צפייה בגרסה מלאה : בעיה יצירת ספק למטען סוללות מספק של מחשב...
openon
21-04-2012, 19:36:36
יצרתי לפי מדריך שראיתי פה מספק של מחשב לספק של סוללות..
נתקלתי בבעיה....
כאשר אני מחבר את המטען סוללות הוא נדלק לשניה ואז נכבה....
מישהו נתקן בבעיה?!
הספר הוא של GT 500W
Boogle
21-04-2012, 22:54:27
יש לך קצר באיזשהו מקום, או שחיברת משהו לא נכון
Sent from my ARCHOS 80G9 using Tapatalk
Friman
22-04-2012, 01:11:10
יכול להיות שמתח היציאה לא תואם למתח הכניסה שהמטען צריך?
אתה בטוח שהמטען תקין? תבדוק עם מד מתח אם הספק מוציא מתח יציב, אמור לתת סביב 12-12.5v
openon
23-04-2012, 16:40:55
המטען תקין....
גם ניסיתי לחבר מאוורר בלבד וגם אז הוא עבד לשניה ואז הפסיק...
לפי מה שאני מבין ונראה לי לספק הזה יש איזשהו מעגל הגנה השאלה פה איך אני מנטרל אותו ...
Friman
23-04-2012, 17:06:37
הלחמת את החוט הירוק? אולי ההלחמה קרה?
Boogle
23-04-2012, 17:11:02
לפי מה שאני מבין ונראה לי לספק הזה יש איזשהו מעגל הגנה השאלה פה איך אני מנטרל אותו ...
למה? האם אדוני מעוניין לשרוף את הבית?
אתה לא מבין עברית ? יש לך קצר בין אחד החוטים לגוף הספק! אם תנטרל את ההגנה הכל יעלה באש...
openon
23-04-2012, 17:22:11
אדוני לא מעוניין לשרוף את הבית...
אדוני בסך הכל רוצה שהספק יפעיל את המטעו...
*** אבל תודה בכל מקרה אני ינסה לקחת ספק אחר... כי אם זה קצר כמו שאתה אומר בלתי אפשרי למצוא אותו כי כבר חיפשתי רבות בנושא...
shahar_IAI
24-04-2012, 12:43:54
אדוני,
לא יודע מה עשית בספק, תבדוק כמה דברים:
נתק מתח מהקיר, תן לקבלים כמה דקות להתפרק, פתח את הספק ותזהר לא לגעת בגדולים:
תבדוק עם רב מודד שכל אחד מהיציאות (צהוב, אדום, סגול,לבן, כתום) לא מקוצר עם גוף הספק או אחד החוטים השחורים.
תבדוק שהחוט הירוק מחובר טוב עם אחד השחורים, אם העברת דרך מפסק תבדוק שהוא תקין.
תבדוק השחוט האפור לא מקצר לגוף הספק.
אם יש לך שקעי בננה נקבות כיציאות תוודא שהגוף שלהם צף ולא נוגע בגוף הספק.
בדיקה אחרונה- סרוק את הלוח שלא נפלה לך חתיכת בדיל או טפטוף הלחמה על אחד הרכיבים.
אם לא עובד- זרוק לפח
Avi_Y
26-04-2012, 18:08:24
נסה לחבר את המטען לספק ואת הספק לסוללה
לפני הפעלת הספק.
guylederer
26-04-2012, 20:44:23
נסה לחבר את המטען לספק ואת הספק לסוללה
לפני הפעלת הספק.
סתם בשביל ההגיון הבריא שלי ... יש סיבה מסויימת למה לחבר רק בסוף תספק לחשמל ?
Avi_Y
27-04-2012, 11:37:41
בעת חיבור המטען לספק, בתלות במטען, יכולה להיגרם נפילת מתח חדה בספק. ספק שמיועד למחשב מגן על עצמו על ידי כיבוי לכמה דקות. אם הכל מחובר בזמן ההדלקה, טעינת הקבלים במטען ועליית המתח עליהם נעשית כחלק מרצף ההדלקה של הספק, והוא איננו מזהה אותה כמשהו בעייתי. כאשר הקבלים טעונים והמתח מתייצב, אין יותר בעיה.
התופעה לא קשורה לטיב המטען. להיפך, מטען טוב עם קבלים גדולים יגרום לתופעה יותר ממטען פשוט עם קבלים קטנים.
אני לא בטוח שזה מה שאתה חווה, אבל שווה לבדוק.
openon
27-04-2012, 19:50:09
תסביר את עצמך נראה לי שלא הבנתי אותך כמו שצריך...
מה שאתה אומר שבגלל נפילת מתח הספק "מכבה" את עצמו?!
ולאחר כמה דקות הוא חוזר לפעולה רגילה?!
מה שאני חווה זה שאני מחבר את הכל וכאשר אני מכניס מתח לספק הוא מתכבה והמטען איתו יחדיו.....
לחכות כמה דקות שהספק בחשמל ולראות אם חוזר לעבודה תקינה? זה מה שאתה מציע?
flatspin
27-04-2012, 20:09:38
לא נראה לי שהפתרון לבעיה שהעלית יהיה בהתכתבות.
עצתי לך, בקש מחבר, מישהו שבקי באלקטרוניקה, שיבדוק יאתר ויתקן לך את הבעיה.
אני משתמש בספק מחשב שעבר הסבה, מזה ספר שנים, ללא תקלות. ידוע לי גם על רבים אחרים שאצלם הספק מתפקד היטב. עם זאת, תיתכן גם האפשרות שהספק שלך פגום, בלי קשר לשינויים שערכת בו, וזו הסיבה שאינו מתפקד כמצופה.
openon
27-04-2012, 20:21:13
תראה ... אני הנדסאי אלקטרוניקה בהשלמה למהנדס אני מבין באלקטרוניקה כל חיי עסקתי בזה...
הספק תקין לגמרי! עבד לפני זה על מחשב כמו גדול! יותר נכון הספק נלקח ממחשב חדש כמעט ולא עבד !
יש פה בעיה אחרת שלא מצאתי חשוב לציין שהכל נעשה לפי הספר מה שנקרא ...
פשוט אני גם לא מוצא את המניואל של הספק הזה מכיוון שרוב הספקים היום מיוצרים ב"עזה" (סין) ואינם מגיעים עם מניואל ואין להשיג אותו...
לכן פניתי לפורום לשאלה אם זה קרה למישהו ומצא לו פיתרון.
חשוב להגיד שחבר שלי שעובד בתור טכנאי מחשבים קיצר פעם שתי רגליים של ספק ונתקל באותה הבעיה שהבחור הפסיק לעבוד לאחר שתי שניות... הוא לא מצא לזה פיתרון לכן חוששני שיש פה מעגל הגנה כלשהו שאנני מוצא ... לכן פנייתי אליכם נבעה כמוצא אחרון..
dror_z
27-04-2012, 20:22:36
קורה לי בספק אחד ובאחר לא (שניהם של מחשב )
אני מחבר את הספק למטען ורק לאחר מכן מחבר את החוט הירוק לשחור
אז הכל עובד .
זה מונע את הבעיה אצלי לפחות .
openon
27-04-2012, 20:23:13
איזה חברה הספק שאתה משתמש בו?! אולי אני יקח כזה שאין לו מעגלי הגנה למינהם... פשוט לא בא לי להרוס עוד ספק ולגלות שגם הוא מסרב לעבוד כאשר עושים בו שינויים אלו ואחרים..
openon
27-04-2012, 20:24:29
דרור אתה לא מפחד לקצר ככה חוטים גלויים כאשר הכל מחובר לחשמל?! או שחיברת לזה מפסק?
dror_z
27-04-2012, 20:35:46
עדיף מפסק
אבל גם כשאני מחבר ידנית מהר זה בסדר
openon
27-04-2012, 20:38:48
דרור עשיתי ניסיון עכשיו פעם אחת הוא עבד ולא הפסיק עד שהחוטים עזבו אחד את השני אני מנסה לקמבן פה מפסק ונראה את התוצאה...
איזה סוג הספק שעובד לך ככה מה החברה שלו אתה יודע?
dror_z
27-04-2012, 20:44:42
אין לי מושג
יש 10 ספקים בארון וכל אחד סוג אחר
בכל מקרה אם עובד סבבה
אם ימשיכו הבעיות דבר איתי אני אתן לך אחר
dror_z
27-04-2012, 20:46:25
ועוד המלצה
חבר לפחות שני חוטים צהובים ביחד
openon
27-04-2012, 20:53:47
דרור חובר מפסק... העסק לא עובד עדיין התייאשתי כבר...
openon
27-04-2012, 20:54:29
הבעיה שעדיין לא חיברתי כלום אני כרגע רק בודק האם הספק עובד... האינדיקציה שלי הוא המאוור...
dror_z
27-04-2012, 21:15:55
בכל מקרה אם הספק התנתק ניתוק של השחור ירוק לא יעזור
נדרש להוציא ולהחזיר את המתח מהקיר
אני עדיין חושב שזה אמור לעבוד
אם לא הולך יכול להיות שיש לך בעיה ספציפית בספק
dror_z
27-04-2012, 21:18:00
הבעיה שעדיין לא חיברתי כלום אני כרגע רק בודק האם הספק עובד... האינדיקציה שלי הוא המאוור...
למרות זאת חשוב לחבר שני צהובים ביחד כיוון שאם המטען צורך מעבר בזמן החיבור הוא יפיל את הספק
eitan
27-04-2012, 21:23:02
כמה חוטים כתומים יש בצמה הגדולה ? זאת עם 20 החוטים.
flatspin
27-04-2012, 22:55:08
תראה ... אני הנדסאי אלקטרוניקה בהשלמה למהנדס אני מבין באלקטרוניקה כל חיי עסקתי בזה...
אין ספק שעכשיו ברורה יכולתך במישור האלקטרוני.
יש לי הצעה עבורך, מה שנקרא "מחוץ לקופסה". אני לפחות הייתי נוהג כך אילו אני במקומך. נתק את כל החיבורים שביצעת והחזר את המצב לקדמותו, עד כמה שניתן. נסה להשיג מדריך אחר להסבת הספק מהמחשב למטען, ולפעול על פיו. יתכן שבמדריך אשר על פיו פעלת, נפלה טעות, או לחילופין, הוא לא היה ברור דיו. אם עדיין התופעה תימשך, כדאי לך להציץ לקרביו של ספק דומה שהוסב ופועל היטב. אולי משם תבוא הישועה.
בדיוק בימים אלו ניסיתי גם לבנות ספק מספק של מחשב... נתקלתי באותה הבעיה... גם ספק חדש שעבד על מחשב... ועוד ספק אחר שעובד וקרה לי בדיוק אותה הבעיה... לאחר יום שלם וכאב ראש הלכתי לחבר שמבין קצת יותר(הרבה יותר) ממני ולאחר בדיקות מקיפות שהספק נדלק אך בעומס(חיבור המטען) ללא טעינה הספק קורס...
ניסינו כבר ספק שלישי של אותו חבר שבהתחלה קרס אך בסוף גילינו שרצוי מאוד לחבר את המטענים לספק ורק אחר כך להדליק אותו... כך מפל המתח ההתחלתי לא מזוהה כקצר... לגבי שני הספקים הקודמים גם בשיטה זו לא הצלחנו למרות ההספקים ע"פ נתוני יצרן היו חזקים יותר לכן אל תשלול את האופציה שהספק דפוק למרות שהוא נדלק ונותן זרם של 12+ ... נסה ספק אחר חדש בטוח יעבוד... אם הצלחת בכל זאת לזהות את הבעיה אשמח לשמוע איך...
ותודה לארמן מבכירי האלקטרונאים...;)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.