צפייה בגרסה מלאה : עזרה! ברגים איכותיים
LiorNT
29-02-2012, 12:02:55
יש למישהו מושג איפה אני יכול להשיג ברגים איכותיים לגג״ש של Trex 450 pro ???
http://helidirect.com/rcscrewz-stainless-steel-screw-kit-align-trex-450-pro-p-18348.hdx
זה סט ברגים מעולה שהותקן על כל המסוקים שלי!
מקווה שעזרתי לך.
http://helidirect.com/rcscrewz-stainless-steel-screw-kit-align-trex-450-pro-p-18348.hdx
זה סט ברגים מעולה שהותקן על כל המסוקים שלי!
מקווה שעזרתי לך.
+1
חברה מעולה
roee_sefi
29-02-2012, 13:14:00
שווה להשקיע את ה-70$ על זה?
(אולי גם אני אקנה...)
הברגים המקוריים של אליין כ"כ רעים?
roee_sefi
29-02-2012, 13:16:10
טעות שלי. 40$...
שווה?
ללא שום צל של ספק!
אחלה סט...
wind556
29-02-2012, 14:34:08
שווה להשקיע את ה-70$ על זה?
(אולי גם אני אקנה...)
הברגים המקוריים של אליין כ"כ רעים?
הברגים של אליין רעים ביותר
ההמלצה שלי היא ללכת לכל חנות ברגים מקצועית בארץ ולקנות ברגי פלדה סטנדרטיים, או ברגי ST ST . הם יותר טובים ואולי גם יותר זולים מכל קיט ברגים שתקנה.
ובנוסף אתה יכול לבחור כל צורת ראש, כל שיטת סגירה (כולל טורקס שהם הרבה יותר טובים מברגי אלן ומתאימים במיוחד לגדלים קטנים)
כאן תמצא כל בורג אפשרי באיכות טובה יותר מכל חנות מסוקים ברשת:
http://www.shivrug.co.il/#
roee_sefi
29-02-2012, 15:40:37
תודה עודד.
Friman
29-02-2012, 17:05:42
הברגים של אליין מספיק חזקים בשביל להחזיק את המסוק למטיס הממוצע בשימוש ממוצע...
הבעיה עם הברגים שלהם היא בתחזוקה - החומר רך מדי והתוצאה היא ראשים שנשחקים, נשברים וכו׳.
בהרכבה חשוב להקפיד לא לחזק יותר מדי - סוגרים עד הסוף ואז עוד רבע סיבוב לחיזוק בעדינות - ומספיק. יותר מזה יטחן את ההברגות היכן שהבורג נכנס לפלסטיק, או שישחוק את ראש הבורג או ישבור אותו לגמרי במקרה של ברגים שמתברגים למתכת. מה גם שברגים שנכנסים למתכת - שמים לוקטייט וזה מה שמחזיק בוודאות את הבורג סגור, יותר מהידוק יתר. אבל עדיין גם אם נזהרים בהרכבה לפעמים נדפקים ראשים של ברגים או הברגות. אם בונים מסוק חדש מאפס שווה לבנות עם סט ברגים איכותי אבל למתחיל זה עלול לסבך את הבנייה (בקיט של אליין כל חלק מגיע בשקית קטנה בדיוק עם הברגים המתאימים כך שפחות צריך לשבור את הראש בכל מקום איזה בורג בדיוק צריך.
LiorNT
29-02-2012, 19:09:24
סבבה. תודה
wind556
29-02-2012, 23:05:51
הברגים של אליין מספיק חזקים בשביל להחזיק את המסוק למטיס הממוצע בשימוש ממוצע...
הבעיה עם הברגים שלהם היא בתחזוקה - החומר רך מדי והתוצאה היא ראשים שנשחקים, נשברים וכו׳.
בהרכבה חשוב להקפיד לא לחזק יותר מדי - סוגרים עד הסוף ואז עוד רבע סיבוב לחיזוק בעדינות - ומספיק. יותר מזה יטחן את ההברגות היכן שהבורג נכנס לפלסטיק, או שישחוק את ראש הבורג או ישבור אותו לגמרי במקרה של ברגים שמתברגים למתכת. מה גם שברגים שנכנסים למתכת - שמים לוקטייט וזה מה שמחזיק בוודאות את הבורג סגור, יותר מהידוק יתר. אבל עדיין גם אם נזהרים בהרכבה לפעמים נדפקים ראשים של ברגים או הברגות. אם בונים מסוק חדש מאפס שווה לבנות עם סט ברגים איכותי אבל למתחיל זה עלול לסבך את הבנייה (בקיט של אליין כל חלק מגיע בשקית קטנה בדיוק עם הברגים המתאימים כך שפחות צריך לשבור את הראש בכל מקום איזה בורג בדיוק צריך.
מכל המסוקים שהרכבתי בחיים שלי,אליין מספקים את הברגים הכי גרועים
הברגות נשחקות, ראשי אלן מתעגלים, ואפילו ראשי אלן נתלשים כשהבורג נשאר בתוך התבריג
בבורג תקני אתה צריך לדאוג רק לתבריג בגוף, ולא לבורג עצמו.
כמו כן לא מסתמכים על ההדבקה של הלוקטייט בסגירת הבורג, על הבורג להיות מהודק בלי כל קשר ללוקטייט. תפקידו של הלוקטייט זה לא לייצר הידוק אלא למנוע מההידוק להשתחרר.
נכון שזה ניג'וס לארגן ברגים כמו שצריך, אבל מי שיעשה את זה יברך על כך בעתיד
עודד
אני מסכים לחלוטין עם הדעה שלך לגבי הברגים אבל ממש לא רואה את הנושא הזה כניגו'ס.
ללכת לחנות ברגים עם רשימות של מידות וכמויות זה אכן פתרון זול ביותר אבל גם לא מעט כאב ראש.
יש כיום חברות שמוכרות סטים מוכנים איכותיים מאד שבמחיר הגיוני פותרות את הבעיה הזו וכך אתה גם נהנה ולא מתענה מלטפל במסוק או מלעסוק בהכנת רשימות של ברגים שאתה צריך.
eitanbin
01-03-2012, 09:31:33
מכל המסוקים שהרכבתי בחיים שלי,אליין מספקים את הברגים הכי גרועים
הברגות נשחקות, ראשי אלן מתעגלים, ואפילו ראשי אלן נתלשים כשהבורג נשאר בתוך התבריג
בבורג תקני אתה צריך לדאוג רק לתבריג בגוף, ולא לבורג עצמו.
כמו כן לא מסתמכים על ההדבקה של הלוקטייט בסגירת הבורג, על הבורג להיות מהודק בלי כל קשר ללוקטייט. תפקידו של הלוקטייט זה לא לייצר הידוק אלא למנוע מההידוק להשתחרר.
נכון שזה ניג'וס לארגן ברגים כמו שצריך, אבל מי שיעשה את זה יברך על כך בעתיד
הבעיה שהברגים כל כך קטנים ואנחנו כנראה מפעילים כח רב בסגירתם ואז הם נתלשים נחרשים.
אז השאלה מבעלי הניסיון איך לסגור ברגים ללא נזק ,באיזה כח סגירה?
Scooter007
01-03-2012, 09:32:57
איתן - על אילו ברגים אתה מדבר ? יש משהו שאתה רוצה לספר ?!?!?
הבעיה שהברגים כל כך קטנים ואנחנו כנראה מפעילים כח רב בסגירתם ואז הם נתלשים נחרשים.
satrianip
01-03-2012, 09:49:44
כן הוא קנה קופטר איכס
נשלח מהגלקסי אס 2 שלי דרך טאפאטוק
eitanbin
01-03-2012, 10:29:20
כן הוא קנה קופטר איכס
נשלח מהגלקסי אס 2 שלי דרך טאפאטוק
אריאל, לא יפה . :)
אכן copterX
Scooter007
01-03-2012, 11:15:42
יאללה! תתחדש!
אריאל, לא יפה . :)
אכן copterX
wind556
01-03-2012, 11:37:20
עודד
ללכת לחנות ברגים עם רשימות של מידות וכמויות זה אכן פתרון זול ביותר אבל גם לא מעט כאב ראש.
יש כיום חברות שמוכרות סטים מוכנים איכותיים מאד שבמחיר הגיוני פותרות את הבעיה הזו וכך אתה גם נהנה ולא מתענה מלטפל במסוק או מלעסוק בהכנת רשימות של ברגים שאתה צריך.
אני לא מכיר את איכות הברגים הבאים בסטים יעודיים
אני מכיר מאד טוב את הברגים הנרכשים בחנויות הברגים המקצועיות
מציע לאנשים להתארגן בקבוצת רכישה לברגים. בכמויות של מאות ואלפים עלויות הברגים ממש נמוכות, וככה כל אחד יכול לארגןלו סט שיספיק לשנים רבות ובמחיר זול ואיכות גבוהה ביותר
כמו כן למסוקי 250-450 אני מאד ממליץ לוותר על ברגי אלן לטובת ברגי טורקס. זה שידרוג משמעותי באיכות התחזוקה (טורקס זה בורג עם ראש כוכבי)
שיברוג מוכרים במחירים סיטונאיים למי שרוכש כמויות, ואיכות הסחורה שלהם גבוהה מאד (הם ממוקמים בראש העין)
wind556
01-03-2012, 11:38:33
ברגים במסוק צריך לסגור היטב, ואין מד מומנט למטרה הזאת
פשוט צריך את הרגש המתאים ביד, ואת הברגים באיכות מספיקה
hagpel
01-03-2012, 12:24:05
עודד
+1
קניתי את ה 500 משומש ושברתי שיניים בתיקונים עם כל סוגי הבעיות שברגים לא טובים יכולים לגרום,
קניתי סט ברגים איכותי ל500 והחיים הרבה יותר קלים, כולל את כל הגדלים והכמויות שצריך בלי ניג'וס
Friman
01-03-2012, 12:35:20
עודד העצה הזו מצויינת למי שקצת צבר נסיון ומכיר את המסוק שלו על מגוון ברגיו, אבל למתחיל שבונה מסוק ראשון (חלק מהשואלים בשרשור הזה הם כאלו) וגם למי שסתם פחות מתמצא במונחים של מידות ברגים, זה**כאב ראש רציני.. ראשית בגלל שחלק גדול מספקי הברגים לא מוכרים בכמויות של פחות מכמה עשרות ברגים מכל סוג. שנית, כיוון שהמידות ברגים בהן משתמשים במסוקים הן מאד קטנות ביחס למה שיש ברוב החנויות ולא בכל חנות מחזיקים ברגעם בקטרים כאלו. הלאה, גם אם מוצאים חנות ברגים שמוכרת בכמויות קטנות ובקטרים שאתה צריך, עדיין נדרשים בכל מסוק לפחות 3-4 סוגי ברגים (בורג קודח, בורג Collar, ובורג הידוק למתכת) ובמגוון אורכים שונים לכל קוטר ובצורות ראש שונות. עכשיו, אם נופלים על מוכר שמבין במידות ברגים ויש לו הכל במלאי ובא לו לשבור את הראש ולהקדיש 30-40 דקות כדי למצוא מכל המלאי שלו בדיוק את ה5-10 ברגים שצריך מכל סוג ספציפי (ב500 שלי יש בערך 25 סוגים של ברגים שונים, כל אחד מהם יש בין 1 ל 30 על המסוק) בשביל הכמה עשרות שקלים בודדות שיקבל עליהם, אשרינו, אנחנו מסודרים. הבעיה היא כש:1. המוכר אומר לך: ״תשמע יש לי מלא עבודה אני לא הולך לשבור את הראש עכשיו, כנס למחסן וקח מה שאתה צריך, תבוא אליי כשתצטרך חשבון״ (זה מה שלי אמרו כשהלכתי לחפש ברגים לבנייה המחודשת של המסוק שלי) ואז אתה עומד במחסן ענק עם מליון קופסאות ומשחק ״חפש את המטמון״ ;), או 2. כשאין לחנות במלאי את כל מה שאתה צריך ואז אתה מוצא את עצמך מסתובב בכל העיר בין כמה וכמה חנויות ברגים לנסות לאסוף כל מה שאתה צריך.*
הברגים שהציעו מהלי דיירקט להערכתי יכולים להיות פיתרון מצויין (אם אכן איכותיים כפי שאמר ציקי) *למי שרוצה לשדרג את הברגים בלי יותר מדי כאב ראש... קצת חבל לי שאני לא קניתי סט כזה לקראת הבנייה מחדש של המסוק שלי, הנחתי שאמצא בקלות ברגים איכותיים אבל בב״ש כמעט ואין חנויות שמחזיקות ברגים במידות כאלו (עברתי לפחות 7-8 חנויות). בפעם הבאה שאצטרך לבנות מסוק מהבסיס, בתקווה שזה יהיה מסוק חדש ולא עקב ריסוק, אזכור להזמין גם סט ברגים כזה
אין כאן עניין של ספק אם הם איכותיים, הם כאלו נקודה.
ה 700 שלי טס עם סט שלם כזה מיומו הראשון (מתועד בשירשור הבניה של המסוק שהפצתי בפורום), ניתן לפתוח אותם בקלות מבלי לחרוש אותם בגלל העומק של הראש, איכותיים ביותר, חזקים וגם לא מחלידים.
RCSCREWZ מומלץ בחום.
http://www.rcscrewz.com/
עודד הזמן שאני ישקיע בלארגן קבוצת רכישה, רשימת ברגים
להגיע לשברוג ולא משנה מאיפה... זה כזה כאב ראש שבמהלך
יום עבודה ממש אין לי כח וזמן להתעסק עם זה ובטוח שגם יעלה לי אותו
הדבר בדיוק אם נכניס את הזמן שאני אבזבז ואת הדלק ובלאי הרכב שאני מכניס
כהוצאה... ולכן בלחיצת כפתור אני יכול להזמין לי ברגים איכותיים שמגיעים בקופסא
מסודרת עם מפתחות אלן ( לא שחסר לי כאלה...)
אני מעדיף את הלוקסוס הזה גם אם יעלה לי עוד גרוש.
איתן.... פששש סחתן עליך יא חביבי... התמסקתה גם אתה?!
איך זה קרה? אם תצטרך עזרה בכיוונים אריאל מת לכוון משהו ;)
סתם.. אתה מוזמן בכיף אני אשמח לעזור לך!
ולכל אלו שלא יודעים כמה להדק את הבורג, ההמלצה היא סגרה בטורק של
כ 25 אינטצ׳/ליברה.
מומנט זה הוא זהה לסגירה נאותה בכח יד... ולכן לא מומלץ לרכוש מד טורק!
יש לסגור את הבורג עד לסוף מהלך סיבוב חופשי ולהדק עוד טיפה ( כשמינית סיבוב!)
לא משנה אם התבריג עם לוקטייט או בלי.
מקווה שעזרתי.
eitanbin
01-03-2012, 14:26:05
עודד הזמן שאני ישקיע בלארגן קבוצת רכישה, רשימת ברגים
להגיע לשברוג ולא משנה מאיפה... זה כזה כאב ראש שבמהלך
יום עבודה ממש אין לי כח וזמן להתעסק עם זה ובטוח שגם יעלה לי אותו
הדבר בדיוק אם נכניס את הזמן שאני אבזבז ואת הדלק ובלאי הרכב שאני מכניס
כהוצאה... ולכן בלחיצת כפתור אני יכול להזמין לי ברגים איכותיים שמגיעים בקופסא
מסודרת עם מפתחות אלן ( לא שחסר לי כאלה...)
אני מעדיף את הלוקסוס הזה גם אם יעלה לי עוד גרוש.
איתן.... פששש סחתן עליך יא חביבי... התמסקתה גם אתה?!
איך זה קרה? אם תצטרך עזרה בכיוונים אריאל מת לכוון משהו ;)
סתם.. אתה מוזמן בכיף אני אשמח לעזור לך!
ולכל אלו שלא יודעים כמה להדק את הבורג, ההמלצה היא סגרה בטורק של
כ 25 אינטצ׳/ליברה.
מומנט זה הוא זהה לסגירה נאותה בכח יד... ולכן לא מומלץ לרכוש מד טורק!
יש לסגור את הבורג עד לסוף מהלך סיבוב חופשי ולהדק עוד טיפה ( כשמינית סיבוב!)
לא משנה אם התבריג עם לוקטייט או בלי.
מקווה שעזרתי.
אמיר
תודה ההסבר על סגירת הברגים ברור וכך אני אסגור,
כן גם אני עם מסוק .זה כנראה הלחץ החברתי!!!
ואשמח לקבל כל עזרה בכיוונים ובבנייה.
תודה איתן
wind556
01-03-2012, 16:43:57
שכנעתם אותי
לי אישית מאד קל לאפיין ברגים, לייצ ר רשימה ולהזמין, וכל זה בלי לזוז משולחן העבודה עד שהברגים שלי ארוזים ומוכנים למשלוח (שיברוג שולחים לכל הארץ)
עשיתי את זה מאות פעמים עבור אין סוף פרוייקטים מרובי ברגים והזמנתי הרבה יותר סוגי ברגים ממה שהולך במסוק מקובל.
אבל מי שקשה לו להתעסק עם רשימות והגדרות, שינקוט בדרך שציקי מציע. אם הברגים הנ"ל עמדו במבחן אז אין ספק שזה פתרון נוח ואלגנטי.
אם יום אחד תנוח עלי ההשראה, אארגן רשימת ברגים המתאימה לכל מסוקאי ואז אחזור אליכם עם הצעת מחיר לכל משתתף (אבל למה שההשראה הנ"ל תנוח עלי? :cool: )
שכנעתם אותי
לי אישית מאד קל לאפיין ברגים, לייצ ר רשימה ולהזמין, וכל זה בלי לזוז משולחן העבודה עד שהברגים שלי ארוזים ומוכנים למשלוח (שיברוג שולחים לכל הארץ)
עשיתי את זה מאות פעמים עבור אין סוף פרוייקטים מרובי ברגים והזמנתי הרבה יותר סוגי ברגים ממה שהולך במסוק מקובל.
אבל מי שקשה לו להתעסק עם רשימות והגדרות, שינקוט בדרך שציקי מציע. אם הברגים הנ"ל עמדו במבחן אז אין ספק שזה פתרון נוח ואלגנטי.
אם יום אחד תנוח עלי ההשראה, אארגן רשימת ברגים המתאימה לכל מסוקאי ואז אחזור אליכם עם הצעת מחיר לכל משתתף (אבל למה שההשראה הנ"ל תנוח עלי? :cool: )
עודד
יתכן ועלית כאן על רעיון עסקי
אפיון הקיטים הנפוצים בארץ לפי ערכות ברגים ומכירתם.
תחשוב על זה, עם מחירים הגיוניים אני בטוח שהיו כאן לא מעט מטיסים שיהיו מעוניינים בשירות הזה :rolleyes:
Friman
01-03-2012, 17:16:07
עודד
יתכן ועלית כאן על רעיון עסקי
אפיון הקיטים הנפוצים בארץ לפי ערכות ברגים ומכירתם.
תחשוב על זה, עם מחירים הגיוניים אני בטוח שהיו כאן לא מעט מטיסים שיהיו מעוניינים בשירות הזה :rolleyes:
+1
תעשיית השידרוגים בתחום שלנו פורחת
אני אשמח להיות לקוח של ״שדרוגי עודד״
roee_sefi
01-03-2012, 17:25:22
מצטרף (אבל לדעתי כדאי לתת לזה שם יותר מתוחכם, שיהיה מעניין...)
wind556
01-03-2012, 17:29:52
מצטרף (אבל לדעתי כדאי לתת לזה שם יותר מתוחכם, שיהיה מעניין...)
מסכים
השם שאני מציע:
לועפט געשעפט שדרוגים
:)
wonderd
01-03-2012, 17:56:57
עודד, זה נשמע לך הגיוני?:
"שלום, אני מחפש 1000 ברגים לטירקס 450 שלי..." :rolleyes:
דווקא ההצעה לארגן סטים של ברגים לכל מסוק ולמכור אותם כך, נשמעת הצעה מצויינת, אבל אני מעריך שאתה לא תרצה לעבוד בחינם ואז המחיר יגיע קרוב מאוד למחיר של RC-Screwz...
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.