התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה שלטי ספקטרום

jaykovs
04-03-2012, 11:03:50
שלום לכולם
אני מתכנן לקנות שלט 7 ערוצים, אני רוצה לקנות משהו איכותי שיהיה לי לכמה שנים טובות.
אני יודע שבשוק ישנן שלוש חברות עקריות:

Futaba
JR PROPO
Spektrum

רציתי לדעת מה אתם חושבים על ספקטרום (שמעתי עליהם מפי מוכרי חנות דברים לא טובים),
אם למשהו התנסות עם השלטים של החברות הנ"ל אשמח לשמוע ביקורת וכן מהי התמיכה שיש בשלט לאחר קניה.

בתודה, ג'ייקוב.

lehatis
04-03-2012, 12:18:57
לפי דעתי ספקטרום מעולים די נוחים מבחינת המחיר שלהם היה לי כמה שנים טובות DX7 ולאחר מכן 8 לא היו לי שום בעיות איתם ואני מכיר הרבה אנשים שעובדים עם השלטים האלה וגם ההם מבוסטים
ניתן למצוא היום DX7 משומש במחיר שנע בין 700 ל1000 שקל המקלטים שלהם זולים מאוד ונפוצים כיד2 או באתרי האינטרנט..
בכל אופן אני עברתי לפוטאבה מטעמי נוחות אחיזה ומרוצה ממנו עד הגג (פוטאבה 8FG) החיסרון היחיד הוא המקלטים שממש לא זולים כמו בספקטרום

shaharg
04-03-2012, 14:55:32
מצטרף לקודמי , גם לי היה DX7 שלט מעולה במשך שנתיים וחצי , ויש לא מעט חברה בשטח שיש להם גם את ה DX8 עם הטלמטריה , עובד פשוט מעולה.
כיום אני מטיס JR 11 DSMX - מסיבה אחת - יותר ערוצים , אבל לטיסנים הקונבנציונלים 7 ערוצים זה די והותר ... ( אגב , נשארתי עם אותה שיטת שידור מכיוון שהמקלטים של JR וספקטרום מתאימים זה לזה .(ב JR רק שיטת DSM )

אייל שפירא
04-03-2012, 15:07:16
שלום לכולם
אני מתכנן לקנות שלט 7 ערוצים, אני רוצה לקנות משהו איכותי שיהיה לי לכמה שנים טובות.
אני יודע שבשוק ישנן שלוש חברות עקריות:

Futaba
JR PROPO
Spektrum

רציתי לדעת מה אתם חושבים על ספקטרום (שמעתי עליהם מפי מוכרי חנות דברים לא טובים),
אם למשהו התנסות עם השלטים של החברות הנ"ל אשמח לשמוע ביקורת וכן מהי התמיכה שיש בשלט לאחר קניה.

בתודה, ג'ייקוב.

חסר לך ברשימה את הHitec Aurora 9 ואת הTurnigy x9

ולגבי ספקטרום - יש הרבה מאוד שמועות סביב הפירמה הזו, השלטים הישנים שלהם כפי הנראה היו בעייתיים וחוו איבודי קליטה, לגבי הDX7 התופעה הזו כבר לא קיימת כנראה (למרות שהמלעיזים ממשיכים להשמיץ גם בלי צורך בעובדות).
היתרון הגדול של ספקטרום הוא מחיר המקלטים הנמוך יחסית לחברות אחרות, והמקלטים הסיניים שתואמים לו.

bartovmoti
04-03-2012, 16:34:01
מחיר המקלטים הנמוך יחסית.. נו באמת.. את המיתוס הזה צריך לשבור..
מבדיקה שערכתי, המחירים של המקלטים של ספקטרום ופוטבה כמעט אותו דבר ואפילו פוטבה יותר זולים!

הנה לדוגמא מקלט ראוי של ספקטרום 7 ערוצים מחירו 90$:
http://www.flying-hobby.com/shop/spektrum-ar7010-7channel-dsmx-receiver-p-8384.html

והנה ממולו עומד המקלט של פוטבה 7 ערוצים שעולה 89$:
http://www.flying-hobby.com/shop/futaba-r617fs-7-channel-24ghz-fasst-receiver-p-3097.html
איזה קטע, הפוטבה זול יותר ב 1$ שלם ואיתו תוכל להטיס כל טיסן או מסוק שתבחר בלי לחשוב אם צריך או לא צריך עוד לווין שאגב עולה עוד 35$.

דוגמא נוספת:
6 ערוצים של ספקטרום שעולה לא פחות מ 80 דולר:
http://www.flying-hobby.com/shop/ar6255-dsm2-6channel-carbon-fuse-receiver-p-7624.html

ושל פוטבה 85$:
http://www.flying-hobby.com/shop/futaba-r606fs-24-fasst-6-channel-receiver-p-8527.html
ואגב, תוסיף עוד 5$ וקח כבר את ה 7 ערוצים.

גם במקלטים הגדולים והיקרים עדיין אם תיקחו פוטבה מול ספקטרום אין שחר לטענה שספקטרום יותר זולים.
נכון, יש חיקויים שמוכרים באיביי ב 10$.. ואתם עוד מתפלאים על שמועות וסיפורים של איבודי קליטה ?

jaykovs
04-03-2012, 18:55:15
להטיס עם מקלט סיני ושלט איכותי זה לא מומלץ, כך אני חושב לפחות לא בכלים יקרים,
אבל האם משהו הטיס מסוק\מטוס עם מקלט של ספקטרום מקורי וחווה איבוד קליטה?
ואני מתכוון לדגמים חדשים יותר בשיטות שידור של DSMX שהינן חדשות יותר.
מוכרים מסויימים טוענים שהם ראו בעיניים שלהם כמה טיסנים שנפלו עם ספקטרום.
בתודה, ג'ייקוב.

7YOAV7
05-03-2012, 23:55:00
השאלה שלי היא למה ננעלת דווקא על ספקטרום. המשדרים החדשים שלהם אומנם אמינים לפי הריבוי שלהם בשוק והשמועות, אבל יש עוד חברות. אני ממליץ לך לא להינעל רק על חברה אחת.
מה גם שכפי שנאמר המקלטים המקוריים של ספטרום מאוד יקרים ובמחיר כזה עדיף לקנות כבר שלט של פוטאבה שהיא חברה אמינה וידועה ללא תקלות. שלט של פוטאבה ישרת אותך המון שנים בלי בעיה, מה גם שגם לו יש מקלטים סיניים זולים לטיסנים לא יקרים.
אם בכל זאת אתה רוצה רק מקלטים מקוריים ומתכנן שיהיו לך הרבה טיסנים לך על הAURORA 9 של HITEC שהמקלטים שלו זולים משמעותית לעומת ספקטרום (JR זו אותה חברה) או פוטאבה. השלט מעולה, זול, נוח אמין וקל לתפעול ואפשר למצוא אותו היום במחיר של בערך 1600 כולל מקלט 9 ערוצים( יש כל מיני דילים נוספים). לי יש כזה ואני ממש מרוצה

sabi
06-03-2012, 09:14:14
השאלה שלי היא למה ננעלת דווקא על ספקטרום. המשדרים החדשים שלהם אומנם אמינים לפי הריבוי שלהם בשוק והשמועות, אבל יש עוד חברות. אני ממליץ לך לא להינעל רק על חברה אחת.
מה גם שכפי שנאמר המקלטים המקוריים של ספטרום מאוד יקרים ובמחיר כזה עדיף לקנות כבר שלט של פוטאבה שהיא חברה אמינה וידועה ללא תקלות. שלט של פוטאבה ישרת אותך המון שנים בלי בעיה, מה גם שגם לו יש מקלטים סיניים זולים לטיסנים לא יקרים.
אם בכל זאת אתה רוצה רק מקלטים מקוריים ומתכנן שיהיו לך הרבה טיסנים לך על הAURORA 9 של HITEC שהמקלטים שלו זולים משמעותית לעומת ספקטרום (JR זו אותה חברה) או פוטאבה. השלט מעולה, זול, נוח אמין וקל לתפעול ואפשר למצוא אותו היום במחיר של בערך 1600 כולל מקלט 9 ערוצים( יש כל מיני דילים נוספים). לי יש כזה ואני ממש מרוצה

בדיוק מה שרציתי לומר...
היה לי בעבר futaba 7c 2.4 שלט מעולה אבל קצת מיושן ביחס למה שיש היום בשוק, בכל מקרה עקב חוסר התאמה להטסת דאונים (dlg) עברתי ל aurora9 עלות המקלטים הרבה יותר הגיונית משאר החברות הטובות כ 40$ למקלט 6 ערוצים עם טלמטריה מובנית, אף פעם לא חוויתי בעית קליטה כלשהי (יש לציין שמטיסים דאונים אתה מגיע לגובה רב) ואין מה להגיד על ממשק המשתמש שהוא פשוט תענוג ביחס לשלטים האחרים בשוק ( אין לי ניסיון עם futaba 8fg אומרים שגם לו יש ממשק ממש קל יחסית) .
ולבסוף אני מזכיר שניתן לרכוש בארץ במחיר שווה לכל נפש 1500 ש"ח עם מקלט 7 ערוצים ו1400 ש"ח עם מקלט 6 ערוצים.
מקווה שעזרתי ולא גרמתי ליותר בלבול, בהצלחה בכל מקרה.:)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk