PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה זרועת כיוון ב 450

hezib
25-06-2012, 11:04:00
שלום

הייתי רוצה לדעת מה הזרועה הזאת מכוונת במסוק
תמונה מצורפת

תודה חזי!69893

LiorNT
25-06-2012, 11:56:11
מה ז״א מה היא מכוונת.
בגדול כל זרוע כזו מחברת בין הסווש ללהב ובהתאם לשינוי הסווש כך משתנים זווית הלהב ו/או הפלייבר

Friman
25-06-2012, 12:10:16
זה נכון אבל לא מדוייק ב100%
הזרוע הזו בראש פלייבר מחברת בין הסוואש לבין הנדנדה שמהצד השני של הנדנדה מחובר הלינק ללהב. את זווית הלהב מכוונים באופן גס יותר באמצעות הלינק שמהקצה הקצר של הנדנדה ללהב, ובאופן עדין יותר באמצעות הלינק שמהקצה הארוך של הנדנדה לסוואש (זה הלינק שמסומן בצילום). ביחד זה המנגנון הממיר את זווית הסוואש לזוויות הלהבים המתאימות.
בפועל לי אישית יצא אולי פעם אחת שהייתי צריך להשתמש בכיוונון הזה, לרוב כיוונון הלינק הקצר בין הנדנדה ללהב היה מספיק מדוייק במסוקים שיצא לי לכוון.

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

LiorNT
25-06-2012, 12:47:25
אצלי אני לא יכול לכוון את הזרוע הקצרה.
ב 450 pro הזרוע הזו מגיעה מפלסטיק ללא הברגה כמו בזרועות הארוכות

wind556
25-06-2012, 13:12:21
מהשאלה שלך ניתן להבין שהמסוק שלך לא מכוון בכלל (אם יש לך מסוק), אלא אם מישהו אחר כיוון לך אותו

hezib
25-06-2012, 13:44:28
מהשאלה שלך ניתן להבין שהמסוק שלך לא מכוון בכלל (אם יש לך מסוק), אלא אם מישהו אחר כיוון לך אותו

לא סתם אני שואל עודד יש לי מסוק 450
בטיסה המסוק משך לכיוון מסויים ורציתי לדעת עם המוט אחראי לכיוון טיסה שמאלה ימינה?

wind556
25-06-2012, 13:53:23
אני חוזר על מה שאמרתי קודם: המסוק שלך לגמרי לא מכוון. והשאלות שלך מעידות על כך בוודאות

Friman
25-06-2012, 14:19:27
לא סתם אני שואל עודד יש לי מסוק 450
בטיסה המסוק משך לכיוון מסויים ורציתי לדעת עם המוט אחראי לכיוון טיסה שמאלה ימינה?

חזי, הכל בסדר?
אתה יודע איך הח׳ברה הטיסנאים קוראים למסוקים, נכון? ״כנף מסתובבת״...?

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

LiorNT
25-06-2012, 14:30:52
חזי, תתחיל עם הסרטים של חברנו הטוב מוטי ברטוב (יצא חרוז) , אני חושב שיש שם הרבה מידע למתחילים על חיבורים וכיוון מסוק. הכל מוצג בסרטונים ברורים שאני בטוח שיתרמו לך הרבה בהבנה ובהמשך (לי בכל אופן הם עזרו מאוד)
יש סה"כ כ 5 סרטונים.
תרשום ב YOUTUBE "כוון מסוק" ותעקוב אחרי הסרטונים אחד אחד.
ואל תפחד לפרק את ה "זרועות" (מהיום תקרא להם ליניקים :-) ) וחלקים נוספים אם צריך ותתחיל כמו שאומרים : מ א' ועד ת'
בהצלחה

hezib
25-06-2012, 14:34:46
אני חוזר על מה שאמרתי קודם: המסוק שלך לגמרי לא מכוון. והשאלות שלך מעידות על כך בוודאות

אני מבין ויודע שהמסוק לא מכוון זה ברור לי

אבל השאלה שלי בסה"כ להבין מה התפקיד של הזרוע הזאת זה מה ששאלתי

wind556
25-06-2012, 16:06:45
אני מבין ויודע שהמסוק לא מכוון זה ברור לי

אבל השאלה שלי בסה"כ להבין מה התפקיד של הזרוע הזאת זה מה ששאלתי

התשובה לשאלה שלך היא כוללת ועליך להבין את כל המסוק כדי שיהיה ערך לתשובה
זה לא משהו שעושים בהתכתבות

Friman
25-06-2012, 19:17:46
התשובה לשאלה שלך היא כוללת ועליך להבין את כל המסוק כדי שיהיה ערך לתשובה
זה לא משהו שעושים בהתכתבות

+1
כיוון מסוקים לא לומדים בהתכתבות.
הסרטונים של מוטי נהדרים וייתנו לך רקע בסיסי אבל הלמידה הכי משמעותית תהיה אם אחרי שתצפה בסרטונים ותגבש הבנה בסיסית תשב עם בעל נסיון שיתרגם לך את התאוריה לפרקטיקה. והשאר זה צבירת נסיון אישי והיכרות עם המסוק הספציפי שלך עם הזמן

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

wonderd
25-06-2012, 20:39:44
התשובה הפשוטה לשאלה שלך היא שהלינק שסימנת מחבר בין הנדנדות ובסופו של דבר מתחבר אל הלהבים. הוא בהחלט חלק חשוב במנגנון הכיוון של המסוק.
התשובה 'המסובכת' יותר היא מה שעודד וגיל כתבו לך.
גש למישהו שקצת מבין שיסביר לך על הדברים ויעזור לך לכוון.
לחילופין אם יכולת הלימוד העצמי שלך טובה - כמו שהמליצו לך פה, תצפה בסירטונים של מוטי או של בוב פינלס בפורום הליפריק ותוכל ללמוד לבד את הדברים כמו שאני עשיתי בתחילת דרכי.

HeliDraco
25-06-2012, 21:40:14
הי

לגבי התיאוריה של כל עניין הלינקים במסוק, כדאי שתקרא כאן (http://www.rchelicopterfun.com/bell-mixing.html).
לעניין המעשי של כיוון המסוק שלך - כמו שהחברים אמרו - תיעזר בחברים עם נסיון.

Friman
25-06-2012, 21:51:03
הי

לגבי התיאוריה של כל עניין הלינקים במסוק, כדאי שתקרא כאן (http://www.rchelicopterfun.com/bell-mixing.html).
לעניין המעשי של כיוון המסוק שלך - כמו שהחברים אמרו - תיעזר בחברים עם נסיון.

המאמרים שאתה עצמך פירסמת כאן פעם טובים לא פחות ובעברית פשוטה...

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

HeliDraco
26-06-2012, 12:58:12
המאמרים שאתה עצמך פירסמת כאן פעם טובים לא פחות ובעברית פשוטה...

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

קודם כל, תודה על המחמאה...
אבל כמה שזכור לי, לא נכנסתי לפרטי בל - הילר במאמרים האלה :(
פותח השרשור שאל על לינקים ספציפיים במסוק, הסבר כללי לא היה עוזר כאן.
היה פעם מאמר מעולה של ליאור בר-עמי על הנושא, לא הצלחתי למצוא אותו... :(

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

hezib
26-06-2012, 14:38:27
קודם כל, תודה על המחמאה...
אבל כמה שזכור לי, לא נכנסתי לפרטי בל - הילר במאמרים האלה :(
פותח השרשור שאל על לינקים ספציפיים במסוק, הסבר כללי לא היה עוזר כאן.
היה פעם מאמר מעולה של ליאור בר-עמי על הנושא, לא הצלחתי למצוא אותו... :(

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

גם אני חיפשתי איזה שירשור ולא היה כזה אז נאלצתי לשאול.

נולד לטוס
26-06-2012, 16:49:13
התשובה היא בוב ספינדל מהלי פריק הסרטונים מעולים למתחיל וגם לא חסר ביו טיוב סרטונים

אייל שפירא
26-06-2012, 17:04:06
התשובה היא בוב ספינדל מהלי פריק הסרטונים מעולים למתחיל וגם לא חסר ביו טיוב סרטונים

Bob Finless לא ספינדל :)

HeliDraco
26-06-2012, 19:17:15
שמתי לב שאתם שולחים אנשים ששואלים שאלות ספציפיות למאמרים כלליים.. זה מעצבן שהדבר נעשה מתוך ניפנוף.. במאמרים (המצויינים אגב של הלידרקו שקראתי) הכל כללי. ובכלל, אני לא חושב שיש מאמר בעברית שמדבר על פארט לקרביו. מאמרים כאלה רק בחו״ל אפשר למצוא. (בלי לזלזל חס וחלילה

האמת - לא כ"כ מבין מה אתה מנסה להגיד...
כש"שולחים" מישהו לקרוא מאמר, זה לא נעשה מתוך נפנוף (לי אישית, לפחות, אף פעם לא חלפה מחשבה כזאת) - אלה מתוך רצון לעזור ולתת לשואל את כל המידע הרלוונטי לתשובה. דינמיקה ומכניקה של מסוקים זה נושאים רציניים ומורכבים, יש לא מעט ספרים של מאות עמודים על הנושאים האלה. זה פשוט לא מקצועי (ולפעמים גם בלתי אפשרי) לתמצת כל דבר לתשובה בפורום.
המאמרים שכתבתי כלליים, כי הם נבנו להיות כאלה. המטרה שלהם היא לתת למתחיל רשימת מושגים בסיסית, למנוע ממנו את המבוכה של לקרוא חומר מקצועי (או לשמוע שיחה) ולא להבין חצי מהתוכן, כי הוא לא מכיר את המונחים שאנחנו משתמשים בהם. לא פחות, אבל גם לא יותר.
ושוב - תודה על המחמאה בעניין המאמרים :D

Friman
26-06-2012, 22:27:15
לשלוח מישהו מתוך נפנוף, זה לשלוח אותו למקום בו הנושא עליו רוצה לדעת פותח האשכול לא באמת שם. הוא שם, אבל בכלליות.
ברור שהכל נעשה מתוך רצון לעזור, אין לי ספק בזה. אבל אם כבר שלחת.. תעשה עוד מאמץ ותן מאמר מתומצת.
לא באתי לא למאמר שלך ולא לאף מאמר כללי כזה או אחר בטענות, המאמרים פה כמו שהם מצויינים ולא צריכים להיות מתומצתים.
פשוט אמרתי, מאמרים להבנה יותר מבסיסית, רק בחו"ל.

חבל שיקרא את כל המאמרים שלך ולא ימצא מה שחיפש

אפשר לגשת למסעדה ולהזמין דג,
אפשר ללכת וללמוד לדוג.
לגבי האופציה הראשונה, כשיש מישהו שיודע לזרוק חכה ורק צריך הכוונה איפה יש דגים טובים, אני אשמח לתת לו טיפ בפורום אם יש ביכולתי לתת שכזה. אבל כשיש מישהו שמהשאלה ניכר שהוא מנסה להחזיק את החכה מהחוט, אני אפנה אותו קודם כל ללמוד את התאוריה של איך עובדת החכה ואז אמליץ לו להצטרף לדייג מנוסה שיתרגל איתו את התאוריה לכדי מענה פרקטי מדוייק ומותאם ספציפית להעדפות וצרכי הדיג שלו. ולפותח השרשור - אני לא מפחית חלילה בידע שלך אבל השאלה ששאלת מאד מאד בסיסית כמו שכתבו לך כאן קודם. היא מצביעה על הרבה ידע כללי שאתה צריך להשלים וכשיהיה לך אותו יהיה לך הרבה יותר קל ללמוד את הפרקטיקה.
וחזרה למתנגח הסידרתי, אם תקרא שוב את התשובות וההתייחסויות שלי לאורך השרשור מלבד זו שציטטת תראה שזה בדיוק מה שהמלצתי לבחור - ללמוד את התאוריה בעצמו, ואז להעמיק בה בעזרה של אחד על אחד מבעל נסיון.
אני לא אומר שאי אפשר ללמוד לדוג רק מקריאת מאמרי דיג וספרי דיג וצפייה בסרטוני דייגים, אבל לדעתי זה ייקח יותר זמן ויהיה הרבה פחות מלמד ומעניין, וכל כך הרבה אנשים פה שמחים תמיד להציע את עזרתם וללמד ולייעץ... אז למה לא?
מציעים לאדם הכוונה- רוצה, ייקח, לא רוצה- לא ייקח... מלקרוא את המאמרים של ואדים הוא רק ירוויח, אני קראתי אותם לפחות 3-4 פעמים כל מאמר ולמדתי משם כל כך הרבה בהתחלה... זו ההמלצה הכי טובה שיש לי לתת לבחור לשלב ההתחלתי שבו הוא נמצא. וזה אחרי שתגובתי הראשונה בשרשור הזה נתנה לו את התשובה הכי מדוייקת ומפורטת לשאלה ששאל, והוא לא הבין אותה ככל הנראה. אז מאיפה הקשקוש שאני מנסה לנפנף אותו? לשם מה ההתנגחויות הללו מצידך? יש לך הכוונה למאמר אחר שיעזור לו, שים לינק, אל תדבר בעלמא. גם לומר ״רק בחו״ל״ לא ממש מספק מידע רלוונטי לשאלה שלו, לא?

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9