צפייה בגרסה מלאה : מישהו יכל להסביר למה זה קרה ?
motiganot
15-04-2012, 15:14:27
אתמול עליתי להטיס קצת את ה- TREX 600ESP. עשיתי קצת הקפות וכו' .
הורדתי את המסוק לקרקע לסדר משהו ואז החלטתי להטיס קצת באיידילאפ .
העלתי את המצערת עד כמעט לחצי כאשר המסוק עדיין על הקרקע הכנסתי איידלאפ
ואז שמעתי רעש לא תקין מהמסוק.
עצרתי מיד את המנוע וגיליתי שהגג"ש הראשי של המסוק זה שמחובר למנוע
איבד כמה שיניים ...
מישהו יכל להסבר מה קרה פה ?
ומאיפה משתלם לקנות את הגג"ש הזה ?
Hagay
15-04-2012, 15:23:28
נשמע כמו מאשינג לא נכון,
דבר איתי
Yoav Lahav
15-04-2012, 15:32:59
נשמע כמו מאשינג לא נכון,
דבר איתי
בנוסף לבדיקת עניין ההתאמה בין 2 גלגלי השיניים, וודא שהשילוב הוא לכל עומק השן.
ככל שהכח המניע פועל קרוב יותר לקצה השן כך היא קרובה יותר לנקודת שבירה.
wonderd
15-04-2012, 16:19:26
מה ההבדל בסל"ד בין הנורמל לאיידל אפ אצלך? מה קצב העלאת הסל"ד המוגדר בבקר?
אמנם ההתאמה בין הגג"שים צריכה להיות מושלמת, אבל צריך לוודא שגם ההגדרות האחרות נכונות..
Yoav Lahav
15-04-2012, 16:22:36
עוד משהו שיכול להיות הוא שהמרחק בין 2 הנקודות בגרפי המצערת שלך בנורמל ובאיידל גדול מידי במקום בו היה הסטיק בעת המעבר ל IDLE ובשילוב ההודעות הנ"ל כמה שיניים בגג"ש הראשי "חטפו" ונשברו.
שחר לזרוב
15-04-2012, 16:43:36
שינוי סל"ד פתאומי הוא ככל הנראה שגרם לשיניים להישבר.
כמובן שצריך לוודא התאמה בין הפיניון לגג"ש הראשי (מה שנקרא מאשינג), אבל גם במאשינג נכון התופעה עלולה להתרחש.
ההמלצה שלי - לא להעלות מצערת במצב נורמאל ואח"כ להעביר לאיידל, אלא על הקרקע, כשהלהבים במצב סטטי - לשלב איידל. כך אני עושה תמיד ואין עם זה שום בעיה (להיפך), בבקר יש SOFT-START כך שהלהבים יצברו סל"ד בהדרגתיות.
danny z
15-04-2012, 19:43:29
שינוי סל"ד פתאומי הוא ככל הנראה שגרם לשיניים להישבר.
כמובן שצריך לוודא התאמה בין הפיניון לגג"ש הראשי (מה שנקרא מאשינג), אבל גם במאשינג נכון התופעה עלולה להתרחש.
ההמלצה שלי - לא להעלות מצערת במצב נורמאל ואח"כ להעביר לאיידל, אלא על הקרקע, כשהלהבים במצב סטטי - לשלב איידל. כך אני עושה תמיד ואין עם זה שום בעיה (להיפך), בבקר יש SOFT-START כך שהלהבים יצברו סל"ד בהדרגתיות.
1+
wonderd
15-04-2012, 20:13:34
שחר מה קשור...מפעילים בנורמל כדי למנוע תקלות למיניהן, אם יש גרף מתאים ומעבירים לאיידל בזמן ריחוף או אפילו על הקרקע רגע לפני ניתוק - אין עם זה שום בעיה!
הסופט סטארט חייב להיות מוגדר בכל מקרה!
ZvikaF
16-04-2012, 06:50:26
ד - כל התשובות נכונות :)
אלה החיים מוטי ...
שחר לזרוב
16-04-2012, 07:24:13
שחר מה קשור...מפעילים בנורמל כדי למנוע תקלות למיניהן, אם יש גרף מתאים ומעבירים לאיידל בזמן ריחוף או אפילו על הקרקע רגע לפני ניתוק - אין עם זה שום בעיה!
הסופט סטארט חייב להיות מוגדר בכל מקרה!
בדרך כלל הסל"ד במצב נורמאל נמוך לעומת הסל"ד באיידל. מסיבה זו כאשר מעבירים בין המצבים ישנה קפיצה בסל"ד.
ישנם בקרים שיודעים לבצע את המעבר ברכות (קאסטל וכו'), וישנם כאלו (אליין למשל) שהמעבר הוא חד ופתאומי - במקרה כזה עלולים להישבר גג"ש.
אני אישית לא רואה שום ייתרון בעליה קודם במצב נורמאל ורק אח"כ העברה לאיידל, לדעתי זה מיותר . . . . אבל . . . . זו רק דעתי :D
Scooter007
16-04-2012, 08:20:12
בדרך כלל הסל"ד במצב נורמאל נמוך לעומת הסל"ד באיידל. מסיבה זו כאשר מעבירים בין המצבים ישנה קפיצה בסל"ד.
ישנם בקרים שיודעים לבצע את המעבר ברכות (קאסטל וכו'), וישנם כאלו (אליין למשל) שהמעבר הוא חד ופתאומי - במקרה כזה עלולים להישבר גג"ש.
אני אישית לא רואה שום ייתרון בעליה קודם במצב נורמאל ורק אח"כ העברה לאיידל, לדעתי זה מיותר . . . . אבל . . . . זו רק דעתי :D
זה תקין לתת למסוק לצבור סלד על הקרקע כאשר הזוית של הלהבים מאוד שלילית (בד''כ באיזור -12 מעלות) ??? זה לא מפעיל עליו לחץ מיותר?
Sent from my Nexus One using Tapatalk
wind556
16-04-2012, 09:41:01
שיניים נגזרות כשיש עומס רב עליהן, ושינוי פתאומי בRPM יכול ליצור עומס כזה
כשהמאשינג לא מספיק, איזור הגזירה של השן הוא בשטח חתך קטן לעומת מאשינג מלא ואז נדרש פחות עומס כדי שתתרחש הגזירה.
לא משנה מה התהליך הנבחר להמראה, כל עוד אין שינוי פתאומי , אבל אני מסייג את המעבר מאפס לIU כמצב התחלתי כי לא כל בקר יודע להתמודד עם זה וזה לא תהליך בטוח ונכון.
המעבר הנכון צריך להתבצע כשיש תיאום וכיוון נכון בין הנורמל לIU , (אפשרי גם על הקרקע, אבל עדיף באויר ) ואז לא תתרחש המכה הגוזרת שיניים
kfirlan
16-04-2012, 10:23:47
שיניים נגזרות כשיש עומס רב עליהן, ושינוי פתאומי בRPM יכול ליצור עומס כזה
כשהמאשינג לא מספיק, איזור הגזירה של השן הוא בשטח חתך קטן לעומת מאשינג מלא ואז נדרש פחות עומס כדי שתתרחש הגזירה.
לא משנה מה התהליך הנבחר להמראה, כל עוד אין שינוי פתאומי , אבל אני מסייג את המעבר מאפס לIU כמצב התחלתי כי לא כל בקר יודע להתמודד עם זה וזה לא תהליך בטוח ונכון.
המעבר הנכון צריך להתבצע כשיש תיאום וכיוון נכון בין הנורמל לIU , (אפשרי גם על הקרקע, אבל עדיף באויר ) ואז לא תתרחש המכה הגוזרת שיניים
אז בעיקרון מה שאתה אומר זה שהוא צריך לכוון את העקומה בנורמל והעקומה באיידל שיהיו באותה נקודה שהוא מעביר בינהם?
wind556
16-04-2012, 10:47:36
אז בעיקרון מה שאתה אומר זה שהוא צריך לכוון את העקומה בנורמל והעקומה באיידל שיהיו באותה נקודה שהוא מעביר בינהם?
בעיקרון כן, אבל זה לא גראפי, אתה צריך להרגיש את המסוק ולתאם בין הגראפים.
ובאותה הזדמנות לדאוג גם שלא תהיה "קפיצה" במיקום המסוק בציר הגובה, שלא תנעץ אותו בקרקע אם המעבר מתבצע נמוך. ניתן לכוון כך שהמעבר יהיה כמעט בלתי מורגש מכל הבחינות
HeliDraco
16-04-2012, 12:34:39
זה תקין לתת למסוק לצבור סלד על הקרקע כאשר הזוית של הלהבים מאוד שלילית (בד''כ באיזור -12 מעלות) ??? זה לא מפעיל עליו לחץ מיותר?
Sent from my Nexus One using Tapatalk
זוית להבים כזאת בד"כ אופיינית רק לאיידל. לא חושב שנכון לעבור לאיידל כשסטיק המצערת למטה והזוית ככ נמוכה. כנראה שלא יישבר משהו במסוק, אבל במצב הזה הוא די עובד כמו שואב אבק אחד גדול :p
שזה לא בריא למיסבים בראש. לכן , אם כבד עוברים לאיידל על הקרקע, לדעתי עדיף לעשות זאת כשהסטיק קרוב לאמצע, קרוב לניתוק.
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
wind556
16-04-2012, 13:44:49
זוית להבים כזאת בד"כ אופיינית רק לאיידל. לא חושב שנכון לעבור לאיידל כשסטיק המצערת למטה והזוית ככ נמוכה. כנראה שלא יישבר משהו במסוק, אבל במצב הזה הוא די עובד כמו שואב אבק אחד גדול :p
שזה לא בריא למיסבים בראש. לכן , אם כבד עוברים לאיידל על הקרקע, לדעתי עדיף לעשות זאת כשהסטיק קרוב לאמצע, קרוב לניתוק.
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
+1
(איפה אגודל למעלה כשצריך אותו?)
שחר לזרוב
16-04-2012, 15:17:39
עדיין לא הבנתי מה הייתרון בעליה במצב נורמאל והעברה לאיידל על הקרקע לפני הניתוק או באויר אחרי הניתוק.
wind556
16-04-2012, 17:29:29
עדיין לא הבנתי מה הייתרון בעליה במצב נורמאל והעברה לאיידל על הקרקע לפני הניתוק או באויר אחרי הניתוק.
כך אתה שולט בעומסים על המערכת, ובדיוק ההמראה
אל תשכח שהSS שונה מבקר לבקר, וגם בבקרים טובים זה לא בשליטתך.
התחלת הרצת מנוע בנורמל, זה נורמלי :cool:
wonderd
16-04-2012, 19:13:28
היתרון הוא שיש לך שליטה על התחלת סיבוב הלהבים - הרבה יותר טובה מאשר הורדת HOLD...
פשוט מרימים את גרף הנורמל באמצע סטיק לאיזור שלא רחוק מהמיקום באיידל ואז אין בעיה..
שחר לזרוב
16-04-2012, 20:02:38
אני עובד עם בקר של CC במצב GOVERNOR.
בבקר הזה מגדירים לכל אחד ממצבי הטיסה את הסל"ד הרצוי. לכן אין שום משמעות לגרף המנוע והמטרה שלו היא רק לקבוע לבקר באיזה סל"ד מתוך אלו שהוא תוכנת להם, הוא אמור לעבוד (SET RPM). לכן אין משמעות אם מתחילים בנורמל או באיידל.
אני מניח שאתם מדברים על בקר שלא פועל בשיטה הזו.
בכל מקרה, לפותח השרשור, אני מניח שלאור התשובות הרבות שקיבלת כאן, אתה כבר יודע מה לעשות כדי למנוע את הקפיצה הפתאומית בסל"ד שגורמת לעומס הגבוהה על הגג"ש, ובטוח שהבנת שצריך לבדוק את ההתאמה והמרחק בין הפניון לגג"ש.
בהצלחה.:)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.