צפייה בגרסה מלאה : עזרה! צריך עזרה בעדכון CL-osd למיני G-osd II של הסיני
Friman
08-09-2012, 01:32:59
אז ככה, לצרוב את הCL osd ללוח - הצלחתי אחרי ששברתי על זה את הראש יומיים. עובד יפה כל עוד אני לא משנה שום דבר בקוד וצורב את הקבצים המוכנים לצריבה מראש (מה שנקרא אחרי קימפול, אם אני מבין נכון את הז׳רגון?) בלי שום שינוי. הבעיה היא שהGPS לא מכוייל, יש לו פספוס של כמה קילומטרים. פעלתי לפי ההנחיות שפירסם מישהו בrcgroups: http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=22333523&postcount=1632 , קימפלתי וצרבתי אבל מופיעים קווים קופצים על המסך בלי שום נתון קריא. שעות ישבתי בנסיון להבין מה אני לא עושה בסדר, בסופו של דבר צרבתי ללוח קבצים שאותו בחור פירסם כבר מעודכנים ומכויילים לפי הכיול שלו, והנה מסתבר ש-א. זה עובד, ב. עשיתי הכל נכון, העדכונים שלי זהים לשלו. ניסיתי להיכנס לקבצים שלו ורק לשנות במעט את הכיולים (יש עדיין סטייה של 200 מטר צפונה, שזה יותר טוב מ5 ק״מ מזרחה, אבל אני פדנט ;)) ואז שוב קימפלתי וצרבתי - ושוב קווים קופצים על המסך. הפעם לא שיניתי שום דבר מהותי בקוד רק את המספרים של הקליברציה במעט, מכאן הגעתי למסקנה שמשהו בתהליך הקימפול אני לא עושה נכון כנראה (הקבצים של הבחור כבר מוכנים לצריבה).
בקיצור אני אודה מאד אם מישהו שהתנסה בתהליך או מכיר את הנושא בכללי יוכל להסביר לי או כאן בכתב או בטלפון איך לעשות את זה נכון או מה הבעיה כי אני כבר משתגע... בגדול אפשר להסתדר ככה אבל אשמח לדעת למקרה שארצה לשנות שם עוד כמה דברים
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
------------------------------
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
eitan
09-09-2012, 12:57:25
צור קשר : 054-2883979
guy1a
09-09-2012, 13:17:28
אולי תכתוב פה ? ...
יש עוד שניתקלים בבעיה הזאת, אני עצמי הצלחתי רק לצרוב בינריים מוכנים כמו גיל.
guy1a
09-09-2012, 13:30:55
למה לא תכתוב פה את התשובה ? .. זה בטח יעניין עוד אנשים ( כמוני )
אני מניח, גיל .. שמדובר בפיוזים לא נכונים ..
Friman
09-09-2012, 19:23:51
תודה, אתקשר בערב איתן.
קראתי בrc groups על עוד מישהו עם הבעיה הזו. זה נראה ככה:
http://www.rcgroups.com/forums/attachmentNew.php?attachmentid=5142915
כל המידע של הosd מכווץ לשניים או שלושה פסים רוחביים, והקווים הללו וכל מה שקשור לתמונת הosd מקפץ במהירות מעלה מטה
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
Friman
10-09-2012, 18:29:55
גיא האם אתה משתמש בAtmel studio 6? עלה חשד שאולי זה הגורם לבעיה, אנשים שמשתמשים בגרסא 5 לא דיווחו על בעיה מהסוג שיש לי
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
guy1a
10-09-2012, 21:03:53
כן
6
Friman
10-09-2012, 21:57:13
אני צריך זמן פנוי להוריד את גרסא 5 ולנסות, אעדכן כשאנסה. תעקוב גם אחרי השרשור של cl-osd בrcGroups יש שם מישהו עם בעיה דומה שהוא זה שהעלה את ההשערה בעניין גרסא 6
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
guy1a
10-09-2012, 21:59:46
מצד שני אני מצאתי מספק מאד את הקובץ המקורי ...
Friman
12-09-2012, 20:47:12
אוקיי... מסתבר שהבעיה היא אכן בשימוש בavr studio 6... אין לי מושג למה אבל עברתי ל5 והכל מקומפל ונצרב ועובד יופי.
אז למה בכל זאת המאמץ כדאי..?
1. הח׳ברה בrcgroups שיפרו בגרסאות מתקדמות יותר את התצוגה. למשל, שמו את חץ הכיוון, המהירות הגובה והמרחק למטה היכן שבד״כ יש רקע כהה והם ברורים לעין. תצוגת קוקפיט שכזו, מאד נוח
2. יש אפשרות לשנות בקוד הגדרה שמשאירה את קורדינטות הgps קבוע בתצוגה.. שהרי אם תרסק באמצע טיסה לא יעזור לך לראות בהקלטה רק חץ הבייתה... ככה הקורדינטות מוצגות תמיד.
3. ניתן לכייל את הסטייה של הgps. לרוב האנשים יש סטייה של בערך ק״מ וחצי לכיון דרום מערב- מערב.
4. ניתן להוריד אינדיקטורים שאתה לא משתמש בהם מהתצוגה כמו למשל rssi או מתח סוללה 2 במקרה שלי. לגבי זה אני מודה שאני לא בקיא בכתיבת קוד ככה שאני לא בדיוק יודע איך לשנות אבל הח׳ברה בrcgroups פירסמו הנחיות בכל מיני מקומו איך משנים מה.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
guy1a
12-09-2012, 21:35:45
תן לינק לסטודיו
5 בבקשה ולאיפה שיש הנחיות לתצוגה החדשה.
לי יש קוד משנה שעברה
SGS2 ..
Friman
12-09-2012, 22:46:24
קישור לavr studio 5 יש בעמוד של cl-osd code בגוגל.. הנה מצאתי את הלינק:
http://www.atmel.com/Images/as5installer-stable-5.1.208-full.exe
לצרוב אגב אני צורב עם extreme burner avr
מבחינת גרסאות הcl-osd, בעמודים האחרונים של השרשור בrc groups יש כמה גרסאות. אני משתמש בזו:
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=22333523&postcount=1632
בפוסט הזה הבחור מסביר בדיוק איך לעשות קליברציה לGPS, אני פשוט השתמשתי בקובץ שלו שהוא פרסם ושיניתי רק את ערכי הקליברציה. בקובץ שלו קורדינטות הgps מוצגות תמיד ואין תצוגת rssi רק 2 סוללות
בעמוד הלפני אחרון של השרשור יש גרסא ממש חדשה שהיא מין גרסת קוקפיט נחמדה מאד (יש שם תמונת מסך). הקבצים הבינאריים שהבחור פרסם עובדים יופי רק שהייתה לי סטייה של חצי ק״מ בערך דרומה בקריאה של הgps וכשערכתי את הקובץ של הavr studio שהוא פרסם, הקבצים הבינאריים יצאו בעייתיים- קריאת הgps מוזרה לגמרי. זה אגב קרה לעוד מישהו שניסה לערוך את הקובץ של הבחור הזה כנראה פירסם קובץ לא נכון. בכל אופן ברגע שהגרסא הזו תהיה יציבה וניתנת לקליברציה לgps אני מתכוון לעבור אליה.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.