צפייה בגרסה מלאה : החלפת aileron ו pitch סרבו ב copterx
giladba
05-07-2012, 19:05:42
היי,
מסוק ראשון - 450 copterx. הרכבתי את המסוק כולל אלקטרוניקה ובבדיקה האחרונה (הוא עוד לא עלה לאוויר) ראיתי שהסרבו pitch מקפץ וצריך להחליף אותו (בוודאות צריך להחליף אותו, יש לי ניסיון בטיסנים).
השאלה היא כזו - האם יש דרך להחליף את שני הסרוואים הללו בלי לפרק את כל הגוף? מיכוון שב copterx הם מורכבים מבפנים.
גלעד
naor14
05-07-2012, 19:22:51
אתה יכול לתת קישור לקיט שיש ברשותך ?
giladba
05-07-2012, 19:49:43
כאן (http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=334_174&products_id=5578&osCsid=smlo6t4j8akr01q326l93of8k5)
תודה
wonderd
05-07-2012, 21:39:57
אפשר לראות תמונה של ההתקנה שלך?
אם הסרוואים מותקנים מבפנים אז ישנה אפשרות של פירוק הסרוו (בזהירות שלא ייפלו חלקים) ואז להוציא אותו בלי לפרק את הפריים..
אחרת תהנה בפירוק..
דרך אגב - את הסרוואים חיברת בזמן ההרכבה של הפריים?
naor14
05-07-2012, 21:53:27
תפרק רק את הצלינדר מתכת שנמצא מעל הסרוואים ואז תהיה לך גישה מלמעלה
elicopter
05-07-2012, 21:55:14
נתקלתי לא מזמן באותה הבעיה, עד כמה שזכור לי את הברגים שקרובים לקדמת הפריים אין בעיה לפתוח - תפוס את האום עם שפיץ פלייר קטן ותפתח,לאומים של הברגים שקרובים לראש קשה להגיע אבל לא צריך לפרק את הפריים
תנסה לתפוס את האומים עם שפיץ פלייר מעוקל או לתקוע בזהירות מברג שטוח קטן בין האום לפריים ואז לפתוח את הבורג-אני הצלחתי,תזהר על הראש של הברגים - האיכות לא משהו
אבל לפרק זה החלק הקל - יהיה לך קשה מאוד לשים את האום הפנימי על הבורג אחרי שתחליף סרוו- צריך הרבה סבלנות
בהצלחה
Friman
06-07-2012, 01:26:33
רק דגש פצפון שבטח אתה יודע, אבל אני מוסיף ליתר ביטחון- שלושת הסרבואים של הסייקליק חייבים להיות זהים. אז להחליף לסרבו מאותו הדגם בדיוק.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
wind556
06-07-2012, 08:46:27
לא יודע איזה סרוואים יש לך, אבל למסוק הזה אתה חייב 3 סרוואים זהים לחלוטין, מתכתיים, ומומלץ דיגיטליים
אתה צריך לפרק את המוט הגלילי שמעל הסרוואים, וכמו כן להסיר את הפס המפריד בין הסרוו העליון לתחתון (כן, זה שמובנה בשילדה).
giladba
06-07-2012, 14:30:46
תודה לכולם,
החלפת הסרוואים הללו דורשים שימוש בכח וכיפוף של הגוף בקטנה. בכל מקרה החלפתי את הסרוו הסורר (כולם הכחולים של הסיני).
אחרי שהחלפתי, היום הייתה הפעם הראשונה שהעזתי לתת קצת יוצר גז והמסוק ריחף לי בפעם הראשונה 2 ס"מ מעל האדמה. חוויה מרגשת.
מחר אני אתקין את צלב האימונים ואמשיך להתאמן. בקצב הזה אני תוך חודש מגיע ל 4-5 ס"מ ריחוף ;).
גלעד
גלעד
guy1a
06-07-2012, 14:51:41
עזוב אותך מהצלב הזה.
קצת סימולטור וקצת אומץ
SGS2 ..
Flying_student
06-07-2012, 15:29:10
עזוב אותך מהצלב הזה.
קצת סימולטור וקצת אומץ
SGS2 ..
+1 - ממה שאנשים מדווחים, זה רק עושה מערבולות שמקשות על הריחוף.
guy1a
06-07-2012, 15:34:08
+1 - ממה שאנשים מדווחים, זה רק עושה מערבולות שמקשות על הריחוף.
לא יודע מערבולות אבל היה ממש ממש קשה לייצב את המסוק עם זה.
מה גם שזה מרגיל אותך לסמוך על לסגור מנוע בפחד ולהפיל את המסוק לרצפה .. הרגל גרוע ..
SGS2 ..
giladba
06-07-2012, 17:00:39
"מה גם שזה מרגיל אותך לסמוך על לסגור מנוע בפחד ולהפיל את המסוק לרצפה .. הרגל גרוע .."
דווקא ראיתי (youtube הוא המדריך האולטימטיבי ואצלי גם היחידי) שאם גרף ה pitch מתחיל בפלוס כמה מעלות אז כאשר מרגישים איבוד שליטה (לפחות לתחילים) כדאי פשוט לסגור את המנוע כי במקרה כזה הלהבים ממשיכים לייצר עילוי.
מה אתם אומרים??
גלעד
Friman
06-07-2012, 17:42:20
"מה גם שזה מרגיל אותך לסמוך על לסגור מנוע בפחד ולהפיל את המסוק לרצפה .. הרגל גרוע .."
דווקא ראיתי (youtube הוא המדריך האולטימטיבי ואצלי גם היחידי) שאם גרף ה pitch מתחיל בפלוס כמה מעלות אז כאשר מרגישים איבוד שליטה (לפחות לתחילים) כדאי פשוט לסגור את המנוע כי במקרה כזה הלהבים ממשיכים לייצר עילוי.
מה אתם אומרים??
גלעד
חבר, אתה צריך מדריך
כתבת פה אוסף של רעיונות לא נכונים, ואני בנימוס לא כותב שטויות כי חלילה לא מתוך מקום שתיפגע... ביויטיוב יש מליארדי סרטונים, חלקם מלמדים המון, חלקם מלמדים הרבה שטויות, ואתה כנראה צפית בכמה וכמה מהסוג השני.
- צלב אימונים זו דרך רעה להתחיל. תלמד להמריא ולנחות נכון בעזרת סימולטור והדרכה ולא תצטרך שום צלב. הוא רק פוגע ביציבות ובהתנהגות הטיסה ומלמד הרגלים רעים.
- הדרדסים הכחולים לא מתאימים למסוק. המינימום למסוק 450 זה קורונה 929 או 939 דיגיטליים מטאל גיר מהסיני לסייקליק, לא עולים הרבה יותר ונותנים תמורה טובה פי כמה. לזנב כדאי להשקיע במשהו טוב יותר אבל אפילו קורונה כזה יעשה עבודה פי כמה יותר טובה מדרדס.
- גרף פיטץ׳- יש שתיים - שלוש גישות מקובלות לגרף בנורמל, ואף אחת מהן לא מתחילה מכמה מעלות חיוביות. בשום אופן לא מתחילים גרף פיטץ׳ מכמה מעלות פלוס כי אז עלול להתחיל עילוי כשאין מספיק מהירות ראש והמסוק ימריא מאד לא יציב. מה גם שתהיה בעיה לנחות ככה, לא...?
- קשה מאד לבצע אוטורוטציה במסוק 450 בשלום, מנסיון. אין מספיק אינרציה של הלהבים שישמרו על מהירות ראש מספקת. אל תנסה בטח לא כשאתה לא יודע להטיס.
- כך או כך מסוק לא ״מגלישים״ או ״נותנים לו לרדת״. מסוק מנחיתים, ומתאמנים הרבה בסימולטור ונעזרים בהדרכה בפעמים הראשונות כדי לוודא שמנחיתים אותו בשלום. כי כשמסוק נוחת לא בשלום, ונכנס עם הלהבים ברצפה במהירות ראש של 2500 סל״ד ולהב מתרסקת ועפה לכיוונך חלילה, זה מסוכן. מאד מסוכן. אז אנא ממך, קח הדרכה ממישהו בעל נסיון, ולא (לא רק) מיוטיוב. יש כמה מדריכי הטסה נהדרים בארץ ויש הרבה מאד חברי פורום ששמחים להציע עזרה בחינם למתחילים, ספר לנו מאיפה אתה בארץ וננסה לכוון אותך למישהו מתאים שיעזור לך להיכנס לתחום בבטיחות ובהנאה.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
wind556
06-07-2012, 19:19:01
הסרוואים הכחולים לא נועדו לשום מסוק, זו טעות שתעלה ביותר להשתמש בהם. זו טעות ראשונה
קרא בעיון את תגובתי הקודמת לך.
כמו כן אם אין לך גיירו GA250 או קווארק, אז אין לך ג'יירו. זו טעות שנייה .
והטעות השלישית היא כמובן רעיון הצלב אימונים, רק מהחמחשבה על זה המסוק מתרסק :rolleyes:
הטעות הרביעית והגדולה מכולן היא שאין לך מדריך. יו טיוב זו לא הדרכה
guy1a
06-07-2012, 19:25:41
הכחולים עובדים אצלי כבר שנה וחצי על מסוק 450 ועוד כמה שבועות על ה 450 השני ...
להטיס מסוק ( ואני מתכון להמריא, להטיס לאן שרוצים ולהנחית - לא כולל כל מיני פליקלקים ושאר דברים שהם הרבה .. אבל בשום פנים ואופן לא הטסה ) אפשר גם עם הג'יירו הכחול המכני 401 של הסיני ואפילו יופי.
הכל מנסיון אישי
וכן, כל מה שרשמת זה שטויות.
וכן, אתה זקוק למדריך אנושי. בחינם או בתשלום ...
giladba
06-07-2012, 20:36:25
הכחולים של הסיני יספיקו בינתיים לסייקליק.
ג'יירו 250GA.
זנב - דיגיטלי, מתכת 0.07.
עשיתי טראקינג, זווית להבים, איזון משקלים של הלהבים (דבק סלוטפ), כיוון הגיין של הג`יירו שלא תהיה זליגה הצידה או נדנוד של הזנב, swash leveling וכו..
לגבי ה pitch גרף: התכוונתי כמה מעלות חיובית לפני אמצע הגרף, כמובן לא בתחילתו.
לגבי מדריך - ברור שצריך, אבל אני אוהב להגיע מוכן, אני רוצה שתהיה לי "שפה משותפת" מלאה.
לגבי הריחופון היום - בבדיקה היום, ללא צלב אימונים, הכל הלך כל כך חלק בבניה, באלקטרוניקה, בהבנה שלי שרציתי לראות אם הוא גם יודע לטוס, והוא התרומם פלס (לשתי שניות ולגובה של 1 ס"מ, אבל בכל זאת...).
לגבי צלב אימונים - קיבלתי את העצה ואני לא אחבר אותו.
גלעד
wind556
06-07-2012, 21:04:30
למרות כל הנאמר הכחולים אינם מתאימים לשום מסוק, גם אם יש כמה מסוקים שאיכשהו מצליחם לטוס איתם. (ואני לא מדבר על פליק פלק לאחור עם סלטו מורטלה)
גם אני הטסתי בעבר עם הכחולים. ועד לפני שנה הם היו הרבה יותר טובים מהיום, וגם אז מסוקים התרסקו בגללם (והרבה)
תזכרו שסטטיסטיקה אישית אינה מדד לכלום:rolleyes:
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.