התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה משקל סוללה מרבי - Trex 500

Friman
07-02-2012, 21:47:32
מה משקל הסוללה הכבדה ביותר שניתן מנסיונכם להכניס תחת חופת ה Trex 500E מבלי להיכנס למצב של מרכז כובד קדמי מדי, ומבלי שהפגיעה בביצועי הטיסה עקב העלייה במשקל גוברים על תוספת התכולה? הסוללה הכבדה ביותר שלי שוקלת 450 גרם, ואם היא ממוקמת בקצה העליון של מגש הסוללה מרכז הכובד אחורי מדי; צריך לקדם אותה 2.5-3 ס״מ קדימה כדי שיהיה מאוזן. השאלה אם פק ששוקל סביב 570 גרם זה עדיין בגדר ניתן לאיזון או שזה כבר קדמי מדי?*

SEVEN
07-02-2012, 21:55:01
לגבי המשקל:למה שלא תעשה ניסוי ? תוסיף לסוללה משקל בצורה מלאכותית ותבדוק אם ואיך משפיע. (בצורה מבוקרת כמובן)
לגבי זמן טיסה יוכל לענות לך רק מי שבדק בפועל את העניין.

yehuda.bitton3
07-02-2012, 21:56:23
אני מטיס את ה-500 שלי עם פק 3300 מילי אמפר ששוקלת בוודאות מעל החצי קילו ועם טיפה כיוונים למעלה למטה אפשר להגיע לאיזון מה שכן תיקח בחשבון שככל שמשקל הסוללה עולה דהיינו יותר מילי אמפר(אחרת אין טעם להגדיל את משקל הסוללה) גם הממדים של הסוללה גדלים ואז החופה כבר מסרבת לשבת כמו שצריך......אצלי החופה אף פעם לא מחוברת למסילה שלה מלמטה אלא פשוט על ה-2 מתלים העליונים בטיסה רגילה זה לא מפריע אבל אם אתה מטיס אותו הפוך קח בחשבון שכדאי לקבע אותו בדרך אחרת אם אתה לא רוצה שהלהבים יעשו לך פאזל מהחופה ;)

Friman
07-02-2012, 22:19:38
לגבי המשקל:למה שלא תעשה ניסוי ? תוסיף לסוללה משקל בצורה מלאכותית ותבדוק אם ואיך משפיע. (בצורה מבוקרת כמובן)
לגבי זמן טיסה יוכל לענות לך רק מי שבדק בפועל את העניין.
המסוק כרגע מקורקע... אבל אני מקווה לסיים את התיקונים השבוע ואז בסופ״ש אוכל לבדוק מרכז כובד עם תוספת מלאכותית של המשקל כפי שציינת.
אני מתלבט אם לרכוש 2 סוללות 3 תאים שיכולות להתאים כבודדות לטיסן ה Fun Cub החדש שאני קונה, ולקחת בחשבון אפשרות לשרשר אותן בטור עבור המסוק. הסוגייה היא שזה יוצא ב120 גרם יותר כבד ללא תוספת בתכולה וגם ללא שינוי גדול במיוחד בC, ביחס לסוללת 6 תאים מקבילה בנתונים. אני חושש גם מבחינת מרכז כובד וגם מבחינת השפעת המשקל העודף ללא שיפור בחוזק הסוללה על הביצועים של המסוק מבחינת יחס הספק-משקל. מצד שני קשה לי להאמין שבסגנון ההטסה שלי (גם כיום וגם בעתיד הנראה לעין) אני ממצה את מלוא טווח צריכת הזרם של המנוע והבקר שלי, אני לא מטיס סמאק דאון או משהו קרוב לזה, כך שגם ללא הגדלת תכולת הסוללה או הC אני מניח שלמסוק שלי יש עוד מה ״לחלוב״ מהסוללות מבחינת כח והספק. אבל אז זה בטח יגבה מחיר בזמן טיסה קצר יותר בגלל צריכת זרם מוגברת?

SEVEN
07-02-2012, 22:38:36
המסוק כרגע מקורקע... אבל אני מקווה לסיים את התיקונים השבוע ואז בסופ״ש אוכל לבדוק מרכז כובד עם תוספת מלאכותית של המשקל כפי שציינת.
אני מתלבט אם לרכוש 2 סוללות 3 תאים שיכולות להתאים כבודדות לטיסן ה Fun Cub החדש שאני קונה, ולקחת בחשבון אפשרות לשרשר אותן בטור עבור המסוק. הסוגייה היא שזה יוצא ב120 גרם יותר כבד ללא תוספת בתכולה וגם ללא שינוי גדול במיוחד בC, ביחס לסוללת 6 תאים מקבילה בנתונים. אני חושש גם מבחינת מרכז כובד וגם מבחינת השפעת המשקל העודף ללא שיפור בחוזק הסוללה על הביצועים של המסוק מבחינת יחס הספק-משקל. מצד שני קשה לי להאמין שבסגנון ההטסה שלי (גם כיום וגם בעתיד הנראה לעין) אני ממצה את מלוא טווח צריכת הזרם של המנוע והבקר שלי, אני לא מטיס סמאק דאון או משהו קרוב לזה, כך שגם ללא הגדלת תכולת הסוללה או הC אני מניח שלמסוק שלי יש עוד מה ״לחלוב״ מהסוללות מבחינת כח והספק. אבל אז זה בטח יגבה מחיר בזמן טיסה קצר יותר בגלל צריכת זרם מוגברת?

אם לא שקלת את הסוללה ואתה מסתמך על הנתונים של הסיני אז כדאי לבצע מדידה או לשאול מישהו שמחזיק סוללה כזו, הנתונים שם לא ממש אמינים ... (משקל משלוח וכו ...)
אל תשכח שנתון ה-C של הסיני מופרז ובדר"כ לא עומד במבחן המציאות, לכן תמיד עדיף לקחת יותר גבוה.
תוספת משקל תתבטא בקיצור זמן טיסה כמתבקש, השאלה אם אתה מוכן לחיות עם ההפרש ... לא ערכתי מחקר מקיף אבל לדעתי לא סביר ש-5% תוספת משקל תקצר לך משמעותית את זמן הטיסה, זאת בהנתן שנתוני המשקל שרשמת נכונים.

Friman
07-02-2012, 22:56:12
.
תוספת משקל תתבטא בקיצור זמן טיסה כמתבקש, השאלה אם אתה מוכן לחיות עם ההפרש ... לא ערכתי מחקר מקיף אבל לדעתי לא סביר ש-5% תוספת משקל תקצר לך משמעותית את זמן הטיסה, זאת בהנתן שנתוני המשקל שרשמת נכונים.
זה תוספת 25% במשקל הסוללה. ביחס למשקל הכללי של המסוק + סוללה, זה באמת תוספת של 6-7% במשקל... טוב קודם כל אסיים לתקן את המסוק ואז אבדוק מרכז כובד עם תוספת המשקל המשוערת ומשם אחשוב מה הלאה. קניתי כבר אתמול סוללה אחת מהצמד המיועד בשביל הפאן קאב , עכשיו ההתלבטות היא האם לקנות עוד אחת כזו תואמת לפאן קאב + אופציה לשרשר בטור למסוק, או לקנות סוללה קטנה יותר וקלה יותר (וזולה יותר...) לפאן קאב ובנפרד עוד סוללת 6 תאים רצינית למסוק.

raed
08-02-2012, 00:22:01
אני מטיס עם סןללה 3300 של אלין ואין לי בעיה של מרכז כובד תיכנס לאינטרנט ותחפש כמה היא שוקלת