התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי שלט

dolevcohen
22-04-2012, 14:21:41
שלום , מצאתי שלט ב HOBBYKING של 9 ערוצים ב 53$ ורציתי לדעת אם אתם ממליצים עליו... תודה.
קישור : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=8991&gclid=CNOTht63yK8CFagZQgodTzx0rQ

marikgl
22-04-2012, 14:30:44
יש המון שרשורים בנושא של שלט Turnigy 9X. תשתמש בחיפוש של הפורום תמצא המון תגובות לכול כיוון.

שים לב שבחרת Mode 1 . בארץ נהוג להשתמש ב-2.

בהצלחה.

guylederer
22-04-2012, 14:49:39
האם מישהו יכול לתת קצת רקע על מוד 1 כי לא יצא לי לראות אף אחד שמשתמש בזה ... גם בחול

Ts7
22-04-2012, 15:03:02
לא לגעת במוד 1. זה הפוך ממה שנהוג בארץ (ולא רק) לא כדאי לך להתעסק עם זה או להתרגל לזה!
תתעסק רק במוד 2!

hagpel
22-04-2012, 16:07:34
ולשאלתך, במוד 1 סטיק מצערת מימין ובמוד 2 משמאל

Friman
22-04-2012, 16:08:39
מוד 1= מצער. בסטיק ימין. מוד 2= סטיק ביד שמאל
בארץ נהוג להטיס עם מוד 2

kal1311
22-04-2012, 17:08:53
תאמת שאני חושב על זה..מה ז"א נהוג בארץ?? בחו"ל המטיסים מזן אחר?
לנהוג בצד ימין עם רכב שההגה בצד שמאל זה נהוג וגם לא ניתן לשינוי.
אני חושב שבסה"כ זו העדפת המטיס(הרגל,נוחות וכד)

Friman
22-04-2012, 18:21:53
אם אני לא טועה מוד 1 נפוץ באסיה אבל אני לא בטוח. בארה״ב נהוג מוד 2.
זה לא רק עניין של עדיפות המטיס אלא גם כמה יוכל המטיס אח״כ למכור את ה9 x שלו (במחיר מופרז ;)) כשהוא במוד 1 ואף אחד לא מטיס ככה. למרות שזה החלק השולי כי חלק גדול מהשלטים ולדעתי גם הנ״ל ביניהם, ניתן לעבור בקלות ממוד 1 ל2. אבל, אנשים לא רגילים להטיס ככה, כשייקח הדרכה ההדרכה של המדריך תהיה הפוכה משלו וכו׳.

naor14
22-04-2012, 18:38:57
פרימן אתה צודק לגבי מוד 1 הוא באמת נפוץ באסיה ואפילו טארק מטיס במוד 1. אבל זה לא העניין
אצל רובנו ליד ימין יש יותר קורדינציה מיד שמאל ולכן יותר קל לנו ללמוד תנועה מורכבת ביד ימין,
זאת אומרת שיותר קל להתמצא וללמוד כשהיד החזקה שולטת על הסייקליק ולא על הפיץ והזנב.
אם חושבים על טארק כדוגמה אפשר תמיד לראות בטיסה שלו תזוזה מהירה ופתאומית של סייקליק
שמגובה בהרבה מכות פיץ קטנות ומשחקי זנב רבים. שורה תחתונה יותר פשוט להשתמש וללמוד במוד 2
והוא גם מקובל לשימוש וחוסך הרבה בעיות

lior_bar_ami
22-04-2012, 19:19:55
חוסך הרבה בעיות?

wind556
22-04-2012, 20:00:23
הרבה מדי מילים על שלט שבכלל לא מתאים למסוקים....

hagpel
23-04-2012, 09:07:31
הרבה מדי מילים על שלט שבכלל לא מתאים למסוקים....

עודד אני זוכר את כל הויכוחים בזמנו לגבי השלט הזה ובעיקר אשמתו היתה שהוא חדש,
היום הוא כבר לא חדש ולא שמעתי על תלונות לגביו,
מדוע אתה עדיין מגדיר אותו לא מתאים למסוק? (לא התרסה, רוצה לשמוע את דעתך)

אני אגב מטיס אם FUTABA

חגי

wind556
23-04-2012, 09:23:31
עודד אני זוכר את כל הויכוחים בזמנו לגבי השלט הזה ובעיקר אשמתו היתה שהוא חדש,
היום הוא כבר לא חדש ולא שמעתי על תלונות לגביו,
מדוע אתה עדיין מגדיר אותו לא מתאים למסוק? (לא התרסה, רוצה לשמוע את דעתך)

אני אגב מטיס אם FUTABA

חגי

השלט כבר מזמן לא חדש בשוק
זה שלט ירוד מאד מבחינה מכאנית ואלקטררונית (תוכנתית הוא דווקא עשיר באפשרויות)
הפוטנציומטרים שלו יוצאים מהמרכז בתדירות גבוהה, מה שמחייב תיקונים בכיוונים כל הזמן
אפילו ערכי הגיין של הג'יירו שאתה מכניס משתנים מעצמם (לא דיגיטלית אלא ערכית).
אולי השלט הזה מתאים לטיסני הג'אנקלקר, אבל לא עומד בסטנדרט הנדרש למסוקים.
אפילו השלט הסיני שעולה 20$ עדיף עליו מבחינות מסויימות (זה שמתכנתים דרך המחשב- אבל שלא תחשבו חס וחלילה שזאת המלצה).

כמה מהחברים ניסו אותו על מסוקים, בהתחלה זה נראה סביר ואפילו טוב, אבל לאורך זמן נוצר יאוש זוחל ממנו...
זה בהחלט לא "שלט זמני" עד שיהיה כסף לשלט אחר, זה שלט שיגרום לריסוקים בידיים של מתחילים, ומתקדמים יגעו בו רק עם כפפות :cool:

tomy
23-04-2012, 12:50:54
העולם מתחלק לשתיים... (לא באופן שווה אבל...)
MOD 1 לשמאלים
MOD 2 לימניים
לא אסייתים סעודים או תמנים(אגב אין בדיחות על תמנים זה הכל אמיתי...) ;)

guylederer
23-04-2012, 13:26:28
השאלה שלי היא מה היה קודם ... 1/2 ?

tomy
23-04-2012, 15:55:57
השאלה שלי היא מה היה קודם ... 1/2 ?
כשאני אוכל חביתה לא מעניין אותי מה בא הגיע קודם הביצה או התרנגולת... אני פשוט רעב...
אם אתה שמאלי קח מוד 1 רק קח בחשבון שרוב האנשים הם ימניים...
מה זה משנה מה קדם למה ואם כבר אז ההגיון אומר שמוד 1 היה קודם...
כמו שמלחמת העולם הראשונה נקרא המלחמה הגדולה ואז הגיע השניה...
תקנה כבר שלט!!! ולא ב50$!!!:mad:

WEBMASTER תוסיפו אייקונים 11 זה מצ'עמם...

wind556
23-04-2012, 16:16:04
העולם לא מתחלק ל2 אלא ל4:

Left stick ...............Right Stick ..................Mode

Pitch and Yaw .......Speed and Roll ..............1

Speed and Yaw*......Pitch and Roll*..............2*

Pitch and Roll ..........Speed and Yaw ...........3

Speed and Roll ........Pitch and Yaw .............4

אין כאן קשר לימניים או שמאליים, אלא להנדסת אנוש , קורדינציה והתארגנות מוטורית במוח ובקשר יד-עין.
ניסו את הכל כפי שאתם רואים, הרוב הגדול של העולם בחר במוד 2 כנוח ביותר
אין כל טעם לחשוב בכלל על משהו שונה מזה, כי במקרה הזה עליך להיות מאורגן כמו חברת המטיסים הקרובים אליך, במקרה שלנו זה כל מטיסי ישראל המשתמשים במוד 2

הנה קישור בנושא:
http://www.wattflyer.com/forums/showthread.php?t=19081

YarivD
23-04-2012, 16:21:05
מצטרף לתגובה של עודד לגבי המסוקים ...
יש לי כזה שלט וניסיתי איתו על מסוק והיו לי המון בעיות כפי שעודד ציין ...

לגבי טיסנים- מעולה חד משמעית !!!
אלא אם כן הטיסן מאד יקר ואז רק בשביל ההרגשה הטובה תוכל להחליף את מודול השידור ל- FR-SKY ...

tomy
23-04-2012, 21:57:38
העולם לא מתחלק ל2 אלא ל4:

Left stick ...............Right Stick ..................Mode

Pitch and Yaw .......Speed and Roll ..............1

Speed and Yaw*......Pitch and Roll*..............2*

Pitch and Roll ..........Speed and Yaw ...........3

Speed and Roll ........Pitch and Yaw .............4

אין כאן קשר לימניים או שמאליים, אלא להנדסת אנוש , קורדינציה והתארגנות מוטורית במוח ובקשר יד-עין.
ניסו את הכל כפי שאתם רואים, הרוב הגדול של העולם בחר במוד 2 כנוח ביותר
אין כל טעם לחשוב בכלל על משהו שונה מזה, כי במקרה הזה עליך להיות מאורגן כמו חברת המטיסים הקרובים אליך, במקרה שלנו זה כל מטיסי ישראל המשתמשים במוד 2

הנה קישור בנושא:
http://www.wattflyer.com/forums/showthread.php?t=19081

לא מדויק...
אף אחד לא החליט ולא רוב העולם בהמשך לדיון מהמקור שהבאת(לא מדעי לא היסטורי ולא מעמיק)
ישנה תגובה למעשה 2 בהמשך שאומרים:

Hi Barry,

well a year or so on and I have stuck with Mode 2.

I am now into Electric Helis too now and some Heli Pilots have said they wish they had gone with Mode 2 at the start as some manouvers are "easier" with the cyclic on the one stick.

From the above, you can see its purely a matter of personal preference. I just went with the mode that seemed the most familiar. Having the right stick mirroring an actual airplane joystick seemed logical, especially being right handed as well.

ובחור נוסף שאמר...
Pros and cons of each mode

No rc transmitter mode is better or worse than another one, but there are pros and cons to each setup.
Take mode 1 for example; the two primary controls (elevator & ailerons) are on separate sticks. This is good because if you move each control independently then there is no chance of you inadvertently changing one while moving the other - a very common mistake made by beginners.
But mode 2 has both these primary controls on the same stick which replicates the joystick, or yoke, of a real airplane, making the control of your rc plane more true to life. So in this case, would you want reality or totally separated control over the two primary controls?
Ask a bunch of flyers, and you'll get a mix of answers!
It's worth saying that mode choice might also be influenced by earlier rc experiences; for example, I personally fly mode 1 and this is largely because, as I kid, I had a radio control car with a 2-stick transmitter which I then used with my very first two-channel rc glider. As a result I became used to having elevator on the left stick, and so it was natural for me to continue that configuration when I bought my first 4 channel transmitter.
These days it seems that I am in a growing minority. Mode 1 used to be 'the norm' here in the UK, whilst Mode 2 was commonly used in North America and other parts of the world. But recent rc magazine polls have shown that Mode 2 is much more common now, here in the UK, and Mode 1 is becoming less common.
There's a simple reason for this change in trend; almost all Ready To Fly planes are sold with Mode 2 transmitters, and as time passes and more beginners enter the hobby with a new RTF, they are slowly but surely replacing the Mode 1 flyers.

לסיכום אנו קורבנות אופנה של יצרני RTF המוכרים שלטים במוד 2 ששוב אני טוען שזו התנועה העיקרית במסוקים היא הדיסקה ולימניים הרבה יותר קל לעבוד כך שאר המודים 3 4 קיימים בדגמים פושטים בסיגנון נהיגה במכוניות אז אין טעם להזכיר אותם...
אז מה הגיע קודם מוד 1 או 2?
שאלה לעודד: אתה רואה את עצמך מסתדר אם מוד 1 בתור מתחיל חדש וכמשתמש יד ימין?:rolleyes:

wind556
23-04-2012, 22:15:33
לא יכול לראות את עצמי כך מהמקום הנוכחי, זה כבר טבוע בי, האופציה של מתחיל חדש כבר לא קיימת
ומצד שני, אולי בעקבות איך שהעולם מתפקד בהרבה תחומים, רוב מוצרי העולם בנויים לימניים, ונוכחתי לדעת שהשמאליים מסתגלים לעבודה מהסוג הזה יותר בקלות מההסתגלות של הימניים לעבודה ביד שמאל.
אולי זאת עובדה ביולוגית, אולי רק הסתגלות למציאות קיימת, לא נדע את זה לעולם.

wind556
23-04-2012, 22:19:50
מצטרף לתגובה של עודד לגבי המסוקים ...
יש לי כזה שלט וניסיתי איתו על מסוק והיו לי המון בעיות כפי שעודד ציין ...

לגבי טיסנים- מעולה חד משמעית !!!
אלא אם כן הטיסן מאד יקר ואז רק בשביל ההרגשה הטובה תוכל להחליף את מודול השידור ל- FR-SKY ...

יריב ידידי היקר, גם לטיסנים מדוייקים לא הייתי משתמש בו
טיסנים הם בדרך כלל יותר סלחניים, ולכן אתה מקבל את התחושה שהכל בסדר, אבל נראה אותך מטיס איתו דאון F5J , או איזה הוטליינר, פיילון ואחרים שדורשים דיוק, ולא איזה טיסן קלקר או טיסן גלגלים רגיל.
מודול השידור אינו הבעייה שלו ולכן החלפתו לא משנה בהרבה את הגרעין של הדברים

guy1a
23-04-2012, 23:02:40
אני שמאלי.

הטסתי את הסולו פרו קצת במוד אחד .. לא הלך בקלות ...

את ה 450 לא ניסיתי :)

SGS2 ..