה יציב כל כך ברוח הזאת - פלא הנדסי :)
גם ידיים לא רעות :D:D

שכחת להגיד שגיא ניסה להטיס .. ברוח של איזה 15 קשר .. מסוק של 30 גרם ח ח ח :) ( טוב הוא באמת קצת טס ונחת בשלום 3 סוללות )

guy1a
07-02-2012, 21:56:43
תודה איש :) .. :cool:

itay365
08-02-2012, 06:43:29
גיא, מוכר?
גם את המסוק וגם את הידע להטיס :)

guy1a
08-02-2012, 06:53:29
במקרה ... :cool:

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?47100-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%F1%E5%EC%E5-%F4%F8%E5-100-%F2%ED-%FA%E5%F1%F4%E5%FA

הנה אחת הטיסות הראשונות שלי איתו.

http://www.youtube.com/watch?v=sYfDapBd_ho

אני רק לא בטוח שזה ממש מתאים למטיס ללא נסיון.
אתה תהיה חייב או חלקי חילוף ( למרות שהוא ממש ממש עמיד בריסוקים - ומסוק 250/ ומעלה לא עמיד בכלל לריסוקים, כל נגיעה במשהו זה החלפת חלקים .. )
ו/או סימולטור.

בכל מקרה, אני עובד במחלף רעננה צפון.
אם תרצה, אני יכול להביא אותו איתי לעבודה.
תבוא, תתרשם ותחליט.
אני אוכל להדגים לך הטסה. ( אם תרצה אני אוכל להדגים לך גם את ה 450 אבל הוא לא למכירה )
אתה לא תקבל סיבוב :)