PDA

צפייה בגרסה מלאה : בעיות במכס למשלוחים מ-UH

אבי סירוטה
29-01-2009, 10:57:49
לקהל לקוחותיו של הסיני:
מכס ישראל מעכב משלוחים מהספק הנ"ל בגלל אי התאמה בין הצהרת ערך הטובין(חבילה+משלוח והתכולה) לבן חשבוניות הרכישה. במקרה הטוב תקבלו קנס ובמקרה הפחות טוב תקבלו קנס יותר גדול.

לתשומת לבכם.
:(

dptr
29-01-2009, 12:51:54
שיט בדיוק הזמנתי HK-450

asafh1
29-01-2009, 13:06:52
שיט בדיוק הזמנתי HK-450

הזמנתי גם , נעצר במכס הם רוצים חשבונית
זהו

tzn11
29-01-2009, 13:39:40
:) הי אבי,

לא רק מהספק הנ"ל, לאחרונה יש שינוי במדיניות המכס עקב ריבוי "המתנות" שנשלחות והצהרות עלות נמוכות מהספק.
היו הרבה תלונות מחנויות ויבואנים בארץ על הנושא ובמכס החליטו להלחם בתופעה.
כאשר מגיעה חבילה מחו"ל (דגש על איזור המזרח הרחוק), מוציאים את החשבונית ובודקים את עלות הפריטים המופיעים בה מול מחירם באתר האינטרנט של הספק.
הקנסות די גדולים על מנת להרתיע את הצרכנים מלבצע שוב את העבירה.
גם אם החבילה נשלחה כחבילת שי, הם בודקים מהיכן היא הגיע, אם זה כתובת של ספק, הם עוצרים אותה מיד.

לפני מפסר חודשים הזמנתי מספר מוצרים מחו"ל, החבילה נשלחה אלי כחבילת מתנה והספק אפילו צירף ברכה של יום הולדת שמח.
החבילה נעצרה במכס, ואפילו הטענה שהספק ידיד שלי לא עזרה, הם ביקשו לראות תעודת זהות, ומכיוון שהחבילה נשלחה 4 חודשים לאחר תאריך יום הולדתי, נאלצתי לשלם מכס מלא. הם רצו שאשלם גם קנס בגובה 1500 ש"ח, אך למזלי ויתרו לי.

יש מספר ספקים שהמכס "שם עליהם עין" וכנראה שהסיני הוא אחד מהם.

בברכה,

ניסים.

wind556
29-01-2009, 13:43:26
חלק מהסיבות לכך זה כי אנשים מפטפטים כאן יותר מדי......

tzn11
29-01-2009, 13:47:08
:) הי,

מפטפטים על זה בעל מקום והאמן לי שזו לא הסיבה.
הכל עבד בסדר עד שמספר חנויות ויבואנים בארץ התלוננו.
אני בודאות יודע על שלושה שהגישו תלונה.

בכל מקרה, זה כבר קרה.

בברכה,

ניסים.

אליקופטר
29-01-2009, 13:57:46
חלק מהסיבות לכך זה כי אנשים מפטפטים כאן יותר מדי......

א*********חח כמה שאתה צודק!!!

Nlackrif
29-01-2009, 14:08:32
בעלי העסקים לא מבנים שאם יסגרו את הברז הסיני אנשים לא יבאו אליהם כדי לקנות, הם פשוט יעזבו את התחביב!!

וחבל...

wind556
29-01-2009, 14:20:45
:) הי,

מפטפטים על זה בעל מקום והאמן לי שזו לא הסיבה.
הכל עבד בסדר עד שמספר חנויות ויבואנים בארץ התלוננו.
אני בודאות יודע על שלושה שהגישו תלונה.

בכל מקרה, זה כבר קרה.

בברכה,

ניסים.

אם אתה יודע בוודאות מי התלונן, פרסם כאן את שמו
אני הייתי עושה כך ומוקיע אותו
אגב, גם זה שעסקים מתלוננים נובע מפטפטת מיותרת כאן
צריך תמיד לקחת בחשבון את צרות העין ...

tzn11
29-01-2009, 14:39:41
:) ראשית, אני מסכים איתך לחלוטין.
אני מאלו שלא מפטפטים, לפחות לא בפומבי.
הפטפטנות בנושא משולה להכנסת גול עצמי.

אכן יש בעלי עסקים שהם צרי עין, הם לא חושבים הלאה...
בתור בעל עסק לשעבר, אני יודע שאין אפשרות להתחרות במחירי חו"ל, אפשר לנסות להתקרב אליהם.
העסקים בארץ לא יכולים להרשות לעצמם להזמין בכמויות שמזמינים עסקים בחו"ל, ולכן המחיר בהתאם. שלבו את זה עם מיסוי גבוה...
מה שחלק מהעסקים לא מבינים זה שהשירות מאוד חשוב, גם אם לא מכרת טיסן או מסוק, תוכל למכור חלפים, לתת שירותי תיקונים והדרכה טובים וע"י כך למשוך אלייך לקוחות.

גם אם התלוננו במכס, זה הרי לא יעצור את התופעה של הזמנות מחו"ל.
המטרה היא ליצור הרתאה על מנת שאנשים לא יזמינו מחו"ל במחיר שהוא כבר נמוך ועוד יצהירו על מחיר יותר נמוך, יתחמקו מתשלום מכס או ישלמו תשלום קטן בלבד.

לצערי, כפי שציינת, יש מספר אנשים, לצערי מספר לא מבוטל, שלא יודעים לסגור את הפה.
אני לא חושב שאפשר לעצור את תופעת הפטפטנות, היא קיימת ותמשיך להתקיים מעל דפי הפורום הזה, בשטחי ההטסה, במפגשים ובעצם בכל מקום.

אני חושב שהמשפט "סוף מעשה במחשבה תחילה" מתלבש פה יופי.

בברכה,

ניסים.

yoavik
29-01-2009, 14:51:17
מסכים עם עודד...
במידה ויודעים בודאות מי המתלונן, אני לא רואה שום סיבה מדוע לא לפרסם את שמו ברבים!!!

shaysh50
29-01-2009, 15:21:33
אמר פעם חכם זקן אחד
סייג לחוכמה שתיקה !

דור
29-01-2009, 15:56:13
אסור להזמין מהסיני?!!!
אני בדיוק עכשיו רציתי להזמין כבר הייתי קליק אחד מלקנות.
אפשר יותר פירוט מה אפשר לעשות?!?!!!1

vinay
29-01-2009, 16:46:43
הם עוצרים כל חבילה? גם גדולות וגם קטנות?

igalr
29-01-2009, 16:48:02
לפני מספר ימים קיבלתי חבילה מהסיני בשווי קצת פחות מ 100$
טיסן שהגיע עם הבית שלא עצר ולא התעכב במכס

wind556
29-01-2009, 17:33:53
לפני מספר ימים קיבלתי חבילה מהסיני בשווי קצת פחות מ 100$
טיסן שהגיע עם הבית שלא עצר ולא התעכב במכס

תעצרו את הפטפטת!!!!!
אין גבול לטיפשות?
אולי גם תשלח העתק של הפוסט הזה למכס?
אה, לא צריך, הם קוראים כאן לבד.......

DENVER101
29-01-2009, 17:39:12
צודק 100 אחוז אני יודע על זה כבר לפני יותר משבוע ושתקתי לא צריך הכל לספר בפורום יש דברים שהשתיקה יפה להם

Boogle
29-01-2009, 17:39:49
אני חושב שזו הזדמנות לבצע "תיקון"

והנה המרשם הבטוח לכולם(!):

1. השתדלו להזמין חבילות בשווי של עד 50$ , חריגה של עד 100$ בד"כ גם עוברת בצורה סבירה. אל תתקמצנו על עלות משלוח נוסף
2. מייד בתום ביצוע ההזמנה ועם קבלת מייל מספר ההזמנה שגרו מייל לשרות הלקוחות ובקשו שיצהירו בדיוק את הסכום הרשום בחשבונית (מפתיע הא??:confused:)
3. באופן עוד יותר מפתיע זה מה שה"סיני" יעשה, כי מה'כפת'לו'...
4. בקשו גם שיצרף הדפס החשבון בחבילה.
5. דאגו להחזיק הדפס של הודעת החיוב מחברת האשראי.

ולמי שרוצה לנסות פירצה בחוק על אחריותו בלבד:

למכס יש כלל ברור : חבילה שערכה עד 50$ פטורה ממכס גם אם המשלוח עלה 1000$ , למה? ככה! כי מחייבים מכס על שווי הסחורה ומשלוח אינו סחורה!

ולכן, מי שרוצה להתחכם יוכל לסכם עסקה שסכום העיסקה מחולק ל 49$ מחיר מוצר ו200$ משלוח "מזורז" ;)

**** אני , אישית, נמנע מביצוע פעילות שאינה חוקית, או בתחום האפור וממליץ בחום לכולם לנהוג כך ****

תהנו מקנייתכם.

nir
29-01-2009, 17:40:17
תעצרו את הפטפטת!!!!!
אין גבול לטיפשות?
אולי גם תשלח העתק של הפוסט הזה למכס?
אה, לא צריך, הם קוראים כאן לבד.......

לא סגור על זה בכלל.
יש שמועות שלקרוא הם בכלל לא יודעים.

אבל בלי שום קשר השתיקה שווה זהב.

MDreamer
29-01-2009, 18:15:16
אם אתה יודע בוודאות מי התלונן, פרסם כאן את שמו
אני הייתי עושה כך ומוקיע אותו
אגב, גם זה שעסקים מתלוננים נובע מפטפטת מיותרת כאן
צריך תמיד לקחת בחשבון את צרות העין ...
ואז שתדע מי זה מה תעשה? תמשיך לא לקנות ממנו רק ביתר שאת? :D:D:D אתה גם ככה קונה הכל מחו"ל.. מצחיק שזה בא דווקא ממך.. אוהב אותך :)

ולעניין.. תפרסם את שמו ללא הוכחה ותתיבע על ידו? מה הטעם? בעוד יומיים כולם שוכחים מזה.
הסיני מחליף שם מ United hobbies ל... אוופפסס הוא כבר החליף.. ל hobby city אההה... אופס הוא כבר החליף ל hobby king משנה מדבקה או משהו אחר ויש שקט לעוד כמה שנים.
אפשר גם לעשות כמה עשרות הזמנות זולות ולייאש את המכס, מספיק שכל חבר פורום מזמין 2-3 הזמנות כמו מתאם פרופ למנוע ב 2$ או לינק ב 0.5$ בנפרד והמכס מוותר תוך שעה.
אפשר גם לבקש ממנו להדביק מדבקות אחרות בשילוח לישראל, אחרי שהוא שם בדף ההזמנה את המחיר שאנחנו רוצים שיהיה על החבילה אני מאמין שהוא יעשה הכל.
אי אפשר לאטום שום פרצה לעולם, אל תתרגשו, בואו ניתן לעניין להתגלגל ונראה מה קורה.

נ.ב.
אם הייתה איזושהי הלשנה יש לי עניין מיוחד במקרה. הציוד של החניכים שלי צריך להגיע.
נחכה ליום שני שאבא שלי יגיע לעבודה ונבדוק אם הייתה הלשנה ומי זה.

טם-טם-טם (מוסיקה דרמטית)

dptr
29-01-2009, 18:27:01
היום הגיע לי ה - HK450 מהסיני, לא מכס ולא נעליים :D

wind556
29-01-2009, 18:30:45
[QUOTE=MDreamer;35060]ואז שתדע מי זה מה תעשה? תמשיך לא לקנות ממנו רק ביתר שאת? :D:D:D אתה גם ככה קונה הכל מחו"ל.. מצחיק שזה בא דווקא ממך.. אוהב אותך :)

גם אני אוהב אותך, אבל אל תטעה בי
לא הכל מחו"ל ולא מעט אנשים הופנו על ידי לרכוש דבר זה או אחר בחנויות בארץ,אתה יכול לאמת את זה אצל (מנוע מלאמר את שמו) מהעיר ההיא , צפונית לכפר סבא:D (מקווה שזו לא נוגד את חוקי הפורום)

tzn11
29-01-2009, 19:38:49
:)חבר'ה תרגיעו...
המכס לא יעצור ולא יכול לעצור כל חבילה בגלל עומס עבודה.
מה שכן יכולים לעשות במכס זה לתת דגש לחבילות המגיעות מהמזרח או מספק מסויים. כחוק, כל חבילה מתחת ל-50 דולר פתורה ממכס ולא משנה מהיא עלות המשלוח.
יש באתר המכס קטגוריות לחישוב עלות המכס.
גם מי שנדרש לשלם מכס, שיוודא שלא שילם יותר מדי. הם הרבה פעמים מחייבים מכס על מוצרי טיסנאות כ"צעצועים" ודורשים לשלם מכס גבוה יותר.
לפעמים הם "טועים" ומחייבים מכס גם על עלות המשלוח.
באופן אישי, יצא לי שחוייבתי יותר מדי ע"י המכס וקיבלתי החזרים.
חשוב לבדוק היטב את חיוב המכס, להצטייד בחשבונית מס עבור הפריטים שרכשתם וגם את חיוב האשראי כגיבוי והוכחה נוספת.

לצערם של חלקכם, לא אפרט מי יתלונן, זה לא יתרום ולא יפתור מאומה.
מצד שני, טיסנאי "חכם" שנכנס לחנות ומתפאר על המחיר הזול ששילם וכיצד "עבד" על המכס, עדיף שייקח לתשומת ליבו וישתוק להבא (אותו אחד, במידה וקורא שורות אלו, שיקח לתשומת ליבו).

לא צריך לעשות היסטריה מעניין המכס ובאותה מידה, לא צריך לפטפט יותר מדי.

בברכה,

ניסים.

דניאל דקל
29-01-2009, 19:55:45
דבר אחד איני מבין

בד"כ ממילא אני קונה בפחות מ 50$ מ HC

וכיוון שהוא רושם בד"כ סכום מצחיק על דעתו (12$) , יתכן וזה גורם לחשד במכס

אם כולנו נבקש ממנו להעלות את סכום ההצהרה לסכום הגיוני (40$ למשל)

יתכן והבעיה תפתר...

Roi
29-01-2009, 20:11:01
אם ידוע מי הוא שומר החוק הישר כסרגל שביצע את חובתו האזרחית ודיווח למכס, אינני רואה כל סיבה מדוע לא לפרסם את שמו?

nir
29-01-2009, 22:10:07
:)חבר'ה תרגיעו...
כחוק, כל חבילה מתחת ל-50 דולר פתורה ממכס ולא משנה מהיא עלות המשלוח.
יש באתר המכס קטגוריות לחישוב עלות המכס.
ניסים.

היי
אני יודע שחישוב המכס והמעמ הוא על פיי עלות המוצר+ עלות המשלוח. (חשבונית קניה + עלות משלוח)
לפי דבריך אני טועה (ויכול להיות) ואשמח לשמוע שאני טועה כי עד היום כל החישובים של של קניות בחו"ל היו על בסיס החישוב שלי.
נגשתי לאתר של המכס ולא מצאתי שם שום סעיף הנוגע למה שאמרת.
http://www.mof.gov.il/customs/madrich_frame.htm

שוב, אשמח לשמוע שאני טועה.
אולי תוכל לצרף לינק בבקשה.

תודה
ניר

vinay
29-01-2009, 22:51:14
מה שהוא טוען (והוא לא היחיד) זה שהפטור מוגדר לפי שווי החבילה ללא המשלוח.

כאשר אתה לא פטור המחיר מחושב כולל המשלוח.

bendisar
29-01-2009, 23:01:33
רגע אז איך אני מודיע ל -hobby city שאני רוצה שהם יכללו את שווי החבילה האמיתי?

Boogle
29-01-2009, 23:07:31
http://www.mof.gov.il/customs/doar1.htm

ההנחיה העקרונית עד 50$ שווי טובין יש פטור ממיסים לא חשוב מה עלות המשלוח.
מעל 50$ משלמים מכס על הטובין ועוד מע"מ על הטובין הממוסים ודמי המשלוח.צריך לחטט באתר מס הכנסה, זה כתוב שם איפשהו.

Boogle
29-01-2009, 23:09:47
רגע אז איך אני מודיע ל -hobby city שאני רוצה שהם יכללו את שווי החבילה האמיתי?

2. מייד בתום ביצוע ההזמנה ועם קבלת מייל מספר ההזמנה שגרו מייל לשרות הלקוחות ובקשו שיצהירו בדיוק את הסכום הרשום בחשבונית (מפתיע הא??:confused:)
.

;)

igalr
29-01-2009, 23:33:46
סיפורי המכס עכשיו חוזרים לינטד מכל העולם.
עם הגרמנים יש להם בעיה רצינית מאוד . כל המשלוחים ללקוחות בגרמניה בבת אחת נעצרו במכס וחקירה נפתחה נגד הלקוח.
גם עם הרוסים יש להם בעיה דומה.
מי שרוצה יכול להציץ בפורום אצלהם באתר.
http://myhobbycity.com/showthread.php?t=4799

yoavik
31-01-2009, 17:12:25
איך בדיוק אני בודק מה עלה בגורל החבילה שלי?
להתקשר ?, להכניס מס חבילה באתר המכס? (אם יש כזה)
באתר דואר ישראל לא שמעו על החבילה שלי..
מה עושים?
מישהו?????

יואב

אבי סירוטה
31-01-2009, 17:24:03
חבר'ה,
היו מספר סיבות שהעלתי את הנושא. הראשונה שתדעו. השניה שתשכילו וכל אחד יעשה חושבים איך ומה להזמין. התחבולות והקומבינות להערים על המכס\חוק לא היו אחת מאותן סיבות. כל מי שמיעץ\מספר\מציע לעשות כן מעל גבי פורום זה או אחר, עושה זאת על דעת עצמו ודי בטיפשות.

לעניין חנויות הטיסנים בארץ, אין ספק שכל חנות באשר היא חייבת להרוויח והיא קיימת כדי להרוויח ולא כדי לספק את גחמותיו של טיסנאי כזה או אחר.למרות זאת לי אישית נמאס להרגיש מרומה ומנוצל כשאני נכנס לחנות ובלי בושה מתבקש לשלם 20-400 % יותר ממחיריהם של פריטים זהים בחו"ל.הגיע הזמן שחנויות בארץ יבינו שאנחנו לא חיים בוואקום. יש ספקים אחרים חוץ מחנות כזו או אחרת.

כל אחד יעשה את השיקולים שלו, החושבים שלו ואנא, המנעו מלתת טיפים והמלצות איך לקמבן את המכס ושאר רשיוית החוק. זה בדיוק כמו לסמן לעצמנו מטרות על הגב.

ori_lavee
31-01-2009, 17:33:07
רק עכשיו אני שם לב לאשכול הזה.

אז ככה...
אני באופן אישי קונה מהסיני מעט לא בגלל המחירים אלה בגלל האיכות, סוללות למשל רכשתי מהסיני כי האיכות מצויינת והפרש המחיר הדרמטי לא משאיר אופציה אחרת.

בנוגע לחנות/יות בארץ שלכאורה "הלשינו/התלוננו במכס על יבוא פרטי...
אם יש הוכחות וודאיות רצוי/חייבים לפרסם אותם ולהחרים את אותה חנות הטיסנים !

אגב...
גם אני חושב שהפטפטת בנושא (גדולה מדי) ומיותרת לגמרי :cool:

אורי

gemi3
31-01-2009, 18:04:03
אנשים וחברים .
1 כמה שפחות לדבר על משלוחים עם כולם וגם פה בפורום לא לדבר .............

2 לכל אלה שבאים לחנויות ורוצים לקנות משהוא . ואז לא ניראה להם המחיר ומיד שולפים בחול אני מביא את זה בחצי מחיר זה עושה לנו נזק כשאנחנו רוצים להזמין

3 זה שהחנויות דופקות מחיר ורוצות להרוויח על דבר שעלה להם שקל , 30 שקל זה חוצפה שלהם שיבינו ככה לא צוברים לקוחות .

4 אנחנו פשוט צריכים לא לקנות אצל החניות פה בארץ שעושות קופה על חשבננו ומאחורי הגב הולכות למכס

5 ידוע שהחנויות שעשו את זה הם בחולון ובהרצליה.

tholon
31-01-2009, 18:08:35
יש כמה חנויות שרוכשות בהובי סיטי ויש כמה יבואנים מתוסכלים שלא מבינים למה אותם חנויות לא רוכשות את הציוד החשמלי אצלם.
בדיוק כמו שאתם לא מבינים למה המחירים בארץ כל כך גבוהים ביחס לחו"ל.
אתם באים בטענות אלינו , אני בא בטענות ליבואנים בארץ.

אני למשל , לקוח די נכבד של הובי סיטי ומזמין משם כמוכם ומשלם מה שמתבקש ממני. (כך גם חברים רבים שלי ואפילו העובד אצלי בחנות)

אני מציע לכם להרגע בנושא , שום הלשנה לא מניבה פירות !
לפני כשנתיים ידוע לי מבעל חנות שהתלונן במכס על "הליקרפט" והמוכס אמר לו שאין מה לעשות עם זה החבילות נבדקות מדגמית.

אי אפשר להשוות או לצערי להתקרב למחירי הובי סיטי בארץ , אני אישית ניסיתי לפתור את הבעיה אחת ולתמיד ויצרתי עם הובי סיטי קשר על מנת להביא את המוצרים שלהם לארץ במחירים שיהיה לכולכם שווה לרכוש אותו כאן.
לאחר משא ומתן קצרצר קיבלתי תשובה שלילית בתירוץ שהם לא עובדים עם גופים מסחריים.

בנושא המכס זכותכם לעשות מה שאתם רוצים , אני תמיד רושם להם "Please write the real value" ובתרגום חופשי "בבקשה תרשמו את הערך האמיתי"

המחירים שם זולים משמעותית לארץ וכך לצערנו זה גם ישאר , אז תפסיקו להשתגע ותמשיכו להזמין משם , מי רוצה לרכוש בארץ שירכוש.

נ.ב לצערי שמעתי על שמועות דביליות כי יש לי איזשהו קשר לסיפור בשירשור - הכל הבל הבלים של כמה שלצערי לא ממש מפרגנים לי.

רון ג'רסי
טיסני חולון

MDreamer
31-01-2009, 19:11:08
gemi3, שאלה לי אליך: אתה יודע מה זאת תביעת דיבה? אתה יודע מה הנזק הכספי שאחת כזו יכול לגרום לך ולמשפתחך? אני אעזור לך: 250,000 ש"ח. אתה לא יודע, אתה סתם מדבר ועלול להסתבך לכל החיים. במקום החנויות הייתי תובע אותך, זה בטוח יחזיר את כל ההפסדים מהסיני לשנים הקרובות.
במקומך היית מהר מוחק את מה שכתבתי.

צרות עין! טוב לך תקנה, לא טוב, זה גם בסדר, אבל אל תשמיץ.