PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיון התלבטות - שתי דרכים שונות לחלוטין ״לטעום״ קצת fpv.. מה יהיה יותר מהנה?



Friman
13-07-2012, 00:51:58
אז כל הג׳וק הזה התחיל לפני שבוע וחצי כשאלכס התחיל את השרשור על הv929 בפורום רחפנים... עוד קודם נדלקתי מכל רחפני המיקרו שמיושמים למיקרו fpv לאחרונה אבל הם היו יקרים פי כמה, ופתאום - זה נראה בר השגה. כמעט הזמנתי כבר כשנחתה לי ההבנה שאני לא ב100% בטוח... בסופו של דבר טוב שהמתנתי ולא רצתי להזמין. וזה לא שהרחפן לא מדליק- הוא ממש ממש מדליק אבל מה שהבנתי מכל השיעורי בית והחיפושים שעשיתי, זה שמה שאני באמת מחפש זו פלטפורמה להכנס בקטנה ככה לfpv, לנסיון... מצאתי את עצמי מסתכל יותר בסרטונים וקורא יותר בשרשורים שלו שהתייחסו לmicro fpv ופחות ל3d. אז כנראה שעניין הfpv הוא העניין שמושך אותי והרחפן הוא רק הדרך לשם.
בכל אופן, יש לי בערך 500₪ להשקיע בעניין. אני יודע שזה כלום כסף במושגי הfpv, הדגש הוא שזה רק לטעימה. ויש לי גם פאן קאב, מסוק 500 ומסוק 600; משלושתם אני מאמין שהכי ראלי ליישם כפלטפורמת fpv אם בכלל זה הפאן קאב - בהתאמה מסויימת. אז אחרי הרבה חפירות הגעתי למסקנה שיש שתי דרכים ל״טעימה״ הזו, שפחות או יותר עומדות בתקציב - אחת היא הרחפנצ׳יק הזה + מצלמה משולבת משדר 5.8ghz 10mw ומקלט , שהטווח שלהם מתאים לשל הרחפן - סביב 100-150 מטר, משקל המצלמה/משדר 5 גרם + 4.5 גרם לסוללה + 1.5 גרם לעדשה שמגדילה את זווית הצפייה ל90 מעלות - הכל יחד נכנס בתקציב ושוקל 11 גרם שזה התוספת המקסימלית המומלצת לרחפן הקטן הזה. ו... אופציה שנייה היא לנסות להשתמש בטיסן הפאן קאב שלי כפלטפורמה לfpv (למרות שברור הוא לא טיסן מיטבי לייעוד הזה...) ולייצר לו תושבת חופה מתאימה למצלמה כך שתוגבה מעל הפרופ (ניסיתי לעשות טיסות צילום עם מצלמת מחזיק מפתחות והפרופ ממש ממש מפריע ועושה גלים בתמונה אם לא מגביהים את המצלמה). עשיתי נסיון לגלף תושבת כזו מחומר מוקצף לא מזוהה ולהושיב עליה בהגבהה מצלמת מחזיק מפתחות - בהפעלה על הרצפה אין כמעט רעידות והפרופ כמעט ולא מפריע לתמונה. מחר אעשה נסיון בצילום מהאוויר לראות איך התמונה יוצאת, סתם ככה להעריך אם זה בכלל יכול לעבוד ועד כמה מפריע לאווירודינמיקה ולהתנהגות הטיסה. במידה ואראה שזה עובד - למצלמה לfpv אכין תושבת רצינית יותר. לזה ייצטרף סט של מצלמת סוני ומשדר 900mhz 800mw + מקלט תואם מהסיני, + Mini G-osd ב40$ שגרסתו תשודרג לcl-osd כדי שיהיה חץ הבייתה ;). יוצא שכולל סוללות לוידאו (ולאופציית הרחפן- גם לרחפן עצמו) הכל ייסתכם יחד בסביב 130-140$ לכל אחת מהאופציות, כולל משלוחים. שזה בטווח התקציב שלי. לגבי אמצעי צפייה - בשלב הראשוני אשתמש במסך 6״ של dvd נייד שיש לי עם הצללה שאכין עבורו, ייצטרפו בעתיד הקרוב משקפי וידאו שאני מקווה לקנות בטיול לסין שמתוכנן לחודש הבא. ואם לא, יוזמנו כשאחזור. הקלטת וידאו למחשב עם מתאם לכידת וידאו.
יתרונות שאני רואה לאופציית רחפן מיקרו fpv: ראשית עוד כלי להטיס, ממש נגיש ונוח גם בבית, ניתן לצלם בריחוף מה שמאפשר לצלם את הח׳ברה מטיסים, חמוד ומגניב. אם לא הולך עניין הfpv תמיד נשאר הרחפן להנות ממנו ואת המצלמה/משדר ניתן לנצל כמצלמת אבטחה לעסק. מצד שני - טווח קצר ביותר, לא ניתן להשתמש במצלמה/משדר לשימושי fpv רציניים יותר, העסק לא מודולרי ולא ניתן להוסיף או לשדרג רכיבים נפרדים. וגם מקלט ה5.8 להבנתי פחות מתאים לטווחים ארוכים כך שאם אמשיך הלאה בכל מקרה צריך להצטייד בציוד נוסף.
יתרונות שמצאתי לאופציית הפאן קאב fpv: טווח רציני יותר של fpv, אפילו שהפלטפורמה לא מיטבית תמיד אפשר בעתיד להחליף את הטיסן לפלטפורמה מתאימה יותר (או דאון ממונע או רחפן גדול יותר) ולהמשיך להשתמש ברכיבי הfpv. המתקון ייבנה כך שניתן להסירו מבלי לפגוע בטיסן עצמו או ביכולתו לטוס גם טיסות אקרובטיות ללא ציוד fpv, הווה אומר ״טיסן מודולרי״. כיוון שהמערכת וידאו מודולרית אפשר בהדרגה לשדרג כל רכיב בהתאם לצרכים ולתקציב - מצלמה טובה יותר, osd טוב יותר עם טייס אוטומטי הבייתה וכו׳. מצד שני - זה לא מוסיף עוד צעצוע להטיס בחצר ;). אבל גם פחות תיק לסחוב לשטח.

אז מה דעתכם, המנוסים? אני יודע ומבין שאף אחת מהדרכים שהצעתי איננה אידאלית להיכנס לתחום אבל מקצת שיעורי הבית שעשיתי אני חושב ששתי הדרכים אפשריות, רלוונטיות ויכולות לספק כל אחת מהן הרבה הנאה, בדרך מאד שונה ;). מנסיונכם, בראייה לאחור, אם שתי האופציות הללו היו עומדות בפניכם בתחילת הדרך - ממה נראה לכם שהיה יותר מהנה ומעניין להתחיל? כי בסופו של דבר הרעיון הוא שיהיה כייף, ואם אפשר קצת אתגר ועניין אינטלקטואלי בדרך אז מה טוב...

תודה וסופשבוע נפלא לכולם!

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה

למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

guy1a
13-07-2012, 07:19:29
אני עם הסלולרי אז תשובה מתומצתת..

משדר 10 מילי לא ייתן לך 100 מטר אפילו לא בחלום. אתה רוצה מודול שידור 200 מילי במינימום.

מצלמת וידאו לצילום ומצלמת וידאו לטיסה זה לא אותו דבר.
יש cmos ויש ccd
לא זוכר עכשיו מי זה מי אבל אחת מהן נורא מושפעת מרעידות ופרופים. השניה לא כל כך. תקרא על זה קצת.

פאן קאב זה אחלה לצב'ר

טיסן יותר מומלץ לטעימה. זה הרבה אבל הרבה יותר פשוט.

הרחבות .. או בטלפון או כשאהיה ליד מחשב.

SGS2 ..

igalr
13-07-2012, 07:34:18
הכי מעשי הוא לרכוש סט משדר/מקלט + מצלמה וכנף מעופפת כלשהי בסדר גודל של כ 1 מטר
משדר 5.8 של 200 מילי תקבל בערך קילומטר
המיתקון פשוט מהיר והסיכוי לבעיות מתסכלות מאוד נמוך.
בקונפיגורציה כזו אתה לא צריך OSD תוכל להתרחק 500-700 מטר בצורה דיי בטוחה - כנף מעופפת כזו טווח הראיה הוא כ 200-250 מטר .

המרכיב היקר והבעיתי הוא המסך/משקפיים

dror
13-07-2012, 08:55:48
מצטרף להמלצה של יגאל, רק שבהתחלה תחסוך את הכנף ותתקין פשוט על הטיסן שיש לך. תנסה עם המסך שיש לך כבר. בהתחלה לא צריך OSD, פשוט טוס קרוב עם עוד צופה שיעקוב כל הזמן בעיניים אחרי הטיסן.

אנחנו מטיסים עם OSD פשוט בלי אופק מלאכותי ובלי RTH, מגביל מעט אבל עדיין נהנים מאד.

דרור

Friman
13-07-2012, 09:30:56
בקיצור חברים אתם אומרים להתחיל עם טיסן... באמת ביומיים האחרונים זה מה שהתחלתי לחשוב. לרכוש כנף מעופפת לא ארכוש עכשיו, זה לא עלות הכנף אלא 45$ מינימום למקלט לאורורה. אז נתחיל עם הפאן קאב + משדר מקלט ומצלמה בטווח קרוב ובהמשך ייצטרף הosd כשארגיש שהגיע הזמן להגדיל טווח. בכל מקרה טלמטריה למתח סוללה ראשית יש לי מהאורורה. ועד שאגיע להטסה לטווח ארוך יותר אולי כבר תהיה תחושה אם אני מתחבר מספיק לעניין כדי לשדרג פלטפורמה. ואז אולי ביתרת התקציב כבר ימומן osd רציני יותר.
בכל אופן שתי שאלות - אחת בנושא המצלמה מה עדיף לפרופ קדמי הccd או הcmos? כי עם המצלמת מחזיק מפתחות עניין הפרופ זה פשוט זוועה הכל גלים. היום עשיתי נסיון עם החופה המאולתרת שמגביהה את המצלמה מעל הפרופ, עוד לא ראיתי איך יצא הצילום אבל הטיסן טס סבבה זה לא הפריע לו בכלל. אז שוב שאלה ראשונה איזו מצלמה עדיף, ושאלה שנייה - האם כדאי להתחיל עם 5.8ghz או 900mhz. אני יודע ש5.8 נותן איכות וידאו טובה יותר אבל רגיש יותר להסתרות. השטח שלנו די מישורי רק שמכיוון אחד יש גבעה רצינית, השאר די מישורי. בכל אופן כאמור כל עוד זה יהיה איזור ההטסה העיקרי שלי לא סביר שאחרוג מנניח גג 700 מטר כי משני צדדים יש איזורים מיושבים ומשני הצדדים האחרים תוחמים אותנו כבישים ראשיים - שייקח לי קצת זמן לצבור ביטחון לחצות מעליהם, אם בכלל. מצד שני בלי osd ובלי rth ובלי מאתר gps נראה לי שכדאי שהוידאו יהיה יציב ובטוח, לא? האינטואיציה שלי הולכת לכיוון ה900mhz. התכנון הוא לקומבו הזה של הסיני: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F13435%5F%5F900MHZ%5F800mW%5FTx%5FRx%5F1%5F3% 5Finch%5FCCD%5FCamera%5FPAL.html עם משדר 800mw ומצלמת סוני ccd 420 קווים. להתחלה זה נשמע סביר? שוב, לטעימה בלבד ומשם והלאה נראה מה יהיה


Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה

למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

guy1a
13-07-2012, 09:40:54
אין לך מה להתלבט בעניין המצלמה. כל המצלמות טיסה שמוציאות וידאו קומפוסיט זה אותו דבר .. נדמה לי סיסידי

SGS2 ..

Friman
13-07-2012, 10:17:29
אכן ccd.
יגאל ודרור, הסט 5.8ghz 200mw שהמלצתם זה משהו מהסגנון הזה: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F15295%5F%5F5%5F8g%5F200mw%5FFPV%5FWireless%5 FAV%5FTx%5FRx%5FSet.html ? גם בא בחשבון, רק ש200mw לא קצת חלש?
אגב איזו נפח סוללה מומלץ לחשמל את כל עניין הוידאו? 3 תאים 800mah תעשה את העבודה? מקום פנוי יש לי בפאן קאב אבל אני מעדיף לא להכביד יותר מדי במשקל.


Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה

למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

guy1a
13-07-2012, 13:18:08
תעבור על השרשורים הרלונטיים ..

הכל שם גיל ... הכל.
גם שיקולי שתי סוללות מול אחת, גם שיקולי איזה עוצמה עם איזה תדר .. שום דבר חדש לא צץ מאז שבוע שעבר ...
:)

לגבי כמה וולט - כל מערכת צורכת משהו אחר יש כאלו שצריכים 3.3 וולט יש ב 5 ויש ב 12.

Friman
13-07-2012, 14:07:33
תעבור על השרשורים הרלונטיים ..

הכל שם גיל ... הכל.
גם שיקולי שתי סוללות מול אחת, גם שיקולי איזה עוצמה עם איזה תדר .. שום דבר חדש לא צץ מאז שבוע שעבר ...
:)

לגבי כמה וולט - כל מערכת צורכת משהו אחר יש כאלו שצריכים 3.3 וולט יש ב 5 ויש ב 12.

נו ככה אתה מכיר אותי גיא..? אני מכיר את השיקולים היבשים, רציתי לשמוע דעה אישית ממי שמשתמש גם ב900mhz וגם ב5.8ghz.
המערכת של ה900mhz 800mw מהסיני (שאני די סגור שאיתה אתחיל, מתאימה לי לצרכים ולתקציב) צורכת 12v וסביב 1A למשדר ולמצלמה. אז סוללת 3 תאים זה ברור, וזה שאני הולך להפריד מהסוללה הראשית גם ברור לי, אז השאלה פשוט כמה מיליאמפר לסוללה של הוידאו? 800mAh אמור להספיק לטיסה או שלקחת יותר? מהחישוב שלי זה אמור להספיק ל35 דקות בערך בטווח הבטוח פשוט לא ידוע לי כמה זמן מטיסים fpv בד״כ


Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה

למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

alex1312
13-07-2012, 14:16:24
אז כל הג׳וק הזה התחיל לפני שבוע וחצי כשאלכס התחיל את השרשור על הv929 בפורום רחפנים... עוד קודם נדלקתי מכל רחפני המיקרו שמיושמים למיקרו fpv לאחרונה אבל הם היו יקרים פי כמה, ופתאום - זה נראה בר השגה. כמעט הזמנתי כבר כשנחתה לי ההבנה שאני לא ב100% בטוח... בסופו של דבר טוב שהמתנתי ולא רצתי להזמין. וזה לא שהרחפן לא מדליק- הוא ממש ממש מדליק אבל מה שהבנתי מכל השיעורי בית והחיפושים שעשיתי, זה שמה שאני באמת מחפש זו פלטפורמה להכנס בקטנה ככה לfpv, לנסיון... מצאתי את עצמי מסתכל יותר בסרטונים וקורא יותר בשרשורים שלו שהתייחסו לmicro fpv ופחות ל3d. אז כנראה שעניין הfpv הוא העניין שמושך אותי והרחפן הוא רק הדרך לשם.
בכל אופן, יש לי בערך 500₪ להשקיע בעניין. אני יודע שזה כלום כסף במושגי הfpv, הדגש הוא שזה רק לטעימה. ויש לי גם פאן קאב, מסוק 500 ומסוק 600; משלושתם אני מאמין שהכי ראלי ליישם כפלטפורמת fpv אם בכלל זה הפאן קאב - בהתאמה מסויימת. אז אחרי הרבה חפירות הגעתי למסקנה שיש שתי דרכים ל״טעימה״ הזו, שפחות או יותר עומדות בתקציב - אחת היא הרחפנצ׳יק הזה + מצלמה משולבת משדר 5.8ghz 10mw ומקלט , שהטווח שלהם מתאים לשל הרחפן - סביב 100-150 מטר, משקל המצלמה/משדר 5 גרם + 4.5 גרם לסוללה + 1.5 גרם לעדשה שמגדילה את זווית הצפייה ל90 מעלות - הכל יחד נכנס בתקציב ושוקל 11 גרם שזה התוספת המקסימלית המומלצת לרחפן הקטן הזה. ו... אופציה שנייה היא לנסות להשתמש בטיסן הפאן קאב שלי כפלטפורמה לfpv (למרות שברור הוא לא טיסן מיטבי לייעוד הזה...) ולייצר לו תושבת חופה מתאימה למצלמה כך שתוגבה מעל הפרופ (ניסיתי לעשות טיסות צילום עם מצלמת מחזיק מפתחות והפרופ ממש ממש מפריע ועושה גלים בתמונה אם לא מגביהים את המצלמה). עשיתי נסיון לגלף תושבת כזו מחומר מוקצף לא מזוהה ולהושיב עליה בהגבהה מצלמת מחזיק מפתחות - בהפעלה על הרצפה אין כמעט רעידות והפרופ כמעט ולא מפריע לתמונה. מחר אעשה נסיון בצילום מהאוויר לראות איך התמונה יוצאת, סתם ככה להעריך אם זה בכלל יכול לעבוד ועד כמה מפריע לאווירודינמיקה ולהתנהגות הטיסה. במידה ואראה שזה עובד - למצלמה לfpv אכין תושבת רצינית יותר. לזה ייצטרף סט של מצלמת סוני ומשדר 900mhz 800mw + מקלט תואם מהסיני, + Mini G-osd ב40$ שגרסתו תשודרג לcl-osd כדי שיהיה חץ הבייתה ;). יוצא שכולל סוללות לוידאו (ולאופציית הרחפן- גם לרחפן עצמו) הכל ייסתכם יחד בסביב 130-140$ לכל אחת מהאופציות, כולל משלוחים. שזה בטווח התקציב שלי. לגבי אמצעי צפייה - בשלב הראשוני אשתמש במסך 6״ של dvd נייד שיש לי עם הצללה שאכין עבורו, ייצטרפו בעתיד הקרוב משקפי וידאו שאני מקווה לקנות בטיול לסין שמתוכנן לחודש הבא. ואם לא, יוזמנו כשאחזור. הקלטת וידאו למחשב עם מתאם לכידת וידאו.
יתרונות שאני רואה לאופציית רחפן מיקרו fpv: ראשית עוד כלי להטיס, ממש נגיש ונוח גם בבית, ניתן לצלם בריחוף מה שמאפשר לצלם את הח׳ברה מטיסים, חמוד ומגניב. אם לא הולך עניין הfpv תמיד נשאר הרחפן להנות ממנו ואת המצלמה/משדר ניתן לנצל כמצלמת אבטחה לעסק. מצד שני - טווח קצר ביותר, לא ניתן להשתמש במצלמה/משדר לשימושי fpv רציניים יותר, העסק לא מודולרי ולא ניתן להוסיף או לשדרג רכיבים נפרדים. וגם מקלט ה5.8 להבנתי פחות מתאים לטווחים ארוכים כך שאם אמשיך הלאה בכל מקרה צריך להצטייד בציוד נוסף.
יתרונות שמצאתי לאופציית הפאן קאב fpv: טווח רציני יותר של fpv, אפילו שהפלטפורמה לא מיטבית תמיד אפשר בעתיד להחליף את הטיסן לפלטפורמה מתאימה יותר (או דאון ממונע או רחפן גדול יותר) ולהמשיך להשתמש ברכיבי הfpv. המתקון ייבנה כך שניתן להסירו מבלי לפגוע בטיסן עצמו או ביכולתו לטוס גם טיסות אקרובטיות ללא ציוד fpv, הווה אומר ״טיסן מודולרי״. כיוון שהמערכת וידאו מודולרית אפשר בהדרגה לשדרג כל רכיב בהתאם לצרכים ולתקציב - מצלמה טובה יותר, osd טוב יותר עם טייס אוטומטי הבייתה וכו׳. מצד שני - זה לא מוסיף עוד צעצוע להטיס בחצר ;). אבל גם פחות תיק לסחוב לשטח.

אז מה דעתכם, המנוסים? אני יודע ומבין שאף אחת מהדרכים שהצעתי איננה אידאלית להיכנס לתחום אבל מקצת שיעורי הבית שעשיתי אני חושב ששתי הדרכים אפשריות, רלוונטיות ויכולות לספק כל אחת מהן הרבה הנאה, בדרך מאד שונה ;). מנסיונכם, בראייה לאחור, אם שתי האופציות הללו היו עומדות בפניכם בתחילת הדרך - ממה נראה לכם שהיה יותר מהנה ומעניין להתחיל? כי בסופו של דבר הרעיון הוא שיהיה כייף, ואם אפשר קצת אתגר ועניין אינטלקטואלי בדרך אז מה טוב...

תודה וסופשבוע נפלא לכולם!

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה

למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9 גיל אני רואה שנכנסת חזק לעיניין סחטיין עליך :o

guy1a
13-07-2012, 14:40:00
אלכס למה להוסיף את כל ההודעה הארוכה של גיל ?
זה סתם מאריך את השרשור ..

גיל. אתה יכול להטיס fpv ככל שיש לך סוללת מנוע. כמה זמן מחזיק הפ'ק באויר?
בביקסלר הייתי מטיס עם 2200 למנוע ו 1000 לוידאו כי זה הסתדר לי עם המשקל.
שתי טיסות על סוללת וידאו. נגיד 40 דקות. זה מסתדר עם החישוב שלך.



SGS2 ..

sharonx
13-07-2012, 16:02:27
ה 200 מילי הסיני שווה ערך ל 500 מילי ב IMMERSION RC ו FATSHARK כי הרגישות של המקלטים הסיניים גדולה ב 5 DB.
אבל שווה להשקיע באנטנות מעגליות, חפש BLUBEAM או CLOVERLEAF ו SPW

dror
13-07-2012, 17:53:57
אכן ccd.
יגאל ודרור, הסט 5.8ghz 200mw שהמלצתם זה משהו מהסגנון הזה: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F15295%5F%5F5%5F8g%5F200mw%5FFPV%5FWireless%5 FAV%5FTx%5FRx%5FSet.html ? גם בא בחשבון, רק ש200mw לא קצת חלש?
אגב איזו נפח סוללה מומלץ לחשמל את כל עניין הוידאו? 3 תאים 800mah תעשה את העבודה? מקום פנוי יש לי בפאן קאב אבל אני מעדיף לא להכביד יותר מדי במשקל.


Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה

למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
זה הסט שיש לי. לא המלצתי עליו... אצלי המשדר הוחלף ל-500mW והאנטנות הוחלפו ל-BlueBeam כדי לקבל טווח סביר. מן הסתם היום הייתי קונה סט קצת יותר טוב כמו שממליצים כאן.

igalr
13-07-2012, 19:04:28
900 מגה לא היה לי
אבל 1.3 יש לי ומפריע ל GPS
2.4 לא יכלתי להטיס עם מטיסים אחרים (אז היה לי 72 מגה)
ה 5.8 אצלי עובד מצויין.

Friman
13-07-2012, 21:17:34
חברים המון תודה לכולכם, קיבלתי מכולכם תשובות רציניות ומקצועיות ועניינתם אותי ללמוד עוד קצת.
בכל אופן הבוקר - איבוד זנב ב500, במזל בריחוף בגובה סביר, הולד ואוטורוטציה לשיחים... גאווה!!! אפס נזקים! המון גאווה. אבל על הדרך נתגלו שני כשלים שאחד גרם לאחר - ושניהם דורשים תיקון. לא הרבה כסף אבל היות ואני באתגר לט לחרוג מסגרת התקציב זה מצמצם את הבחירה ומשאיר רק הסט של ה900mHz 800mw + מקלט + מצלמת הסוני. יחד עם סוללת ננו טק 850mAh 3 תאים, מגנטים לתושבת מצלמה שאכין לפאן קאב וכמה קשקושים קטנים זה עומד במסגרת התקציב שקבעתי ;) אז אני בכלל מרוצה. רק חבל שהמסוק מושבת לשבועיים עכשיו. עכשיו אין תירוצים חייבים להכין את ה600 DFC לטסט בשישי הבא..
שוב תודה לכולם, המשך יבוא

guy1a
13-07-2012, 21:19:01
אני לא הייתי סומך על מגנטים ...

igalr
13-07-2012, 21:22:17
משדר כבד ואנטנות ענקיות זה משדר לקילומטרים רבים .
אם כבר הלכת על 900 תמצא לך משהו קטן ולא כבד , במקום המגהץ הזה.

guy1a
13-07-2012, 21:41:33
גיל תזמין את המשדר שהמלצתי
500 מיליואט 900 מגה הרץ מהובי וייילרס או חבורתו ...

ronmen
13-07-2012, 22:14:52
בכל אופן שתי שאלות - אחת בנושא המצלמה מה עדיף לפרופ קדמי הccd או הcmos? כי עם המצלמת מחזיק מפתחות עניין הפרופ זה פשוט זוועה הכל גלים. היום עשיתי נסיון עם החופה המאולתרת שמגביהה את המצלמה מעל הפרופ, עוד לא ראיתי איך יצא הצילום אבל הטיסן טס סבבה זה לא הפריע לו בכלל. אז שוב שאלה ראשונה איזו מצלמה עדיף


היי, אחרי מחקר קטן שעשיתי הגלים נוצרים משיטת תריס שנקראת תריס מתגלגל ואילו לצילום מול פרופ יש להשתמש במצלמה מסוג תריס גלובלי אשר דוגמת את התמונה באופן מיידי (תאורטית) זה עדיין לא מושלם אבל נראה טוב
שים לב לסרטון שצירפתי לפוסט שלי


http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?52905-%F4%F1%E9%ED-%F9%E7%E5%F8%E9%ED-%E1%F6%E9%EC%E5%ED&p=363685#post363685


זוהי המצלמה שהשתמשו בה ושאני מתעתד לשים על הפאן קאב שלי - קצת יקרה אבל אולי יש מצלמות יותר זולות שעובדות בטכנולוגיה של תריס גלובלי - אשמח לשמוע אם תמצא
המצלמה מראה את הפרופ כהבזקים צבעוניים מינוריים ולא כמריחות
690TVL Ultra WDR Pixim SEAWOLF HD CCTV Mini Camera 3.6mm
מכאן -
http://www.securitycamera2000.com/products/690TVL-Ultra-WDR-Pixim-SEAWOLF-HD-CCTV-Mini-Camera-3.6mm-Lens-OSD-Menu.html#

Friman
13-07-2012, 22:36:14
תודה על ההתייחסויות.
יגאל - אנשים טוענים בתגובות בהובי קינג שהמשדר הזה מגיע מסיבה לא ברורה בתוך שתי אריזות מתכת, אחת בתוך השנייה. נכתב שם שאם מסירים את האריזה החציונית ועוטפים בשרינק זה לא פוגע בעמידות המשדר אבל זה מוריד בערך שליש ממשקלו. וגם אמור לשפר את העברת החום. מעבר לזה שלפאן קאב יש כושר נשיאה יפה... ומדפים ;). כל התוספת כולל מצלמה משדר וסוללה ללא הורדת כיסוי המשדר לעיל אמור לצאת מקסימום 150 גרם על פי הנתונים של הסיני... זה משקל, אבל מהיכרות עם הפאן קאב שלי והסטאפ שעליו אני מניח שלא תהיה לו בעיה להתמודד.
גיא - 6 מגנטים סינים עגולים כאלו יחזיקו גם פודל קטן לטיסן ;). את משדר ה500 אין במלאי היכן שהמלצת ובכל מקום אחר די יקר; וגם את המצלמה של הסיני אין בנפרד במלאי. מבחינת עלות העסקה שציינתי היא להערכתי הכי זולה להתחלה. אני כן לוקח את הטיפ לגבי העדשה הרחבה. הקישור שלך אליה בבלוג לא עובד לי, התכוונת שם ל3.6mm? אגב, קראתי שיש אנשים שמשתמשים בזה: http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem?itemId=230800445040&index=0&nav=SEARCH&nid=39213850246 להגדלת זווית ראייה במצלמה. זה להתעסק בשטויות או ששווה נסיון?
רון - הציוד שהמלצת נשמע נהדר אבל יקר לי לתקציב שהגדרתי בשלב זה ;) אולי בהמשך.

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה

למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

guy1a
13-07-2012, 23:00:02
המשדר שהמלצתי עולה 50$ בכל מקום.
יש במלאי. מחר מול מחשב אני אמצא לך.
Readymaderc
Rangevideo
ועוד
העדשה שאני ממליץ זה 2.8
המצלמות 17$ של הסיני מגיעות עם זה לאחרונה ..
יש לך את המצלמה משרשור מצלמה כמו הסיני ויותר זול מהסיני ..
מצלמה שלא מורחת פרופ.

מה עוד ?

SGS2 ..

sharonx
13-07-2012, 23:14:07
אל תעטוף בשרינק, הוא יתחמם ועלול להישרף.
תעטוף בפס צלוטייפ דק שלא יתפרק אבל שיקבל קירור מזרימת האוויר עליו.

Friman
14-07-2012, 05:37:44
תודה גיא (וכולם), אין צורך שתחפש לי את הקישור (מעבר לזה שאשמח להעשרה כללית). כאמור מעבר למה הכי טוב אובייקטיבית יש גם שיקול של מה מתאפשר לי כלכלית, וזה מותיר רק את הסט המדובר של ה900mhz 800mw. כל השאר יוצא לפחות ב100₪ יותר וכאמור - זו לא חריגה גדולה אבל אני לא רוצה לחרוג מ400₪ (היו 500₪ בתקציב אבל המסוק שתה 100..). אני אתחיל עם הסט הזה והמסך שיש לי לצפייה - נשמע לי שגם אם לא מושלם, הקונפיגורציה הזו תיתן מושג טוב מה זה להטיס fpv ותכניס איתי קצת לעולם המושגים והתוכן של התחום; ומשם - נתגלגל הלאה בהמשך בענייני משדרים, מצלמות, אנטנות, OSD, GPS ועניינים.


Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה

למכירה ג׳יירו ספרטן קווארק כחדש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?53181-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-%E2%D7%E9%E9%F8%E5-%F1%F4%F8%E8%EF-%F7%E5%E5%E0%F8%F7-%EB%EE%F2%E8-%E7%E3%F9-outrage-limited-edition)
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

guy1a
14-07-2012, 07:14:23
יש באחד משרשורי בניית הרחפנים שלי תאור של פרוק השריון האולטרא אטומי הזה מה 800.
הוא מתחנם לא מעט. שים לב שיהיה לו קרור נאות

SGS2 ..

igalr
14-07-2012, 09:36:09
דשת הגלי המרחיבה לא שווה גם את מחירה הנמוך .
אין מנוס מעדשה 2.8 או 2.1
אני אישית אוהב יותר את 2.1 - מקל קצת יותר על ההתמצאות

אם אתה רוצה להיות נועז בעל יכולת הלחמה אתה יכול לחסוך קצת על מערכת מקלט/משדר וידאו
http://www.goodluckbuy.com/5-8g-200mw-wireless-av-transmitter-module5-8g-video-av-receiver-set-for-fpv-system.html
לי באופן אישי יש הצלחה מוגבלת עם מודולים כאלה , אני מעדיף שהכל יהיה מזווד עם מחברים וכו....


נתון המתח לדעתי אינו נכון ודורש בדיקה:
- Low power consumption: 12V 150mA

Friman
14-07-2012, 12:35:40
היי, אחרי מחקר קטן שעשיתי הגלים נוצרים משיטת תריס שנקראת תריס מתגלגל ואילו לצילום מול פרופ יש להשתמש במצלמה מסוג תריס גלובלי אשר דוגמת את התמונה באופן מיידי (תאורטית) זה עדיין לא מושלם אבל נראה טוב

מצאתי סרטון מעניין שמסביר את ההבדל בין Cmos (צמצם מתגלגל) וCCD (צמצם גלובלי):
http://www.youtube.com/watch?v=4lHlzRw_Oek&feature=youtube_gdata_player
אכן נראה שCCD פחות מפריע להטסה למרות שדובר שם על כך שעם פילטר מתאים לעדשה ניתן להעלים כמעט לחלוטין את האפקט הזה בCMOS. בכל אופן הגבהת המצלמה באמצעות תושבת מתאימה מדיקט תעופתי תשפר את המצב גם כן לדעתי.

מצאתי עוד אופציה שנכנסת לי בתקציב- עם 5.8Ghz 200mw...:
משדר ומקלט מssdhobbies ב72$ כולל משלוח: http://www.sdshobby.net/58g-200mw-wireless-fpv-kit-p-7955.html
מצלמת ccd 420tvl עדשה 3.6מ״מ http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F11977%5F%5F1%5F3%5Finch%5FSONY%5FCCD%5FVideo %5FCamera%5FPAL%5F.html + סוללת ננו טק 3 תאים 850mah http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F11899%5F%5FTurnigy%5Fnano%5Ftech%5F850mah%5F 3S%5F25%5F40C%5FLipo%5FPack.html + מגנטים לחופה מהסיני, הכל יחד 32$ כולל משלוח... גם נכנס הכל בתקציב ;) וגם אם בכל זאת אקנה בעתיד רחפן מיקרו ניתן להתאים למקלט הזה מודול משדר 5.8ghz 200mw עבורו די בזול ובקלות. התלבטות.


Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

guy1a
14-07-2012, 14:59:01
מודולי 5.8 צריכים 3.3 וולט אז סוללת תא אחד 500 תעשה את העבודה.


SGS2 ..

Friman
14-07-2012, 23:36:08
טוב, הוזמן הקומבו של ה 900mHz 800mw עם המצלמת 420 והמקלט. אפילו עשיתי עליו סווארם אם מישהו מחפש ;).
אם דבר אחד למדתי בשנה של מסוקים, זה שאם אתה מגיע לנושא חדש שאין לך בו מספיק נסיון, אז צריך ללמוד ולהעמיק ובמה שעדיין הידע לא מספיק וצריך נסיון, לבחור מנטור אחד שאתה סומך עליו וללכת בדרך שהוא ממליץ עליה ;) - תודה לגיא על הייעוץ הטלפוני, יש לציין לא רק בfpv אלא גם בעבר ממש בצעדיי הראשונים במסוקים, אתה אחלה בחור ויש הרבה מה ללמוד ממך, גם בעולם הrc והfpv וגם בעזרה לחברים ולכל מי שעוסק בתחום ומבקש יפה עזרה.