PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה המלצה למסוק הבא

yuvicohen
23-07-2012, 07:10:56
שלום לכולם,
אני חדש בתחביב (4 חודשים), עד היום הטסתי טירקס 450 פרו עם שלט ספקטרום DX7.
אני יודע לרחף, גם עם כיוון המסוק אלי, ולבצע שמיניות באוויר. ואני גם טס באיידל.
אני מרגיש מוכן להתקדם למסוק גדול יותר.
עשיתי קצת שיעורי בית, והחלטתי שגודל 550 יתאים לי מכל הבחינות.
הלכתי להתעניין ברפטור E550 ואמרו לי שהוא מסוק יציב מאוד, ולמרות שהוא נראה ישן הוא מתקדם וגם מסוגל לעשות 3D (שאגיע לשלב הזה).
המחיר שלו נמוך והוא מגיע בנוי.
הייתם ממליצים על המסוק הזה להתקדם אליו? (מגבלת המחיר שלי היא עד 4500 ש"ח) מישהו התנסה בו?
תודה

satrianip
23-07-2012, 08:25:27
איש יקר בתקציב שהגדרת יש חלופות טובות פי כמה מהרפטור
כגון הx5 של גאווי או הtrex 550 של אליין שניהם מסוקים מצויינים שעובדים נפלא
האופנה כיום היא ללכת על הגאווי אבל האליין עושה את העבודה לא פחות טוב

מה שלא תבחר העיקר שתהנה
(גילוי נאות - אני מטיס אליין וטוב לי)

Scooter007
23-07-2012, 08:38:14
מצטרף להמלצות על ה x5 וה 550 של אליין.
בתקציב שלך תוכל גם לקנות 600efl עם מספיק סוללות, יש הצעות מעניינות ביד-שניה, מסוק פצצה!

Sent from my Nexus One using Tapatalk

guyro
23-07-2012, 08:50:32
מצטרף להמלצות למעלה של 2 חבריי, למרות שאני לא בטוח שמיצית לגמרי את ה-450, שמור עליו, יבוא היום שתרצה "להשתולל" איתו :rolleyes:

בתקציב שלך תוכל לרכוש גם חדש וגם משומש בגדלי 550-600 פלייברלס מהטובים שיש להציע בשוק.

עמיתקופטר
23-07-2012, 09:20:00
מצטרף להמלצות לגבי מסוקי 600 יד שניה.
במידה ובכל זאת אתה מעוניין בחדש, ובגודל 550, אני הייתי ממליץ על GAUI X5 או על טירקס 550
יש לי את הGAUI והיה לי את הטירקס, אישית מעדיף את הGAUI.
לגבי הרפטור E550:
הרבה יותר כבד ומסורבל משני המסוקים שציינתי, גוף פלסטיק מיושן של הרפטור 30 הוותיק עם קומבינה לסוללות, תיבת זנב מיושנת, ועוד ועוד ועוד.
לא הייתי שם אותו בכלל באותו LEVEL של שני המסוקים המעולים שציינתי, זהו מסוק לימוד, לא יותר מכך.
לגבי זה שאמרו לך שהוא עושה 3D- בידיים נכונות גם אקסל בן 15 יעשה 3D יפה. היתרון היחיד של המסוק הזה הוא המחיר, שביחס ליכולות של המסוק, בהחלט מצדיק את עצמו. מסוק מיושן.
אגב, מן הסתם, למרות היכולות המטורפות של הטירקס והGAUI, כמובן שניתן לכוון אותם לטיסה רגועה ויציבה הרבה יותר מהטיסה של הרפטור המדובר.
בתקציבך, לא הייתי מתפשר.
מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה.

HeliDraco
23-07-2012, 09:53:45
בחירת הגודל שלך מעולה לדעתי, 550 הוא הגודל האופטימלי בעולם החשמליים. בארץ יש כרגע ארבעה (וחצי :)) סוגים של מסוקים כאלה:
1.הרפטור שדיבר עליו. מסוק מבית טוב בהחלט, תכן קצת מיושן לטעמי, עלול להיות קצת כבד, אבל בהחלט בחירה ראויה - במיוחד עם תג המחיר שלו. שים לב שהוא מגיע כרגע רק בגרסת פלייבר.
2.ה- X5 של גאווי. מסוק מתוכנן היטב, קל מאד, מראה ביצועים מרשימים בשטח. אני לא מעודכן במחירים, אבל לדעתי תוכל בתקציב שלך להביא גם קומבו פלייברלס של המסוק הזה עם מערכת BeastX המעולה וכמעט את כל מה שאתה צריך להעלות אותו לאוויר.
3.טירקס 550 הפופולרי - מסוק טוב שגם מגיע בקומבו (פלייבר או פלייברלס עם מערכת 3GX). בפורום כבר נשפך לא מעט דיו על האלקטרוניקה של אליין, אבל הרבה אנשים מאד נהנים מהטירקס גם בתצורה הבסיסית.
4.הריקיין 550 של גאווי. בארץ תפס פחות מאחיו המקוצר, אבל גם זו אופציה זולה למדי שמשמשת לא מעט מתחילים.
5.ה"חצי" מתייחס לגרסא מקוצרת של הפיוז'ן של אאוטרייג'. דובר בזמנו על רעיון כזה, אבל ראיתי רק מסוק אחד מהסוג הזה. חוץ מזה, זו כנראה האופציה היקרה ביותר.
שורה התחתונה - הרפטור הוא אופציה טובה, אבל לא היחידה. התקציב שיש לך מאפשר, לדעתי, כל מסוק 550 שתבחר. נטיית לב אישית - ה-X5 כנראה עדיף לדרישות שלך. אבל הוא ככה"נ יקר משמעותית. כדאי שתבחן גם את האפשרות הזאת.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Friman
23-07-2012, 10:16:25
בניגוד לואדים אני חושב שהרפטור הוא בחירה גרועה ביותר.
הסוגייה איננה רק היותו מסוק מיושן אלא העובדה שהסיכוי שלך למכור אותו בעוד שנתיים שלוש הוא אפסי. גם היום קשה לאנשים למכור מסוק כזה. הסיבה היחידה שזה עלול להשתלם לך זה אם תקנה יד שנייה ישן במצב טוב - מסוק כזה תוכל לקנות כיום במחיר מצחיק ביותר, כל כך מצחיק שאולי עוד שנה שנתיים תגיד לעצמך שחבל על המאמץ לנסות למכור אותו בכלל. אבל בשביל למצוא מסוק ישן שכזה יד שנייה שעדיין יהיה במצב תחזוקה וביכולת טיסה טובות - נדרש הרבה מזל, כיתות רגליים ועבודת שטח למצוא את המסוק המתאים מבין הרבה הרבה מאד ג'אנק של צירים חלודים, שילדות סדוקות ומנועים חורקים שתראה בדרך. חדש - אין שום הגיון לקנות כיום.
עוד נקודה בעייתית עם מסוק ותיק שכזה היא שאוטוטו מתחילים להיגמר עבורו חלקי החילוף בשוק. ואז עוד שנה שנתיים תמצא את עצמך צריך להתחיל לאלתר ולהתאים חלפים שיוצרו במקור למסוקים אחרים, ויכולים בהתאמות מסויימות להתאים למסוק המיושן שבידיך. זה אתגר, זה מעניין, יש בזה כייף - אבל זה דורש הרבה מאד הבנה טכנית, וזה דורש להיות מסוגל להנות מהתהליך הזה - כמו שיש אנשים שמה שעושה להם את זה זה לקנות חיפושית בת 50 שנה ולשפץ אותה ויש כאלו שלא מצליחים להבין את העניין של לנסוע במהירות 80 קמ"ש בלי מזגן ברכב שמטרטר עד השמיים וכל יומיים נכנס למוסך. אני מכיר לפחות אדם אחד שמחזיק כמה וכמה מסוקים ותיקים שכאלו, קונה אותם מאד בזול ומשפץ אותם - אבל ראשית מדובר על אדם עם הרבה נסיון והבנה טכנית בתחום, ומצד שני, הוא מאד נהנה מזה. לא כל אחד ייהנה מזה, וזו הנאה אחרת מההנאה מהטסה. אגב, חשוב לי להדגיש שאני מדבר על גרסאות הראפטור העתיקות בלבד - יש לטאנדר טייגר לאחרונה קו חדש של מסוקים חדשים ומודרניים, אם מדברים על מסוק של טאנדר טייגר מהסדרות החדשות אני חושב שאלו דגמים שפחות מדוברים ומוכרים כאן בפורום ובהחלט יכול להיות בהם המון פוטנציאל. אבל הם יקרים הרבה יותר.
אני חושב שבהבדלי העלויות היום הX5 מציע חבילה טובה יותר מהTREX550. אבל זה עניין של נקודת מבט אישית והתרשמות אישית ממה שאני רואה בשטח. אני אוהב את הראש של סדרת הX של גאווי, את הבחירה בביסטיקס על פני 3GX, את העמידות ואת החלפים הזולים יחסית. אופציית ביניים לדעתי בין ללכת על X5 או 550 חדש לבין ראפטור בגמלאות זה ללכת על Trex 600 esp - מסוק שנכון שגם הוא ישן ודי וותיק (פחות מהראפטור..), יצא כבר השנה דגם ה600 פרו שהחליף את הESP, וגם ה600ESP לא חף מבעיות, אבל הוא פחות מיושן מהראפטורים ויש לאליין תמיכה בדגם הזה הן מבחינת חלפים והן מבחינת שדרוגים מתקדמים ועדכניים כמו למשל ראש הDFC החדש שניתן להתאמה גם לESP הוותיק או תמסורות הזנב החדשות שיצאו למסוקי אליין וניתן להתאים לESP ללא שום צורך במאמץ מיוחד. יש כמה וכמה הצעות ביד שנייה של 600ESP, רובם בתצורת 6 תאים, מה שמוזיל לך את עניין הסוללות, אבל כן מאפשר לך לצמוח בעתיד ולשדרג מנוע וסוללות לכיוון ה8 או אפילו ה10 תאים. תבדוק טוב את ההצעות שיש בלוח יד 2, אני לא רוצה לקדם מכירות או לפגוע במכירה של אף אחד, אבל יכול לומר לך שמבדיקה די מדוקדקת שעשיתי - יש שם כמה הצעות שנשמעות טוב, ולפחות הצעה אחת או שתיים של מסוקים שבעיניי הם ממש על הפנים, אז תפעיל שיקול דעת כשאתה קורא ומדבר עם האנשים... אני בחרתי בפשרה הזו (חשבתי ת'כלס על X5 יד שנייה וכבר הייתי רגע לפני קנייה, אבל בסוף לא הסתדר) וקניתי 600ESP, אני כעת מסיים את השידרוג שלו לפלייברלס DFC ובינתיים אני מאד מרוצה מהבחירה. ימים יגידו אם אשאר מרוצה לאורך זמן ;)

Yoav Lahav
23-07-2012, 10:36:57
אני מציע לך לבדוק גם את ה KDS 550 DFC החדש.
לי יש FBL ללא DFC.
הוא נכנס לך בתקציב ביחד עם הרבה חלפים.

זה ה 550 החזק ביותר שיש למיטב ידיעתי. אצלי הוא מגיע ל 200 קמ"ש בטיסה אופקית
ובמכת PITCH ב IDLE על הרצפה המסוק פשוט נעקר ממקומו ותוך 3 שניות הוא הופך לנקודה בשמיים.
פשוט כוח עצום.

בחרתי אותו אחרי שעשיתי "שיעורי בית". לקחתי בחשבון עלויות ה COMBO, תחזוקה, חלפים וזמינותם, סוללות, יחס, הספק משקל, תכנון מכני טוב של המסוק עד כמה שאני יכול לראות באינטרנט. חיסרון אחד שאני לא רואה אותו שמשמעותי הוא שאין אותו בישראל בחנויות.

לשיקולך.

אתה מוזמן לראות אותו טס.

Friman
23-07-2012, 11:27:05
הדבר היחיד שאני חולק עליך יואב זה על מערכת הפלייברלס. לא הטסתי איתה וזה נכון שלך יש נסיון נהדר איתה, אבל עשיתי עליה בעבר המון שיעורי בית. זו מערכת שבכייף הייתי שם על 450, אפילו על מסוק 500 הייתי שוקל. על מסוק 550 או 600 הייתי הולך על מערכת קצת יותר בטוחה בהצלחתה בשוק. זה לא שה Ebar לא בטוחה או לא טובה, אני בשביל השקט הנפשי עם מסוק כזה הייתי שם רק ביסטיקס או סקוקום. גם כספית, ביחס לכלל העלות של מסוק כזה כולל חלפים סוללות וציוד נלווה, זו לא הוצאה נוספת כל כך גדולה להשקיע עוד 70$ במערכת פלייברלס טובה יותר.

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

HeliDraco
23-07-2012, 12:04:50
בניגוד לואדים אני חושב שהרפטור הוא בחירה גרועה ביותר.
הסוגייה איננה רק היותו מסוק מיושן אלא העובדה שהסיכוי שלך למכור אותו בעוד שנתיים שלוש הוא אפסי. גם היום קשה לאנשים למכור מסוק כזה. הסיבה היחידה שזה עלול להשתלם לך זה אם תקנה יד שנייה ישן במצב טוב - מסוק כזה תוכל לקנות כיום במחיר מצחיק ביותר, כל כך מצחיק שאולי עוד שנה שנתיים תגיד לעצמך שחבל על המאמץ לנסות למכור אותו בכלל. אבל בשביל למצוא מסוק ישן שכזה יד שנייה שעדיין יהיה במצב תחזוקה וביכולת טיסה טובות - נדרש הרבה מזל, כיתות רגליים ועבודת שטח למצוא את המסוק המתאים מבין הרבה הרבה מאד ג'אנק של צירים חלודים, שילדות סדוקות ומנועים חורקים שתראה בדרך. חדש - אין שום הגיון לקנות כיום.
עוד נקודה בעייתית עם מסוק ותיק שכזה היא שאוטוטו מתחילים להיגמר עבורו חלקי החילוף בשוק. ואז עוד שנה שנתיים תמצא את עצמך צריך להתחיל לאלתר ולהתאים חלפים שיוצרו במקור למסוקים אחרים, ויכולים בהתאמות מסויימות להתאים למסוק המיושן שבידיך. זה אתגר, זה מעניין, יש בזה כייף - אבל זה דורש הרבה מאד הבנה טכנית, וזה דורש להיות מסוגל להנות מהתהליך הזה - כמו שיש אנשים שמה שעושה להם את זה זה לקנות חיפושית בת 50 שנה ולשפץ אותה ויש כאלו שלא מצליחים להבין את העניין של לנסוע במהירות 80 קמ"ש בלי מזגן ברכב שמטרטר עד השמיים וכל יומיים נכנס למוסך. אני מכיר לפחות אדם אחד שמחזיק כמה וכמה מסוקים ותיקים שכאלו, קונה אותם מאד בזול ומשפץ אותם - אבל ראשית מדובר על אדם עם הרבה נסיון והבנה טכנית בתחום, ומצד שני, הוא מאד נהנה מזה. לא כל אחד ייהנה מזה, וזו הנאה אחרת מההנאה מהטסה. אגב, חשוב לי להדגיש שאני מדבר על גרסאות הראפטור העתיקות בלבד - יש לטאנדר טייגר לאחרונה קו חדש של מסוקים חדשים ומודרניים, אם מדברים על מסוק של טאנדר טייגר מהסדרות החדשות אני חושב שאלו דגמים שפחות מדוברים ומוכרים כאן בפורום ובהחלט יכול להיות בהם המון פוטנציאל. אבל הם יקרים הרבה יותר.
אני חושב שבהבדלי העלויות היום הX5 מציע חבילה טובה יותר מהTREX550. אבל זה עניין של נקודת מבט אישית והתרשמות אישית ממה שאני רואה בשטח. אני אוהב את הראש של סדרת הX של גאווי, את הבחירה בביסטיקס על פני 3GX, את העמידות ואת החלפים הזולים יחסית. אופציית ביניים לדעתי בין ללכת על X5 או 550 חדש לבין ראפטור בגמלאות זה ללכת על Trex 600 esp - מסוק שנכון שגם הוא ישן ודי וותיק (פחות מהראפטור..), יצא כבר השנה דגם ה600 פרו שהחליף את הESP, וגם ה600ESP לא חף מבעיות, אבל הוא פחות מיושן מהראפטורים ויש לאליין תמיכה בדגם הזה הן מבחינת חלפים והן מבחינת שדרוגים מתקדמים ועדכניים כמו למשל ראש הDFC החדש שניתן להתאמה גם לESP הוותיק או תמסורות הזנב החדשות שיצאו למסוקי אליין וניתן להתאים לESP ללא שום צורך במאמץ מיוחד. יש כמה וכמה הצעות ביד שנייה של 600ESP, רובם בתצורת 6 תאים, מה שמוזיל לך את עניין הסוללות, אבל כן מאפשר לך לצמוח בעתיד ולשדרג מנוע וסוללות לכיוון ה8 או אפילו ה10 תאים. תבדוק טוב את ההצעות שיש בלוח יד 2, אני לא רוצה לקדם מכירות או לפגוע במכירה של אף אחד, אבל יכול לומר לך שמבדיקה די מדוקדקת שעשיתי - יש שם כמה הצעות שנשמעות טוב, ולפחות הצעה אחת או שתיים של מסוקים שבעיניי הם ממש על הפנים, אז תפעיל שיקול דעת כשאתה קורא ומדבר עם האנשים... אני בחרתי בפשרה הזו (חשבתי ת'כלס על X5 יד שנייה וכבר הייתי רגע לפני קנייה, אבל בסוף לא הסתדר) וקניתי 600ESP, אני כעת מסיים את השידרוג שלו לפלייברלס DFC ובינתיים אני מאד מרוצה מהבחירה. ימים יגידו אם אשאר מרוצה לאורך זמן ;)

גיל, ממה שאני יודע, יש עכשיו בארץ ראפטור 550 חדש. אני מכיר אדם שקנה אותו, ואף ראיתי כמה תמונות שלו וכן סרט טיסה. זה המסוק שהתייחסתי אליו, לא הדורות הקודמים של TT. אני חושב שזו עדיין בחירה טובה פחות מה- X5, אבל לא הייתי פוסל את הראפטור על הסף. במיוחד לאור המחיר הנמוך יחסית

nov291
23-07-2012, 12:09:59
550 של אליין יעשה אחלה עבודה מניסיון של חוות דעת של הרבה חברה שמטיסים אותו .
X5 יחסית חדש בשטח ויש עליו הרבה ביקורות טובות בעיקר מערכת הביסטיקס לדעתי
רק אחד מבין האופציות האלה

בהצלחה חבר

Friman
23-07-2012, 12:17:59
גיל, ממה שאני יודע, יש עכשיו בארץ ראפטור 550 חדש. אני מכיר אדם שקנה אותו, ואף ראיתי כמה תמונות שלו וכן סרט טיסה. זה המסוק שהתייחסתי אליו, לא הדורות הקודמים של TT. אני חושב שזו עדיין בחירה טובה פחות מה- X5, אבל לא הייתי פוסל את הראפטור על הסף. במיוחד לאור המחיר הנמוך יחסית

אם אליו התכוונת אז אני בהחלט מסכים איתך שזו אופציה. אבל אני חושב שקצת יותר יקר מהX5 ומה Trex 550, לא? זה מהסדרה שאלון ברק מטיס?

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

HeliDraco
23-07-2012, 12:23:11
אם אליו התכוונת אז אני בהחלט מסכים איתך שזו אופציה. אבל אני חושב שקצת יותר יקר מהX5 ומה Trex 550, לא? זה מהסדרה שאלון ברק מטיס?

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

אני לא לגמרי מעודכן במחירים, אבל ממה שאני יודע, הוא זול יותר. עדיין מדובר באופצייה מעט פחות טובה למי שמתכנן על 3D,במיוחד לאור אופציית הפלייברלס של ה- X5 .
אני בונה על להטיס אותו בקרוב, נראה אז... :confused:

guyro
23-07-2012, 12:24:40
ככה לידיעה, יש גרסא ל-X5 מאוד זולה (LITE), גרסת פלייבר, הנעת רצועה ובית זנב פלסטיק, מגיעה עם מנוע , בקר ולהבים ,

הבן שלי מטיס איתה והיא מעולה, אפס תחזוקה,למי שרוצה לרדת בתקציב ולהתחיל עם מסוק פלייבר (מומלץ מאוד)

לדעתי זה הכיוון הנכון.

חן תם
23-07-2012, 13:28:04
או הטירקס או הגאווי x5
כמו כן יש גם הצעות יד שנייה מעניינות ;)

Yoav Lahav
23-07-2012, 13:37:01
גיל,

ה EBAR של KDS זו מערכת מהשורה הראשונה שמשתמשים בה ב 3DMASTERS.
אם זה מספיק טוב ל 3DM זה מספיק ל 99.9% מהמטיסים פה.
למה למטיס "מהשורה" מערכת אחרת?

הדבר היחיד שאני חולק עליך יואב זה על מערכת הפלייברלס. לא הטסתי איתה וזה נכון שלך יש נסיון נהדר איתה, אבל עשיתי עליה בעבר המון שיעורי בית. זו מערכת שבכייף הייתי שם על 450, אפילו על מסוק 500 הייתי שוקל. על מסוק 550 או 600 הייתי הולך על מערכת קצת יותר בטוחה בהצלחתה בשוק. זה לא שה Ebar לא בטוחה או לא טובה, אני בשביל השקט הנפשי עם מסוק כזה הייתי שם רק ביסטיקס או סקוקום. גם כספית, ביחס לכלל העלות של מסוק כזה כולל חלפים סוללות וציוד נלווה, זו לא הוצאה נוספת כל כך גדולה להשקיע עוד 70$ במערכת פלייברלס טובה יותר.

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

guyro
23-07-2012, 14:06:32
גיל,

ה EBAR של KDS זו מערכת מהשורה הראשונה שמשתמשים בה ב 3DMASTERS.
אם זה מספיק טוב ל 3DM זה מספיק ל 99.9% מהמטיסים פה.
למה למטיס "מהשורה" מערכת אחרת?

עבדו יפה מאוד ה- EBAR בתחרות ללא ספק...

wind556
23-07-2012, 14:10:33
יש פתגם שאומר:
"מקום שני הוא הנכשל הראשון"
עקב העובדה שבמסגרת התקציב ובדרישות הגודל והקטגוריה המדוברת לא קיים היום בעולם אף מסוק טוב יותר מהX5 זה הופך את כל הבאים אחריו ברשימה ל"פסולי חיתון"

צריך להיות מאד טפשי לקנות את המקום השני ברשימה.

לכן כל הצעה שאינה X5 היא עצת אחיתופל , ואין כאן עניין של טעם אישי או כל שיקול אחר הגיוני, אלא של שכל ישר

עמיתקופטר
23-07-2012, 14:21:19

לא מדובר ברפטור חדש, כי אם בשידרוג של השילדה הישנה של הרפטור 30 הוותיק. ניתן להיווכח גם מסרט הטיסה שאלון ברק (התותח) מטיס אותו שהוא גם טס ״כמו רפטור של פעם״. הוא ללא ספק לא מהסידרה החדשה של TT. את זה גם אמר לי בזמנו היבואן.

lior_bar_ami
23-07-2012, 15:08:03
קצת סדר:
רפאטור E550/620 (ניתן להסבה) - מסוק מיושן מאוד (!), גם בגרסותיו החדשות ביותר עדיין מורכב ממיכלולים של ראפטור 30 ישן (ראש ותיבת זנב). משקל טיסה גבוה ב 1 קילו שלם (!!!) מה X5 של גאווי, וב 0.5 קילו מהטירקס 550 (אפילו ה KDS שיואב ציין כאן שוקל 3 ק"ג שהם עדיין כ 400 גר' פחות מהראפטור). כמו כן שיטות הניהוג ישנות, והעברת הכוח לזנב היא ברצועה ללא מותחן - מה שגורם למתיחות לא קבועה של הרצועה, וצורך במתיחה כל כמה טיסות...
הזנב של המסוק הינו הזנב הישן של הראפטור 30, כולנו חווינו עם הראפטורים בשלב כזה או אחר גריפ שטס מהמסוק - לא נעים, כמו כן זמינות חלקים הכי נמוכה מבין כל המסוק שיצויינו כאן.

KDS 550 INNOVA - מסוק נחמד מאוד, יואב הוא לא הכי חזק בקטגוריה (ובוודאי לא הכי קל בה), חיקוי יפה של המבנה של מיקאדו אך עדיין לא בשל עקב בעיות וויברציות שיש בחלק מהכלים (דובר על בעיות עם המיסבים), כמו כן גם הוא מסוק רצועה ללא מותחן על כל המשתמע מכך (אין צורך לחזור על הדברים) - כמו כן זמינות חלקים נמוכה בעולם.

ALIGN TREX550E - מסוק טוב מאוד, הוכיח את עצמו בשוק בגרסת הקומבו שלו. מטיסים מתקדמים ו/או כאלו שרוצים להנות יותר מהכלי ישדרגו מהר מאוד את האלקטרוניקה (החל ממע' ה FBL וכלה במנוע ובקר). מונע טורק טיוב ועם משקל טיסה טוב מאוד (2.9KG) מציג ביצועים לא רעים כלל. זמינות חלקים ושידרוגים גבוהה מאוד - מחיר הקומבו הוא בין הזולים, אך יחד עם זאת אם תקח בחשבון את עלות השדרוג לאלקטרוניקה איכותית יותר, אלמנט העלות כבר לא רלוונטי.

GAUI X5 FES - הכוכב החדש כבר לא כ"כ חדש, מסוק בעיצוב חדש בן כשנה וחצי, מגיע בגרסאת הקומבו שלו מאובזר בכל טוב - החל ממע' FBL גרמנית מהמובילות בשוק של BEASTX, דרך מנוע של סקורפיון, בקר 100A של HW, ועוד פינוקים...
משקל הטיסה שלו הוא הנמוך מכולם עם 2.4 ק"ג שהופכים אותו לבעל יחס כוח למשקל / יחס דיסקה למשקל הגבוה מכולם - וכפועל יוצא החזק מכולם.
מסוגל להתמודד עם סוללות החל מ 3000 מא"ש (אני אישית גם הטסתי עם ה 2600), ועד ל 4500 מא"ש - וטס מצויין עם זמן טיסה יפה מאוד.
גם ה X5 כמו הטירקס מונע TT עם העברה ישירה של הסרוואים לראש, וראש נמוך נמוך שמקנה למסוק איכויות טיסה מצויינות - זמינות חלקים טובה מאוד גם בארץ וגם בעולם.

גיא ציין קודם לכן את גרסאת ה LITE של ה X5 - מדובר במסוק שמושתת על המבנה של אחיו המקצועי, ומונע ברצועת זנב; גם כאן מדובר במסוק קל מאוד שמנהג מאוד יפה באוויר עם מבנה מודרני ומחיר זול מאוד יחסית לאח המקצועי (FES).

lior_bar_ami
23-07-2012, 15:12:27
לא מדובר ברפטור חדש, כי אם בשידרוג של השילדה הישנה של הרפטור 30 הוותיק. ניתן להיווכח גם מסרט הטיסה שאלון ברק (התותח) מטיס אותו שהוא גם טס ״כמו רפטור של פעם״. הוא ללא ספק לא מהסידרה החדשה של TT. את זה גם אמר לי בזמנו היבואן.

אכן גם בסירטון ניתן להיווכח כמה המסוק הזה כבד ולא בסטנדרטים של כל שאר המותגים שצויינו בשרשור.

Friman
23-07-2012, 19:00:41
לא אמרתי שהEbar איננה מערכת טובה. זו מערכת שמבוססת בדיוק על אותה חומרה ותוכנה כמו הzyx של טארוט שנסיונה מוכח לטובה עוד יותר משל הEbar. לכן ללא ספק הייתי שם בלי היסוס על מסוק 450. על מסוק 550 או 600, מדובר כבר על מכונה גדולה ומסוכנת, לא הייתי שם שום מערכת ששמעתי בה על תקלות מוזרות, וזה כולל לא רק את הEbar אלא גם כמה מערכות יקרות הרבה יותר שדווחו לגביהן כשלים לא ברורים ללא כל סיבה ברורה. וכשההפרש בין הEbar לביסטיקס עומד על 70$... בעלות כוללת של מסוק וסוללות וחלפים שמגיעים לאיזור ה900-1000$.... אני באמת לא מוצא הגיון בחיסכון שכזה. אצלך המסוק הגיע עם הEbar ואני באמת באמת שמח שאתה מרוצה, אבל יש מקרים של בעיות שדווחו (דווקא במסוקי 550 ו600 אגב.. במסוקי 500 ו450 כמעט לא ראיתי דיווחים על בעיות שאינן עניין של הגדרות ועל מסוקי 700 לא רבים מעבר למטיסים הממומנים בחרו לשים את המערכת הזו ממה שקראתי) ואם כבר בן אדם קונה מסוק חדש עדיף לו כבר לבחור אחד עם מערכת פלייברלס עם שם יותר מוכר. זו דעתי האישית ובמיוחד כשמדובר על מסוקים גדולים, זה בסדר גמור אם אתה חושב אחרת.

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

Yoav Lahav
23-07-2012, 19:39:41
פרימן ברשותי 2 המערכות: KDS EBAR ו TAROT ZYX. בשום אופן החומרה אינה זהה רגישות רכיב GYRO של ה EBAR גדולה משמעותית משל ה ZYX.
אם אני מחזיק ביד כל אחד מהמסוקים ומסובב אותו לאט סביב כל אחד מהצירים ה ZYX יפסיק להגיב במהירות סיבוב גדולה יחסית ואילו ה EBAR
ממשיך להזיז את הסרבואים גם כתגובה לסיבוב הכי איטי שאני מצליח לעשות.

לא אמרתי שהEbar איננה מערכת טובה. זו מערכת שמבוססת בדיוק על אותה חומרה ותוכנה כמו הzyx של טארוט שנסיונה מוכח לטובה עוד יותר משל הEbar. לכן ללא ספק הייתי שם בלי היסוס על מסוק 450. על מסוק 550 או 600, מדובר כבר על מכונה גדולה ומסוכנת, לא הייתי שם שום מערכת ששמעתי בה על תקלות מוזרות, וזה כולל לא רק את הEbar אלא גם כמה מערכות יקרות הרבה יותר שדווחו לגביהן כשלים לא ברורים ללא כל סיבה ברורה. וכשההפרש בין הEbar לביסטיקס עומד על 70$... בעלות כוללת של מסוק וסוללות וחלפים שמגיעים לאיזור ה900-1000$.... אני באמת לא מוצא הגיון בחיסכון שכזה. אצלך המסוק הגיע עם הEbar ואני באמת באמת שמח שאתה מרוצה, אבל יש מקרים של בעיות שדווחו (דווקא במסוקי 550 ו600 אגב.. במסוקי 500 ו450 כמעט לא ראיתי דיווחים על בעיות שאינן עניין של הגדרות ועל מסוקי 700 לא רבים מעבר למטיסים הממומנים בחרו לשים את המערכת הזו ממה שקראתי) ואם כבר בן אדם קונה מסוק חדש עדיף לו כבר לבחור אחד עם מערכת פלייברלס עם שם יותר מוכר. זו דעתי האישית ובמיוחד כשמדובר על מסוקים גדולים, זה בסדר גמור אם אתה חושב אחרת.

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

Yoav Lahav
23-07-2012, 20:17:48
ליאור, קצת נתונים: משקל טיסה של ה X5 לפי פרסום באינטרנט, לא יודע עם איזו סוללה: 2.4 ק"ג.
הספק מכסימלי רציף של המנוע שלו: 1820 WATT.
ומכאן יחס הספק משקל 758 WATT לק"ג.

ב KDS יש 2500 WATT מכסימלי רציף על 3.2 ק"ג.
היחס פה הוא 781.

משקל טיסה זה הוא עם סוללה 5000 MAH 40C ועוד סוללה 2200MAH 20C למערכת הרדיו שמספיקה לי בבטחה ל 10 טיסות 3D ברצף. (לא 3D כמו שלך זה בטוח :) )
כמובן שעם סוללה 4000MAH למשל ועוד סוללה קטנה בהרבה למערכת הרדיו אני יורד עוד במשקל והיחס משתפר.

יש גם חשבון נוסף של PEAK POWER שם ה KDS מתקרב ל 4000 WATT עם הסוללה והבקר שיתמכו בכך כמובן - זו אחת הסיבות בגללה קניתי
את ה HOBBYWING - 150-220 AMPER.

קצת סדר:
רפאטור E550/620 (ניתן להסבה) - מסוק מיושן מאוד (!), גם בגרסותיו החדשות ביותר עדיין מורכב ממיכלולים של ראפטור 30 ישן (ראש ותיבת זנב). משקל טיסה גבוה ב 1 קילו שלם (!!!) מה X5 של גאווי, וב 0.5 קילו מהטירקס 550 (אפילו ה KDS שיואב ציין כאן שוקל 3 ק"ג שהם עדיין כ 400 גר' פחות מהראפטור). כמו כן שיטות הניהוג ישנות, והעברת הכוח לזנב היא ברצועה ללא מותחן - מה שגורם למתיחות לא קבועה של הרצועה, וצורך במתיחה כל כמה טיסות...
הזנב של המסוק הינו הזנב הישן של הראפטור 30, כולנו חווינו עם הראפטורים בשלב כזה או אחר גריפ שטס מהמסוק - לא נעים, כמו כן זמינות חלקים הכי נמוכה מבין כל המסוק שיצויינו כאן.

KDS 550 INNOVA - מסוק נחמד מאוד, יואב הוא לא הכי חזק בקטגוריה (ובוודאי לא הכי קל בה), חיקוי יפה של המבנה של מיקאדו אך עדיין לא בשל עקב בעיות וויברציות שיש בחלק מהכלים (דובר על בעיות עם המיסבים), כמו כן גם הוא מסוק רצועה ללא מותחן על כל המשתמע מכך (אין צורך לחזור על הדברים) - כמו כן זמינות חלקים נמוכה בעולם.

ALIGN TREX550E - מסוק טוב מאוד, הוכיח את עצמו בשוק בגרסת הקומבו שלו. מטיסים מתקדמים ו/או כאלו שרוצים להנות יותר מהכלי ישדרגו מהר מאוד את האלקטרוניקה (החל ממע' ה FBL וכלה במנוע ובקר). מונע טורק טיוב ועם משקל טיסה טוב מאוד (2.9KG) מציג ביצועים לא רעים כלל. זמינות חלקים ושידרוגים גבוהה מאוד - מחיר הקומבו הוא בין הזולים, אך יחד עם זאת אם תקח בחשבון את עלות השדרוג לאלקטרוניקה איכותית יותר, אלמנט העלות כבר לא רלוונטי.

GAUI X5 FES - הכוכב החדש כבר לא כ"כ חדש, מסוק בעיצוב חדש בן כשנה וחצי, מגיע בגרסאת הקומבו שלו מאובזר בכל טוב - החל ממע' FBL גרמנית מהמובילות בשוק של BEASTX, דרך מנוע של סקורפיון, בקר 100A של HW, ועוד פינוקים...
משקל הטיסה שלו הוא הנמוך מכולם עם 2.4 ק"ג שהופכים אותו לבעל יחס כוח למשקל / יחס דיסקה למשקל הגבוה מכולם - וכפועל יוצא החזק מכולם.
מסוגל להתמודד עם סוללות החל מ 3000 מא"ש (אני אישית גם הטסתי עם ה 2600), ועד ל 4500 מא"ש - וטס מצויין עם זמן טיסה יפה מאוד.
גם ה X5 כמו הטירקס מונע TT עם העברה ישירה של הסרוואים לראש, וראש נמוך נמוך שמקנה למסוק איכויות טיסה מצויינות - זמינות חלקים טובה מאוד גם בארץ וגם בעולם.

גיא ציין קודם לכן את גרסאת ה LITE של ה X5 - מדובר במסוק שמושתת על המבנה של אחיו המקצועי, ומונע ברצועת זנב; גם כאן מדובר במסוק קל מאוד שמנהג מאוד יפה באוויר עם מבנה מודרני ומחיר זול מאוד יחסית לאח המקצועי (FES).

guyro
23-07-2012, 20:41:12
ליאור, קצת נתונים: משקל טיסה של ה X5 לפי פרסום באינטרנט, לא יודע עם איזו סוללה: 2.4 ק"ג.
הספק מכסימלי רציף של המנוע שלו: 1820 WATT.
ומכאן יחס הספק משקל 758 WATT לק"ג.

ב KDS יש 2500 WATT מכסימלי רציף על 3.2 ק"ג.
היחס פה הוא 781.

משקל טיסה זה הוא עם סוללה 5000 MAH 40C ועוד סוללה 2200MAH 20C למערכת הרדיו שמספיקה לי בבטחה ל 10 טיסות 3D ברצף. (לא 3D כמו שלך זה בטוח :) )
כמובן שעם סוללה 4000MAH למשל ועוד סוללה קטנה בהרבה למערכת הרדיו אני יורד עוד במשקל והיחס משתפר.

יש גם חשבון נוסף של PEAK POWER שם ה KDS מתקרב ל 4000 WATT עם הסוללה והבקר שיתמכו בכך כמובן - זו אחת הסיבות בגללה קניתי
את ה HOBBYWING - 150-220 AMPER.

זה להשוות תפוחים לתפוזים... KDS שמו מנוע שמתאים למסוק 600 כדי לפצות על נושא המשקל....ובמכה הראשונה שורפים את הבקר שמגיע איתו...ואז צריך לקנות בקר חדש...וזה משקרה לך.

ברור שאפשר לשים SETUPים חזקים ולראות של מי "גדול" יותר...אבל היופי הוא איזה יצרן נותן חבילה איכותית יותר שדורשת מינימום שינויים ולא משנה איזה סגנון הטסה יש לך. כמובן במחיר שמתאים לכיס שלך.

להזכירך יואב אכלת הרבה קש בהתחלה עם ה-KDS , והחבילה הזולה לא יצאה כל כך זולה...בקר שנשרף ואז להבים שהלכו...זה המעט שאני זוכר.

לסיכומו של עניין ולפותח השירשור...שבמקרה רק היום הצטרף לפורום :rolleyes:

יש בתקציב שלך לא מעט מסוקים שישרתו אותך ותהיה מרוצה, תסתובב קצת בשטחי ההטסה ותתרשם.

dror_z
23-07-2012, 20:46:42
צרות של עשירים
מצבנו מעולה היום שאפשר להתלבט בין כמה מסוקים מעולים במחיר סביר
מה שנשאר לך עכשיו פותח השרשור זה כמו שגיא אמר
תגיע לשטח ותבחר מה שבא לך .

lior_bar_ami
23-07-2012, 21:12:48
זה להשוות תפוחים לתפוזים... KDS שמו מנוע שמתאים למסוק 600 כדי לפצות על נושא המשקל....ובמכה הראשונה שורפים את הבקר שמגיע איתו...ואז צריך לקנות בקר חדש...וזה משקרה לך.

ברור שאפשר לשים SETUPים חזקים ולראות של מי "גדול" יותר...אבל היופי הוא איזה יצרן נותן חבילה איכותית יותר שדורשת מינימום שינויים ולא משנה איזה סגנון הטסה יש לך. כמובן במחיר שמתאים לכיס שלך.

להזכירך יואב אכלת הרבה קש בהתחלה עם ה-KDS , והחבילה הזולה לא יצאה כל כך זולה...בקר שנשרף ואז להבים שהלכו...זה המעט שאני זוכר.

יש בתקציב שלך לא מעט מסוקים שישרתו אותך ותהיה מרוצה, תסתובב קצת בשטחי ההטסה ותתרשם.

+1
גיא קלע בדיוק מושלם לנקודה.
אם אתה מתחיל בשדרוגים, הרי שאם תשדרג מסוק שקל בהרבה מה kds (ה x5) - הוא יהיה חזק ממנו מהרבה.
כחבילה מוכנה אין מתחרה כיום ששווה בכוח ו/או באיכות הטיסה של הגאווי - אני לא אומר חלילה שהאחרים לא טובים (פרט לראפטור שלדעתי הצנועה בכלל לא שייך לשרשור הזה עם המעט והפרימיטיביות שהוא מציע) אדרבא, פשוט ה X5 טוב מכולם, וזה מקורבי יעידו שאמרתי עוד לפני שהיה גאווי בארץ.

Yoav Lahav
23-07-2012, 21:38:24
מה קורה גיא?
ברוך שובך ושוב
כל הכבוד אתה משכמך ומעלה.

הבקר שנשרף - כנראה שזה היה עניין של מזל גרוע וכשל נקודתי בבקר שהיה לי שדרך אגב גם נמצא במסוק ה 600 שלהם למיטב זכרוני
וגם שם ללא כל בעיות.

להזכירך - זה קורה גם עם CASTLE המשובח...

בכל העולם מטיסים עם הבקר המקורי של KDS שמסופק עם הקומבו והכל בסדר ואין תלונות.
כנ"ל עם הלהבים שמסופקים בקומבו.
יש ב YOUTUBE הרבה סרטונים עם הCOMBO המקורי של KDS שעלותו 700$.

הנה אחד מהם של ה DFC החדש:

http://www.youtube.com/watch?v=53QRZ1nhNO0

guyro
23-07-2012, 22:28:11
מה קורה גיא?
ברוך שובך ושוב
כל הכבוד אתה משכמך ומעלה.

הבקר שנשרף - כנראה שזה היה עניין של מזל גרוע וכשל נקודתי בבקר שהיה לי שדרך אגב גם נמצא במסוק ה 600 שלהם למיטב זכרוני
וגם שם ללא כל בעיות.

להזכירך - זה קורה גם עם CASTLE המשובח...

בכל העולם מטיסים עם הבקר המקורי של KDS שמסופק עם הקומבו והכל בסדר ואין תלונות.
כנ"ל עם הלהבים שמסופקים בקומבו.
יש ב YOUTUBE הרבה סרטונים עם הCOMBO המקורי של KDS שעלותו 700$.

הנה אחד מהם של ה DFC החדש:

http://www.youtube.com/watch?v=53QRZ1nhNO0

תודה יואב , יכול להיות שאתה צודק, אבל אני אישית לא אנסה אותם אם ורק כי אני כבר סומך על משהו אחר...דבר אחד בטוח: אלו שהתחרו עם ה- KDS בתחרות, לא השתמשו באלקטרוניקה שלהם...אלא במשהו הרבה יותר איכותי...מלבד ה- EBAR,

אבל שטויות, שכל אחד יבחר מה טוב לו...:-)

raed
23-07-2012, 22:44:28
אחי תלך על טירקס600 EFL PRO החדש תראה סרטונים וחוות דעת מכל העולם ולטעמי כל אופציה אחרת פסולה
מספיק שזה אליין המסוק הזה פשוט חיה טורפת

Yoav Lahav
23-07-2012, 23:02:49
זה בגלל שחוץ מה EBAR אין ל KDS אלקטרוניקה ל 700 שלהם. לא מנוע, לא בקר..
זה נגמר ב 600. דרך אגב איזה מקומות הם לקחו?

תודה יואב , יכול להיות שאתה צודק, אבל אני אישית לא אנסה אותם אם ורק כי אני כבר סומך על משהו אחר...דבר אחד בטוח: אלו שהתחרו עם ה- KDS בתחרות, לא השתמשו באלקטרוניקה שלהם...אלא במשהו הרבה יותר איכותי...מלבד ה- EBAR,

אבל שטויות, שכל אחד יבחר מה טוב לו...:-)

Friman
24-07-2012, 00:21:58
פרימן ברשותי 2 המערכות: KDS EBAR ו TAROT ZYX. בשום אופן החומרה אינה זהה רגישות רכיב GYRO של ה EBAR גדולה משמעותית משל ה ZYX.
אם אני מחזיק ביד כל אחד מהמסוקים ומסובב אותו לאט סביב כל אחד מהצירים ה ZYX יפסיק להגיב במהירות סיבוב גדולה יחסית ואילו ה EBAR
ממשיך להזיז את הסרבואים גם כתגובה לסיבוב הכי איטי שאני מצליח לעשות.

אני לא אכנס איתך לדיון הזה, רק אומר שאם הייתי במקומך הייתי מחליף בין המערכות שלך ושם את הטארוט על ה550 ואת הkds מעביר ל450. המערכות זהות מלבד בקרת האיכות, ולשל טארוט יש רפיוטיישן טוב יותר, זו הסיבה שהיא הכי נמכרת. ולא, היא לא ההכי זולה מבין 5 המערכות הזהות הללו על שמותיהן השונים.

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

guyro
24-07-2012, 06:53:26
זה בגלל שחוץ מה EBAR אין ל KDS אלקטרוניקה ל 700 שלהם. לא מנוע, לא בקר..
זה נגמר ב 600. דרך אגב איזה מקומות הם לקחו?

צודק, עכשיו שמתי לב.

מקומות:

חמישי במאסטרס
שלישי באספרטס
ראשון בזוגות

היישגים יפים אבל מסוקים מה זה מכוערים....:cool:

הבוררר
24-07-2012, 08:52:27
היישגים יפים אבל מסוקים מה זה מכוערים....:cool:[/QUOTE]

יש להם מטיסים שדומים למסוקים שלהם
;)

guyro
24-07-2012, 11:10:15
היישגים יפים אבל מסוקים מה זה מכוערים....:cool:

יש להם מטיסים שדומים למסוקים שלהם
;)[/QUOTE]

אתה מה זה צודק :cool:

wind556
24-07-2012, 17:04:14
אחי תלך על טירקס600 EFL PRO החדש תראה סרטונים וחוות דעת מכל העולם ולטעמי כל אופציה אחרת פסולה
מספיק שזה אליין המסוק הזה פשוט חיה טורפת

מספיק שזה אליין כדי להתרחק מזה כמו מאש..
עם כמה מסוקים התנסית? כמה מסוקים בנית? הרכבת? כיוונת?

1? 2?
אחרי מאות מסוקים עוד לא ראיתי אליין אחד חף מבעייות
נכון שכל בעייה ניתנת לפתרון, אבל ביוקר ולעולם לא תגיע לאיכות או לביצועים של הX5
אני בכלל לא מבין את ההתלבטות. יש אך ורק מסוק אחד בעולם היום שלאף אחד אין חצי טענה אליו, שאף אחד לא שידרג בו ציר, בורג, או איזה מיכלול, וכל מי שיש לו אותו אומר כל בוקר תודה לאלוהי המסוקים על מזלו הטוב.
אני גם לא מבין למה לבחור את "השני הכי טוב" כשבאותו מחיר אתה יכול לבחור את זה שבמקום ראשון

Scooter007
24-07-2012, 18:40:42
מספיק שזה אליין כדי להתרחק מזה כמו מאש..
עם כמה מסוקים התנסית? כמה מסוקים בנית? הרכבת? כיוונת?

1? 2?
אחרי מאות מסוקים עוד לא ראיתי אליין אחד חף מבעייות
נכון שכל בעייה ניתנת לפתרון, אבל ביוקר ולעולם לא תגיע לאיכות או לביצועים של הX5
אני בכלל לא מבין את ההתלבטות. יש אך ורק מסוק אחד בעולם היום שלאף אחד אין חצי טענה אליו, שאף אחד לא שידרג בו ציר, בורג, או איזה מיכלול, וכל מי שיש לו אותו אומר כל בוקר תודה לאלוהי המסוקים על מזלו הטוב.
אני גם לא מבין למה לבחור את "השני הכי טוב" כשבאותו מחיר אתה יכול לבחור את זה שבמקום ראשון

בחייאת עודד, אתה יודע שאני מכבד אותך ואת הנסיון שלך אבל ראבאק, לא נמאס לך להשמיץ את אליין ? יש אלפי אנשים שמטיסים את המסוקים שלהם ונהנים מכל רגע
אולי אליין הם לא הטופ (לא באמת מבין איך קובעים דבר כזה) אבל מה שבטוח זה שיש להם אחלה מסוקים שגורמים אושר לבעלייהם.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

yuvicohen
24-07-2012, 18:59:20
אנשים יקרים,
מודה לכם על העזרה. אין ספק שמהE550 ירדתי.
הנטיה שלי היא לX5. בכל מקרה אשאיר לעצמי את ה450 להשתעשע.

Friman
24-07-2012, 19:42:06
בחייאת עודד, אתה יודע שאני מכבד אותך ואת הנסיון שלך אבל ראבאק, לא נמאס לך להשמיץ את אליין ? יש אלפי אנשים שמטיסים את המסוקים שלהם ונהנים מכל רגע
אולי אליין הם לא הטופ (לא באמת מבין איך קובעים דבר כזה) אבל מה שבטוח זה שיש להם אחלה מסוקים שגורמים אושר לבעלייהם.

הבעיה היחידה שאני חושב שהיא באמת אמיתית במוצרים של אליין והיא חוזרת שוב ושוב - היא בג׳יירואים שלהם, שהם לא גרועים אבל פשוט לא עומדים אחד לאחד בסטנדרטים של המותגים האירופאיים. לגבי כל יתר הרכיבים - לדעתי אפשר בכייף לחיות איתם עבור רוב המטיסים, ואכן הרכיב המרכזי שמוחלף בשכיחות הגבוהה ביותר לדעתי במסוקי אליין זה הג׳יירו.
לכן אני מאד מעריך את ההחלטה שלהם להתחיל להוציא קומבואים ללא ג׳יירו. זו בהחלט חשיבה ״מחוץ לקופסא״ (משחק מלים משעשע..;)) שאיננה מובנת מאליה ומעידה על חברה שיש בה בשלות גם להכיר בנקודות החולשה שלה. אני מניח שהם ימכרו עכשיו תקופה קומבואים בלי מערכות ייצוב כדי לא לרדת במכירות מול גאווי שנכנסו חזק לשוק, אבל בשקט בשקט יעבדו על מערכת פלייברלס חדשה שעוד שנה או שנתיים תצא, אבל הפעם היא תצא לדעתי הרבה הרבה יותר בשלה וברמה שתותיר הרבה מתחרים מזדנבים לאחור. דווקא בהכרה בנקודת החולשה הזו שלהם אליין החזירו לי הרבה מהאמון בהם כחברה, לטווח הארוך.
לפותח השרשור היקר- עלה והצלח, וכמו שאנחנו אוהבים לומר פה, יותר חשוב שתרד בהצלחה ;). ככה או ככה גם ה550 וגם הx5 הם מסוקים מעולים וגם מkds inova 550 או טאנדר טייגר מהסדרה החדשה אתה לא ממש תסבול - תבחר מה שתבחר ותשמח ותהנה בבחירה שלך.

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

eli-f
24-07-2012, 20:01:33
[QUOTE=Friman;370389]הבעיה היחידה שאני חושב שהיא באמת אמיתית במוצרים של אליין והיא חוזרת שוב ושוב - היא בג׳יירואים שלהם, שהם לא גרועים אבל פשוט לא עומדים אחד לאחד בסטנדרטים של המותגים האירופאיים. לגבי כל יתר הרכיבים - לדעתי אפשר בכייף לחיות איתם עבור רוב המטיסים, ואכן הרכיב המרכזי שמוחלף בשכיחות הגבוהה ביותר לדעתי במסוקי אליין זה הג׳יירו.
לכן אני מאד מעריך את ההחלטה שלהם להתחיל להוציא קומבואים ללא ג׳יירו. זו בהחלט חשיבה ״מחוץ לקופסא״ (משחק מלים משעשע..;)) שאיננה מובנת מאליה ומעידה על חברה שיש בה בשלות גם להכיר בנקודות החולשה שלה. אני מניח שהם ימכרו עכשיו תקופה קומבואים בלי מערכות ייצוב כדי לא לרדת במכירות מול גאווי שנכנסו חזק לשוק, אבל בשקט בשקט יעבדו על מערכת פלייברלס חדשה שעוד שנה או שנתיים תצא, אבל הפעם היא תצא לדעתי הרבה הרבה יותר בשלה וברמה שתותיר הרבה מתחרים מזדנבים לאחור. דווקא בהכרה בנקודת החולשה הזו שלהם אליין החזירו לי הרבה מהאמון בהם כחברה, לטווח הארוך.
לפותח השרשור היקר- עלה והצלח, וכמו שאנחנו אוהבים לומר פה, יותר חשוב שתרד בהצלחה ;). ככה או ככה גם ה550 וגם הx5 הם מסוקים מעולים וגם מkds inova 550 או טאנדר טייגר מהסדרה החדשה אתה לא ממש תסבול - תבחר מה שתבחר ותשמח ותהנה בבחירה שלך.
+1

wind556
24-07-2012, 22:49:14

אמרת בדיוק את מה שאני אומר: הם לא הטופ, וזה לגמרי מספיק
אפילו אם הם השניים הכי טובים, אין זה בתבונה לקנות אותם. למה לקנות משהו שהוא 99% כשבאותו תקציב ואפילו פחות אתה מקבל 100% ?
זה כל כך פשוט, ומפליא שכל כך מעטים כאן קולטים את זה.
אומר שוב: אף פעם לא טענתי שהם מסוקים רעים, אבל הם תמיד טיפה פחות טובים מכל אפשרות סבירה אחרת
עבורי זה חד ערכי: בכל מצב בעל נתוני רכישה דומים, אני בוחר את הטוב יותר
ואליין לעולם לא היו במקום הראשון. מקום שני מת מבחינתי

חן תם
25-07-2012, 12:46:27
עודד סטרת את עצמך...
מצד אחד אתה אומר להתרחק כמו מאש ומצד שני שהם לא רעים?
אוליי אתה לא אוהב אותם אבל אין זו סיבה מספיק טובה ללכלך ולהשמיץ מסוקים מעולים שאכן עושים את העבודה כמו שצריך ומספקים הנאה מרובה לבעלייהם.
גם אני מעדיף מסוקים אחרים על פני אליין, אך אין אני משמיץ אותם ומציג אותם כמסוקים הרעים בעולם. לא משנה מה תגיד תמיד יהיה מישהו שיגיד שדגם אחר טוב יותר מהשני.

guy1a
25-07-2012, 14:28:28
תמיד אפשר הוריקאן 425 .. !

SGS2 ..

guyro
25-07-2012, 14:37:57

SGS2 ..

+1 :cool:

kal1311
25-07-2012, 15:48:25

SGS2 ..

ראינו כבר את הפח אשפה הזה טס..

bartovmoti
25-07-2012, 15:58:26
ראינו כבר את הפח אשפה הזה טס..

טעות,
אפילו פח אשפה (ובלט סי-פי:cool:) טס יותר טוב!

guy1a
25-07-2012, 16:14:16
רק גיארו הבין אותי ח ח ח

SGS2 ..

T_A
25-07-2012, 16:19:46
תאכלס לא משנה מי אתה , מה התקציב שלך , הנסיון , הגודל שאתה מחפש וכו וכו
תמיד זה יגמר אותו דבר -
2-3 אנשים קבועים יפציצו אותך בתגובות על X5 , אני גם משאר שאתה חוטף ברגעים אלה הצעות בהודעות פרטיות לגביו.

לא בא להגיד משהו רע על המסוק , אבל אין ספק - השיווק שלו חזק מאוד (מידי?) בפורום הזה

guy1a
25-07-2012, 16:46:45
תמיד זה יגמר אותו דבר -
2-3 אנשים קבועים יפציצו אותך בתגובות על X5 , אני גם משאר שאתה חוטף ברגעים אלה הצעות בהודעות פרטיות לגביו.

לא בא להגיד משהו רע על המסוק , אבל אין ספק - השיווק שלו חזק מאוד (מידי?) בפורום הזה

זה עניין תקופתי .. פשוט היתה עונה לאליין .. אחרי זה העננים נגמרו והגיעה עונת הקופטראיקס ... בקיץ היתה עונת ההוריקן .. וכרגע 5איקס ...
מעניין מה יהיה בחורף :-)

SGS2 ..

lior_bar_ami
25-07-2012, 17:57:03

SGS2 ..

מצטער מאוד להגיד לכם - פח אשפה המסוק הזה ממש לא...
הוא טס יפה מאוד, ואם אני מכניס את העלות שלו לתחשיב - אז יפה מאוד זה UNDER STATEMENT.

כך או כך, הוא לא בקטגוריה של ה X5 והטירקס, אם כבר של הראפטור (אגב שם הוא הוכיח את עצמו ביחס לראפטור) - השניים הראשונים בקטגוריה אחרת לגמרי.

lior_bar_ami
25-07-2012, 17:59:28
תמיד זה יגמר אותו דבר -

זה לא עניין של שיווק תומר - פשוט אנשים מרוצים שמשתפים ניסיון טוב מאוד ממסוק מצויין, תסתכל על ההודעות שלי שנתיים וחצי אחורה, הרבה לפני החנות ותראה את ההמלצות שלי על ה X5.

wind556
25-07-2012, 18:07:00
עודד סטרת את עצמך...
מצד אחד אתה אומר להתרחק כמו מאש ומצד שני שהם לא רעים?
אוליי אתה לא אוהב אותם אבל אין זו סיבה מספיק טובה ללכלך ולהשמיץ מסוקים מעולים שאכן עושים את העבודה כמו שצריך ומספקים הנאה מרובה לבעלייהם.
גם אני מעדיף מסוקים אחרים על פני אליין, אך אין אני משמיץ אותם ומציג אותם כמסוקים הרעים בעולם. לא משנה מה תגיד תמיד יהיה מישהו שיגיד שדגם אחר טוב יותר מהשני.

כותבים סתרת :D
ולא סתרתי את עצמי

בקטגוריה המדוברת אין אפילו אחד שחולק על דעתי המקצועית, אפילו לא אתה
אני טוען שטיפשי ביותר לקנות את המקום השני בשיקלול כל האפשרויות, ומקום שני לעולם לא ראוי לרכישה. זה בכלל לא עניין של טעם אישי והעדפה, אלא של ידיעה ושכל ישר.

שים לב שבקטגורית ה700 למשל יש שחקנים נוספים בזירה, ושם כן נכנס הטעם האישי בבחירה, אבל בקטגורית ה550 עוד לא קם אדם אחד שטען טענה ממשית שאומרת מדוע כדאי להעדיף טי רקס על פני הX5
יודע למה? כי אין טענה הגיונית כזאת...

ואליין לא מסוקים רעים, תקרא היטב את מה שאני תמיד אומר, זאת רכישה מטופשת ולא מסוק רע. אם הוא היה עולה 2000 ש"ח פחות מהX5 תאמין לי שהייתי ממליץ עליו בחום רב כרכישה כדאית

תזכור מה שאמר ידידינו איינשטיין: הכל יחסי.

יודע מהו האויב הכי גרוע של הטוב? היותר טוב...

נ.ב
אני לא טוען שאליין הם מקום שני, זה היה רק לצורך ההבהרה

חן תם
25-07-2012, 19:45:44
כותבים סתרת :D
ולא סתרתי את עצמי

בקטגוריה המדוברת אין אפילו אחד שחולק על דעתי המקצועית, אפילו לא אתה
אני טוען שטיפשי ביותר לקנות את המקום השני בשיקלול כל האפשרויות, ומקום שני לעולם לא ראוי לרכישה. זה בכלל לא עניין של טעם אישי והעדפה, אלא של ידיעה ושכל ישר.

שים לב שבקטגורית ה700 למשל יש שחקנים נוספים בזירה, ושם כן נכנס הטעם האישי בבחירה, אבל בקטגורית ה550 עוד לא קם אדם אחד שטען טענה ממשית שאומרת מדוע כדאי להעדיף טי רקס על פני הX5
יודע למה? כי אין טענה הגיונית כזאת...

ואליין לא מסוקים רעים, תקרא היטב את מה שאני תמיד אומר, זאת רכישה מטופשת ולא מסוק רע. אם הוא היה עולה 2000 ש"ח פחות מהX5 תאמין לי שהייתי ממליץ עליו בחום רב כרכישה כדאית

תזכור מה שאמר ידידינו איינשטיין: הכל יחסי.

יודע מהו האויב הכי גרוע של הטוב? היותר טוב...

נ.ב
אני לא טוען שאליין הם מקום שני, זה היה רק לצורך ההבהרה

תודה על התיקון :o

וכן אתה צודק, עדיין לא שמעתי טענה שהטירקס עדיף על הגוואי, רק שלדעתי האישית טיפה הגזמת עם ההשמצות שלו... אוליי הטעות הגדולה של אליין זו מכירת הקומבו עם הפלייברלס שלהם (שדרך אגב, ב3DM אצל המתחרה קני קו, מקום שני באקספרט, היא עבדה דיי טוב והפתיעה אותי לטובה) ולפי מה שכתוב כאן בשירשור הם הפסיקו למכור אותה בקומבו.
אני לא מכיר את המחירים של שני הקומבואים, אבל לפי מה שראיתי בשטח ה X5 מסוק מאוד חזק ואיכותי שנותן ביצועים מאוד טובים.
לפותח השרשור, גם אני ממליץ לך על הX5. איזו ורסיה? זה כבר בחירה שלך בין אם גירסאת הFBL ובין אם גרסאת הלייט כמו שיש לבן של גיא, שנותנת ביצועים מעולים לא פחות ( הטסתי ומאוד נהניתי).
בכל מקרה לגוואי יש כנראה עתיד מבטיח במיוחד לאור הזכיות ב 3DM :cool: גם אני כרגע מתלבט איזה מסוק 700 לקנות וה X7 זו אופציה אחת מתוך 2 שיש לי בראש.

wind556
25-07-2012, 21:34:54
תודה על התיקון :o

וכן אתה צודק, עדיין לא שמעתי טענה שהטירקס עדיף על הגוואי, רק שלדעתי האישית טיפה הגזמת עם ההשמצות שלו... אוליי הטעות הגדולה של אליין זו מכירת הקומבו עם הפלייברלס שלהם (שדרך אגב, ב3DM אצל המתחרה קני קו, מקום שני באקספרט, היא עבדה דיי טוב והפתיעה אותי לטובה) ולפי מה שכתוב כאן בשירשור הם הפסיקו למכור אותה בקומבו.
אני לא מכיר את המחירים של שני הקומבואים, אבל לפי מה שראיתי בשטח ה X5 מסוק מאוד חזק ואיכותי שנותן ביצועים מאוד טובים.
לפותח השרשור, גם אני ממליץ לך על הX5. איזו ורסיה? זה כבר בחירה שלך בין אם גירסאת הFBL ובין אם גרסאת הלייט כמו שיש לבן של גיא, שנותנת ביצועים מעולים לא פחות ( הטסתי ומאוד נהניתי).
בכל מקרה לגוואי יש כנראה עתיד מבטיח במיוחד לאור הזכיות ב 3DM :cool: גם אני כרגע מתלבט איזה מסוק 700 לקנות וה X7 זו אופציה אחת מתוך 2 שיש לי בראש.

אלו מילים של שכל ישר
ושים לב שלא אדחף אותך לX7 למרות שאין לי ספק הכי קטן באיכות שלו,אבל כמו כן גם האופציה השנייה שלך (אני מנחש שזה המצפן :rolleyes:)

חן תם
25-07-2012, 22:07:00
אלו מילים של שכל ישר
ושים לב שלא אדחף אותך לX7 למרות שאין לי ספק הכי קטן באיכות שלו,אבל כמו כן גם האופציה השנייה שלך (אני מנחש שזה המצפן :rolleyes:)

אכן ;)

wonderd
25-07-2012, 22:26:04
מר פותח השירשור - נפלת כאן למלכודת רגילה בפורום.
ההצעה הכי טובה שקיבלת היא לגשת לכמה שטחי הטסה, לראות מה אנשים מטיסים, להתייעץ בשטח תוך קבלת הסברים ב"חי" ולהחליט בעצמך. כל השאר שטויות.

lior_bar_ami
25-07-2012, 22:57:49
מר פותח השירשור - נפלת כאן למלכודת רגילה בפורום.
ההצעה הכי טובה שקיבלת היא לגשת לכמה שטחי הטסה, לראות מה אנשים מטיסים, להתייעץ בשטח תוך קבלת הסברים ב"חי" ולהחליט בעצמך. כל השאר שטויות.

1- (מינוס אחד) על השורה הראשונה.

לגבי כל השאר, הייעוץ זה בדיוק מה שהוא מקבל כאן - למה אתה כל כך סבור שהדעה הרווחת בשטח שונה מזו שכאן?

נולד לטוס
25-07-2012, 23:10:47
אני חושב שיש כאן סוכני מכירות סמויים תחת שמות בפורום שדואגים לקדם בלי חשבון וללא רחמים את kds פותח שרשור נכבד דע לך לא כולם תמימים כאן בפורום התמים למראית עין
הם מאיימים להשתלט על 3d מאסטרס 2013 עד לאן אירגוני הטרור הקיצונים יגיעו

lior_bar_ami
26-07-2012, 07:21:12
אני חושב שיש כאן סוכני מכירות סמויים תחת שמות בפורום שדואגים לקדם בלי חשבון וללא רחמים את kds פותח שרשור נכבד דע לך לא כולם תמימים כאן בפורום התמים למראית עין
הם מאיימים להשתלט על 3d מאסטרס 2013 עד לאן אירגוני הטרור הקיצונים יגיעו

ח ח ח ח ח

kal1311
26-07-2012, 08:04:21
רק גיארו הבין אותי ח ח ח

SGS2 ..
תתפלא..אבל הציניות בהודעתך הדהדה בכל הפורום:p
אני רק טרחתי לעדכן שוב מה אני חושב על הדבר זה...נו..זה שטס לפעמים..ה..מכוער הזה..

kal1311
26-07-2012, 08:14:10
מצטער מאוד להגיד לכם - פח אשפה המסוק הזה ממש לא...
הוא טס יפה מאוד, ואם אני מכניס את העלות שלו לתחשיב - אז יפה מאוד זה UNDER STATEMENT.

כך או כך, הוא לא בקטגוריה של ה X5 והטירקס, אם כבר של הראפטור (אגב שם הוא הוכיח את עצמו ביחס לראפטור) - השניים הראשונים בקטגוריה אחרת לגמרי.

ליאור

אין ספק שהוא לא בקטגוריה של הX ים ורקסים(זה בכלל לא נתון להשוואה)
אבל לצערי אני ראיתי מס' הוריקנים שהיו עם כמעט אותו סטאפ שהומלץ פה באופן מאד גורף ע"י אנשים מסוימים..ותסלח לי..הם טסו כמו הצרות שלי
ועוד השוו אותם באותה תקופה לאליין:confused:

Scooter007
26-07-2012, 08:16:08
זה עניין תקופתי .. פשוט היתה עונה לאליין .. אחרי זה העננים נגמרו והגיעה עונת הקופטראיקס ... בקיץ היתה עונת ההוריקן .. וכרגע 5איקס ...
מעניין מה יהיה בחורף :-)

SGS2 ..

עוברים ל TRAXXAS

wind556
26-07-2012, 08:28:35

לגבי כל השאר, הייעוץ זה בדיוק מה שהוא מקבל כאן - למה אתה כל כך סבור שהדעה הרווחת בשטח שונה מזו שכאן?

פלוס על המינוס :cool:

guy1a
26-07-2012, 09:04:03
תתפלא..אבל הציניות בהודעתך הדהדה בכל הפורום:p
אני רק טרחתי לעדכן שוב מה אני חושב על הדבר זה...נו..זה שטס לפעמים..ה..מכוער הזה..

אתהיכול לראות את הציניות שלי כדוגמה ... אני חושב, מאמין ..
שרוב התשובות שניתנות פה לשאלות ( כן .. גם התשובות שלי ) שעולות הן תשובות שמתאימות לעונה.

כששואלים אותי איזה משדר הכי טוב או מה המסוק שאני ממליץ עליו .. אני עונה שאני משתמש במשדר כזה ... או מטיס מסוק כזה ... ולכן אני חושב ש ....

אבל יש אנשים שממליצים מטעמים זרים ( כמו למשל טעמים כלכליים ... ) והתשובה שלהם אומרת המסוק או המשדר הכי טובים הם ^&*^ וזה חד משמעית !! אבל הם לא כותבים .. תראה, אני מוכר %^% ולכן ממליץ עליו ויחד עם זאת אני חושב שגם @!#$#$% הוא לא רע בכלל .. ואפשר לשקול אפילו את %^$%^&$%^& כי הוא דיי דומה ל @!#$#$%

אם הם היו כותבים ככה, זה היה יותר שקוף ויותר הגון לטעמי.
יותר מצחיק אותי כשאנשים שממליצים בקנאות דתית על מוצר מסויים עד שקורה משהו והם מתחילים להמליץ בקנאות דתית על מוצר אחר לגמרי.
כאילו .. מה ? .. אנשים טיפשים ?
האינטרנט זוכר הכל !! וגוגל הוא ידידו הטוב של הגולש ... ונורא מצחיק אותי למצוא פוסטים של אנשים שכותבים תשובה מושקעת עד מוות לכיוון אחד וכמה חודשים אחרי זה יוצאים חוצץ נגד עצמם ... :)

יאללה תמשיכו להתכתש !
ח ח

lior_bar_ami
26-07-2012, 09:54:46
אתהיכול לראות את הציניות שלי כדוגמה ... אני חושב, מאמין ..
שרוב התשובות שניתנות פה לשאלות ( כן .. גם התשובות שלי ) שעולות הן תשובות שמתאימות לעונה.

כששואלים אותי איזה משדר הכי טוב או מה המסוק שאני ממליץ עליו .. אני עונה שאני משתמש במשדר כזה ... או מטיס מסוק כזה ... ולכן אני חושב ש ....

אבל יש אנשים שממליצים מטעמים זרים ( כמו למשל טעמים כלכליים ... ) והתשובה שלהם אומרת המסוק או המשדר הכי טובים הם ^&*^ וזה חד משמעית !! אבל הם לא כותבים .. תראה, אני מוכר %^% ולכן ממליץ עליו ויחד עם זאת אני חושב שגם @!#$#$% הוא לא רע בכלל .. ואפשר לשקול אפילו את %^$%^&$%^& כי הוא דיי דומה ל @!#$#$%

אם הם היו כותבים ככה, זה היה יותר שקוף ויותר הגון לטעמי.
יותר מצחיק אותי כשאנשים שממליצים בקנאות דתית על מוצר מסויים עד שקורה משהו והם מתחילים להמליץ בקנאות דתית על מוצר אחר לגמרי.
כאילו .. מה ? .. אנשים טיפשים ?
האינטרנט זוכר הכל !! וגוגל הוא ידידו הטוב של הגולש ... ונורא מצחיק אותי למצוא פוסטים של אנשים שכותבים תשובה מושקעת עד מוות לכיוון אחד וכמה חודשים אחרי זה יוצאים חוצץ נגד עצמם ... :)

יאללה תמשיכו להתכתש !
ח ח

גיא,
באופן עקרוני אני מסכים איתך - אך אתה צריך לזכור שחוקי הפורום מגבילים מאוד, וכל ניסוח כגון "אני מוכר XXX" ולא משנה מה ובאיזה קונטקסט מקפיץ למעיין פיוז שגורם למחיקה / אזהרה / כרטיס צהוב / הבנת את הנק'...
זה שבן אדם ממליץ והוא בעל אינטרס - לא הופך אותו לממליץ מתוך אינטרס, אלו שני דברים שונים בתכליתם; והייתי רוצה להאמין שיש פה עוד כמה כמוני שממליצים מתוך ניסיון טוב / רע עם מוצר - ולא מתוך אינטרס טהור או גחמה להכפיש ו/או להאדיר שם של מוצר כלשהו ללא שום ניסיון איתו.
לגבי ההמלצות שלי לגבי מוצרים אחרים - אתה יכול לראות את הודעותי העקביות לגבי מוצרים שאני ממליץ או לא ממליץ עליהם, גוגל אכן זוכר, וה X5 הראשון בארץ שהיה פה כבר לפני 4 שנים (!) בבעלותי עם ראש פלייבר (עוד לפני ה FES), כבר אז קיבל ממני תשבוחות על איכויות טיסה גבוהות וטובות מזה של החבר מאליין.
קנאות דתית באופן כללי היא לא טובה - וגם בקונטקסט שלנו, אני מסכים איתך שאין לה מקום ולכן אני כן מסנח המלצות או אי המלצות בצורה הבאה, עם ניסוח ופירוט מדויק ככל שאוכל:

קצת סדר:

guy1a
26-07-2012, 10:01:30
תשובה יפה ..

דוקא לא התכוונתי אליך .. :-)

SGS2 ..

lior_bar_ami
26-07-2012, 10:10:29
ליאור

אין ספק שהוא לא בקטגוריה של הX ים ורקסים(זה בכלל לא נתון להשוואה)
אבל לצערי אני ראיתי מס' הוריקנים שהיו עם כמעט אותו סטאפ שהומלץ פה באופן מאד גורף ע"י אנשים מסוימים..ותסלח לי..הם טסו כמו הצרות שלי
ועוד השוו אותם באותה תקופה לאליין:confused:

דותן,

ההוריקאן אינו בקטגוריה של ה 550ים שציינת (ה X5 וה והטירקס), אך הוא לחלוטין בקטגוריה של הטירקס 500 והרפטור שצויין.
באותה נשימה אומר לך שהוא פחות טוב מהטירקס 500, אשקר אם אגיד להפך, אך יחד עם זאת מחירו והתועלת שהוא מפיק גורמים לו להיות עדיף למתחיל שרוצה מסוק קטן רק לשלבים הראשונים ולאחר מכן לגדול.
אני יכול לומר בפה מלא שגם אני הייתי סקפטי לגביו לאורך תקופה ארוכה - באופן כללי מסוקים עם מכלולי ראש מפלסטיק לא עושים לי טוב בבטן, אך אני יכול להגיד לך שאחרי שמסוק כזה עבר אצלי לבנייה וכיוונים הופתעתי לטובה.
שוב, הוא אמנם טס פחות טוב מה X4, לוגו 400, והטירקס 500 - אך בין הפלסטיקים לרבות הראפטור הכבד שצויין כאן, הוא טס הכי טוב, והעלות שלו לחלוטין משאירה אותו בליגה של הגדולים עבור אלו שרוצים מסוק טוב להתחיל איתו.

לגבי סטאפ - ראיתי פה הרבה המלצות לסטאפים להוריקאן, וכל מה שאני יכול להגיד זה "אין יש ׁמֶאָיִן" - מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל, וציוד סיני הוא ציוד סיני, גם אם המליץ עליו האפיפיור בכבודו ובעצמו...
זה נכון לגבי סוללות, וזה נכון לגבי סרוואים, וזה נכון לגבי ג'יירואים, וזה נכון לגבי להבים ו.... הבנת את הכוונה...
שים את אותו הציוד על כל אחד משלושת האחרים שציינתי - ותראה איך אתה סובל מאיכות טיסה נוראית במסוק טוב, זה הכול מתחיל באלקטרוניקה ובסטאפ.

lior_bar_ami
26-07-2012, 10:11:51
תשובה יפה ..

דוקא לא התכוונתי אליך .. :-)

SGS2 ..

אני יודע שלא :)

רק העברתי נקודה, שהוגן יהיה שתאמר...

(לגבי האימפוטנציות בכל מה שנוגע ל"גילוי הנאות")

Hagay
26-07-2012, 11:50:13
אפרופו גוגל זוכר, כדאי לבדוק אם יש אנשים טובים בארץ שראו כי יצרן מסוקים הוא טוב והחליטו ליבא אותו לארץ לטובת כל אלא כמוני שלא אוהבים להסתבך עם משלוחים גדולים ומציאים סחורה שהם מאמינים בה במחירים טובים. לא פשוט ולא תמיד מתגמל - תודה ממני.

לפני כמה שנים גיליתי מנסיון וסיפרתי לכל מי שרצה לשמוע שעדיף TREX 450 מקורי בתקופה שהחיקויים פרחו כמו פטריות (ברגליים) והיו גם שהתדיינו לגבי איכות היציקה וכו (אחרי שהיה לי את שנייהם),
כל החיקויים הסינים באו אם אלקטרוניקה זבל וג'ירו שלא בדיוק שמר זנב, אחרי כל הבעיות/שרפות/ריסוקים כולם שדרגו לאלקטרוניקה טובה, שילמו יותר ויצאו עם שלדה פחות טובה ובלאי מהיר יותר.

די עם הבינוניות ודי לחזור על טעויות!
בתור בונה מסוקים עוברים דרכי יותר מסוקים מלמטיס המצוי ולכן יש לי ראייה רחבה יותר,
ולכן אני גם מקשיב למי שיש לו יותר נסיון משלי יש!

bartovmoti
26-07-2012, 12:03:57
הבעיה, שזה קצת מצחיק לשמוע מישהו שמפרסם ריכוזי מידע ובהם המלצות למתחילים עם סטאפים למסוקים שכוללים את הציוד שהוא החיקוי הסיני הכי זול והכי זבל שקיים,
ואח"כ הוא בא ומטיף לנו שלקנות פחות ממקום ראשון לא בא בחשבון מבחינתו ושמהשאר צריך להתרחק כמו מאש לא פחות..

תגיד לי זה רציני?

lior_bar_ami
26-07-2012, 12:29:40
הבעיה, שזה קצת מצחיק לשמוע מישהו שמפרסם ריכוזי מידע ובהם המלצות למתחילים עם סטאפים למסוקים שכוללים את הציוד שהוא החיקוי הסיני הכי זול והכי זבל שקיים,
ואח"כ הוא בא ומטיף לנו שלקנות פחות ממקום ראשון לא בא בחשבון מבחינתו ושמהשאר צריך להתרחק כמו מאש לא פחות..

תגיד לי זה רציני?

השאלה היא אחרת - האם אותם אלו שביקשו את ריכוז המידע שהזכרת, אותו פלח שוק ביקשו זול או ביקשו טוב...
אני אישית לא מאמין בזול וטוב - יש אולי זול יחסית וטוב או זול וטוב יחסית, אך שילוב של השניים בראייתי לא קיים.

wind556
26-07-2012, 12:41:53

תגיד לי זה רציני?

סליחה שאני אומר את זה, אבל זאת אמירה לא חכמה במיוחד
כל המלצה מופנית לפלח השוק שנועד לו, ואת זה לא השכלת להבין
מה שמתאים למתחיל דל תקציב, אינו מתאים למתחיל עתיר תקציב
מה שמתאים למנוסה אינו מתאים למתחיל
הכי קל להפריח סיסמאות ולהוציא דברים מהקשרם
וכן, לקנות את מה שפחות מהמקום הראשון לא בא בחשבון, והמקום הראשון נקבע בשיקלול של כל הפרמטרים כולל היעד, הדרישות והמחיר, ולא רק פרמטר יחיד
צר לי ידידי, אבל המילים שלך נובעות או מצרות עין או מחוסר הבנת הנקרא, לבחירתך
ואתה עוד מבקש רצינות...

guyro
26-07-2012, 12:53:06
מעיין ואיציק מבסוטים עכשיו, אתם מעלים את ה- RATING של EFLY לשמיים....:cool:

אני מבין שחם, גם לי....יאאלא מספיק הבנו, גם ככה פותח השירשור ילך לקנות רפטור בסוף...:rolleyes: , אולי גם אני...

kal1311
26-07-2012, 12:55:25
כבר חודשים שאני לא רואה פה המלצה להוריקן 425(רק בציניות)
כיום 80% מההמלצות נוגעות ל-X5 ולא משנה אם מדובר במטיס חדש או ותיק או לחילופין בעל/ דל אמצעים
אז אני שואל.. לאן נעלם פלח השוק שההוריקן מתאים לו? האם כולם נהיו מקצוענים או בעלי אמצעים??
הרי מבחינת מחירים אין מה להשוות ביניהם
אני חושב שיש פה מעבר לסתם דעה מקצועית..אלא שיווק קשוח ובעל אינטרסים
ואני חלילה לא מדבר על בעלי עסקים בתחום

guy1a
26-07-2012, 12:58:59
השאלה היא אחרת - האם אותם אלו שביקשו את ריכוז המידע שהזכרת, אותו פלח שוק ביקשו זול או ביקשו טוב...
אני אישית לא מאמין בזול וטוב - יש אולי זול יחסית וטוב או זול וטוב יחסית, אך שילוב של השניים בראייתי לא קיים.

פה יש לנו חילוקי דיעות.

אני חושב שבהחלט יש אפשרות לכמה סוגי סטאפים / רשימות קניות וזה תלוי תקציב לחלוטין.

אני מתעב ומקבל פריחה בכל מיני מקומות בגוף כל פעם כשאני נתקל במשפט "אם אתה לא יכול להגדיל את התקציב, עדיף לך שלא תתחיל בכלל" ...

כלומר אם אין לי 10000 שח לשים על קומפס 700 שופרא דשופרא עדיף שאקנה אופני הרים ואבחר בתחביב אחר ? .... בזיון.

סטאפ זול למתחיל שלא מעוניין להשקיע הרבה כי אין לו או כי הוא לא בטוח שזה אכן התחביב שלו .. מול סטאפ מיקצועי סופר יקר ואיכותי למי שבטוח מה הוא רוצה ו/או אין לו בעיה כלכלית .. לגיטימי לחלוטין.

שוב, במסגרת הנסיון שלי. הפרטי והאישי והמוצלח !

lior_bar_ami
26-07-2012, 13:20:19
פה יש לנו חילוקי דיעות.

אני חושב שבהחלט יש אפשרות לכמה סוגי סטאפים / רשימות קניות וזה תלוי תקציב לחלוטין.

אני מתעב ומקבל פריחה בכל מיני מקומות בגוף כל פעם כשאני נתקל במשפט "אם אתה לא יכול להגדיל את התקציב, עדיף לך שלא תתחיל בכלל" ...

כלומר אם אין לי 10000 שח לשים על קומפס 700 שופרא דשופרא עדיף שאקנה אופני הרים ואבחר בתחביב אחר ? .... בזיון.

סטאפ זול למתחיל שלא מעוניין להשקיע הרבה כי אין לו או כי הוא לא בטוח שזה אכן התחביב שלו .. מול סטאפ מיקצועי סופר יקר ואיכותי למי שבטוח מה הוא רוצה ו/או אין לו בעיה כלכלית .. לגיטימי לחלוטין.

שוב, במסגרת הנסיון שלי. הפרטי והאישי והמוצלח !

אבל הרי שאין פה שום חילוק דעות - אדרבא אנחנו תמימי דעות לחלוטין.

במסגרת דלת תקציב ניתן לרכוש מסוק זול עם אלקטרוניקה זולה ויחסית טובה - וזה בדיוק מה שטענתי.

אם תרצה גם זול וגם טוב - לא תמצא, אלא בשוק היד השנייה; אם תהיה מוכן להתפשר במסוק משומש.

לגבי ההצהרה שלך על תקציב המינימום - אני שוב נאלץ להסכים חלקית, או לא להסכים חלקית (תלוי אם אתה אופטימיסט או פסימיסט רחמנא ליצלן :)), ואכן קיימת מסגרת תקציב מסויימת עבורה תרכוש ציוד זול ויחסית טוב, מתחת למסגרת זו אתה אולי תרכוש ציוד זול אך הוא לחלוטין יגרום לך לסבול ולא להנות מהתחביב; דבר שיוביל בסופו של עניין לפרישה מהתחום.

רק אתמול ניהלתי דיון עם בחור נחמד מאוד, שלמזלו הוא מספיק עקשן ועם גב כלכלי מספיק טוב כדי להישאר בתחום אחרי שבמשך שנה שלמה הוא אכל מרורים והוציא במצטבר מעל 10,000 ש"ח על צעצועים שונים שמתיימרים להיות מסוקים על שלט - הוא רכש במהלך השנה הזו כל צעצוע שקיים בשוק (לאחר שכמובן קיבל המלצות חמות מצד המוכר) החל מזבל 3.5 ערוצימי דרך וולקרות וכלה ב KDS שנשרף לו בטיסה השנייה. כל ההוצאות בחישוב מהיר עברו את ה 10,000 ש"ח, אך כל קנייה בפני עצמה היתה לחלוטין בתוך מסגרת דלת תקציב (עד 2000 ש"ח) - כזו שמקבלת פה כינוי "זול וטוב".
כמה אנשים אתה מכיר שלא היו מתייאשים לאחר שנת סבל כזו? אתה יודע כמה כאלו יש בפועל? אני יכול להגיד לך שיש הרבה, הרבה מאוד... פשוט לא שומעים עליהם כי הם פורשים כ"כ מהר שהם אפילו לא מוצאים את הפורום או את שטחי ההטסה או חברים שיזהירו אותם במעוד מועד, ועוברים לתחביב אחר...

ולכן אני כן חושב, רק כדי למנוע מוניטין רע לתחביב כל כך מדהים וכייפי, שיש תקציב מינימאלי ע"מ להיכנס לתחביב ברגל ימין לפחות עם ציוד זול ויחסית טוב שישרת אותך נאמנה לפחות לשלב הלימוד ואולי אף מעבר לו (במקרה זה אגב ההוריקאן לא רע כלל וכלל).

guyro
26-07-2012, 13:31:52
טוב...נגמר כבר הפופקורן האחרון...אני הולך לבריכה ! :D

guy1a
26-07-2012, 14:05:33
אז אנחנו מסכימים. כמעט.
נשאר רק המשפט הרע 'אם אין לך כסף .. אל תתחיל' ...

אני גם רוצה בריכה..

SGS2 ..

bartovmoti
26-07-2012, 14:06:34

מה זה קשור אם ביקשו או לא ביקשו?
אתה אומר שאין זול וטוב נכון?
אז איך אפשר להמליץ על ציוד זול, להגיד שהוא טוב ושמתחיל יוכל להתקדם עם ציוד כזה?
אם מישהו כבר ממליץ על ג'אנק ויודע שזה ג'אנק לפחות שלא יקטול על בסיס יום יומי וחד משמעי מותגים טובים וידועים כמו פוטבה ואליין ויגיד שצריך להתרחק מהם כמו מאש..

ואגב, זה שיש לבנאדם תקציב לקנות Logo EXXTREAM זה אומר שזה מה שחייבים לקנות כי הוא יכול?

בא לי לקנות אליין, להטיס את זה עם פוטבה ונמאס כבר לשמוע את התקליט השבור הזה כל פעם מחדש!
אם תגיד לי שיש מותגים יותר טובים כי אתה מכיר ומנוסה אז אני אגיד לך סבבה, אבל ב ש ב י ל י דווקא המשהו האחר יותר טוב, וכרגע זה מה שעונה על הצרכים שלי גם אם יש לי תקציב למשהו "יותר טוב".

lior_bar_ami
26-07-2012, 17:50:32
מה זה קשור אם ביקשו או לא ביקשו?

הכי קשור למה ביקשו - מאחר ואם ביקשו זול תוך הבנה מלאה שהם מתפשרים על האיכות, אזי ההמלצה היא לגיטימית.

אתה אומר שאין זול וטוב נכון?

נכון.

אז איך אפשר להמליץ על ציוד זול, להגיד שהוא טוב ושמתחיל יוכל להתקדם עם ציוד כזה?
אם מישהו כבר ממליץ על ג'אנק ויודע שזה ג'אנק לפחות שלא יקטול על בסיס יום יומי וחד משמעי מותגים טובים וידועים כמו פוטבה ואליין ויגיד שצריך להתרחק מהם כמו מאש..

אי אפשר להמליץ על ציוד זול ולהגיד שהוא טוב ושאפשר להתקדם איתו - לכזה דבר בראייתי קוראים בשפה העברית "אוקסימורון".

ואגב, זה שיש לבנאדם תקציב לקנות Logo EXXTREAM זה אומר שזה מה שחייבים לקנות כי הוא יכול?

אף אחד לא חייב כלום - נימת ההודעה שלך משדרת אינטונציה של זעם משהו, אני מזכיר שזה תחביב (!) וכל אחד רשאי לעשות כראות עיניו; מתחיל עם לוגו אקסטרים, או מתקדם עם סולו פרו.
עם הדברים האמורים - אני מתחייב לך שלפלוני שמתחיל בתחום, ויש את המצלצלין, יהיה הרבה הרבה (הרבה!) יותר קל להתחיל עם האקסטרים שציינת מאשר עם טירקס 450; חוק "המתחילים" שלי תקף מבחינתי גם במקרה זה, והמלצתי למתחיל תמיד תהיה - תקנה את המסוק הכי גדול שהכיס שלך יכול לאפשר (כולל עלויות נלוות כמובן), אין מה לעשות אין תחליף ליציבות, ניראות, והביטחון שנותן מסוק גדול לעומת זבוב קטן ותזזיתי.

בא לי לקנות אליין, להטיס את זה עם פוטבה ונמאס כבר לשמוע את התקליט השבור הזה כל פעם מחדש!
אם תגיד לי שיש מותגים יותר טובים כי אתה מכיר ומנוסה אז אני אגיד לך סבבה, אבל ב ש ב י ל י דווקא המשהו האחר יותר טוב, וכרגע זה מה שעונה על הצרכים שלי גם אם יש לי תקציב למשהו "יותר טוב".

מוטי ידידי היקר, שוב אני מזכיר שזהו תחביב - איש הישר בעיניו יעשה, יחד עם זאת זהו פורום פתוח, ומותר לפלוני להביע את דעתו על מוצר מסויים, גם אם היא שונה משלך...
זה לא אומר שאתה חייב להסכים איתה, זה לא אומר שאתה חייב אפילו לקרוא אותה - אבל זה כן מקנה לאותו פלוני לרשום את דעתו פעם... אחר פעם... אחר פעם.... אחר פעם נוספת....
איש חכם פעם אמר - אני לא מסכים עם דעותיך אבל אלחם כדי שתוכל לומר אותן, זוהי מהותה של דמוקרטיה, ואתה יכול להטיס עם המוצרים שציינת - ואם מישהו יטען שזה זבל, או ציוד לא טוב, הוא רק יוציא את עצמו לא טוב מאחר וזו לא האמת....
יחד עם זאת ובאותה הנשימה אם יטען שיש ציוד יותר טוב משלך, ואולי אפילו הרבה יותר טוב (לא נכנס לדקויות של מה באמת אתה מטיס) - הוא לחלוטין לא ישקר.
הכי חשוב זה שתהנה אחינו - ותקפוץ מדי פעם עם דותן לביקור....

התשובה בגוף הציטוט...

danny z
26-07-2012, 18:12:10
בתכל'ס הייתי קונה X7 אחלה כלי.

wonderd
26-07-2012, 18:24:50

לא בטוח שהדעה בשטח שונה, אבל כאן הוא מקבל ייעוץ מאנשים שהרכיבו מאות מסוקים..בשטח הוא יקבל ייעוץ מאנשים שמטיסים אותם, שם יהיו קצת יותר פתוחים ויתאפשר לבחור לראות את הכלים באויר ולשמוע דעות שונות במקום התקפה סדרתית מגוחכת נגד אליין..(ואני לאו דווקא מתכוון אליך ליאור).

guyro
26-07-2012, 19:13:25
חזרתי מהבריכה...איזה כיף, מה אתם עוד בדיון הזה ? :rolleyes:

נו, לפחות אף אחד לא הורג את אף אחד פה :eek:

T_A
26-07-2012, 20:02:28
תקנה את המסוק הכי גדול שהכיס שלך יכול לאפשר (כולל עלויות נלוות כמובן), אין מה לעשות אין תחליף ליציבות, ניראות, והביטחון שנותן מסוק גדול לעומת זבוב קטן ותזזיתי.

אז למה לקנות גודל 550 ולא 600 ? (X5 VS 600E PRO) , המחיר זהה.

lior_bar_ami
26-07-2012, 20:24:53
תכלס לימודית נכון יותר לקנות 600 (לאו דווקא הדגם שציינת) - אבל כל ההתעסקות עם 2 סוללות לטיסה וח״ח יותר יקרים (כולל להבים) זו הסיבה למי שרוצה לחסוך...
למי שאין בעיית תקציב, גם 700 יהיה עדיף.

Friman
26-07-2012, 20:45:00
למען האמת כבר אחרי כמה הטסות בודדות עם ה600esp שלי, עדיין בהרצה לסוללות ולפני השידרוג לביסטיקס, אני יכול כבר לומר שאם הייתי מתחיל עם ה600 היה לי קל יותר והייתי נכנס מהר וטוב יותר לתחום. ת׳כלס אפילו היה יוצא זול יותר, אפילו עם מסוק חדש. הנוכחות של ה600 באוויר היא לא ברת השוואה ל500 כמו ש500 לא בר השוואה ל450.
יאללה מחר בבוקר טסט פלייט לביסטיקס ;)

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9