PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! עם בעיה מוזרה בזנב של קופטר איקס עם ג'יירו ga250

yehuda.bitton3
18-08-2012, 18:23:38
אהלן חברים,
אני בתהליך סיום של הקופטר איקס 450 שלי ויש לי בעיה עם הזנב, הוא מתנהג בצורה ממש ממש מוזרה.
אז ככה הגיירו הוא ga250 מהסיני והסרבו זנב הוא קורונה ds-919mg והשלט הוא dx7, כיוונתי את הג'יירו לפי הדף שהגיע איתו בקופסא ובמבט ראשון הכל נראה שעובד כשורה(עד כאן בלי רוטור אחורי מסתובב)
הג'יירו מגיב יפה מאוד ומתקן בצורה הנכונה ובזוויות התקפה מקסימליות כפי שכיוונתי אותו גם כשאני משחק עם הזנב דרך השלט אני מקבל תנועה מקסימלית לכל כיוון.
הבעיה מתחילה כשאני מפעיל מנוע והרוטור זנב מסתובב(סל"ד מקסימלי יש לציין) ואז פתאום אני מקבל תנועה רק לכיוון אחד ושום תנועה לכיוון השני,ניסיתי לשחק עם כמעט כל הפונקציות(d/r,expo,gain) מה גם שעכשיו כשהזנב מסתובב כשאני יוצר תנועה לא רצונית בעזרת היד שלי(כלומר מסובב בצורה יזומה את הזנב עם היד בזהירות) אני כמעט ולא מקבל שום התנגדות אפילו עם gain של 150%!!!

אני כבר מתחיל להתייאש מהבעיה המוזרה הזאת למישהו יש מושג מה יכול לגרום לזה?

תודה רבה מראש לכל העוזרים,
יהודה.

edoman
18-08-2012, 20:12:04
רק כדי להבין בצורה ברורה: כשאתה לא מעלה סטיק של מצערת הכל עובד כשורה ?

1.אני לא יודע אם זה יפתור את הבעיה אבל תנסה ליצור מודול חדש אולי זה יעזור לך..
2.תנסה לבדוק עם ג'יירו אחר אולי יש לו בעיה.

yehuda.bitton3
18-08-2012, 22:21:52
כן כשאני לא מעלה סטיק מצערת הכל עובד כשורה וכנראה שעליתי על הבעיה משהו במכלול הזנב עצמו נתקע כשהעליתי סל"ד ולאחר שימון של כל המכלול הבעיה הסתדרה נבדוק שוב מחר שהכל נשאר תקין.

RonTo
19-08-2012, 07:13:01
לי זה נשמע כמו בעיה גיאומטרית כתוצאה מכיוון לא נכון של הזנב - מבחינה מכאנית.

Flying_student
19-08-2012, 07:29:18
לי זה נשמע כמו בעיה גיאומטרית כתוצאה מכיוון לא נכון של הזנב - מבחינה מכאנית.

+1. תסתכל בזהירות על מיקום זרוע הסרוו בזמן שהמצערת פתוחה (מספיק לפני ריחוף כדי לקבל תחושה), אם הוא לא באמצע אז הכיוון בוצע לפי מצב סטטי ולכן כשיש מנוע כל טווח הסרוו כבר מוצה.

yehuda.bitton3
19-08-2012, 09:02:45
איך אבל מיקום זרוע הסרוו זנב אמור להתקשר למצערת?אלא שני חלקים שלא קשורים אחד בשני.....והמכאניקה מכוונת מצויין וכמו שאמרתי על הקרקע התופעה נעלמת והכול עובד חלק גם בסל"ד נמוך מאוד אני מקבל תנועה טובה ורק בסל"ד גבוהה התופעה מופיעה אז בשביל לבודד את הבעיה פשוט ניתקתי את הסרבו מהזרוע עצמה וראיתי שגם עם סל"ד מלא הסרבו והגיירו מתפקדים נפלא, הדבר הבא שעשיתי זה לנסות בכוח היד שלי להזיז את הפוש רוד ותופתעו לגלות שאפילו עם היד לא הצלחתי להזיז את זה!!!משהו שם בצירוף של הסל"ד הגבוהה היה תוקע את המערכת ובבדיקה מעמיקה יותר התברר שזה הגריפים שפשוט היו מחוזקים יתר על המידה ובלי שימון.
בכל אופן הבעיה הסתדרה אז תודה בכל מקרה לכל המשתתפים בדיון ;)
שבוע טוב,
יהודה.