צפייה בגרסה מלאה : נפל הקבל של הבקר
shlomiv10
25-03-2012, 20:49:32
בעקבות תקלה שמרעידה את ה-500 שלי בתדירות מאוד גבוהה (תקלה שעדיין לא נפתרה אגב)נתלש אחד מהקבלים של הבקר זה שמגיע כקומבו ל-500 השאלה מה תפקיד הקבלים בדיוק והאם ניתן להשתמש בבקר רק עם קבל אחד בלבד.
wonderd
25-03-2012, 21:04:03
שלומי היקר!
תמצא דרך להלחים את הקבל בחזרה, או שתלחים אחד אחר במקומו, אבל אל תטיס ככה, אלא אם בא לך להחליף כמה חלקים במסוק..;)
Friman
25-03-2012, 21:15:55
לדעתי תשקיע כבר ותחליף בקר.
יותר חמור מזה זה שיש לך רעידות בעוצמה כזו שמנתקות לך הלחמות, ובעיקר שלא נמצא פיתרון לבעיה הזו. הקבל בבקר זה הסימפטום הכי שולי בעניין הזה אם כי טיפול קלוקל בסימפטום הזה ייצור בעיה נוספת חמורה לא פחות מהרעידות. לכן אני חוזר להמלצה הראשונית- תקנה בקר חדש ותיגש למישהו שמנוסה עם המסוק שיוודא שהוא מורכב ומכוון כראוי.
Hagay
25-03-2012, 21:44:29
לדעתי תשקיע כבר ותחליף בקר.
יותר חמור מזה זה שיש לך רעידות בעוצמה כזו שמנתקות לך הלחמות, ובעיקר שלא נמצא פיתרון לבעיה הזו. הקבל בבקר זה הסימפטום הכי שולי בעניין הזה אם כי טיפול קלוקל בסימפטום הזה ייצור בעיה נוספת חמורה לא פחות מהרעידות. לכן אני חוזר להמלצה הראשונית- תקנה בקר חדש ותיגש למישהו שמנוסה עם המסוק שיוודא שהוא מורכב ומכוון כראוי.
+1
shahar_IAI
26-03-2012, 07:16:34
אם הקבל נמצא ברשותך ,הוא כשיר להלחמה ואתה יודע להלחים טוב- תקן את זה בעצמך.
הקבל כנראה היה משוחרר בלי קשר לרעידות, המסוק היה מתפרק באוויר לפני שהלחמות יוצאות.
ZvikaF
26-03-2012, 07:18:40
יש מצב גם שהקבל התפוצץ.. הוא עם הרגליים ?
Yoav Lahav
26-03-2012, 08:19:55
שלומי במקרה הזה קודם מטפלים בבעיה ולא בתוצאותיה.
רעידות בתדר גבוה כפי שאתה מתאר מקורן בחלק שמסתובב מהר.
מהירות הסיבוב בסדר יורד: מנוע, זנב,רוטור.
תבדוק האם המנוע בסדר
אולי זז מגנט בפנים
אולי מיסב שבור
אולי המנוע לא מותקן כראוי במקומו.
אולי תושבת המנוע שבורה או משוחררת.
לדעתי לא כדאי לנסות לתקן תבקר.
שים חדש וזהו.
למה בכלל הטסת מסוק שרועד ככה?
kal1311
26-03-2012, 10:28:35
שלומי במקרה הזה קודם מטפלים בבעיה ולא בתוצאותיה.
רעידות בתדר גבוה כפי שאתה מתאר מקורן בחלק שמסתובב מהר.
מהירות הסיבוב בסדר יורד: מנוע, זנב,רוטור.
תבדוק האם המנוע בסדר
אולי זז מגנט בפנים
אולי מיסב שבור
אולי המנוע לא מותקן כראוי במקומו.
אולי תושבת המנוע שבורה או משוחררת.
לדעתי לא כדאי לנסות לתקן תבקר.
שים חדש וזהו.
למה בכלל הטסת מסוק שרועד ככה?
הבחור ביצע אך ורק ריחופים לשם בדיקה וזאת לאחר החלפת מס' חלקים.
שלומי- אני גם בדעה של להחליף בקר או לחילופין,אם אתה מלחים טוב-לך על זה(להטיס עם אחד-לא הייתי ממליץ)
בכל מקרה-מקווה שניפגש השבוע וננסה לעלות על התקלה שגורמת למסוק שלך אי נוחות:D
shlomiv10
26-03-2012, 11:12:52
טוב אז כך... מה שאולי לא הוסבר כראוי זה שהבקר נפל כתוצאה ממס' הנעות על הקרקע על גבול ההתנתקות על מנת לאתר את תקלת הרעידות וכל פעם לאחר החלפת רכיב זה ואחר אבל עדיין הייתי מעוניין לדעת מה תפקיד הקבלים בבקר.
Yoav Lahav
26-03-2012, 11:43:08
תפקיד הקבלים בבקר ובעוד הרבה יישומים הוא לסנן תדרים גבוהים.
בבקר הדבר מאפשר פעולה חלקה ותקינה של המנוע מכיוון שרעשים לא רצויים
מוחלשים משמעותית על ידי הקבלים לפני הגעתם למנוע.
Hagay
26-03-2012, 12:29:33
ולמזער את המתח הגבוה בשניה של חיבור המתח (ספייק)
לפי התשובות כאן מקווה שהבנת למה/צריך קבל....
לגבי החלפת בקר בגלל קבל... מנסיון... אין צורך וחבל... תלחים לבד במידה ואתה לא בטוח לגבי רמת ההלחמה שלך תבקש ממשהו עזרה אני בטוח שתקבל(בחינם!)
אם לא תסתדר דבר איתי בפרטי...
shlomiv10
26-03-2012, 13:35:40
תודה לכל העונים.
dani2002
28-03-2012, 15:53:32
תפקיד הקבל בכניסת המתח לבקר (וזה הקבל שנפל לך ) אינו להפחית רעשי תדר גבוה ולא למזער את המתח הגבוה ברגע החיבור. (להיפך - הוא יוצר בעיית זרם גבוה ברגע החיבור לטעינת הקבל - מה שהורס קונקטורים בעיקר במערכות עם יותר תאים).
התפקיד הוא לשמש מחסן אנרגיה על מנת לספק זרם גבוה לפולסים שהמנוע צורך כך שהחוטים והסוללה רואים פחות זרם ממוצע ולא את זרם השיא.
צ'אוביי
Hagay
29-03-2012, 07:06:34
לומדים יום יום :)
תפקיד הקבל בכניסת המתח לבקר (וזה הקבל שנפל לך ) אינו להפחית רעשי תדר גבוה ולא למזער את המתח הגבוה ברגע החיבור. (להיפך - הוא יוצר בעיית זרם גבוה ברגע החיבור לטעינת הקבל - מה שהורס קונקטורים בעיקר במערכות עם יותר תאים).
התפקיד הוא לשמש מחסן אנרגיה על מנת לספק זרם גבוה לפולסים שהמנוע צורך כך שהחוטים והסוללה רואים פחות זרם ממוצע ולא את זרם השיא.
צ'אוביי
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.