PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה שלט לטיסן ראשון שיספק אותי גם להמשך

דויד רג'ואן
07-06-2012, 13:51:53
אני קונה טיסן (ראשון שלי) ויש לי תקציב של 450 לשלט ויש אפשרות ליד שנייה....
חשבתי על הDX5/6 או turnigy 9X...
מה עדיף? אני צריך שלט שישמש אותי גם למשך! אולי אני יעבור גם למסוקים..

mixerfix
07-06-2012, 15:30:45
קנה Futaba 7CAP משומש

ויזל ישי
07-06-2012, 16:31:08
אני יכול לענות לך על הדגמים ששאלתה
1)DX5 גרוע אל תתקרב אליו ,היה לי אותו אין אפשרות לתכנת כלום, בקושי מספיק לטרינר.
2)DX6I יש לי אותו ,סביר, חסר הרבה פונקציות נחוצות להמשך שיש בשלטים אחרים ,יש בעיה של איבוד קליטה במקלטים המקורים ולעיתים לאחר זמן הסטיקים מאבדים מירכוז,יתרון :יש מקלטים זולים מאוד מהאתר הסיני.
3)9x יש לי אותו מציעה הכי הרבה תמורה למחיר ,אבל :ויש אבל ,הוא לא הכי אמין בעולם ואחרי שנתים מתחילות בעיות שנובעות מאיכות חומר ירודה.
אני יסכם לך: מתוך מה ששאלת הכי עדיף 9x ולא יד שניה אלה תזמין מהאתר הסיני(ממליץ לחכות לאוגוסט שאז יוצא החדש)
חוץ מזה ההצעה מעלי סבירה בהחלט ,אם כי לדעתי עדיף להשקיע קצת יותר ברדיו טוב כגון אורורה או jr מהחדשים ואז לא תצטרך להחליף רדיו כשתתקדם.

haimz24
07-06-2012, 16:44:09
ב dx-6 חוויתי ים איבודי קליטה לא ממליץ בכלל!

flatspin
07-06-2012, 16:53:35
3)9x יש לי אותו מציעה הכי הרבה תמורה למחיר ,אבל :ויש אבל ,הוא לא הכי אמין בעולם ואחרי שנתים מתחילות בעיות שנובעות מאיכות חומר ירודה.

הרי השלט הזה לא נמצא ברשותך אלא זמן קצר, יחסית. אז מאין אתה קובע שהחומרים גרועים והאמינות בספק? היית נשמע אמין אלו אמרת יש לי, אני מרוצה ומקווה שיחזיק מעמד זמן רב.
ולשואל, ברשותי שלט מסוג זה (9X), כמעט שנתיים. אני מטיס כמעט כל שבת ועד כה אני מאד שבע רצון מתפקודו.

liorz055
07-06-2012, 18:51:30
מה שיותר מוזר שהגרסה הראשונה של השלט יצאה רק לפני שלש שנים. והחדשה יצאה לפני שנתיים, איך כבר יש לו מוניטין שידוע שנהרס אחרי שנתיים?
דרך אגב לפני שנתיים כשקניתי את ה 9x שלי אמרו לי שאחרי שנה הוא נהרס. בינתיים אחרי שנתיים הוא פועל כמו ביומו הראשון.
אני שמח שלפחות בשמועות הוא כבר קיבל הארכת זמן, בטח שנה הבאה השמועות יגידו שהוא נהרס אחרי 3 שנים...

Friman
07-06-2012, 19:19:31
מערכת הרדיו היא המוח של כל כלי טיס מונחה רדיו שתטיס. אם אתה מטיס טיסן קאפה בשווי 30$, הגיוני להטיס אותו עם שלט ב50$. אפילו שקלתי לקנות x9 למטרה זו בדיוק. אבל האם היית רוצה להטיס טיסן יקר לא כל שכן מסוק במאות דולרים עם מוח בשווי 50$? נקודה למחשבה ;)

edgarfov
07-06-2012, 19:36:49
טוב. סדר בבארדאק.
קאפות מעופפות , סיני נידף ברוח, פלסטיקים מעופפים (כאילו מטוס) בדיל של 5 דולר 5 מטוסים , יתאים ה 9X ה DX5 וכל מיני מציאות. ודיונים אנסופיים באיכויות משתנות. במיבחן רורשך תקבל תשובות ברורות יותר...
קנית טריינר נורמלי כלומר בלזה מנוע 40 55 ניטרו יש גלגלים וזה נראה קצת ססנה , DX7 לפחות. לא פחות , אני מדגיש , בטיחות מעל לכל. רדיו שעובד ומטיס מקטן לממש גדול ומהיר.

ויזל ישי
07-06-2012, 19:49:12
הרי השלט הזה לא נמצא ברשותך אלא זמן קצר, יחסית. אז מאין אתה קובע שהחומרים גרועים והאמינות בספק? היית נשמע אמין אלו אמרת יש לי, אני מרוצה ומקווה שיחזיק מעמד זמן רב.
ולשואל, ברשותי שלט מסוג זה (9X), כמעט שנתיים. אני מטיס כמעט כל שבת ועד כה אני מאד שבע רצון מתפקודו.
מי אמר זמן קצר, יש לי 2 כאלה (בשביל חניך מדריך)כבר שנתים ואולי קצת יותר וזה שאני מטיס איתו קבוע התחיל לעשות בעיות מירכוז וחלק מהכפתורים נדרשו החלפה מכיוון שהם לא מגיבים.
אני גם מטיס איתו כול סוף שבוע וגם באמצע השבוע ,ואני מאוד מרוצה אם תסתכל בסוף התשובה תראה גם שהמלצתי לו על השלט הזה אבל הוספתי שאולי כדאי להשקיעה במשהוא קצת יותר אמין זה הכול
בברכה וכול טוב
ישי

flatspin
07-06-2012, 20:02:48
שמחתי לשמוע שכולכם בעד השלט הזה (9X), אבל בהסתייגות. מפתיע אותי שהשלט כביכול יודע, פחות או יותר, את מה הוא מטיס. הרי אם הוא טוב, הוא טוב לכל. אם הוא גרוע, אין להטיס איתו שום טיסן/מסוק שהוא. אני מטיס איתו טיסנים די יקרים ואינני חושש. אני מקוה שלא אתבדה. בכל אופן אם יקרה, אודיע על כך באותיות גדולות, מודגשות ואדומות. עד אז אני רגוע.
לישי, אינני בטוח, אבל מתקבל על דעתי שהקפיצים של הסטיקים נשארו אצלך בשלט כפי שהיו כשקיבלת אותו לידיך. אם אכן כך הדבר, עליך לפתוח את המכסה האחורי, למתוח במידת מה את הקפיצים ותופעת חוסר המירכוז שציינת, תיעלם. לא ברור לי גם באילו תנאים אתה מחזיק את השלט שלך. יכול מפסק להתקלקל. אבל לא שמעתי שאחדים מתקלקלים בעת ובעונה אחת.
די מוזר.

Boogle
07-06-2012, 22:26:37
לא משנה כמה יקר השלט, תקלות קורות לפי סטטיסטיקה מסויימת וכמעט בלי קשר למקוריותו.
מה לעשות שגם פוטאבה "ירום הודה" לא עושה 100% ביקורת איכות וגם להם יש תקלות ונפילות.
לבוא ולטעון שמחיר "המוח" הוא כמחיר ה"כלי" זו שטות מוחלטת שלצערי נאמרת אחרי "שטיפת מוח רצינית על ידי אנשי שיווק מפולפלים" וההצהרה הנ"ל שקולה להצהרת נציגת שרות של אורנג' שמנסה למנוע ממני לערוק לאחד המפעילים האחרים.
עכשיו שאמרנו זאת, מבקר האיכות היחידי הוא המשתמש ועל כל משתמש חלה החובה לבדוק את השלט שלו כאשר מגיע לידיו, לכוון את הדורש כוון ולהחליף את הדורש החלפה. אין הבדל בנושא הזה בין השלט לסרוו למנוע ולפושרוד של הגה הגובה!!!
מערכת מכנית / אלקטרונית / אלקטרומכנית - ברגע שנבחנה ואומתה תעבוד ולא משנה מה מקוריותה!.

כדוגמה , למשל אוכל לספר , על מישהו שפעם רכש שלט ממני ואחרי מספר חודשים השלט החל לפתח חופש בסטיקים.
מבדיקה די ארוכה לא נראתה סיבה לכך עד אשר הבחור החזיר את השלט למזוודה המדוגמת שלו, אז הבחנתי שבכדי למנוע את תזוזת השלט הבחור הוסיף ספוגים קשיחים אשר לחצו על הסטיקים בכוח רב בעת סגירת המזוודה.....
עכשיו בהחלט ניתן היה לטעון שהשלט לא אמין .... נקודה למחשבה :)

guy1a
08-06-2012, 10:47:13
אצלי דווקא פוטאבה עשה נזקים ...