צפייה בגרסה מלאה : אוף! הלך המנוע ?!?!? Align 500mx
Scooter007
25-02-2012, 09:55:30
שלום,
היום התחיל בטיסה שגרתית של ריחופים בשמיים שהסתיימה בלי שום דבר חריג לאחר כ 5 דקות. החלפתי סוללה ולאחר מכן התכוננתי לטיסה השניה, התחלתי להעלות סל״ד ופתאום בקע רעש מוזר מהמסוק , רעש של תזוזה לא חלקה, החשד הראשון היה שהחופה נוגעת בגג״ש ולכן פירקתי אותה. ניסיתי שוב להעלות סל״ד ושוב אותו הרעש. כיביתי המסוק והתחלתי לעבור על כל הגג״שים והמכניקה והכל נראה תקין לחלוטין. ניסיתי לסובב את המנוע בעזרת היד והוא הרגיש לי די קשה ולא חלק ואפילו השמיע קצת רעש מוזר.
בטיול קטן ברשת גיליתי מספר אנשים שחוו בעיות דומות לאחר כ 40-50 טיסות (כמו המנוע שלי) וגילו שהדבר נובע בד״כ משחיקה של המיסבים.
ניסיתי למצוא סרטון שמדגים כיצד לפתוח את המנוע ולא הצלחתי (יש של מיני תיאורים טקסטואלים שמתארים את התהליך ע״י שימוש בציוד ״כבד״)
זה ממש מתסכל , מדובר במנוע חדש שלא עבד קשה בכלל, טס בסביבה נקייה ולא חווה שום טראומה.
תיאור התיקון כבר מעלה בי תהיות של האם בכלל בא לי להתעסק עם זה ואם זה שווה את העצבים (וכנראה ההמתנה לחלקים-אם בכלל מדובר באותה הבעייה) ואולי פשוט עדיף להחליף מנוע.
הבעייה העיקרית היא שכנראה מדובר בתופעה ידועה/נפוצה עם המנוע הזה (align אפילו הוציאו קיט שדרוג למייסבים) ולכן נראה לי לא הגיוני לרכוש מנוע כזה בידיעה שיש סיכוי שהדבר יקרה גם בו.
סקורפיון ?
עצתכם בבקשה.
*
לא כזה נורא כמו שזה נשמע , מסבים זה חלק שנשחק ובמנועים של אליין יש מסבים ללא שימון חיצוני (מערכת סגורה) אבל לאחר זמן מה הם מתייבשים ונשחקים יותר.
צריך לפרק את המנוע , להחליף ולהחזיר , באמת לא כזה נורא וגם זה הדמנות לשים מסבי BOCA איכותיים
http://www.bocabearings.com/search.aspx?SearchType=StartModel&ProductGroupID=3&MFGSYSID=460&ModelName=TREX%20500&Feature=
Scooter007
25-02-2012, 10:48:01
תודה תומר, יש לך מושג איך מפרקים את המנוע? חיפשתי סרטון / הסבר טוב ולא מצאתי.
BOCA? יש מצב שהמיסבים עולים בין 110 ל 250 דולר???
איך אני יכול להיות בטוח שהבעיטה היא באמת במיסבים ?
לא כזה נורא כמו שזה נשמע , מסבים זה חלק שנשחק ובמנועים של אליין יש מסבים ללא שימון חיצוני (מערכת סגורה) אבל לאחר זמן מה הם מתייבשים ונשחקים יותר.
צריך לפרק את המנוע , להחליף ולהחזיר , באמת לא כזה נורא וגם זה הדמנות לשים מסבי BOCA איכותיים
http://www.bocabearings.com/search.aspx?SearchType=StartModel&ProductGroupID=3&MFGSYSID=460&ModelName=TREX%20500&Feature=
Friman
25-02-2012, 11:24:49
במחיר כזה של המיסבים כבר יותר משתלם להחליף למנוע סקורפיון ;)
Scooter007
25-02-2012, 11:44:11
עכשיו ראיתי שהמחיר הוא לחבילה של 35 יחידות, זוג עולה באיזור ה20$. סקורפיון יכול לעבוד עם הבקר של אליין? זה שילוב אפשרי?
איזה באאססההה, עד שהתחלתי להנות.
במחיר כזה של המיסבים כבר יותר משתלם להחליף למנוע סקורפיון ;)
Sent from my Nexus One using Tapatalk
Friman
25-02-2012, 11:54:50
בקטנה יוסי, 20$ זו עלות זניחה לתיקון... חכה ש(לא עלינו) יתחילו ריסוקים, זה כבר הרבה יותר יקר
המיסבים במנועים של אליין ידועים כמקור לצרות, למרות שחשבתי שב500MX הם שיפרו את זה ביחס למנועים הקודמים. המנוע שלי עבר בערך 70 טיסות, אני מבין שכדאי כבר להזמין מיסבים חלופיים :(
Scooter007
25-02-2012, 12:33:01
זה לא ה 20$, ההמתנה לחלק, ההרכבה הלא טרוויאלית ועצם העובדה שעכשיו אני מקורקע , זה מה שמרגיז אותי.
מה גם, שאני לא בטוח שזו הבעייה.
בקטנה יוסי, 20$ זו עלות זניחה לתיקון... חכה ש(לא עלינו) יתחילו ריסוקים, זה כבר הרבה יותר יקר
המיסבים במנועים של אליין ידועים כמקור לצרות, למרות שחשבתי שב500MX הם שיפרו את זה ביחס למנועים הקודמים. המנוע שלי עבר בערך 70 טיסות, אני מבין שכדאי כבר להזמין מיסבים חלופיים :(
Sent from my Nexus One using Tapatalk
wonderd
25-02-2012, 13:19:38
כשתפתח את המנוע - תדע אם הבעיה היא המיסבים או לא.
איזה מנוע יש לך?
wonderd
25-02-2012, 13:20:36
דרך אגב, אם אתה רוצה סקורפיון ל 500, קח את ה 1400KV, הכי חזק שתוכל למצוא למנוע הזה במחיר יחסית סביר.
Scooter007
25-02-2012, 14:15:34
אלעד,
תהליך הפתיחה, ההחלפה וההרכבה לא נראים כפיקניק (ההסבר היחיד שמצאתי ברשת מתאר ״התעללות״ לא קטנה - לדפוק עם פטיש בציר) , שלא תבין לא נכון, אני איש טכני די טוב ואני לא נרתע מזה אבל חושש שזה לא ילך טוב והבעיה היא שאני כרגע מקורקע והשאלה הגדולה היא מה באמת כדאי לעשות.
המנוע המדובר הוא 500mx של אליין.
כשתפתח את המנוע - תדע אם הבעיה היא המיסבים או לא.
איזה מנוע יש לך?
Scooter007
25-02-2012, 14:17:48
הסקורפיון יכול לעבוד עם הבקר של אליין? אתה מכיר דיל טוב?
דרך אגב, אם אתה רוצה סקורפיון ל 500, קח את ה 1400KV, הכי חזק שתוכל למצוא למנוע הזה במחיר יחסית סביר.
Scooter007
25-02-2012, 14:19:35
הסקורפיון יכול לעבוד עם הבקר של אליין? אתה מכיר דיל טוב?
Friman
25-02-2012, 14:33:03
יוסי אני מציע לך להשאיל מנוע מתאים ל500 ולנסות להטיס איתו כדי לבודד את המנוע כגורם לבעיה. ואז אם גם ככה המנוע דפוק, אין לך מה להפסיד הרבה מלנסות לתקן. במקרה הכי גרוע תאלץ לקנות מנוע.
אם מזדמן לך להגיע לאזורי אני מוכן לפרק את המנוע שלי מהמסוק שתבדוק איתו.
אגב לא חייבים רק סקורפיון... יש מנועים מצויינים של טורניג׳י ברבע מחיר. למרות שגם אני מניח שאם הייתי מחליף מנוע זה היה רק סקורפיון ;)
Scooter007
25-02-2012, 14:42:42
זה שהמנוע שלי דפוק זה בטוח, פירקתי אותו ואפילו ביד קשה לסובב אותו והוא משמיע רעש, קצת מוזר שזה קרה ממש בפתאומיות , בגלל זה אני בספק לגבי המיסבים.
יוסי אני מציע לך להשאיל מנוע מתאים ל500 ולנסות להטיס איתו כדי לבודד את המנוע כגורם לבעיה. ואז אם גם ככה המנוע דפוק, אין לך מה להפסיד הרבה מלנסות לתקן. במקרה הכי גרוע תאלץ לקנות מנוע.
אם מזדמן לך להגיע לאזורי אני מוכן לפרק את המנוע שלי מהמסוק שתבדוק איתו.
אגב לא חייבים רק סקורפיון... יש מנועים מצויינים של טורניג׳י ברבע מחיר. למרות שגם אני מניח שאם הייתי מחליף מנוע זה היה רק סקורפיון ;)
תגיע לאזור שלי אני מהצפון מאזור כרמיאל נפתור את הבעיה יש לי מנועים ואולי גם מיסבים אני צריך לבדוק
המסוק ייצא מכאן תקין להטסה
wonderd
25-02-2012, 16:08:27
יש לי דיל טוב על המנוע, אני אדבר איתך..
לגבי הפתיחה של ה MX - אם זה כמו הגדולים (ואני מעריך שכן), אז יש להוציא בורג או שניים שמחזיקים את הציר ואז עם פרס לוחצים את הציר החוצה. עשיתי את זה כבר פעמיים, זה לא קשה, פשוט צריך להבין מה לעשות.. דרך אגב המיסבים של BOCA מומלצים ביותר!
הנה הסבר איך לבצע את זה:
http://bocabearings.com/dropin.aspx?f=changing-bearings-in-the-align-BL700MX.txt
יוסי מחר אני בנופש עם מורן בים המלח ונחזור מוקדם...
אם אתה רוצה אפשר לפרק את המנוע אצלי ולראות מה נדפק...
wonderd
25-02-2012, 19:53:33
מה נסגר איתך - חופש באמצע השבוע????
למה אתה לא מספר גם לי על הדיל שיש לך - אולי גם אני רוצה לקחת את אישתי? ;)
אלעד אשתי חוגגת 28 וכדי לחגוג היא הזמינה
יום פינוק בים המלח...
חוץ מזה הכי כיף חופש באמצע השבוע...
wonderd
26-02-2012, 06:53:54
ילדים...
Scooter007
26-02-2012, 07:08:59
הלו הלו ! קצת פוקוס, יש פה בנאדם במצוקה....
אלעד אשתי חוגגת 28 וכדי לחגוג היא הזמינה
יום פינוק בים המלח...
חוץ מזה הכי כיף חופש באמצע השבוע...
satrianip
26-02-2012, 07:24:53
הלו הלו ! קצת פוקוס, יש פה בנאדם במצוקה....
ראית מזה. כל היום הוא בפינוקים. סופ"ש פה היום ים המלח יום פינוק סחתיין עליך מירו
נשלח מהגלקסי אס 2 שלי דרך טאפאטוק
Yoav Lahav
26-02-2012, 09:44:50
פותח השרשור יש לך ב HOBBYKING מנועים מעולים של TURNIGY שחיים לא 70 ולא 80 טיסות אלא מאות רבות של טיסות בלי שום בעיה. חזקים מאד ועולים כמו סנדלים בשוק הכרמל.
חפש לך שם מנוע מתאים במתח וב KV עם ביקורות טובות ואתה מסודר.
Scooter007
27-02-2012, 12:13:16
יש לך המלצה ספציפית ? ראיתי את ה TURNIGY אדום-שחור (1600KV) , איך הוא ?
פותח השרשור יש לך ב HOBBYKING מנועים מעולים של TURNIGY שחיים לא 70 ולא 80 טיסות אלא מאות רבות של טיסות בלי שום בעיה. חזקים מאד ועולים כמו סנדלים בשוק הכרמל.
חפש לך שם מנוע מתאים במתח וב KV עם ביקורות טובות ואתה מסודר.
lior_bar_ami
27-02-2012, 13:58:28
סקורפיון 1400kV, זה המנוע - עזוב הרפתקאות סיניות, המנוע אולי הזק ביותר שקיים לגודל הזה.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.