התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חומרים לאנטנות

Trex450
16-04-2012, 06:09:07
שלום
אני רוצה לבנות אנטנה כיוונית לפי אחד המדריכים של IBCRAZY אבל אין לי מושג איפה אפשר להשיג יריעת ברזל מגולוונת שתשמש ריפלקטור... באיזור חיפה / כרמיאל??
ואם כבר ניסתם אחד מהמדריכים אשמח לחוות דעת על התוצאות..

guy1a
16-04-2012, 08:01:07
הנה דוגמה

אנטנה כיוונית מעגלית.

עם CL על המטוס וזה על הקרקע הגעתי ל 1.5 ק"מ היה עוד אבל אני חששתי.
עם SPW על הקרקע הגעתי ל 800 מטר ושוב .. חששתי ..

את הנייר אלומיניום אלכס ( ibcrazy ) אישר :) ...

65904
65903

את ה 5.8 עוד לא ניסיתי ..

תהיה מודע שאלכס מצהיר שהוא לא נותן את כל הפרטים על מנת שלא תוכל לבנות אנטנה יותר מידי טובה .. זה פוגע לו בעסקים ... כלומר, כמה שתתאמץ .. זה לא יהיה "זה" .. !

stingray
16-04-2012, 18:31:33
איזה SWR יש לה?

Trex450
16-04-2012, 18:44:34
אם לחזור לעניין מישהו יודע איפה אפשר להשיג יריעות פח כאלו?

guy1a
16-04-2012, 21:25:24
ואללה ... אז התשובה שלי לא היתה לעניין ? ....
תנסה אנטנה ששוקל קילו וחצי .. ותחזור ...

צר לי שלא היתה לי התשובה שרצית לשמוע ...

יריעות פח קונים בעסק של פחים.

guy1a
16-04-2012, 21:26:28
איזה SWR יש לה?

לאיזה לה ? .. יש שם 5 אנטנות.

stingray
16-04-2012, 21:37:21
לזו הכיוונית שאתם מנסים לבנות עם היריעת פח..

אני לא מבינה למה לא YAGI מרובת אלמנטים...

או YAGI מוצלבת עם קיטוב אנכי לשידור וקיטוב אופקי לקליטה - או להפך מה שבא לכם, הסידור הזה נפוץ בלווינות והשידור והקליטה מכוונים ביחד לאותו מקום..

או מערך של כמה אנטנות YAGI אם זה טוב לEME אני חושבת שזה יהיה טוב גם לFPV

guy1a
16-04-2012, 22:05:06
אנטנה כיונית טובה לטווח ארוך ... זה משעמם.
לא מדבר אלי.

1.8 לcl 0.9 בכל מקרה.

Trex450
16-04-2012, 23:31:05
ואללה ... אז התשובה שלי לא היתה לעניין ? ....
תנסה אנטנה ששוקל קילו וחצי .. ותחזור ...

צר לי שלא היתה לי התשובה שרצית לשמוע ...

יריעות פח קונים בעסק של פחים.

זה ממש לא העניין פשוט אנטנה מנייר אלומיניום שאני כל פעם לוקח לשטח ומחזיר למחסן מרכיב עמדה / מקפל עמדה לא תחזיק הרבה זמן פשוט כי זה אני ....

לכן כאשר מדובר על כ 33 סמ"ר בעובי 2-3 מ"מ אני מניח שזה משקל שאני (בחור במשקל של כ 100 ק"ג) יכול להתמודד עם זה פעם בשבוע כשאני יוצא לשטח :)

וזה שפח קונים בעסק של פחים אני יודע (למרות שלא צייניתי את זה בהודעה המקורית אולי פה הטעות שלי) אבל שם / כתובת ספציפיים באיזור אני לא מכיר ולכן קיוויתי שמישהו כבר עשה את החיפוש הזה ויכול לשתף בנסיון שלו כנראה שטעיתי לא קרה כלום אפתח דפי זהב ואתחיל לחפש לבד..

לזו הכיוונית שאתם מנסים לבנות עם היריעת פח..

אני לא מבינה למה לא YAGI מרובת אלמנטים...

או YAGI מוצלבת עם קיטוב אנכי לשידור וקיטוב אופקי לקליטה - או להפך מה שבא לכם, הסידור הזה נפוץ בלווינות והשידור והקליטה מכוונים ביחד לאותו מקום..

או מערך של כמה אנטנות YAGI אם זה טוב לEME אני חושבת שזה יהיה טוב גם לFPV

כנראה כי זה פשוט נראה לי קל יותר לבנייה (ה BIQUAD) ועדיין נקודת התחלה טובה יותר מהאנטנת סטוק שיש לי כרגע... גם לא ממש זוכר שראיתי איזה מדריך טוב ... האם זה גם משהו ש IBCRAZY פירסם?

stingray
16-04-2012, 23:49:00
הרבה יותר מדוייק לבנות BI QUAD או דואל BI QUAD על לוח נחושת של PCB ומאוט של pl-259 ו4 ברגים עם אומים.

זה הקונקטור.
http://www.americanradiosupply.com/product_images/g/752/97511__65613_zoom.JPG

לא מכירה יחידת מידה כזו cl לאנטנות, בכל מקרה swr לא יכול להיות מתחת ל1 (1 זה אנטנה אידאלית שקיימת רק בחישובים) 1.8 זו אנטנה די סבירה.

Hagay
17-04-2012, 09:08:30
CL ו SPW אלא סוגים של אנטנות פולריות לדוגמא:
65923

ולמי שאין אפשרות לבדוק SWR אני לא ממליץ לבנות אנטנות לבד, חבל על המשדר.
ולמי שיקפוץ - אני משתמש בRSSI כאינדיקציה לתקינות אנטנה אבל זה לא מחליף מד יג"ע (יחס גלים עומדים - SWR)

guy1a
17-04-2012, 09:09:51
המשקל של האנטנה הוא לא מה שיפריע לך לסחוב אותה לשטח .. אלא לשים אותה על החצובה בגובה מטר וחצי וכשנושבת הרוח האנטנה נופלת עם החצובה בדיוק כשאתה במרחק 2 ק"מ .. ופתאום אין לך וידאו ...

לצורך העניין יש לך את דר משהו ברחוב הפנימי ליד כביש ההסתדרות ממש בכיכר שמצפון לסלקום בחוצות המפרץ.

לא יודע איך קוראים לרחוב.
אם תרצה הסבר מדוייק תתקשר אלי.

אבל שוב .. האנטנות הראשונות שלי היו מפח .. כבד וגבוה בשילוב רוח וטיסן שנימצא רחוק ב FPV .... זה רע .. אלא אם יש לך מישהו שמחזיק את החצובה...
אני לא עשיתי נזק לנייר אלומיניום כבר כמה חודשים .. ויש לך נייר אלומיניום עבה באופן מיוחד, חפש בסופר נייר אלומיניום יפני.

את האנטנת פאטץ ל 5.8 עשיתי עם נייר נחושת, זה יותר טוב .. אבל ב 5.8 זה ממש קטן אז אין פאקטור של משקל ..

guy1a
17-04-2012, 09:19:12
CL ו SPW אלא סוגים של אנטנות פולריות לדוגמא:
65923

ולמי שאין אפשרות לבדוק SWR אני לא ממליץ לבנות אנטנות לבד, חבל על המשדר.
ולמי שיקפוץ - אני משתמש בRSSI כאינדיקציה לתקינות אנטנה אבל זה לא מחליף מד יג"ע (יחס גלים עומדים - SWR)

לפי אלכס יג"ע זה לא מדד אולטימטיבי ... והוא גם ככה לא נותן את כל הפרטים ...

המחבר הזה (http://www.ebay.com/sch/sis.html?_kw=SMA+male+plug+crimp+for+RG58+RG142+RG 400+LMR195+connector+RF+cable+adapter&_id=130587574544)

הזה יותר מתאים. אני, בכל מקרה משתמש בכאלו.

Assaf110
17-04-2012, 20:46:14
שלום
אני רוצה לבנות אנטנה כיוונית לפי אחד המדריכים של IBCRAZY אבל אין לי מושג איפה אפשר להשיג יריעת ברזל מגולוונת שתשמש ריפלקטור... באיזור חיפה / כרמיאל??
ואם כבר ניסתם אחד מהמדריכים אשמח לחוות דעת על התוצאות..

לאיזה תדר? לעוקב/לחצובה סטטית? דיוורסיטי או בודדת?
עוד רקע יעזור לכוון לאנטנה מומלצת. למשל לתדר גבוה 5.8ghz אין סיבה לבנות אנטנה שאינה בקיטוב מעגלי (בהמשך לשאלה למה לא יאגי).
אם אין דייורסיטי ו/או עוקב אז חשוב של אנטנה יהיה יחס db נמוך יחסית עם אונות צד ואחוריות אפקטיביות שיאפשרו הטסה בקרבת המטיס בהמראה / נחיתה.
גם אופי הטיסה משפיע כמובן (טיסה לטווח או להתחרע בגובה נמוך בסביבה).
ה Bi quad או ההליקל ע׳פ המדריכים של ibcrazy זה כיוונים ששוים בחינה.
פיגטיילים (קונקטור sma וכבל rg58 או 316) המשמשים לקונקטור וחוט האנטנה אפשר להזמין ב eBay בגרושים.
לוחות אפשר ממגון חומרים, חוט האנטנה תלוי בתדר אבל בדר׳כ חוט הלחמה לרתכת MIG יהיה מוצלח, אני מתכוון להזמין סליל בקרוב אם אתה מעוניין להצטרף.

guy1a
18-04-2012, 00:14:17
אני משתמש בחוט ריתוך, כמו כן בי קואד ..

על שניהם אני ממליץ.

הליקל - תכנית לעתיד הקרוב.