צפייה בגרסה מלאה : שאלה להבים למסוק פלייברלס
Scooter007
20-03-2012, 11:04:47
שלום,
משיחות עם אנשים בתחום ומקריאת פוסטים על הנושא הבנתי שלא מומלץ להטיס מסוק עם מערכת פלייברלס עם להבים שלא תוכננו לכך (למשל להבי אליין מגיעות כ 3G וכ"רגילות").
הבנתי שההבדל בלהבים הוא מרכז כובד שונה (קרוב יותר לקצה?) אבל לא באמת הבנתי למה זה חשוב והאם זה באמת משמעותי/מורגש/הכרחי , האם זה משפיע גם "בטיסה רגילה" או רק ב 3D קשה?
האם ההמלצה/ההגדרה חלה על כל הגדלים 450/500/וכל היתר ?
הסיבה העיקרית לשאלה שלי היא שאני מתכנן להסב את ה 500 שלי לפלייברלס ויש לי זוג להבים חדש של אליין (בניילון) ואני רוצה לדעת אם אפשר/כדאי להשתמש בהן או שחובה עלי להחליף?
תודה לעונים.
Friman
20-03-2012, 11:42:09
מצטרף לשאלה ;)
lior_bar_ami
20-03-2012, 12:09:23
ההבדל בין להבי FBL ללהבים רגילים נעוץ אכן במיקום מרכז הכובד של הלהב - להבי FBL מצויידים במרכז כובד בשליש האחרון של הלהב בדיוק כמו להב F3C (רק שבשונה מלהב F3C כבד, הלהב הזה עדיין קל כמו להב רגיל), דבר המקנה התנהגות יציבה יותר של הלהב בתימרונים וטיסה מהירה.
להבים רגילים מצויידים במרכז כובד בדיוק במרכז הלהב, לכאורה לא צריכה להיות בעיה בטיסה עם להב רגיל כבד, לראייה - להבי ה FBL די חדשים בשוק (יחסית, בסדרי גודל של זמן הקיום של מערכות ה FBL), ולפני קיומים דהגנו להטיס עם להב רגיל.
הדגשתי למעלה את המילה כבד, מאחר ובעבר היו ניסיונות לטוס עם להבים קלים (דוגמאת סדרת ה SB של RADIX) - מדיווחים של מטיסים (אני אישית לא ניסיתי עם להב קל), ניסיונות אלו עלו בתוהו, חוסר היציבות הטבעי שנובע מהסרת הפלייבר, כמו גם משימוש בלהב קל גרמו למסוק להיכנס למצב של אוסלציה ולטוס בחוסר יציבות תמידי, והרגשת "נד-נד" גם בהעלאת הגבר (GAIN) הג'יירו של הראש.
אגב, מניסיון עם המצב ההפוך - להב FBL במסוק נהוג פלייבר, התחושה היא תענוג...
אין ספק שבשימוש על להב שתוכנן, אוזן ופותח למסוק FBL - המסוק שלך יטוס טוב יותר בתימרונים מסויימים ובטיסה מהירה, אך לחלוטין יטוס גם עם להבי פלייבר רגילים.
Scooter007
20-03-2012, 12:23:11
תודה רבה על ההסבר, רק שאלה קטנה לגביו :-) .... האם הלהבים "הרגילות" של אליין נכללות בקטגוריה של "הקלות" או "הכבדות" ?
ההבדל בין להבי FBL ללהבים רגילים נעוץ אכן במיקום מרכז הכובד של הלהב - להבי FBL מצויידות במרכז כובד בשליש האחרון של הלהב בדיוק כמו להב F3C (רק שבשונה מלהב F3C כבד, הלהב הזה עדיין קל כמו להב רגיל), דבר המקנה התנהגות יציבה יותר של הלהב בתימרונים וטיסה מהירה.
להבים רגילים מצויידים במרכז כובד בדיוק במרכז הלהב, לכאורה לא צריכה להיות בעיה בטיסה עם להב רגיל כבד, לראייה - להבי ה FBL די חדשים בשוק (יחסית, בסדרי גודל של זמן הקיום של מערכות ה FBL), ולפני קיומים דהגנו להטיס עם להב רגיל.
הדגשתי למעלה את המילה כבד, מאחר ובעבר היו ניסיונות לטוס עם להבים קלים (דוגמאת סדרת ה SB של RADIX) - מדיווחים של מטיסים (אני אישית לא ניסיתי עם להב קל), ניסיונות אלו עלו בתוהו, חוסר היציבות הטבעי שנובע מהסרת הפלייבר, כמו גם משימוש בלהב קל גרמו למסוק להיכנס למצב של אוסלציה ולטוס בחוסר יציבות תמידי, והרגשת "נד-נד" גם בהעלאת הגבר (GAIN) הג'יירו של הראש.
אגב, מניסיון עם המצב ההפוך - להב FBL במסוק נהוג פלייבר, התחושה היא תענוג...
אין ספק שבשימוש על להב שתוכנן, אוזן ופותח למסוק FBL - המסוק שלך יטוס טוב יותר בתימרונים מסויימים ובטיסה מהירה, אך לחלוטין יטוס גם עם להבי פלייבר רגילים.
lior_bar_ami
20-03-2012, 12:30:36
כבדים.
גם אני נהגתי לכנות להבים בלשון נקבה - עד שתוקנתי, אמנם זה לא ממקומי לתקן תיקוני שפה (וגם לא מעניין אותי יותר מדי), אך אם ברצונך לא לקבל בראש מדר צאלון שתכף מקבל את הג'ננה (מקווה שזו מילה תקנית) :p
רצוי שתפנה ללהבים כמו שצריך, בלשון זכר ולא נקבה... אחרת - שלא תגיד שלא הזהרתי אותך... :cool:
Scooter007
20-03-2012, 12:35:25
;)
כשוחשבים על זה, לא נתקלתי בצאלון בפורום הזה (מסוקים) , בתחום הטיסנים הוא הופיע כמעט בכל שרשור.
כנראה שהתחום של הכנף המסתובבת לא מעניין אותו ולכן אני מרשה לעצמי להגיד - אני מכפס להבות קבדות למשוכ
כבדים.
גם אני נהגתי לכנות להבים בלשון נקבה - עד שתוקנתי, אמנם זה לא ממקומי לתקן תיקוני שפה (וגם לא מעניין אותי יותר מדי), אך אם ברצונך לא לקבל בראש מדר צאלון שתכף מקבל את הג'ננה (מקווה שזו מילה תקנית) :p
רצוי שתפנה ללהבים כמו שצריך, בלשון זכר ולא נקבה... אחרת - שלא תגיד שלא הזהרתי אותך... :cool:
lior_bar_ami
20-03-2012, 12:42:21
;)
כשוחשבים על זה, לא נתקלתי בצאלון בפורום הזה (מסוקים) , בתחום הטיסנים הוא הופיע כמעט בכל שרשור.
כנראה שהתחום של הכנף המסתובבת לא מעניין אותו ולכן אני מרשה לעצמי להגיד - אני מכפס להבות קבדות למשוכ
הסתבכת קשות...
אני הזהרתי!!!
מרכיב משקפי שמש, זה הולך להיות כואב.... :cool:
Yoav Lahav
20-03-2012, 12:51:26
ליאור,
האם מערכת FBL מהשורה הראשונה תצליח להתמודד עם להבים רגילים גם בטיסת 3D קשה?
יואב.
lior_bar_ami
20-03-2012, 13:23:57
זה שקול לשאלה, האם מערכת FBL מהשורה הראשונה תפצה על SWASH PLATE לא מפולסת - אז התשובה ה"בגדולית" היא כן.
מאידך, כיוון של מערכת לא נגמר על השולחן ובזוויות, כמו שכיוון של מנוע לא נגמר ב"לסגור שני קליקים" - ויש עוד פרמטרים נוספים שדרושים ע"מ למקסם את ביצועי המנוע כמו אגזוז, פלאג מתאים, גודל שימס בראש, אחוז ניטרו/שמן ועוד כהנה וכהנה.
ולכן כמו שלא תסתמך על זה שמנוע יעבוד טוב עם פלאג לא נכון כי הוא מנוע איכותי (והוא יעבוד....), כדי למקסם את הביצועים של מערכת כזו או אחרת יש למקסם את האמצעים בלי קשר לאיכותה של מערכת פלונית, דהיינו:
סרוואים דיגיטאליים מהירים ומתאימים (תופס משנה תוקף במע' FBL), ראש מתאים ללא חופשים, מנופים עם תנועה חלקה (מיסבים לא תקינים ב WASHOUT יכולים לגרום לתופעה של סליידר/פושרוד זנב שזז לא חלק ו/או לתקיעה במקרה חריג), כיוונים מיכאניים ודיגיטאליים מדוייקים וכן גם להבים איכותיים ומאוזנים לתצורת FBL - כל אלו ועוד יגרמו למסוק שלך לטוס הרבה הרבה יותר טוב עם מע' FBL, ואם היא לא איכותית על אחת כמה וכמה.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.