צפייה בגרסה מלאה : דיון פרארי חשמלית?
שלום,
אנחנו במהלך החיים מנסים להחליט כל הזמן את ההחלטה הנכונה, היעילה, המתאימה, המשתלמת ועוד.
ביחס למסוק ניטרו, מסוק חשמלי הוא ללא ספק מתקדם יותר, יעיל יותר, נקי יותר, משתלם יותר (בחישוב של מאות שעות טיסה ללא ריסוקי סוללות), נוח יותר וטוב יותר ביחס של הספק למשקל.
אבל מה שמבדיל את התחביב משאר תחומי החיים הוא שהוא אמור להתעלם מכל הפרמטרים שלעיל ולהתמקד בפרמטר אחד בלבד – הנאה – Fun.
ושאף אחד לא ינסה לשכנע אותי (או את עצמו) שבאותם דקות טיסה מסוק חשמלי יהיה יותר כיף כחוויה מאותו מסוק ניטרו.
נסו לראות סרט אקשן בטלוויזייה ללא סאונד? לא סתם ישנן מערכות סראונד שעלות אלפי שקלים שכל תפקידם להרעיד את קירות הבית, ואם היה אפשר להוסיף גם ריח אז בטח היו מוסיפים גם את זה.
לדעתי עם כל היעילות שבדבר, אי אפשר להשוות מאוורר חשמלי למסוק ניטרו שמכוון כהלכה וצורח את עצמו למוות.
החיוך בהטסה הוא זה שקובע.
דרך אגב, בימים אלו התחילו לייבא פרארי לארץ, אם היינו יכולים האם היינו קונים פרארי חשמלית?
נועם
אני לא הבנתי את מטרת הפוסט שלך...
בא לך ניטרו? תטיס ניטרו....
לדעתי פוסט מיותר ללא שום רעיון ועומק.
Trex450
26-02-2012, 06:42:22
לא!!!!
למזלי יצא לי לטייל סוף שנה שעברה באיטליה וב150 אירו קניתי לעצמי חצי שעה נהיגה על F430 אחרי שיושבים בפנים פשוט מתמכרים לרעש המדהים הזה...
אבל מצד שני כל המסוקים שלי חשמליים בגלל שזה יותר נח ופשוט אז כנראה שכל עוד זה לא פרארי אפשר להתפשר...
grim1978
26-02-2012, 06:43:13
אני לא הבנתי את מטרת הפוסט שלך...
בא לך ניטרו? תטיס ניטרו....
לדעתי פוסט מיותר ללא שום רעיון ועומק.
לדעתי אתה טועה, אמנם הנושא הוצג בצורה רגשית, אך השאלה שוכנת בליבו של כל מי שעדיין לא החליט או ששוקל לעבור למחנה השני.
יהיה מעניין לקרוא את דעותיהם של שני הצדדים.
לדעתי אכן יש ריגוש גדול יותר בהטסת מסוק ניטרו, אך אם אתה לא מוכן לקחת על עצמך כל כך הרבה חסרונות (וסיכון) המלוות בהטסת ותחזוק מסוק דלק, אז כדי שתלך על חשמלי שגם הוא משאבת אדלנלין בפני עצמו.
אני מבעצמי מטיס מסוק חשמלי שלדעתי, מעבר למה שציינתי לעיל, מעניק טיסה חלקה ומדוייקת יותר.
למען ההגינות אציין כי מסקנתי נובעת רק מצפיה בהטסות מסוקי ניטרו ומשיחות עם בעלי אותם מסוקים, לי באופן אישי אין כל נסיון בתחזוק או הטסת מסוק ניטרו.
wonderd
26-02-2012, 07:03:20
הריגוש היחיד שיש לדעתי במסוק ניטרו נובע מהפחד מקאט מנוע...הרעש בשבת בבוקר לא נעים לאוזן (שלי), מיסוך העשן לא נעים לבגדים ולעור הפנים..
בקיצור - הכל ענין של העדפה אישית, כל אחד ומה שמתאים לו. אם מישהו מנסה לשכנע אותך לעבור לחשמלי - הוא טועה, בסה"כ צריך לחכות עוד קצת ואתה תעבור לבד..:p
אני יכול להגיד לך שכבר תקופה ארוכה אני נהנה במקביל משני העולמות.
אם בעבר עם מסוק חשמלי קטן ומסוק ניטרו 50 ואם כיום עם שני מסוקי 90 אחד ניטרו ואחד חשמלי.
לכל תחום יש את היתרונות והיחודיות שלו, משניהם אני נהנה מאד, כשבונים מסוק ניטרו באופן מושקע וגם יודעים לכוון אז הוא טס כמו שצריך ואכן נשמע נהדר.
העניין הוא שאתה בחרת את דוגמאת הפרארי לצורך ההשוואה וכאן אני מתקשה להסכים, דווקא ל TDR החשמלי יש סאונד שמזכיר יותר מכונית מירוץ מכל מסוק ניטרו שקיים ולא משנה כמה מושקע הוא יהיה, אומנם לא רעש של פרארי אבל אם היו מציעים לך לנהוג בפורמולה 1 ל 6 דקות לא היית לוקח סיבוב?
אני בטוח שהיית נהנה יותר ואפילו יוצא עם חיוך :)
alex1312
26-02-2012, 08:19:42
על טעם ועל ריח אין מה להיתווכח
תסתכל על המסוק שלך עכשיו תסתכל בפורום, שוב תסתכל על המסוק שלך... אנחנו בחשמלי... תסתכל על על מספר הנוכחים בפורום חשמלי... עכשיו תסתכל על המסוק שלך... ניגרו... סליחה ניטרו...
אם אתה רוצה להיות גבר גבר תישאר עם הסוס שלך... אנחנו על סוס לבן...:cool: (ומריחים טוב יותר):D
guy1a
26-02-2012, 11:20:56
תסתכל על המסוק שלך עכשיו תסתכל בפורום, שוב תסתכל על המסוק שלך... אנחנו בחשמלי... תסתכל על על מספר הנוכחים בפורום חשמלי... עכשיו תסתכל על המסוק שלך... ניגרו... סליחה ניטרו...
אם אתה רוצה להיות גבר גבר תישאר עם הסוס שלך... אנחנו על סוס לבן...:cool: (ומריחים טוב יותר):D
indeed !
:)
saportas
27-02-2012, 06:47:18
כן כנראה שאתה לא מטיס ניטרו, אתה יודע למה פרום מסוקים לא פעיל כמו פרום חשמלים ?
זה בגלל שמסוקי ניטרו יותר אמינים. (ניטרו תדלק וסע) הגב בעניין הפורומים הרייטינג זז כל הזמן
רוצה סאונד למבורגיני בבקשה
http://youtu.be/dt41d9aePx4
grim1978
27-02-2012, 06:54:54
[QUOTE=saportas;337760]כן כנראה שאתה לא מטיס ניטרו, אתה יודע למה פרום מסוקים לא פעיל כמו פרום חשמלים ?
זה בגלל שמסוקי ניטרו יותר אמינים. (ניטרו תדלק וסע) הגב בעניין הפורומים הרייטינג זז כל הזמן
***.... אני חושש שהסיבה האמיתית היא כי מטיסי הניטרו עסוקים בלנסות ולהבין למה המנוע לא מתניע :mad:
ולא נשאר זמן לכתוב בפורום :rolleyes:
satrianip
27-02-2012, 06:59:59
למה כל דיון שמבוסס על טעם אישי בלבד תמיד הופך בפורום הזה להשמצות הדדיות ו"לי יש יותר גדול" ישראלי מצוי . שכל אחד יטיס מה שבא לו ומה שמתאים לו. גילוי נאות (גם מופיע בחתימה) אני מטיס חשמלי
נשלח מהגלקסי אס 2 שלי דרך טאפאטוק
הסיבה שפורום חשמליים יותר פעיל זה בגלל שמסוקים חשמליים הרבה יותר נגישים לציבור מאשר ניטרו - יש לך מסוקים בגדלים 100,250,450,500,550 שלא קיימים בניטרו. (כן ,יש הסבות שונות ומשונות לגדלי 500/550)
וזה אומר שלכם יש רק מסוקים בגדלי 50 ו 90 (מסוקי 600 ו700), ומן הסתם פחות אנשים עקב זה.
גם בנוסף , לא צריך כמעט שום עזרה בהרמה של חשמלי לאוויר , וניטרו במינימום דורש ידע בהנעה/תחזוקה של מנוע.
טוב, למי שיש פה חשמלי 550 ומעלה שיגיד אני:D או יגיב ב"תודה" ונספור
גם לגבי ניטרו נערוך סקר למרות שזה לא הפורום לניטרו...
יש למישהו פלג?
אפשר גם להכין רשימה של משפטים שלא תשמע בחשמלי כמו:
"יש למשהו סטרטר"
"זה פלג אני אומר לך פלג"
"הרינג חורק והמסיבים גם..."
"בטח לא מניע... פתח ת'פקק של האזוז"
"אח נישרפתי... כוס אמ...."
"פתח סיכה.... לא בעצם סגור... אתה יודע מה רק קליק 1 או שתיים ואז תראה..."
"מוצף... תחזיק על הצד"
יש עוד כל כך הרבה פשוט כבר התעייפתי ...
למי שבא להמשיך ...;) שימשיך... או שיעבור לחשמלי...
הו... אני כבר רואה את התגובות....
"
meshushelly
27-02-2012, 13:35:57
אפשר גם להכין רשימה של משפטים שלא תשמע בחשמלי כמו:
"יש למשהו סטרטר"
"זה פלג אני אומר לך פלג"
"הרינג חורק והמסיבים גם..."
"בטח לא מניע... פתח ת'פקק של האזוז"
"אח נישרפתי... כוס אמ...."
"פתח סיכה.... לא בעצם סגור... אתה יודע מה רק קליק 1 או שתיים ואז תראה..."
"מוצף... תחזיק על הצד"
יש עוד כל כך הרבה פשוט כבר התעייפתי ...
למי שבא להמשיך ...;) שימשיך... או שיעבור לחשמלי...
הו... אני כבר רואה את התגובות....
"
Like :D
טומי
יש גם לא מעט משפטים שלא תשמע בניטרו:
1.יש למישהו כבלים? נגמר לי המצבר באוטו.
2.לאחר ריסוק - רוץ רוץ נתק את הסוללות לפני שהכל מתלקח :)
3.מה זהו? רק 6 דקות טיסה?
4.הנפיחות הזו, זה נורמלי?, אפשר להטיס ככה?
5.נראה לך שזו סוללה דפוקה או שהמנוע גמור?
6.נראה לי שיש לך הלחמה קרה.
7.אחרי ריסוק - כוסאוחתק, דווקא עם הסט החדש?
8.אחרי 3 טיסות של 6 דקות (שווה לשתי טיסות ניטרו למי ששכח), יאללה חברה אני הולך, אין לי יותר סוללות.
9.יאללה הסיני הזה, קניתי סוללה חדשה והגיע לי עם תא אחד דפוק.
10.מה זה הרעש הזה? איזה באסה עוד פעם טחנתי גיר.
11.מישהו לוקח זמן? כמה זמן אני כבר מטיס?
12.אתה בא להטיס עוד חצי שעה? לא,לא הספקתי לטעון.
13.חברה תהיו בשקט, הוא לא שומע את המסוק, תנו לו להתרכז.
14.ראית את הקונקטור החדש שיצא? כן, עכשיו אני צריך להחליף לכל הפקים שלי.
15.נקרע לי חוט אחד מהסוללה לבאלנס, נראה לך שאפשר לתקן כזה דבר?
16.אפשר להשאיל ממך מלחם? אני צריך להטיס מחר ויש לי סוללות שהגיעו שצריך להלחים (במיוחד בשבילך טומי :))
17.תגיד, עם המעיכה הזו בקצה הסוללה אפשר להטיס?
18.נראה לי שיש לי בעיה במרכז הכובד, אולי לקחת את הסוללות מעט קדימה יותר, מה אתה אומר?
19.את הסט הזה אני שומר לטיסה שלישית, את שתי הטיסות הראשונות אני עושה עם הסטים הישנים שלי שהם כבר לא משהו.
20.למישהו יש במקרה בודק תאים?
21.למישהו יש במקרה בודק תאים תקין?
22.תיגע בסוללות, הן לא חמות מידי?
23.אולי צריך לשנות את הטיימינג בבקר?
24.איזה באסה, התמגנט לי בורג לתוך המנוע.
25.מה? צריך לשלוח את הבקר לעדכון גירסה? , החלפת קבלים? מה אני אטיס בחודש וחצי הקרובים? טיסני אוריגמי?
אתה רוצה עוד? רק תגיד :cool:
TooLy
27-02-2012, 14:48:28
מה הבעייה ??
יש כלים חשמליים עם סימולצייה של סאונד של כל סוג מנוע נייטרו/בנזין שתבחר...
אתה בוחר את המוסיקה...
מה שנקרא...ללכת עם ולהרגיש בלי !!
ו;);)
עוזי
מה הבעייה ??
יש כלים חשמליים עם סימולצייה של סאונד של כל סוג מנוע נייטרו/בנזין שתבחר...
אתה בוחר את המוסיקה...
מה שנקרא...ללכת עם ולהרגיש בלי !!
ו;);)
עוזי
אתה מתכוון ללכת בלי ולהרגיש עם :)
מנסיון אישי, לכל אחד מהעולמות יש את היתרונות והחסרונות שלו.
אבל הכי חשוב, אלו שתי הנאות שונות.
SHAHAR AB
27-02-2012, 15:36:48
טומי
2.לאחר ריסוק - רוץ רוץ נתק את הסוללות לפני שהכל מתלקח :)
8.אחרי 3 טיסות של 6 דקות (שווה לשתי טיסות ניטרו למי ששכח), יאללה חברה אני הולך, אין לי יותר סוללות.
16.אפשר להשאיל ממך מלחם? אני צריך להטיס מחר ויש לי סוללות שהגיעו שצריך להלחים (במיוחד בשבילך טומי :))
18.נראה לי שיש לי בעיה במרכז הכובד, אולי לקחת את הסוללות מעט קדימה יותר, מה אתה אומר?
19.את הסט הזה אני שומר לטיסה שלישית, את שתי הטיסות הראשונות אני עושה עם הסטים הישנים שלי שהם כבר לא משהו.
אתה רוצה עוד? רק תגיד :cool:
BIG LIKE
motiganot
27-02-2012, 16:21:15
טומי
לא בהכרח םא יש לך מצבר 65 אמפר. או שאתה מגיע עם 5~6 סוללות.
2.לאחר ריסוק - רוץ רוץ נתק את הסוללות לפני שהכל מתלקח
בניטרו זה רוץ תדרוך על המסוק ותנתק את הצינורית דלק לפני שהמנוע נשרף...
כן 6 דקות נטו כי לא צריך לחמם את המנוע וכו'
תשתמש בטלמטרייה והכל יהיה בסדר
תקנה סוללות ZIPPE !
תלמד להלחים פעם אחת וגמרנו
בניטרו זה. כוסאוחתק עכשו שמתי מנוע חדש ב-1500 שח
6 סוללות כבר אמרתי ???
תקנה זיפי ומקסימום תחזיר
בניטרו. מה עוד פעם הלכו מסבים במנוע ???
שים טיימר טמבל !
יש אחלה מטען שטח ב-35$
בניטרו. תהיו בשקט שישמע את המנוע אם יש קט
16.אפשר להשאיל ממך מלחם? אני צריך להטיס מחר ויש לי סוללות שהגיעו שצריך להלחים (במיוחד בשבילך טומי )
Friman
27-02-2012, 16:44:13
דיון מטופש למופת
דיון מטופש למופת
תתחדש על התמונה בחתימה
צריך להטיס את המסוק הזה עם משקפי שמש :)
Friman
27-02-2012, 16:58:09
תתחדש על התמונה בחתימה
הוא אשכרה מסנוור בשמש חזקה...
תודה, זה אותו Trex 500E אחרי מתיחת פנים מאסיבית ;)
צר לי מוטי אבל אתה לא עומד בקצב... (תגובה 17 מתעדכנת) :p
motiganot
27-02-2012, 17:51:24
צר לי מוטי אבל אתה לא עומד בקצב... (תגובה 17 מתעדכנת) :p
:D:D:D;)
פשוט התעייפתי !!!! ***
אם עובד טוב כבר למעלה משנה אז למה להחליף?
5 דק' עבודה...
16.אפשר להשאיל ממך מלחם? אני צריך להטיס מחר ויש לי סוללות שהגיעו שצריך להלחים (במיוחד בשבילך טומי)
למדתי להלחים... ואתה יודע שהבעיה לא הייתה במלחם שלי... ציקי.... אינעלדינק!
יש לי סוללות "ציפי";) נתתי לה כבר למעלה מ100 מחזורי טעינה גם מעוכה נפוחה ומקומטטת ועדיין נותנת בראש...
עוד עוד יש לך עוד... זהו!
19.את הסט הזה אני שומר לטיסה שלישית, את שתי הטיסות הראשונות אני עושה עם הסטים הישנים שלי שהם כבר לא משה
אפשר גם אן דן דינו...
הלו הלו!!! מישהו שכח פה את המשאבה דלוקה פי איזה באסה הלך חצי גלון יש למשהו סגריה אני חייב להירגע...:cool:
תאמין לי טומי יש לך מזל שאנחנו חברים :)
אחרת ...
wind556
28-02-2012, 19:38:13
תתחדש על התמונה בחתימה
לא משקפי שמש
מסכת ריתוך :cool:
yossis
28-02-2012, 19:38:38
טומי/ציקי, קרעתם אותי ! ענקקקקקקקקקקקקקקקקקק!
wind556
28-02-2012, 19:46:31
ולמען הדיון עצמו, אוסיף את שלי:
אני שונא את הרעש של הניטרו, וממש נהנה מחשמלי עם להבים טובים ששומעים רק את רעש חיתוך האויר שלהם. זה הסאונד האהוב עלי.
אני ממש לא אוהב את העשן והריח, ורואה בהם מפגע אקולוגי ולא רק משהו שאינו לטעמי.
אני מתעב מסוק משומן כהלכה, במיוחד עם חול דבוק אליו
אני לא רוצה לסחוב מיכלי דלק, אמצעי התנעה, מוסך נייד וכו'.
כל התעסקות במסוק על הקרקע מרגישה לי מיותרת, המסוק מעניין אותי רק באויר, ושווה לי 6 דקות בין סוללה לסוללה, ולא 6 דקות ויותר לפני שהוא בכלל ממריא.
אבל...
אני לגמרי מבין שלכל אחד יש את הטעם האישי שלו, וכמו שיש אנשים שבכלל לא מבינים איך אדם בוגר מבזבז את זמנו בבחישת סטיקים, מין הסתם יהיו כאלה שלא מבינים את האפשרות להעדפה שונה משלהם גם בין המסוקאים.
דלק אינו הטעם שלי, אבל לגמרי מובן לי שהוא יכול להיות לטעמו של האחר
עודד
את ה 700 ניטרו שלי לקחתי לשטח לפני כשבועיים אחרי שהמסכן התייבש על המדף כחודש וחצי.
הפציינט נתן 5 טיסות של 10 דקות כל טיסה באותו מעמד.
מביני האלגברה שביננו יבחינו שמדובר בנטו הטסה של 50 דקות לאותו יום.
עכשיו תעשה חשבון עם כמה סוללות ועם איזו אדמיניסטרציה צריך להגיע לשטח בשביל לקבל בטווח זמן של 3 שעות זמן הטסה נטו של 50 דקות למסוק 700 חשמלי.
אני יודע את התשובה - הרבה מאד סוללות והשקעה לא קטנה גם בצד המטענים (מה לעשות שבחרתי בשני העולמות).
בנוסף, אם מתחזקים מסוק ניטרו בצורה נכונה וטובה אז כמות ההפתעות בשטח היא קטנה מאד, כולל האדמיניסטרציה.
מה שכן זה לא מתאים לכל אחד ועם זה אני מסכים.
Friman
28-02-2012, 22:12:11
בגלל שבאופיי אני נוטה להתפלסף, אוסיף צד אחר לדיון.
לכל שאלה יש את התשובה הנכונה עבור כל אדם ואדם. על זה כביכול לא אמור להיות ויכוח, משמע ״על טעם וריח״- אבל עובדה שנשאר על מה להתווכח. רכיב נוסף שבכלל לא הוזכר פה בדיון זה שהתשובה לא משתנה רק כתלות באדם שמתייחס לסוגיה אלא גם כפונקציה של האפשרויות העומדות על הפרק בכל נקודת זמן. כשאני אקנה את המסוק הבא שלי זה לא יהיה מסוק לחודש חודשיים אלא לשנה שנתיים קדימה- ובמישור הזה צריך לקחת בחשבון את ההתקדמות האדירה בעולם המסוקאות החשמלית בכלל ובתחום הסוללות והמצברים בפרט. הספקים כמו שנותנות סוללות הליפו של ימינו במשקלים הצנועים שלהן (יחסית למצברים מיושנים יותר) היו בגדר חלום עבור רוב הציבור הרחב עד לפני כמה שנים. העולם של המסוקאות והטיסנאות החשמלית הפך לאפשרי ובר קיימא רק בזכות ההתפתחות הטכנולוגית בתחום הסוללות. ואם לוקחים את הנושא הזה צעד אחד קדימה - אין ספק שההתקדמות הטכנולוגית בסוללות רק תלך ותגבר וזה לא עניין של עשורים אלא של שנים בודדות ואולי אף חודשים. יותר ויותר מהר נראה סוללות חזקות יותר עם תכולה גדולה יותר, ערכי C גדולים יותר, עם משקל ונפח פיזי קטן יותר ובעלי יכולות טעינה מהירות יותר. זו הרי ספקולציה שהינה כמעט בגדר וודאית בעולם הטכנולוגי של ימינו ועל זה אני מאמין שיש הסכמה. לכן מהר מאד לדעתי ההתפתחויות בטכנולוגיית הסוללות ידביקו את כל הפערים בזמני טיסה במהירות ההתארגנות לטיסה וגם במחירים ביחס לדלק ויילכו עוד כמה וכמה צעדים קדימה. בדלק לעומת זאת אני לא בטוח שיש כל הזמן התפתחויות חדשות כמו בחשמליים אבל אני מודה שאני בור בנושא ואין לי שמץ.
ולכן אם אסכם התפלספות ארוכה למשפט קצר: ״ בראיית היום, אקנה ניטרו. בראיית המחר, ברור שחשמלי״. בתחזית שלי, בעולם המחר תחום הניטרו יהפוך לעולם של רטרו, של סקייל, של מכורים לעניין - כמו לנסוע היום בקדילאק משנות ה70. קלאסה קלאסה אבל רוב הציבור לא נוסע היום בקדילאק.
motiganot
29-02-2012, 00:09:18
זה בדיוק מה שגם אני חושב.
בכלל כל נושא הניטרו זה דבר שילך ויעלם בהדרגה ככל שהסוללות Lipo
ישתפרו והם משתפרות מחודש לחודש ...
היו לי טיסני ומסוקי ניטרו וכמעט שפרשתי מהתחביב בגלל כל הבלגן שכרוך בזה.
גם התלות הבלתי פוסקת בספקי הדלק ששיחקו איתנו במחירים ובכמויות הרגיזה אותי לא מעט.
היום אני יכל להטיס גם בפארק הקרוב מבלי למשוך תשומת לב וגם לחזור הביתה עם בגדים נקיים ...
ebay007
29-02-2012, 07:08:22
אמנם אני בעיקר במכוניות, ומשם אני אתן את הדוגמא, אבל לדעתי זה בכל זאת רלוונטי.
במכוניות כמו בטיסנים ומסוקים יש את הניטרו ויש את החשמל. אני התחלתי עם ניטרו ועכשיו אני בחשמל. וכך גם עוד איזה 7 (שאני מכיר) אנשים שניסו חשמל ולא חזרו לניטרו (או לפחות מחכים שהמנוע יגמר)
בואו נסכם זאת כך
אם זמן ההטסה של מסוק ניטרו שקול לתוכנית בטלויזיה אז מסוק ניטרו זה התוכנית עצמה ומסוק חשמלי זו הפסקת פרסומות, אומנם הפסקת פרסומות טובה עם המון אדרנלין אבל עדיין הפסקת פרסומות :p
asaf_aloush
29-02-2012, 09:12:18
הבעיה היא שתמיד אני מקליט ומעביר את הפרסומות...:confused::p
Scooter007
29-02-2012, 09:16:15
:cool::cool::cool:
לגזור ולשמור :)
תקשיבו לבחור המוכשר הזה שמגיע ועוד יגיע רחוק.
הוא מטיס גם ניטרו וגם חשמלי ברמה הגבוה ביותר ולמיטב הבנתי לא יעזוב את הניטרו כל כך בקלות.
בקיצור אפשר לסכם את הדיון...
איפה קונים פרארי חשמלית? אני קונה...
ציקי תכין את המלחם...:p
רבותי הדלק מתייקר עד לאן נגיע?!:eek:
רבותי הדלק מתייקר עד לאן נגיע?!:eek:
מסוק חשמלי או מסוק ניטרו, זה בכלל לא משנה כשעולה לך להגיע לשטח ההטסה 8.05 ש"ח לליטר עוד לפני שהדלקת בכלל את השלט :(
ממחר אני יוצא מהבית שעתיים קודם ובא ברגל.
satrianip
29-02-2012, 12:19:35
אין תחליף לשטח שלנו שתי דקות נסיעה מהבית
נשלח מהגלקסי אס 2 שלי דרך טאפאטוק
ציקי.... כך לך אופניים, תתקין ארגז מאחור תשים שם את
שני המסוקים ולדווש לשטח,
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.