צפייה בגרסה מלאה : שאלה אני מועניין לקנות מסוק חשמלי במתרה להטיס אותו בבית מה ממולץ???
Gil5912
15-04-2012, 22:46:23
הנסיון שיש לי הוא עם למה 4 ערוצים אני מעוניין במסוק קצת יותר מורכב אבל בגודל להטיס בבית קצת יותר קטן מהלמה לדוגמא
wind556
15-04-2012, 22:56:39
mcpx
mcpx
?!?!?!מה?!?!?!
אומנם קטן אבל לחטוף להב ממנו לעומת הלמה... לא נעים בלשון המעטה...
והבחור רוצה להטיס בבית... ורמת המיומנות להטיס אותו היא לא ברת השוואה ללמה
בקיצור אני אישית לא הייתי ממליץ...:(
Gil5912
16-04-2012, 08:02:23
?!?!?!מה?!?!?!
תודה רבה על החוסר המלצה אבל בכל זאת השאלה שלי היא איזה מסוק כדי ולא האם כדי להטיס בבית או לא
Gil5912
16-04-2012, 08:05:24
שאלה נוספת איך ה Trex 100 בהשוואה לmcpx?
Scooter007
16-04-2012, 08:12:14
בהנתן ההמלצות של החבר'ה מעל ומאחר וגם אני חושב שלהטיס mcpx בבית זה לא הכי בטיחותי אני הייתי ממליץ לך על חיקוי טוב לטירקס 100, יש רצל הסיני מסוק שנקרא hk-190 והוא טס ממש טוב.
Sent from my Nexus One using Tapatalk
wind556
16-04-2012, 09:17:20
?!?!?!מה?!?!?!
איש לא דיבר על רמת ההטסה
ואני מסכים איתך בגדול, אבל זה עדיין מסוק קטן ולא מאיים הרבה יותר מהלאמה. אל תשכח שהוא הרבה יותר מדוייק ונשלט
המסוק הזה עונה על השאלה שנשאלה יותר טוב מכל אופציה אחרת, גם יותר טוב מהטי רקס וחיקוייו.
ההמלצה שלי עדיין בתוקף, אבל מסייג אותה למטיס המתאים...
(למטיס הלא מתאים גם הלאמה לא מתאימה).
בכל אופן אם נלך צעד אחורה, אז יש את המסוק הזה:
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=334_332&products_id=7694
שהוא לחלוטין מתאים להטסה בבית, וטוב פי מליון מהלאמה
Friman
16-04-2012, 09:19:02
גיל, אלו לא דגמים ברי השוואה. הטירקס 100 הוא מסוק 4 ערוצים, היקר ביותר שתמצא לדעתי בקטגוריה ולא באיכות יוצאת דופן לעומת האחרים בצורה כזו שמצדיקה את מחירו למיטב ידיעתי. יש לו חיקוי אצל הסיני כמו שכתב לך יוסי ויש מסוקי 4 ערוצים קטנים נחמדים וטובים לא פחות, שעולים חצי ממנו, כמו הסולו פרו 2 או הhk190 שהוא בעצם לא חיקוי של הטירקס 100 אלא של הסולו פרו. ועולה 30$ בערך. יש אגב עוד דגם שהוא כן חיקוי של הטירקס 100 אני לא זוכר איך הוא נקרא. בכל אופן, השאלה היא איזה מסוקי 4 ערוצים הטסת, אם הטסת מסוקים קוואקסיאליים (עם רוטור כפול בראש) אזי מסוקי ה4 ערוצים שתיארתי לך - הסולו פרו או הטירקס 100 או החיקויים שלהם, יהוו עבורך כולם התקדמות מסויימת. אני אומר ״מסויימת״ כי יש פער אדיר בין המסוקים הםלו לבין מסוקי 6 הערוצים אליהם אגיע מייד, אבל בכל זאת הם שונים ממסוקים קוואקסיאליים, מהנים יותר להטסה ומעניינים יותר לטעמי. אם כבר הטסת סולו פרו או מסוק דומה, לעבור לטירקס 100 לא ייתן לך כלום, חבל על הכסף.
לעומת מסוקי ה4 ערוצים הנ״ל שהם fixed pitch (זווית פסיעה קבועה בלהבי הראש), הmcpx הוא מסוק מיקרו שלמרות הדמיון בגודל למסוקים הנ״ל, הוא משתייך למשפחה אחרת לגמרי - מסוקי ה6 ערוצים (למעשה 5 ערוצים בmcpx אבל ההבדל שולי פה, לעניינינו זה היינו אך) שהינם collective pitch. מסוקי CP מתנהגים פיזיקלית ואווירודינמית בצורה אחרת לגמרי ממסוקי הFP בעלי 4 הערוצים. בניגוד למסוק FP שבהיעדר אינפוט מהסטיקים ישאף אוטומטית להתאזן, מסוק CP לא ייתאזן מעצמו ובהיעדר אינפוט מהשלט ימשיך לנטות באותו כיוון עד שהשלט יכוון אותו אחרת. זה הופך את מסוקי ה CP להרבה פחות יציבים אבל הצד השני של חוסר היציבות הוא אקרובטיות גבוהה יותר וכמובן האפשרות לשנות את הפסיעה בלהבי הראש מאפשרת גם להפוך את כיוון הפסיעה ולטוס ״הפוך״ ולבצע תרגילים שונים של פליפים ורולים וכו׳ שדורשים פסיעה שלילית.
עכשיו, אחרי שהשקעתי כמה דקות טובות בלהסביר לך בפירוט בהקלדה באייפון, אני מקווה שתיקח לתשומת ליבך גם את ההמלצה הבאה - אם אין לך נסיון בהטסת מסוקי 6 ערוצים גדולים יותר אני לא חושב שכדאי לך להתחיל עם מסוק מיקרו 6 ערוצים כגון הmcpx. אנשים שאני מכיר שניסו להתחיל ככה יצאו די מתוסכלים, קשה ללמוד לשלוט בצורה עדינה ויציבה על מסוק כ״כ קטן. מה גם שהטסה בבית, בינינו, זה פחות כייף - גם אם יש לך סלון גדול זה עדיין מרחב די מצומצם ונדרשת הרבה מיומנות כדי להטיס במרחב מצומצם שכזה. וזה שהוא די עמיד במכות וריסוקים לא הופך אותו להרקולס, הוא נפגע וחלקים יכולים להשבר ומסוק מיקרו 6 ערוצים כזה יותר מורכב לתחזוקה ממסוקי ה4 ערוצים. לכן אם ברצונך להתקדם בהטסה אני בכל זאת ממליץ לך לשקול ללכת על מסוק גדול יותר כמו ן להטסה בשטח ולא בבית.
wind556
16-04-2012, 09:29:32
בהנתן ההמלצות של החבר'ה מעל ומאחר וגם אני חושב שלהטיס mcpx בבית זה לא הכי בטיחותי אני הייתי ממליץ לך על חיקוי טוב לטירקס 100, יש רצל הסיני מסוק שנקרא hk-190 והוא טס ממש טוב.
Sent from my Nexus One using Tapatalk
ולהטיס טי רקס 100 וחיקוייו יותר בטיחותי???? (מדובר על בטיחות ההטסה בבית להזכירך)
sharon
16-04-2012, 09:39:22
אני מטיס בבית TREX 100 וזה בטיחותי. העניין שהמסוק הזה קטן ומאוד לא יציב. אני מצליח לעשות סיבובים וכל מיני תרגילים של להכניס אותו מתחת לשולחן אבל שם זה נגמר.
אם כבר עברת את השלב הזה אני ממליץ ללכת ל-6 ערוצים ועדיף גודל 500.
להתחיל להתאמן בסימולטור במקביל.
דרך אגב - אני מוכר את ה- 500 שלי.
yehuda.bitton3
16-04-2012, 09:56:45
שאלה שהעסיקה אותי לגבי רכישה של מסוקי מיקרו באינטרנט, הרי רוב המסוקים האלה מגיעים rtf יחד עם שלט 2.4ghz האם אין בעיות עם המכס בהעברה של המוצר לתוך הארץ?
כי אני יודע שכשמזמינים שלט מחו"ל צריך להביא כל מיני אישורים ומסמכים האם בעסקאות האלה אין צורך באישורים ומסמכים בשביל השלט שמגיע באריזה של המוצר?
wind556
16-04-2012, 10:55:43
אני מטיס בבית TREX 100 וזה בטיחותי. העניין שהמסוק הזה קטן ומאוד לא יציב. אני מצליח לעשות סיבובים וכל מיני תרגילים של להכניס אותו מתחת לשולחן אבל שם זה נגמר.
אם כבר עברת את השלב הזה אני ממליץ ללכת ל-6 ערוצים ועדיף גודל 500.
להתחיל להתאמן בסימולטור במקביל.
דרך אגב - אני מוכר את ה- 500 שלי.
אתה שם לב שאתה עונה על שאלה שלא נשאלה?
הוא שאל על מסוק להטסה בבית.... ולא אם כדאי להטיס בבית או לא או מה מתאים למתחילים או לא.
כמו כן איש לא שאל אם זה בטיחותי להטיס טי רקס 100 בבית, אלא האם הוא בטיחותי פחות או יותר מMCPX , והתשובה היא שאין ממש הבדל בין כל הקטנים למעט הקואקסיאלים היותר סלחניים (ואני לא מדבר עכשיו על הבדתי איכות אלא על הבדלי בטיחות)
אבל למען הסר ספק: להטיס מסוק זה לא בטיחותי בשום מקום ובשום תנאי, להטיס בבית עוד הרבה פחות מזה... כל דבר אחר זה מיזעור וחישוב סיכונים , ונקיטת אמצעי בטיחות מתאימים.
(ומצד שני גם לחצות כביש זה מסוכן, או אפילו להתחתן... :cool:)
Friman
16-04-2012, 11:00:37
יהודה שמעתי פעם שכשהרדיו מגיע ביחד עם הכלי כערכת rtf המכס מאשר את זה אוטומטית. אני לא יודע לומר אם השמועה הזו נכונה תמיד אבל הסולו פרו שלי הגיע מאיביי עם שלט בלי שום בעיות
giladba
16-04-2012, 11:57:14
מה אתם אומרים על המסוק הזה: solopro 328 (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19294__Solo_Pro_328_4CH_Fixed_Pitch_Helicopter_R ed_RTF_.html) הוא קצת יותר גדול מה solopro הסטדנדרטי ואולי יהיה קצת יותר מאתגר (אני חושב לקנות כזה).
גלעד
yehuda.bitton3
16-04-2012, 12:23:54
הבנתי אותך גיל, האמת שגם אני חשבתי ככה כי זה הגיוני אבל גם יכול להיות להיות שזה לא באמת ככה והמקרה הספציפי שלך היה סתם מזל אתה מכיר אולי עוד אנשים שהזמינו כזה דבר ועברו את המכס חלק?
לפי דעתי תלך על MCPX מסוק מצוין במיוחד להטסות בבית מתאים לכולם גם לכאלה שרוצים להתקדם מלמה...למטה...לא נדרש ממך מיומנות של טיס ראווה רד-בול.
בטיחותי!!! במקרה הכי גרוע וקיצוני אפשר לאבד עין(לא נורא בשביל זה יש לנו שתיים...)
במידה ולא הייתה מגבלה או שיקולים אחרים הייתי הולך אפילו על טירקס 700 HOME EDITION
בהצלחה... ותתחדש...
אתה תותח!!!
roee_sefi
16-04-2012, 12:25:20
בס"ד
סתם ככה, לדעתי Trex 100 לא משהו. ממש לא מצדיק ת'מחיר (שוב, לדעתי).
meshushelly
16-04-2012, 12:27:39
לפי דעתי תלך על MCPX מסוק מצוין במיוחד להטסות בבית מתאים לכולם גם לכאלה שרוצים להתקדם מלמה...למטה...לא נדרש ממך מיומנות של טיס ראווה רד-בול.
בטיחותי!!! במקרה הכי גרוע וקיצוני אפשר לאבד עין(לא נורא בשביל זה יש לנו שתיים...)
במידה ולא הייתה מגבלה או שיקולים אחרים הייתי הולך אפילו על טירקס 700 HOME EDITION
בהצלחה... ותתחדש...
אתה תותח!!!
LOL
LOL
LOL ...שזה אומר? (מנסה להבין את הביטוי המקוצר אבל לא מכיר...):confused:
meshushelly
16-04-2012, 12:44:41
LOL ...שזה אומר? (מנסה להבין את הביטוי המקוצר אבל לא מכיר...):confused:
laughing out loud
http://en.wikipedia.org/wiki/LOL
:p
הבנתי...(אגודל)
הערה למנהלים-תוסיפו אגודל ובכלל עוד סמלים נמאס כבר מהסמיילים האלה...:mad::p:o:confused:;):):D:(:rolleyes::cool: :eek:
אני מרגיש כמו ילד שלוחץ על כל הכפתורים במעלית...המנייקים האלה...
Gil5912
16-04-2012, 14:34:10
טוב בוא נעשה סדר במה שרשמתם
אני מבין שיש את האופציות הבאות trex 100 שלפי דעתכם לא הכי ממוצץ כי הוא יקר ולא מצדיק
אופציה נוספת זה ה MCPX שהוא 6 ערוצים ואומרים שהוא מסובך מדי להטסה
אופציה שבאה בחשבון זה ה סיני דגם hk190 שאתם אומרים שהוא טוב
בקשר לבטיחות בוא נעזוב את זה כי זה לא עומד על הפרק
אני מחפש מסוק שיהיה יחסית נחמד בביצועים ויחסית קל תפעול ושיש לו חלקים בארץ כדי שכולם יבינו הלמה שהייתה לי לא הייתה מספיק חדה ועם ביצועיים וחפש קצת יותר קטן וביצועים דרגה 1 או 2 יותר
תודה על העזרה
Friman
16-04-2012, 14:44:59
סולו פרו 2 או החיקוי שלו הhk190.
לסולו פרו ניתן להזמין חלקים בארץ אבל חבל, ישחטו אותך במחירים. לדוגמא, על סט לינקים שבהוביקינג עולה חצי דולר ביקשו ממני פה 25₪. קנה לך סטוק של חלקי חילוף מהובי קינג בהזמנה יחד עם המסוק, הם עולים שם גרושים, ב15-20$ תקנה מטען קיר ל2 סוללות +3-4 סוללות + מלאי חלפים לשנה בערך... כל עוד לא תדפוק את הלוח הראשי בריסוק קשה או בנחיתה לקערת המים של הכלב (כן כן, מנסיון, הוא לא עמיד למים) כי הלוח הראשי לבד עולה 30$. חלקים לhk190 אני לא מאמין שתמצא במקום אחר חוץ מהוביקינג כי הם מייצרים אותו, אבל שוב, החלפים עולים גרושים. אם אני לא טועה הוא כבר מגיע עם מטען קיר או מטען usb בניגוד לסולו פרו שלא מגיע עם מטען (טעינה רק דרך השלט- גומר מהר את הסוללות של השלט). בקיצור לך על אחד מאלו ותהנה מאד, הסולו פרו חד יציב ומדוייק בתוך הבית, ניתן גם להטיס בחוץ ברוח קלה, והhk190 אמור לטוס לא פחות טוב ממה שאנשים אומרים. אם תרצה חלפים לסולו פרו דבר איתי יש לי כמה דברים למכירה כולל מטען קיר ו2 סוללות. תהנה
hagpel
16-04-2012, 15:42:45
מצטרף לממליצים על סולו פרו V2
עמיד מאד בריסוקים,
חלפים יחסית זמינים אצל הסיני וזולים מאד,
תמיכה טכנית מהרבה חברים פה בפורום שיכולים לעזור עם הכל,
אגב אכן אין שום בעיה להעביר סולו פרו עם השלט שלו במכס, אחד עבר בדיוק לפני שבוע ללא ארועים...
mcpx לפי הבנתי דורש שדרוגים מאולתרים שאנשים עשו לו כדי שיטוס סביר (היתרון שלו על סולו פרו הוא שהוא 6 ערוצים FBL כך שהוא מסוגל להמגוון רחב יותר של תמרונים)
omri2712
16-04-2012, 18:21:05
סולו פרו V2,נקודה!!
מסוק מעולה לבית,מחזיק אצלי כבר המון זמן והוא נהדר,יציב מאוד וצריך להיות מאוד מוכשר כדי להרוס אותו.
הסולו פרו 328 הוא כמעט אותו דבר רק יותר גדול,מרשים ויקר.... לא הייתי מתאמץ בשבילו וגם אין לא כל כך תמיכה פה.
לא מזמן קניתי את הmcpx, לא הייתה איתו שום בעיה במכס בעניין של השלט.
לגבי המסוק עצמו הוא אכן דיי קשה להטסה, במיוחד בבית. הניסיון הקודם שלי הסתפק במסוקים קוואקסיאליים, ולקח לי זמן ללמוד את המסוק.
אחרי כמות שעות מכובדת בסימולטור אני שולט עליו יפה מאוד ולאט לאט נתקדם גם לטיסה יותר מורכבת.
עוד דבר אחד, המסוק מאוד מאוד עמיד לריסוקים, הוא פשוט עבר אצלי התעללות והוא עדיין חי ועומד, כמובן שיש חלקים שנשברים, אבל הכל זמין לקנייה באינטרנט ועל הדרך גם הוא עבר שידרוגים קלים.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.