צפייה בגרסה מלאה : DeadBand- הכצעקתא? (או, מה זה בדיוק?)
Friman
03-04-2012, 20:17:13
היי חברים וחג שמח
אני קורא שרשור מעניין בRcGroups בנושא מערכות פלייברלס ועלה שם מונח שאני לא מכיר, ולא הצלחתי להבין מההסברים של האנגליטיסטים (אפילו שהאנגלית שלי לא רעה, אבל הלקסיקון הטכנולוגי שלי באנגלית פחות חזק) מה זה אומר בדיוק - ״DeadBand״... הבנתי שמדובר ב״טווח מת״ של רגישות הסרבו לתנועה ביחס לתנועת הסטיק - שאם למשל לסרבו הזנב יש deadband גדול אז יהיה קשה לעשות פירואט איטי ומדוייק ותנועת הזנב תהיה או במהירות יחסית או בכלל לא.. מה שלא הבנתי זה מה הקשר או היחס בין מושג הdeadband לבין הרזולוציה של הסרבו ו/או מערכת הרדיו, והיכן מכוונים Deadband - דיברו שם על הנושא בהקשר של סרבו זנב ואנשים אמרו שכשכיוונו deadband שונה זה שיפר להם את הרזולוציה העדינה ותנועת הפירואט האיטית בזנב. אז איפה מכוונים את זה- ברדיו, בסרבו איכשהו, או במערכת FBL? כמו כן דיברו שם על deadband לפחות בשלושה הקשרים שונים שאני לא בטוח אם הם אותו דבר או שונים ומה ההבדל ביניהם, על מה כל אחד מהם משפיע וכיצד מכוונים כל אחד מהם - דובר שם על Rx deadBand, Tail servo DeadBand ו Tail Gyro Deadband...
אם מישהו מהמקצוענים יוכל להסביר בעברית אני ממש אודה ולדעתי יעניין גם אנשים נוספים פה ללמוד משהו חדש; אלא אם אני הפיתה היחיד ;)
igalr
03-04-2012, 20:36:55
בהקשר של סרוו זה למעשה החופש(לא בידיוק אבל בערך) של הסרוו .
נניח שהסרוו קיבל פקודה להגיע לנקודה X והגיע לנקודה הזו. אם תנסה להזיז את הסרוו הוא יתנגד , השאלה היא מה גודל הסטיה שבה הוא יתחיל להתנגד ולנסות לחזור ל X.
הגודל הזה הוא בעצם ה DEADBAND .
גבי א
03-04-2012, 20:52:48
עוד הסבר מתחום החשמל - אם יש לך מכשיר חשמלי בעל גוף חימום ויש לו טרמוסטט השומר על הטמפ' , נאמר שהוא מכוון ל 55 מעלות - הטרמוסטט ירגיש 55 מעלות וינתק את המתח אבל הוא לא יחבר אותו בחזרה ב 55 מעלות כי אז תקבל חיבורים וניתוקים מידיים, הוא יחבר אותו בא נאמר ב54 מעלות, ההפרש הזה (1 מעלה ) נקרא DEADBAND זה נכון לא רק לגבי טמפ' זה תופס גם בהרבה מערכות כמו לחץ במערכות בקרה למשל. אם אני לא טועה יש לזה שם נוסף (HEASTEREZISׂ )
איך זה קשור לסרוו מסוק אני לא יודע, לא מטיס מסוקים.
Friman
03-04-2012, 21:17:49
אוקיי, אבל מה המשמעות הפרקטית של DeadBand, האם ניתן לכוון אותו ואם כן כיצד, והאם יש אכן סוגים שונים של deadband למקלט לסרבו ולג׳יירו, ואם כן אז מה אומר כל אחד מהם מה משמעותו הפרקטית וכיצד ניתן לשנותו, אם בכלל..??
igalr
03-04-2012, 21:26:44
אתה לא יכול לכוון באופן כללי רצוי שיהיה נמוך ככל האפשר . אחד ההבדלים בין סרוו דיגיטלי וסרוו אנלוגי הוא ב DEADBAND . בדיגיטלי הוא הרבה יותר נמוך ולכן הסרוו מנסה לתקן סטיות הרבה יותר קטנות . יש לכך גם צד שלילי מכיוון שכתוצאה מכך תצרוכת האנרגיה שלו הרבה יותר גבוהה.
Friman
03-04-2012, 21:55:55
ההגדרות שמצאתי בrcGroups קצת שונות ממה שכתבת:
- Tail deadband RC
The deadband of the tail (Rudder) stick.
The RC deadband is to ignore input from sticks that don't return to zero and to remove cross channel stick changes when the sticks are moved to the limit on the two axises. To small a value will make it hard to do single axis maneuvers without a change in the other axis (i.e. a flip ends up rolling left or right during the flip...). Bigger value means that you have to move more rudder stick before anything happens.
This avoids drifting from stick pots and servo noise.
Default settings values are from beginner "80" to extreme "40".
- Tail deadband gyro
The deadband of the yaw gyro
The Gyro deadband is the value used to ignore small changes coming from the gyro MEMS sensors.
This avoids drifting from gyro and servo noise. Big number results in poor stability and drift. Too small a number can overwork your tail servo.
Default "4" in all configurations.
אני לא לחלוטין מבין הכל - היפנו אותי רק כעת לשרשור הזה וקראתי רק פעם אחת ולא מספיק העמקתי, אבל אני מתרשם שמדובר על שני ערכים שונים לפחות שכן ניתנים לשינוי. אולי הנתון של הdeadband לסרבו הוא נתון קבוע התלוי באיכות הסרבו אבל ממה שאני מבין ממה שציטטתי זה שכן ניתן במערכת פלייברלס לומר למערכת להגדיר לסרבו יותר או פחות deadband ושיש לכך השפעה פרקטית על התנהגות המסוק בטיסה. רק לא כ״כ הבנתי את סוגיית ההפרדה בין צירי התנועה השונים..?
בכל אופן זה לקוח מהשרשור הזה:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1579703
כותרת הדיון שם היא על מה משמעותן של פונקציות תיכנות מתקדמות במערכות FBL שפחות נחשבות כאן כגון copterX, Tarot, Alzrc, אבל בכל מקרה אני מאמין שהמושגים רלוונטיים גם למערכות המתקדמות יותר; לטעמי ההסברים שניתנו שם למושגים מעניינים וברורים למדי, לפחות בתאוריה... אין ספק שבשביל להגיע לאופטימזציה תידרש אינטגרציה שהיא מעבר לתאוריה ודורשת נסיון והבנה מעמיקה יותר.
נולד לטוס
03-04-2012, 23:25:16
לא יודע בדיוק להסביר במדויק אבל בהחלט ניתן לכוון זאת לדוגמא בספרטן יש אפשרות להתחבר עם כבל למחשב ולשנות ערכים בפונקציה לקשורה "לשטח המת"
hagpel
04-04-2012, 08:57:41
hysteresis
חפש על זה
lior_bar_ami
04-04-2012, 10:39:19
קצת סדר,
יש אכן שניים (או שלושה) מושגים שבשימוש והם אכן מתכוננים לדברים שונים.
המושג הראשון דובר והוסבר כאן בהשלכה על תחום החשמל, והוא נוגע בתחומינו אנו בתחום המת של הג׳יירו / סרוו הזנב - משמע כמה שינוי הג׳יירו צריך להרגיש כדי להתחיל לתקן (ערך גבוה שינוי גדול ולהפך), או לחילופין מה גודל התיקון שהג׳יירו פוקד על מנת שהסרוו יתחיל לתקן (ערך גבוה משמע Delay גבוה בדיוק כמו ב 401 של פוטאבה).
שתי הפונקציות שתוארו לעיל, שתיהן באו לפצות על ציוד נחות ו/או נק׳ חולשה בשרשרת הזנב (ג׳יירו/סרוו), וכדי להשוות קצבי עבודה של ג׳יירו מהיר וסרוו איטי או להפך - העניין הוא שיש עוד אושיה במכלול שליטת הזנב והוא מקור הפיקוד: השלט.
כאן נכנס לידי ביטוי הטווח המת השלישי המתואר, והוא טווח המת של השלט (של הסטיק). פוטנציאומטרים כמו פוטנציאומטרים, הם מדויקים כפונקציה של הגיל שלהם - איכותיים מחזיקים יותר זמן ופחות איכותיים מחזיקים פחות, עם הזדקנותם הם מתחילים לפתח חוסר דיוק ואזור סביב נק׳ העצירה (אצלנו זו נק׳ האפס, אך זה יכול להיות כל נק׳ עצירה שהיא) של ״רעש״; ז״א אזור שאין בו ערך מוחלט כי אם כאוס של המון ערכים רנדומאליים סביב נק׳ העצירה המקורית.
״רעש״ מסוג זה גורם במקרה הטוב לחוסר דיוקים בתפקוד המערכת (סחיפות/תיקונים לא נכונים/אי תיקונים וכו׳), ובמקרה הרע לחוסר יכולת של המערכת להתכייל ו/או לתפקד (סוג של פיקוד משתנה שיוצא מהשלט כל הזמן).
גודל האיזור הבעייתי שאותו מפתח הפוטנציומטר של הסטיק נקרא גם הוא באופן מפתיע: טווח מת, וגם אותו ניתן לכוון במערכת ה FBL (ערך גבוה משמע התעלמות מרדיוס גדול יותר סביב נק׳ ה ״0״ בסטיק ולהפך).
כל אלו באו לפצות על ציוד לא איכותי או על חוסר התאמה במכלול הפיקוד של הזנב - החל מהשלט ועד לסרוו, כולל בעיות מכאניות שלפעמים מפיקות את אותם הסימפטומים.
כך או כך, עדיף תמיד להשתמש במערכות איכותיות (שלט-ג׳יירו-סרוו) על מנת לקבל ביצועים אופטימליים מזה כמובן אחרי שוידינו שאין בעיות מכאניות של שהן.
מקווה שאתה מבין את הנושא קצת יותר, לדעת להבין בעיה ולגלות מה המכלול החלש בשרשרת אגב זה קצת יותר קשה ודורש יותר ניסיון - אך אין ספק שידע של התיאוריה חשוב ויעזור לך.
בהצלחה!
---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?u5ftkl
Friman
04-04-2012, 11:51:31
ליאור תודה רבה, זה בדיוק ״הטווח המת״ שהיה לי בהבנה (משחק מלים משעשע ;))
אם אני מבין נכון, אפשר להשוות את זה באנלוגיה לאחוז טווח של אקספו בעוצמה 0 ולא בעוצמת השפעה אקספוננציאלית כמו באקספו. ואם ה״אקספו״ לכאורה הזה גדול מדי נניח בזנב, בגלל שעוצמתו 0 הרי שהביטוי הפרקטי שלו יהיה קפיצה חדה מאפס תנועה בזנב לסבסוב מהיר, כאשר טווח מהירות התנועה העדינה שנדרש למשל לפירואט איטי, הוא ״טווח מת״?
lior_bar_ami
04-04-2012, 12:03:41
בדיוק כך, הבנת נכון.
---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?om531z
הבוררר
04-04-2012, 12:32:28
החכמנו עוד קצת.
:)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.