צפייה בגרסה מלאה : עזרה! לפני הזמנה של hk250 gt צריך חוות דעת לגבי הסטאפ...
yehuda.bitton3
08-04-2012, 20:50:22
אהלן,
לאחר בדיקות מעמיקות באינטרנט וגם בפורום החלטתי להזמין את הקיט של המסוק הנ"ל מהסיני בעיקר בשביל ההתנסות שבלבנות מסוק מאפס(בערך) וגם בשביל ההתנסות באיכות של הקיטים שלהם כמובן שכל זאת בהתחשב במחיר הנמוך יחסית למסוק מאובזר.
אז ככה זה הסטאפ שהרכבתי אחרי בדיקות רבות בפורומים שונים באינטרנט:
מנוע:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8143__Turnigy_2627_Brushless_Outrunner_3800kv.ht ml
בקר(מתלבט בין שניים):
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=2163
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=11615
ג'יירו:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10113__Hobby_King_401B_AVCS_Digital_Head_Lock_Gy ro_.html
סרבואים hxt 900:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__662__HXT900_9g_1_6kg_12sec_Micro_Servo.html
פיניון:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9253__Pinion_Gear_2_3mm_0_4M_13T_1pc_.html
סוללות:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9173__Turnigy_800mAh_3S_20C_Lipo_Pack.html
אשמח לחוות דעת וטיפים ממי שהתנסה/מכיר מישהו שהתנסה בבניה של אחד כזה אני בעיקר מתלבט שין שני הבקרים ולגבי הפיניון האם ייתן לי מהירות ראש אופטימלית יחד עם המנוע המדובר?
מה לגבי הג'ירו האם הוא סביר באיכותו ויעשה את העבודה?
תודה מראש לכל העוזרים,
יהודה.
Rexiguru
08-04-2012, 21:02:34
ראיתי שעודד בעבר כתב על ה-CopterX 250 שהוא איכותי יותר מ-Trex 250, אז למה לעשות נסיונות בשביל עוד 5$?
lehatis
08-04-2012, 21:15:22
הסטאפ בסדר גמור..
אבל שמע לי מניסיון רעעע שיש ל איתו חלקים על הפנים מפתחים חופש כבר בטיסה ראשונה שום בורג לא ניפתח ואפילו א ניסגר כמו שצריך..
הצעה שלי וותר על ה HK הזה באמת שכל החלקיםשםבאיכות ירודה פרט לגוף עצמו שהןוא גוף רגיל שאיתו אין שום בעיה
wind556
08-04-2012, 21:19:58
בריכוז המידע בחתימה שלי יש הכל, ועידכנתי את הקופטר איקס 250
כל סטיה שתסטה ממה שרשמתי תהיה לא טובה או לא מתאימה עבורך, למעט אם תקנה דברים יקרים בהרבה
הג'יירו שבחרת למשל לא שווה אגורה והמסוק בכלל לא יטוס איתו
הפיניון שבחרת לא מתאים למנוע
הקיט של HK הוא הגרוע מכולם, הקיט של קופטר איקס הוא הטוב מכולם, ובנוסף הוא בא עם כלי עבודה חיוניים כמו מפתח טורקס ועוד.
גם אם זה יעלה לך עוד כסף, אל תתפשר, גם ככה המסוקים בגודל הזה בעייתיים גם כשהם בנויים היטב, וכל וויתור לטובת התקציב מתבטא בתיסכול בהטסה.
ובנוסף, רק מקלט ספקטרום 6100 נכנס למסוק הזה כמו שצריך, וגם זה בקושי, כך שאם אין לך שלט ספקטרום, אתה צריך לברר מראש איך תכניס את המקלט למסוק
לגבי הבקרים שלך, תלמד את כלל הברזל: לא קונים לעולם בקר לפני שיודעים איך לתכנת אותו. הבקר הPLUSH האדום שבחרת הוא מצויין אבל קצת קטן למנוע הזה,אני המלצתי על 30A. הבקר השני מיותר ולא מתאים
וכמובן שאתה צריך גם כרטיס תיכנות, או לבוא אלי ואתכנת לך אותו ב10 שניות
wind556
08-04-2012, 21:26:29
הסטאפ בסדר גמור..
אבל שמע לי מניסיון רעעע שיש ל איתו חלקים על הפנים מפתחים חופש כבר בטיסה ראשונה שום בורג לא ניפתח ואפילו א ניסגר כמו שצריך..
הצעה שלי וותר על ה HK הזה באמת שכל החלקיםשםבאיכות ירודה פרט לגוף עצמו שהןוא גוף רגיל שאיתו אין שום בעיה
הסט אפ הזה לא בסדר גמור, כפי שציינתי אין התאמה בין הפיניון למנוע והג'יירו פסול לשימוש גם אם הוא היה בחינם
nlior
08-04-2012, 21:37:17
הסטאפ בסדר גמור..
1+
כבר חצי שנה אני מנסה להטיס את הדבר הזה ללא הצלחה.
סחורה ברמה הכי נמוכה שיש.
קיבלתי אותו עם חלקים שבורים .
לא מומלץ
yehuda.bitton3
08-04-2012, 22:15:13
עודד לגבי השלט אכן יש לי dx7 של ספקטרום לגבי הפיניון מאיזה סיבה הוא לא מתאים למנוע המדובר?זה הרי בדיוק אותו קוטר......ומבחינת תכנות הבקר האם אפשרי להשתמש בהגדרות המפעל שלו?לדעתי הן מספיקות לא?
yehuda.bitton3
08-04-2012, 22:29:40
אגב עודד עכשיו הסתכלתי בשרשור של הקופטר איקס שכתבת ונראה מפתה מאוד האם הוא באמת איכותי יותר מטירקס?אני מניח שכבר הרכבת וניסית אותו איך הוא מבחינת טיסה בלאי וכ'ו?
ומה העלות משלוח של הקיט לארץ?(כמה אתה שילמת אני מתכוון)
wind556
08-04-2012, 23:01:56
עודד לגבי השלט אכן יש לי dx7 של ספקטרום לגבי הפיניון מאיזה סיבה הוא לא מתאים למנוע המדובר?זה הרי בדיוק אותו קוטר......ומבחינת תכנות הבקר האם אפשרי להשתמש בהגדרות המפעל שלו?לדעתי הן מספיקות לא?
מספר השיניים בפיניון שונה.
אני לא מבין את השאלה שלך לגבי התיכנות: אתה חייב לתכנת כל בקר, והבקר שהצעתי בסט אפ שלי ניתן לתיכנות בקלות עם כרטיס התיכנות
wind556
08-04-2012, 23:08:21
אגב עודד עכשיו הסתכלתי בשרשור של הקופטר איקס שכתבת ונראה מפתה מאוד האם הוא באמת איכותי יותר מטירקס?אני מניח שכבר הרכבת וניסית אותו איך הוא מבחינת טיסה בלאי וכ'ו?
ומה העלות משלוח של הקיט לארץ?(כמה אתה שילמת אני מתכוון)
הקופטר 250 טוב מאד, לטעמי יותר טוב מהטי רקס (והיה לי את שניהם),אתה שאלת על HK .HK לא טוב
עלות משלוח? מה זה משנה? תקנה ותשלם כמה שיבקשו ממך .
מבחינת טיסה, זה מסוק 250 לטוב ולרע, טס הרבה פחות טוב מגובלין 700 :cool:
בלאי? תשאל את כדור הארץ, הוא יהיה האחראי העיקרי על הבלאי . תשתדל לא לפגוש אותו הרבה. הוא בכל זאת יותר גדול מהמסוק, ובפגישה ביניהם המסוק תמיד מפסיד :cool:
GoZzlaN
08-04-2012, 23:16:01
אני מטיס 3D את ה HK250 עם להבי פלסטיק!
ובינתיים כדור הארץ והמסוק מסתדרים יפה:)
ממתין למנוע הזה
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8144__Turnigy_2627_Brushless_300_Size_Heli_Motor _4200kv.html
Friman
09-04-2012, 08:39:02
מצטרף להמלצה של עודד מבחינת תיכנות הבקר.
חובה לתכנת בקר (לכל הפחות טווח מצערת- קריטי!), וזה די מעצבן לגלות שיש לך ביד בקר שאין לך מושג איך לתכנת. כמובן שהכל ניתן ללמוד ולא כזה מסובך בסופו של דבר אבל עדיף לקנות בקר שאתה יודע שהוראות התכנות שלו זמינות ומובנות.
wind556
09-04-2012, 09:43:19
אני מטיס 3D את ה HK250 עם להבי פלסטיק!
ובינתיים כדור הארץ והמסוק מסתדרים יפה:)
זה לא חכמה
כדור הארץ שומע להבי פלסטיק- הוא בורח :cool:
wind556
09-04-2012, 09:53:27
קבלו מידע חשוב בנושא התאמת פיניון למנועים שונים למסוקי 250:
KV= PINION עבור מסוק 250
Motors and Pinions listitng for correct head speed (as per previous posts)
3200kv 16T
3400kv 15T
3600kv 14T
3800kv 13T
4200kv 12T
4500kv 11T
יש לקחת בחשבון שסידרת המנועים המומלצת כאן (המנוע שאני המלצתי והמנוע שנאור המליץ) הKV המוצהר שלהם נמוך מהKV שנמדד בפועל, כך שאם רוכשים את אחד מהמנועים המצויינים האלה, צריך להוריד שן אחת בפיניון.
אבל זה יוצר בעייה חדשה, כי לא מצאתי פיניון פחות מ12 שיניים המתאים למשימה הזאת.
שימוש בפיניון גדול מהנחוץ אינו מומלץ.
אני חוזר שוב לנושא הבקר:
רק PLUSH !
גם סוס עבודה אמין ומשובח, וגם ניתן לתיכנות מלא ומדוייק בקלות.
כל רכישת בקר שאינו PLUSH (למטרה הזאת ועוד רבות אחרות) אינה רכישה חכמה
yehuda.bitton3
09-04-2012, 10:02:47
עודד ידידי לגבי הפיניון אני לא מבין איפה הבעיה אתה אומר שהוא לא מתאים אבל אחרי זה מעלה טבלה שבה רשום של3800kv יש להתאים פיניון 13 וזה בדיוק מה ששמתי בקישור.....וכדי לשמור על מהירות ראש זהה במידה והkv האמיתי של המנוע הוא פחות מהמצויין יש להוסיף שן לפיניון ולא להוריד ואת זה אפשר להסיק אך ורק מהטבלה שהעלת.
לגבי הבקר יש אפשרות אחרת לתכנת אותו ללא הכרטיס?
ולגבי המשלוח שאלתי את השאלה כי אם יבקשו ממני משלוח 50$ על קיט של 30$ סביר להניח שאני יחפש אתר אחר אז אתה יכול בבקשה לענות על השאלה הזאת מתוך הנסיון האישי שלך?
תודה רבה על העזרה חברה!
wind556
09-04-2012, 13:46:47
עודד ידידי לגבי הפיניון אני לא מבין איפה הבעיה אתה אומר שהוא לא מתאים אבל אחרי זה מעלה טבלה שבה רשום של3800kv יש להתאים פיניון 13 וזה בדיוק מה ששמתי בקישור.....וכדי לשמור על מהירות ראש זהה במידה והkv האמיתי של המנוע הוא פחות מהמצויין יש להוסיף שן לפיניון ולא להוריד ואת זה אפשר להסיק אך ורק מהטבלה שהעלת.
לגבי הבקר יש אפשרות אחרת לתכנת אותו ללא הכרטיס?
ולגבי המשלוח שאלתי את השאלה כי אם יבקשו ממני משלוח 50$ על קיט של 30$ סביר להניח שאני יחפש אתר אחר אז אתה יכול בבקשה לענות על השאלה הזאת מתוך הנסיון האישי שלך?
תודה רבה על העזרה חברה!
אולי לא הבהרתי מספיק טוב אבל הKV האמיתי גבוה מהמוצהר (אם תחפש תמצא את המידע באינטרנט) .ו12 שיניים הוכיח את עצמו כמספר הנכון למנוע שהמלצתי, ולמנוע שנאור המליץ לדעתי צריך 11 שיניים (אין להשיג). אבל שוב, על מה ההתלבטות? יש במלאי את ה12, ואם אתה מודאג מסיבה עלומה כלשהי, תקנה את שניהם. אני עשיתי את זה והעדפתי את ה12
לגבי עלות משלוח, אני בכלל לא מבין את השאלה שלך, בכל אתר מופיעה עלות המשלוח. לא קיימת אפשרות אחרת (ואני לא זוכר כמה שילמתי אבל זה היה סביר ביותר)
יש בקרים שניתן לתכנת ללא כרטיס, אבל עליך לוודא שאתה יודע איך, אחרת אל תקנה שום בקר בלי המידע הזה, אבל שוב סוגיה לא מובנת, יש לו כרטיס תיכנות וזה עולה פרוטות (4$ אם אני לא טועה) ואם לא, אז לחצי מדינה יש, גם לי, ואתכנת לך בשניות ספורות
yehuda.bitton3
09-04-2012, 20:56:08
לגבי הפיניון צודק ידידי טעות שלי לא שמתי לב למה שכתבת,לגבי המשלוח בדקתי ומדובר ב-24$ משלוח סביר לדעתך?
ואיזה דרכים יש לתכנת בקר חוץ מכרטיס תכנות?כמובן שזה אינדיבידואלי לגבי סוגי בקרים שונים אבל בכל זאת סתם בשביל הידע הכללי.
Friman
09-04-2012, 21:27:52
לפי הזזת סטיק מצערת בשלט במצב תכנות של הבקר לנקודות שונות, בהתאם לסדרות צפצופים באורכים וטונים משתנים שמשמיע הבקר.
זה לא תורה מסיני כשיודעים איך, הבעיה שהmanual של הבקרים הסיניים כתוב לרוב בChinGlish ואז לך תבין מה הם רוצים ממך
wind556
09-04-2012, 22:29:20
למה בלי כרטיס? לבקר הנכון יש כרטיס
אתה מחפש בעייות איפה שאין :cool:
yehuda.bitton3
09-04-2012, 22:40:20
גיל תודה על התשובה ועודד לא אמרתי שאני מתכנן להימנע מרכישת כרטיס אחרי הכול אמרנו שמדובר בדולרים בודדים פשוט רציתי לדעת למען הרחבת הידע הכללי שלי זה הכול ;)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.