צפייה בגרסה מלאה : שאלת חיבור חשמל בקר+בק+3GX
baz22
26-07-2012, 09:32:00
היי אנשים, אני לא רוצה לעשות טעיות בחיבור החשמל, יש לי כמה שאלות.
יש לי בקר קסטל אייס 80, 3GX ובק של אליין.
הבק מתחבר לבטריה ( 2000 2S ) , משם החיבור חשמל שלו הולך לתוך ה3GX.
ה3GX שולח כבל מתח למקלט ואז כל המערכת של הסרווים מקבלת את המתח והכל בסדר.
השאלה היא לגבי הבקר, יש את הכבל שאמור להתחבר למערכת רדיו שזה בעצם השליטה על המנוע, הכבל הזה לפי מה שאני מבין גם שולח מתח ( כי זה 3 גידים? )
בעבר, המסוק היה מחובר כך שהבקר מחובר לערוץ של המצערת והמתח היה מחובר לערוץ 8 במקלט. אני לא יודע אם זה תקין או לא אבל ככה זה עבד.
אפשר בבקשה הסבר איך זה אמור להיות מחובר והאם זה תקין לחבר כמו שכתבתי? האם לא צריך לנתק את אחד החוטים מה3 גידים שמגיעים מהבקר?
אני לא רוצה לעשות טעות ולשרוף את הרכיבים...
תודה
שלומי
Friman
26-07-2012, 09:53:14
אם אני לא טועה לבקר 80A של קאסל אין bec פנימי- תבדוק במיפרט, אם זה כך אין בעיה. אם יש לו bec פנימי אז מנתקים את החוט האדום מקונקטור הסרבו שבא מהבקר ומבודדים אותו בשרינק, כדי שהמערכת לא תקבל מתח משני מקורות שונים.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
kal1311
26-07-2012, 10:29:56
הבקר שלך צריך להיות מחובר לערוץ ה-THRO שב-3GX ללא שום צורך בניתוק גיד כלשהו
bartovmoti
26-07-2012, 10:40:19
היי אנשים, אני לא רוצה לעשות טעיות בחיבור החשמל, יש לי כמה שאלות.
יש לי בקר קסטל אייס 80, 3GX ובק של אליין.
הבק מתחבר לבטריה ( 2000 2S ) , משם החיבור חשמל שלו הולך לתוך ה3GX.
ה3GX שולח כבל מתח למקלט ואז כל המערכת של הסרווים מקבלת את המתח והכל בסדר.
השאלה היא לגבי הבקר, יש את הכבל שאמור להתחבר למערכת רדיו שזה בעצם השליטה על המנוע, הכבל הזה לפי מה שאני מבין גם שולח מתח ( כי זה 3 גידים? )
בעבר, המסוק היה מחובר כך שהבקר מחובר לערוץ של המצערת והמתח היה מחובר לערוץ 8 במקלט. אני לא יודע אם זה תקין או לא אבל ככה זה עבד.
אפשר בבקשה הסבר איך זה אמור להיות מחובר והאם זה תקין לחבר כמו שכתבתי? האם לא צריך לנתק את אחד החוטים מה3 גידים שמגיעים מהבקר?
אני לא רוצה לעשות טעות ולשרוף את הרכיבים...
תודה
שלומי
לא ציינת אם זה בקר HV או לא ואם יש בו BEC או לא, יש בקרים שיש בהם BEC ויש בקרים שאין, ב HV אין BEC!
במקרה שיש בבקר BEC, חובה לנתק את החוט האדום שהולך למקלט/3GX
במקרה ואין BEC חובה להשאיר את החוט האדום כי משם הבקר מקבל מתח הפעלה.
דותן, במקרה שלך ב 600 באמת לא מנתקים את החוט האדום כי שם זה בקר HV ללא BEC.
אגב, מה שיש לך זה רגולטור שמתחבר לסוללת שני תאים, להבדיל מ BEC שמוזן ממתח הסוללה הראשית.
kal1311
26-07-2012, 11:01:31
מוטי
אני חושב שבגרסת האייס..ה-80 אמפר הוא HV בלבד
הפוניקס הסטנדרטי הוא 80 אמפר
baz22
26-07-2012, 11:25:44
הבקר שיש לי הוא 80HV ICE , אם הבנתי נכון , אין לו בק פנימי ואז אני מחבר אותו רגיל לערוץ המצערת במקלט?
ככה זה היה מחובר עד עכשיו , פשוט עכשיו הזמנתי את ה550V2 קיט ריק וקניתי 3GX ויש לי קצת בלבול עם החיבורים.
וכן מוטי, יש לי רגולטור שמתחבר לבטריה חיצונית 2 תאים.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.