צפייה בגרסה מלאה : זהירות! מנוע מסתובב ללא שליטה
paylot
21-05-2012, 22:26:03
לבעלי משדר ארורה אם חיבור טלמטריה spc אני רוצה לשתף אותכם במה שקרה לי היום
יש לי בקר של אליין 100 אמפר+ רגולטור המספק מתח אל המערכת 'הפלוס של הבקר מנותק והכל בסדר עד כאן , בזמן שהמפסק של המערכת כבוי , עדיין יש שליטה במצערת בגלל חיבור ה spc ולצערי שכחתי להפעיל את המערכת , וכמובן מניח את המסוק למצב טיסה ומכניס איידל כהרגלי סופט סטארת ועד שסמתי לב שהמסוק ללא שליטה הלהבים נופצו בקרקע למזלי וכמובן רציתי לשתף אותכם שכשלים כאלו קורים ולכן צריך לשמור על כללי בטיחות ועד למזלי המסוק היה ממני לפחות 10 מטרים וני פונה אל המבינים מה צריך לעשות כדי שהמצערת לא תעבוד גם כשspc מחובר.
משהו לא עושה לי היגיון עם החיבור שלך...
איך נוצר מצב שבו אתה יכול לשלוט על המנוע דרך השלט אך לא
לשלוט על כל שאר האלקטרוניקה???
משהו פה הזויי לי מאד.
על כל פנים החיבור שלך לא נכון ולא בטיחותי לאור מה שסיפרת פה.
giliav
22-05-2012, 06:15:09
אני מטיס עם אורורה ואין קשר לspc. הspc בסך הכל נותן כניסת מתח ישיר. למקלט לחיווי של מתח הסוללה בשלט. אני תמיד משתמש בו כי הוא מעולה.
נשמע לי שלא תכנת מצב fail safe במקלט וזה מסוכן מאוד!
אצלי גם אם אני מכבה שלט באמצע עבודה של המסוק הוא ״יודע״ לכבות מנוע וליישר להבים.
חפש במדריך איך לתכנת fail safe במקלט או תן קפיצה לאשדוד ואעזור לך בכייף לתכנת את זה.
paylot
22-05-2012, 06:25:50
אני מבקש תשובות לעניין , למרוח לי תשובות כמו "טעות בחיבורים" כבר נבדק העניין זה לא המצב , חגאי מה אתך?
paylot
22-05-2012, 06:43:41
אני מטיס עם אורורה ואין קשר לspc. הspc בסך הכל נותן כניסת מתח ישיר. למקלט לחיווי של מתח הסוללה בשלט. אני תמיד משתמש בו כי הוא מעולה.
נשמע לי שלא תכנת מצב fail safe במקלט וזה מסוכן מאוד!
אצלי גם אם אני מכבה שלט באמצע עבודה של המסוק הוא ״יודע״ לכבות מנוע וליישר להבים.
חפש במדריך איך לתכנת fail safe במקלט או תן קפיצה לאשדוד ואעזור לך בכייף לתכנת את זה.
גילב נשמה פיל סיב קשור למשדר שכבה או איבד קשר אם המקלט , פה העניין הפוך המשדר דלוק המערכת במודול כבויה
אתה בטוח ב 100%??
למה שלא תעשה נסיון?
הדלק את כל המערכות, קבע את המסוק לקרקע, וודא שהכל פועל ונשלט, ואז כבה את השלט.
מה יקרה?
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
wonderd
22-05-2012, 07:26:01
לא חייב להיות טעות בחיבורים, ה SPC נותן מתח למקלט ללא מתח לסרוואים, לא יודע איך זה מחובר אצלך, אבל האם ישנה סוללה שמחוברת בצורה נפרדת ל SPC? תראה את החיבורים שלך ונוכל לעזור.
למרות זאת יש פה בהחלט טעות אנוש - אני תמיד בודק שהמערכת התאפסה לפני שאני מפעיל מצערת, בודק כיוונים נכונים ותנועת זנב, בנוסף לכך להכניס לאיידל אפ על הרצפה.. לדעתי האישית זאת טעות.
wonderd
22-05-2012, 07:29:55
הנה דוגמה לחיבור נכון ע"פ החוברת:
Hagay
22-05-2012, 08:14:31
מדובר בBEC עם מפסק במצב מנותק כך שהסרוואים לא מקבלים מתח ולכן אין שליטה,
המקלט אופטימה שמוזן מתח ישירות מהסוללה 6 תאים דרך שקע SPC עובד מרגע חיבור הסוללה כמובן הרי זו אחת ממטרות הSPC
הבקר מחובר לסוללה הראשית ונדרך עם חיבור הסוללה
מכיוון ששני הרכיבים מקבלים מתח וחולקים אדמה הבקר עדיין מקבל פקודות מהמקלט למרות שאין מתח לסרוואים
במסוק חשמלי שבו נעשה שימוש בSPC חובה אבל חובה להשתמש בBEC ישיר ללא מפסק כדוגמת ה CC BEC Pro!!!
אם בכל זאת רוצים מפסק לBEC אז חובה לחבר את הג'מפר לשקע הSPC ולוותר על הטלמטריה ועל ההגנה מפני brounouts (ניתוקי מתח קצרים)
lior_bar_ami
22-05-2012, 08:50:58
מדובר בBEC עם מפסק במצב מנותק כך שהסרוואים לא מקבלים מתח ולכן אין שליטה,
המקלט אופטימה שמוזן מתח ישירות מהסוללה 6 תאים דרך שקע SPC עובד מרגע חיבור הסוללה כמובן הרי זו אחת ממטרות הSPC
הבקר מחובר לסוללה הראשית ונדרך עם חיבור הסוללה
מכיוון ששני הרכיבים מקבלים מתח וחולקים אדמה הבקר עדיין מקבל פקודות מהמקלט למרות שאין מתח לסרוואים
במסוק חשמלי שבו נעשה שימוש בSPC חובה אבל חובה להשתמש בBEC ישיר ללא מפסק כדוגמת ה CC BEC Pro!!!
אם בכל זאת רוצים מפסק לBEC אז חובה לחבר את הג'מפר לשקע הSPC ולוותר על הטלמטריה ועל ההגנה מפני brounouts (ניתוקי מתח קצרים)
בינגו,
חגי אכן צודק פרט לדבר אחד, אין חובה של שימוש ב BEC ללא מפסק בחיבור ה SPC.
הטעות שלך מעבר להבנת המערכת (אותה חגי היטיב להסביר) היא טעות בד״חית, ומה שחגי הציע לגבי ה CC Pro אמור לדרוס טעויות כאלו.
יחד עם זאת קיימת עוד אופציה - והיא סדר הדלקה נכון של המערכת (כמעט מה שאלעד אמר):
לעולם - המערכת החשמלית תדרך לפני המנוע, דריכה משותפת (דוגמאת ה CC Pro, או המקרה שלך ללא סוללה נפרדת) היא פשרה, אך העדיפות היא אכן לדריכה של המערכת ורק אז למנוע. כמובן שלפני פתיחת מנוע תמיד מומלץ לבדוק הגאים ושליטה על המערכת.
הווי אומר לפני כל טיסה, בהנחה שאינך משתמש בסוללה נפרדת ל BEC, ואין לך יכולת להדליק קודם את המערכת באמצעות המפסק - השאר את זה האחרון במצב דלוק. דריכה של המנוע תדליק גם את המסוק ותאפשר לך את שליטתו.
כמובן שגם אז חשוב לוודא שליטה על המסוק ע״י הזזת הסטיקים ווידוא וויזואלי של תנועה לכיוונים הנכונים - ורק אז לפתוח מנוע.
ההערה / הארה שלך היא אכן במקום, אך פיספסת בדיקה קצרה אחת שהיתה חוסכת לך ריסוק מעצבן...
לא נורא - לומדים.
guy1a
23-05-2012, 10:29:36
אין לי מסוק כזה משוכלל ...
ולכן אצלי אין בעיות כאלו, אבל הנקודה של להכניס את המסוק לאיידל על הקרקע כשהשלט לא ביד לתקן משהו במקרה ו ...
נראה לי שגוי מאד.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.