צפייה בגרסה מלאה : עזרה! גיירו להגה כיוון.
yanivoz
04-04-2012, 16:26:39
התקנתי את הגיירו הזה: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=10113
על הגה כיוון בטיסן שלי.
מיקמתי את הג'יירו במרכב הכובד, אבל משום מה ההגה כיוון משתולל לי ולא הכי יציב, וגם אני חושב שבמקום לתקן הוא מחריף את הכיוון.
אפשר עזרה בעניין ?
תודה.
flatspin
04-04-2012, 17:12:41
כמו בכל ג'יירו, גם בזה קיים כפתור (או בורג) כיוון רגישות (0GAIN). נראה שכרגע הרגישות גבוהה מידי. הקטן את הרגישות ותקן מפעם לפעם, בעקבות התוצאות באויר, עד לקבלת הרגישות הרצויה..
גבי א
04-04-2012, 18:21:17
יכול להיות גם שפשוט מיקמת את הג'ירו לא נכון, אולי הוא שוכב על הצד?
yanivoz
04-04-2012, 19:04:20
פעלתי לפי הסקירה שכאן :
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?44880-%E2%E9%E9%F8%E5-%EC%E8%E9%F1%EF-%EB%E9-%EE%E9-%E0%EE%F8-%EC%EE%F1%E5%F7%E9%ED-%E1%EC%E1%E3
יש רק כפתורי DELAY, LIMIT , REVERSE וסוג סרוו.
Friman
04-04-2012, 19:11:26
בדקת שכיוון התיקון נכון? אם כמו שאתה אומר הוא מחריף במקום לתקן זה נשמע שכיוון התיקון הפוך
dror_z
04-04-2012, 21:19:10
תיקון הפוך בדומה להליקופטר יגרום לסטייה חדה לצד מסויים
הוא טוען לחוסר יציבות נראה יותר כיוון לא נכון של הגיין
תוריד את הערך של הגיין בשלט או שתעלה
yanivoz
04-04-2012, 22:07:52
מזה ערך גיין בשלט ?
יש לי שלט סנווה 2.4 RDS 8000
מושיק
04-04-2012, 22:35:22
באיזה תצורה אתה מטיס מסוק או טיסן?
כי עם אני לא טועה אתה לא יכול לכוון את הגיין של הגיירו במצב טיסן!
תראה בחוברת בע"מ 69 הוראות כיוון של גיירו.
64723
Friman
04-04-2012, 23:00:21
תיקון הפוך בדומה להליקופטר יגרום לסטייה חדה לצד מסויים
הוא טוען לחוסר יציבות נראה יותר כיוון לא נכון של הגיין
תוריד את הערך של הגיין בשלט או שתעלה
דרור, אני מצטט ״ואני חושב שבמקום לתקן הוא מחריף את הכיוון״
תבדוק אתכיוון התיקון לפני הכל- כשאתה מסיט את אף הטיסן ימינה, הג׳יירו אמור להטות את הגה הכיוון שמאלה ולהיפך. אם זה לא ככה, כיוון התיקון הפוך. לאחר מכן תתעסק עם הגיין
yanivoz
04-04-2012, 23:32:41
מיקמתי את הגיירו יותר טוב ונגעתי בכיוון הגיירו דרך השלט ויש שיפור...
יש לו שני מצבים
1. אני מסיט את גוף הטיסן והתיקון נשאר עד שאני מחזיר בחזרה את הגוף.
2.אני מסיט את גוף הטיסן התיקון מתבצע והגה כיוון חוזר להיות ישר גם כשלא החזרתי את גוף הטיסן.
איך אני ארגיש את ההבדלים האלה באוויר ?
Friman
05-04-2012, 07:26:04
זה ההבדל בין מצב ״שומר זנב״ ל״לא שומר זנב״
ב״שומר״ התיקון יישאר עד שהאף יחזור לכיוון המקורי שהסטייה ממנו דרשה תיקון. זה המצב שבו לרוב מטיסים מסוקים.
ב״לא שומר״ הג׳יירו הולך ״עם האף״, כלומר עם תטה הטיה במאזנות שמאלה אז האף מתחיל לנטות שמאלה והג׳יירו יילך איתו ויצרף תנועה מתואמת שמאלה בהגה הכיוון. במצב הזה בעצם הג׳יירו מעדן תנועות של האף אבל הולך לאן שהאף הולך ולא מתקן אותו. במצב ״שומר״ למשל, אם תטה שמאלה במאזנות אזי שללא input מתואם מסטיק הגה הכיוון, הג׳יירו יתקן בהגה הכיוון את ההטיה בציר הסבסוב שיוצרות המאזנות ובכך למעשה ייתנגד לסבסוב.
השאלה באיזה מצב לבחור לדעתי קשורה למטרה שלשמה אתה רוצה להיעזר בג׳יירו... אם זה בשביל לשמור על האף של הטיסן ישר פלס בהמראות ונחיתות, נכון להשתמש במצב ״שומר זנב״. אם זה בשביל לעדן את התנהגות הטיסן באוויר ולהביא לפניות יותר מתואמות, ״לא שומר״ יותר יתאים. כאמור, מצב ״שומר״ מעולה להמראות ונחיתות אבל עשוי להפריע באוויר אם אתה לא מתאם באופן יזום בין המאזנות להגה הכיוון. הכי נכון זה לדעתי להגדיר מתג לערוץ הג׳יירו שאפשר לך לעבור ממצב ״שומר״ בזמן ההמראה והנחיתה למצב ״לא שומר״ או לגיין 0 (כלומר- הג׳יירו לא מתקן כלל) בזמן הטיסה עצמה. שים לב שלשני המצבים של הג׳יירו צריך לכוון גיין נפרד, לרוב הערכים זהים אבל לא תמיד.
רק לציין שאין לי נסיון בעבודה עם ג׳יירו על טיסנים, כתבתי את הנ״ל מההיכרות והנסיון עם ג׳יירואים במסוקים
Flying_student
05-04-2012, 09:03:21
הי, אני עם גישה מוגבלת לרשת אז רק עכשיו אני רואה את הפוסט.
התשובה של פרימן מדוייקת, רק שמאחר וזה טיסן אז אין בשלט תפריט מיוחד לג'יירו, את הגיין אתה מגדיר ב-Endpoints (בספקטרום -Travel adjust). זה בדיוק הערכים שאתה צריך לגעת בהם ולהגיע למצב שכשאתה מחזיק את הטיסן ביד והגיירו על מצב נורמלי (לא "שומר זנב") אז הסרוו רגוע, וכשאתה מסובב את הטיסן (שוב, כשאתה מחזיק ביד) הזנב מגיב בכיוון ההפוך כדי לתקן נגד הסבסוב שלך.
בהצלחה
michaelgl
05-04-2012, 09:54:33
שים לב
בגיירואים שלי הזנה של גיין 0 (או קרוב לכך)
הפסיקה לגמרי את פעול הסרוו!!
ZvikaF
05-04-2012, 11:22:44
איזה טיסן, ולמה אתה צריך גיירו ?
yanivoz
05-04-2012, 12:32:22
escapade great planes
להגה כיוון- לפעמים באוויר הוא לא הכי חד..
וגם בהמראות ונחיתות קשה לשלוט על גלגל אחורי אז אולי הגיירו יציל את המצב.
Friman
05-04-2012, 14:09:22
לפי התיאור שלך אתה זקוק למצב ״שומר״ בהמראה ובנחיתה ולמצב ״לא שומר״ בזמן הטיסה לשיפור היציבות בציר הסבסוב. עם מתג דו מצבי שמאפשר מעבר בין המצבים לפי השלב בטיסה.
הייתי שוקל לשים על מתג תלת מצבי כאשר במצב השלישי הגיין הוא 0 כדי שבמידה ובזמן טיסה תראה שאתה מתקשה להתמודד עם התיקונים של הג׳יירו תוכל לנטרל אותו לגמרי. שים לב, בפוטאבה ובספקטרום יש ערכים שונים ל0 הזה, ברחד מהם זה 0 ובשני 50, אני לא זוכר מה זה מה ולא יודע איך זה בסנוואה, הכוונה מצב בו הג׳יירו לא מתקן כלל. אגב שים לב למה שאמר מיכאל, בדוק קודם שבגיין 0 הג׳יירו איננו מתפקד אבל הסרבו כן.
ZvikaF
05-04-2012, 19:09:46
אוקיי, יש לך טיסן כנף תחתית עם גלגל זנב, לשמור ציר בהמראה - לא תמיד הפקודות הן לינאריות לטעות, יש מצב שהגיירו לא יעזור הרבה ויפריע עם תיקוני יתר.
יש בגירו מספר כיוונים - כיוון פקודת תיקון, רגישות התיקון וטווח התיקון (טווח הסרוו).
אתה צריך לראות שעל הקרקע במוד של שמירת כיוון, סיבסוב ידני של הטיסן לא ייתן פקודת הגה חריפה.
באויר יש לך בעייה נוספת, צימוד בין הסיבסוב לגלגול, פקודת הגה כיוון גורמת לגילגול עם תופעות לוואי, בטיסן שלך, שנראה לי אדיש בגלגול,
אתה יכול למצוא את עצמך עם טיסן הפוך בגלל פקודת סבסוב חריפה. לכן, באויר, הייתי ממליץ על מוד קצב(RATE) וטווח הגה קטן.
yanivoz
05-04-2012, 19:54:08
אוקיי, יש לך טיסן כנף תחתית עם גלגל זנב, לשמור ציר בהמראה - לא תמיד הפקודות הן לינאריות לטעות, יש מצב שהגיירו לא יעזור הרבה ויפריע עם תיקוני יתר.
יש בגירו מספר כיוונים - כיוון פקודת תיקון, רגישות התיקון וטווח התיקון (טווח הסרוו).
אתה צריך לראות שעל הקרקע במוד של שמירת כיוון, סיבסוב ידני של הטיסן לא ייתן פקודת הגה חריפה.
באויר יש לך בעייה נוספת, צימוד בין הסיבסוב לגלגול, פקודת הגה כיוון גורמת לגילגול עם תופעות לוואי, בטיסן שלך, שנראה לי אדיש בגלגול,
אתה יכול למצוא את עצמך עם טיסן הפוך בגלל פקודת סבסוב חריפה. לכן, באויר, הייתי ממליץ על מוד קצב(RATE) וטווח הגה קטן.
אוקיי הבנתי..
שאתה אומר מוד קצב אתה מתכוון לשים באופציה שלא שומרת את התיקון ותמיד מחזירה את ההגה ישר ?
Flying_student
05-04-2012, 20:16:13
אוקיי הבנתי..
שאתה אומר מוד קצב אתה מתכוון לשים באופציה שלא שומרת את התיקון ותמיד מחזירה את ההגה ישר ?
נכון. במוד קצב(rate) הנורה כבויה!
ולגבי - 0 גיין = גיירו לא פעיל - עיין במדריך שלי בנושא, זה אחד הייתרונות - אם חשקת בג'יירו רק להמראה/נחיתה אז כפתור שני מצבים מסדר אותך. אם ברצונך לנסות גם מצב שומר זנב מידי פעם - אז שים בכפתור 3 מצבים (rate, headlock, off).
yanivoz
05-04-2012, 20:46:39
הצלחתי לנטרל רק את ה headlock... ככה שיש לי כרגע או להפעיל את הגיירו על RATE או לכבות את הגיירו.
אבל את מצב ה RATE לא הצלחתי לנטרל.
איך אפשר לשים בכפתור 3 מצבים. ?
בכפתור שמיועד לגיירו יש רק 2 מצבים.
Flying_student
06-04-2012, 09:41:09
הצלחתי לנטרל רק את ה headlock... ככה שיש לי כרגע או להפעיל את הגיירו על RATE או לכבות את הגיירו.
אבל את מצב ה RATE לא הצלחתי לנטרל.
איך אפשר לשים בכפתור 3 מצבים. ?
בכפתור שמיועד לגיירו יש רק 2 מצבים.
מאחר ויש לי DX7 אז כתבתי איך מגדירים ב-DX7 (עיין שוב במדריך...). באופן כללי - או שמחברים את הג'יירו ישירות לערוץ בעל כפתור 3 מצבים או עושים מיקס בין ערוץ שיש לו 3 מצבים (כמו ה-Flaps) לערוץ המותקן (אצלי היה זה ה-gear).
איזה שלט יש לך?
yanivoz
06-04-2012, 20:40:51
יש לי SANWA RDS 8000 2.4
Flying_student
07-04-2012, 00:45:37
אתה מוזמן לבוא עם השלט ואנסה לעזור, ברמת העקרון אם אתה יודע לעשות מיקסים ומשחקים עם ה-endpoints אז זה לא אתגר...
בהצלחה
yanivoz
07-04-2012, 13:04:58
תודה על ההזמנה...מאיפה אתה ?
בכל מקרה היום עשיתי טסט לגיירו....
במצב של RATE (לא שומר).. ההגה כיוון השתולל באוויר וכך גם הטיסן
במצב שומר היה הרבה יותר טוב אבל הטיסן התנהג מוזר באוויר והיה קשה לי לפנות איתו(עם המאזנות) כשהפלתי כנף כדי להסתובב הטיסן נטע לעלות למעלה מה שמקשה על הפניה.
קצת מאוכזב מהגיירו אבל לא נורא...
Flying_student
07-04-2012, 16:18:32
תודה על ההזמנה...מאיפה אתה ?
בכל מקרה היום עשיתי טסט לגיירו....
במצב של RATE (לא שומר).. ההגה כיוון השתולל באוויר וכך גם הטיסן
במצב שומר היה הרבה יותר טוב אבל הטיסן התנהג מוזר באוויר והיה קשה לי לפנות איתו(עם המאזנות) כשהפלתי כנף כדי להסתובב הטיסן נטע לעלות למעלה מה שמקשה על הפניה.
קצת מאוכזב מהגיירו אבל לא נורא...
במצב שומר זנב אתה יכול רק להמריא/לנחות (וזה בתנאי שהוא מקונפג כראוי) אם הוא "שומר זנב" בטיסה ואתה מבצע פניה במזנות אז הדבר הבא שיקרה זה שהג'יירו ינסה לנווט חזרה לכיוון שהיה לפני כן (קרי - הטיסן טס מערבה, אתה פונה דרומה רק עם המאזנות, בסיום הפעולה שלך - אם תעזוב סטיקים - הטיסן ינווט חזרה מערבה.)
אני שוב מפנה אותך חזרה למדריך שכתבתי. אם לא הצלחת - לא נורא, דבר איתי ותקבל את כל העזרה שתרצה.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.