התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה קטנה לגבי הטסת מסוקים.



ברק_ח
08-02-2012, 15:49:44
שלום לכולם, אני קצת חדש פה.

המודעה האחרונה שלי הייתה לגבי קניית מסוק שיהיה קל להטסה ושיהיה אפשר להטיס אותו גם בבית וגם בחוץ כשאין הרבה רוח.

לבסוף קניתי את מה שהמליצו לי עליו - Solo Pro V2. (רק אציין שאין לי כרגע כוונה ללמוד דרך ה SP איך להטיס מסוק 6 ערוצים גדול - זה כרגע רק בגדר תחביב בייתי ואולי קצת מרפסתי שעימו אני מעביר את הזמן - ושלא תבינו לא נכון, אני מאוד נהנה ממנו).

מסוק באמת חמוד וכייפי אבל פה אני אשמח לקצת עזרה מכם.

מאחר ואני מגיע מתחום הטיסנים (וגם זה אחרי הפסקה של כמה שנים) אני פחות בקיא באזור המסוקים ולכן אני קצת מתקשה בשליטה בסיסית במסוק.

החלק שאני מתקשה בו בעיקר זה השליטה על הכיוונים, יכול להיות שהתרגלתי קצת למסוקי ה COAX הפשוטים עם ה 3 ערוצים שבהם כל עניין השליטה הוא כמעט טבעי.

(דרך אגב אני טרם מכיר מושגים אז אם אתם רואים שאני מתאר משהו שיש לו שם יותר פשוט אתם מוזמנים לתקן אותי.)

לאחר כל ההקדמה המייגעת אני אגיע לעניין - בעבר כשריחפתי עם המסוקי COAX ורציתי לסובב את המסוק לכיוון כלשהו הייתי דוחף קצת את הסטיק (לכיוון שאני רוצה) והמסוק היה מסתובב על צירו לכיוון שרציתי. עכשיו כשאני מנסה לעשות זאת עם ה SOLO PRO באותו האופן אני מקבל שהמסוק מבצע מן Orbit על צידו האחורי, כלומר, הוא כאילו מסתובב עם הכיוון שרציתי אבל בצורה מעגלית ולא במקום.
האם אני מפספס משהו? האם זה אמור להיות ככה או שמא המסוק תקול?
אשמח לכל עזרה אפשרית ואם יש למישהו איזה מדריך קטן (או שמישהו מעוניין לרשום) לטייס המתחיל (בכל הנוגע לשליטה במסוק בזמן שהוא באוויר - כגון: איך לרחף במקום, איך לפנות בצורה נכונה, איך לעצור בלי שהמסוק יברח אחורה אחרי וכו' וכו'...) אני אשמח מאוד כי לא מצאתי משהו כזה פה בפורום או בחוץ.

תודה רבה לכל העוזרים ומצטער מראש על שאלות "אני רק מתחיל" שלי.

ברק.

נדב השובב
08-02-2012, 16:16:35
יש לי גם אחד כזה, אתה מוזמן ליצור קשר 054-2222020

Friman
08-02-2012, 16:40:36
היי ברק
ראשית חשוב שתדע שבגלל המבנה הפיזי הקטן של הסולו יש לו כל מיני שטיקים בתנועה במרחב שלא מתרחשים במסוקים אחרים. למשל, שהטיה ימינה בציר הAileron (סטיק ימין- ימינה-שמאלה) מתרחשת במשולב עם תנועה קדימה (או אחורה, אני לא זוכר) ושהטיה שמאלה על אותו ציר משולבת בתנועה אחורה. זה לא מצב טבעי ומבלבל כשמטיסים סולו פרו אחרי שרגילים למסוק נורמלי. חוץ מזה, כדי להתמודד עם בעיות יציבות בהמראה ניין איגל שילבו לו מיקסים קבועים בהמראה שלדעתי יותר מפריעים ממועילים. גם עם זה לומדים להתמודד - ממריאים מהר, זה הכי פשוט.
לעניין צירי התנועה...
ראשית שים לב שאתה עם השלט בMode 2, זו צורת ההטסה המקובלת בארץ. אם אתה במוד 2 אז מתג ההדלקה של השלט אמור להיות למעלה מימין. אם מתג ההדלקה אצלך מצד שמאל למטה אתה במוד 1, צור איתי קשר בפרטי אסביר לך איך לשנות, זה לוקח חצי דקה.
במוד 2:
סטיק שמאל בציר למעלה- מטה שולט במצערת (Throttle), מהירות סיבוב הרוטור הראשי, כלומר תנועה למטה-למעלה במרחב. במסוקי שישה ערוצים שולט הסטיק הזה במיקס משולב גם על תנועת המצערת וגם על הפסיעה (זווית הלהבים) ברוטור הראשי, מה שנקרא Collective Pitch.
סטיק שמאל בציר ימינה-שמאלה שולט בסיבסוב (Rudder) דרך מהירות רוטור הזנב. כלומר- הסיבסוב של המסוק במקומו ימינה או שמאלה. בסולו פרו הניהוג הזה מתרחש באמצעות שינוי מהירות רוטור הזנב, ברוב המסוקים הגדולים יותר מהירות רוטור הזנב משתנה לינארית עם מהירות הרוטור הראשי וניהוג הזנב הוא באמצעות שינוי הפסיעה (זווית הלהבים) של רוטור הזנב. שים לב שבמסוקים מתייחסים תמיד לכיוון תנועת האף ועל האף מסתכלים, לא על הזנב, אפילו שבפועל מי שנע ימינה-שמאלה זה הזנב.
סטיק ימין למעלה למטה - שולט בציר העילרוד (Elevator)- הטיית האף למטה או למעלה וכנגזרת מכך תנועה של המסוק קדימה או אחורה.
סטיק ימין לצדדים - שולט בציר הגילגול (Aileron) - הטיית גוף המסוק ימינה או שמאלה ביחס לדיסקה וכתוצאה מכך תנועה של המסוק כולו ימינה או שמאלה במרחב.
זו התורה, לא על רגל אחת אלא בקושי על הציפורן. כדאי לך לקנות שלט סימולטור ולהתאמן איתו- סולו פרו די עמיד בריסוקים אבל גם הוא יכול לחטוף זאפטות מיותרות שתירגול בסימולטור יעזור למנוע. תתנסה ותלמד, כשתעבור למשהו גדול יותר קח בחשבון שתצטרך סימולטור ומדריך, הסולו פרו כמעט ולא מכין אותך בכלל למסוק 6 ערוצים.
בהצלחה!

ברק_ח
11-02-2012, 10:04:08
תודה רבה נדב וגיל.

נדב אני אשתדל ליצור איתך קישור השבוע - פשוט אני בתקופת מבחנים.

שוב תודה!

ברק.