צפייה בגרסה מלאה : עזרה! דחוף ביותר עם בעיית אלקטרוניקה בהוריקאן שלי
yehuda.bitton3
13-09-2012, 16:27:36
אהלן חברים,
אז ככה הבעיה היא די פשוטה אבל יחד עם זאת די מסובכת משום שאני לא מצליח לעלות על גורם/פתרון לבעייה וניסיתי המון :confused:
מדובר בהוריקאן 425 עם סטאפ הבא:
סרבואים סייקליק טורניגי 620 bb מה שמומלץ ע"י עודד
ג'ירו ספרטן קוארק השחור
סרבו זנב אליין ds650
בקר טורניגי פלאש 80a עם בק מובנה חדש לגמרי!(הגיע לפני שבוע)
עכשיו היום הגיע ה-dx6i dsmx החדש שהזמנתי(אגב מגיע לי מברוק על ההתחדשות :p ) וחיברתי הכל למקלט חיברתי סוללה(6 תאים ננו טק)
ובכמה שניות הראשונות הכל עבד עד שהתחלתי לשחק עם הסטיק השמאלי במהירות(בעצם מפעיל את כל הסרבואים גם הסייקליק וגם הזנב) והמקלט התחיל להתקע ולהיכבות ולעשות מעיין ריסטרטים כאלה.
שמיידע אישי שלי קורה כאשר צריכת הזרם גבוה ממה שהבק מסוגל לספק.
ניתקתי סרבו אחד(כל פעם אחד אחר) והתופעה נעלמה ולא משנה כמה מהר וחזק הייתי משחק בשלט עם הסטיק המקלט לא היה מאתחל עצמו.
על מנת לשלול גם שאולי אחד הסרבואים תקול השתמשתי בשלושה סרבואים זהים של טורניג'י נוספים שיש לי וכל פעם החלפתי משהו אחר, התקלה הייתה קשיחה לאורך כל הניסוי והופיעה כל פעם שארבעה סרבואים היו מחוברים למערכת.
ניסיתי להשתמש בבק חיצוני שיש לי של טורניג'י(מספק 5v/6v בהספק של עד 5A) עבד עוד יותר גרוע גם עם שלוש סרבואים מחוברים איך שהייתי נוגע בסטיק המקלט עשה ריסטרטים חרא של דבר לא לקנות.
בכל אופן מה שמבלבל אותי פה זה שאני לא היחיד שיש לו את הסטאפ הזה על ההוריקאן מה שאומר שהבקר הספציפי הזה כן אמור לעבוד עם הסרבואים האלה ולהחזיק אותם אבל משום מה אצלי זה לא עובד.
מצטער על החפירה אבל ממש צריך את עזרתכם כאן במיוחד של האלקטרוניים התותחים שבינינו כי אני ממש תולה תקוות שמחר אוכל סוף סוף אחרי הרבה זמן לחזור לאוויר.
בתודה מראש לכל המשקיעים מזמנם,
יהודה ביטון.
Friman
13-09-2012, 17:27:29
יהודה, עשית את כל הבדיקות שהיו ממליצים לך פה לדעתי. מההגיון שלי המסקנה די פשוטה- אט שהbec של הפלאש אכן לא מצליח לספק את הסחורה, מה שפחות הגיוני לדעתי, או שהbec בהקר הספציפי שלך פשוט תקול.
מה שאתה עוד יכול לנסות זה לחבר חיישן זרם / מד בספק כמו בבלאנסר הכחול של הוביקינג ולבדוק כמה זרם המערכת צורכת בפועל במצב שתיארת שכל 4 הסרבואים בפעולה. אם זה מתחת למה שה BEC אמור לספק - הרי שהוא לא מספק את הסחורה המוצהרת. ואם הזרם גוה ממה שאמור לספק אזי שנדרש לך BEC שמספק זרם גבוה יותר.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
------------------------------
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
naor14
13-09-2012, 17:31:28
אני מהמהר על המקלט,
תנסה לחבר את המקלט הקודם ותראה מה קורה
סאונד בראש
13-09-2012, 18:46:56
נישמע שהבק לא תקין
תנסה עם בק איכותי יותר \ אחר במידה וזה לא תקין ותיהיה בטוח
1. תחבר סוללה של מקלט ישירות.
2. נסה להחליף מקלט.
yehuda.bitton3
13-09-2012, 21:21:49
המקלט שאיתו עשיתי את כל הבדיקות הוא ar6210 שהגיע ביחד עם השלט והוא חדש לגמרי לא נראה לי שהוא מקור הבעיה, מה גם שניסיתי עם ה-ar7000 הקודם וגם איתו התופעה קורת.
חיברתי גם פאק של 4 סוללות נטענות ישירות וגם זה לא פותר את הבעיה, העניין הוא שאני מכיר כמה וכמה אנשים שמשתמשים עם 4 סרבואים סטנדרט כאלו על הוריקאן יחד עם הבקר הזה ואני מניח שאם הם מטיסים אותו אזי שאין להם את הבעיה הזו לכן אני כרגע נוטה לחשוש שאולי מדובר בבק תקול :confused:
גיל לגבי בדיקת צריכת הזרם במערכת, אין לי את מה שאתה מדבר עליו וגם אם אזמין יקח הרבה זמן עד שיגיע ואז עוד זמן עד שיגיע מה שיפתור תבעיה אז זה לא אופציה כרגע מבחינתי יש אולי איזה דרך לבדוק את הצריכה במעגל באמצעות רב מודד??
אגב פתרון אפשרי שחשבתי עליו הוא לחבר ישירות למקלט סוללת life שתי תאים עם c גבוה, הבעיה היא שהמתח בסוללה כזו הוא 6.6 וולט מקסימלי, זה לא ישרוף את המקלט/הסרבואים/הג'יירו?
אם לא אז לדעתכם זה יפתור את הבעיה?
michaelgl
13-09-2012, 21:32:44
תתקשר אלי ואסביר לך מה הבעיה
נראה שכבר החלפת הכל, אם זה קורה עם סוללה זה בטוח לא ה BEC
yehuda.bitton3
13-09-2012, 22:27:12
זה ארבע סוללות AA לא נראה לי שהם מסוגלות לתת יותר מ-3A (מה שנותן הבק)......מיכאל אני ידבר איתך מחר אחי בכל מקרה תיכננתי להרים אלייך טלפון ;)
יש לך טעות 4 סוללות יכולות לתת גם 20A
jeblesh
14-09-2012, 07:25:56
המקלט שאיתו עשיתי את כל הבדיקות הוא ar6210 שהגיע ביחד עם השלט והוא חדש לגמרי לא נראה לי שהוא מקור הבעיה, מה גם שניסיתי עם ה-ar7000 הקודם וגם איתו התופעה קורת.
חיברתי גם פאק של 4 סוללות נטענות ישירות וגם זה לא פותר את הבעיה, העניין הוא שאני מכיר כמה וכמה אנשים שמשתמשים עם 4 סרבואים סטנדרט כאלו על הוריקאן יחד עם הבקר הזה ואני מניח שאם הם מטיסים אותו אזי שאין להם את הבעיה הזו לכן אני כרגע נוטה לחשוש שאולי מדובר בבק תקול :confused:
גיל לגבי בדיקת צריכת הזרם במערכת, אין לי את מה שאתה מדבר עליו וגם אם אזמין יקח הרבה זמן עד שיגיע ואז עוד זמן עד שיגיע מה שיפתור תבעיה אז זה לא אופציה כרגע מבחינתי יש אולי איזה דרך לבדוק את הצריכה במעגל באמצעות רב מודד??
אגב פתרון אפשרי שחשבתי עליו הוא לחבר ישירות למקלט סוללת life שתי תאים עם c גבוה, הבעיה היא שהמתח בסוללה כזו הוא 6.6 וולט מקסימלי, זה לא ישרוף את המקלט/הסרבואים/הג'יירו?
אם לא אז לדעתכם זה יפתור את הבעיה?
נראה שבודדתה הכול לרסיבר עוליי באמת זה הרסיבר אתה יכול לחבר את המתח של הסוואים ישירות לBEC ולא דרך הרסיבר ועוליי זה יפתור את הבעיה
אבל עם היתי פותר אותה ככה היתי עושה את זה פיתרון זמני ומזמין רסיבר חדש כי ברור שמשהוא לא בסדר בבאס של המתח והיא יחזיר את נסמתו לבורא בזמן לא צפויי ....
yehuda.bitton3
14-09-2012, 07:37:45
איך בודדתי הכל לרסיבר אם אמרתי שניסיתי גם עם המקלט החדש שהגיע יחד עם השלט וגם עם ה-ar7000 שיש לי ועם שניהם התופעה קורת? לא סביר ששניהם תקולים מה גם שהשתמשתי ב-ar7000 עוד הרבה לפני על טירקס 500 והוא היה פיקס.
מישהו נתקל במקרה כזה עם סטאפ זהה/דומה?
מה האופציות שכרגע עומדות לפניי לפתרון התקלה?
סאונד בראש
14-09-2012, 07:58:52
שים בק חיצוני וזהו כדי לבדוק אם זה הבעיה וזהו
100% זה הבעיה
ותגיב אחרי שתבדוק
yehuda.bitton3
14-09-2012, 08:49:39
אז זהו ששמתי את הבק החיצוני של טורניג'י זה:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10312
והוא עבד עוד יותר גרוע מהבק המובנה של הפלאש,אפילו עם שלוש סרבואים היו נפילות מתח והוא מדורג כעד 5 אמפר בעוד שהפלאש מדורג כ-3 מה שגורם לי לחשוב שהוא תקול.
אז השאלה עכשיו מאיפה אני משיג בק חיצוני טוב מבלי לחכות שבועיים עד שיגיע? :confused: אני גר בצפת, ממש רחוק מרוב חברי הפורום כאן :p
yehuda.bitton3
14-09-2012, 15:38:48
חיפשתי קצת באינטרנט אחרי בק איכותי במחיר סביר ומצאתי את זה של קאסל:
http://www.ebay.com/itm/Castle-Creations-CC-BEC-10A-6S-Switching-Regulator-/190654858841?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item2c63ea4659
יש גם את הפרו:
http://www.ebay.com/itm/Castle-Creations-CC-BEC-Pro-20A-12S-Switching-Regulator-BRAND-NEW-V2-/360443267561?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item53ec17c9e9
השאלה היא האם אני יצטרך את הפרו או שהראשון יהיה די והותר? ההתלבטות היא בגלל שהוא יקר כמעט פי שניים אבל חזק כמעט פי שלוש העניין הוא שבא לי לעשות קניה אחת בטוחה בלי להתעסק יותר מידי כן מספיק לא מספיק....מה אומרים?
סאונד בראש
14-09-2012, 17:48:15
הרגיל מצויין
על 10 אמפר זה מספיק
yehuda.bitton3
14-09-2012, 21:01:58
כן אבל זה לא בדיוק 10 אמפר כי רשום שם שהוא מסוגל לספק 7.5 אמפר מתמשך עם מתח כניסה של 12 וולט ו-5 אמפר מתמשך עם מתח כניסה של 24 וולט, 10 אמפר זה רק מתפרץ והסוללה שלי היא 6 תאים מה שאומר שאני יקבל רק 5 אמפר מתמשך ומה שיש לי עכשיו מצויין כ-3 אמפר מתמשך והוא לא עובד טוב השאלה היא אם 5 יספיק?
Friman
14-09-2012, 21:09:30
לי יש על ה600 את הBEC של קאסל קריאיישנס, הרגיל לא הפרו. הוא עובד מצויין על מסוק 600 עם ביסטיקס וסרבואים בגודל סטנדרט. מאמין שיספיק לך בלי שום בעיה להוריקן.
יש גם BEC לא רע של הוביווינג שנמכר ב10$ בערך באיביי שגם שמעתי עליו ביקורות לא רעות. ת׳כלס יש לי כזה על הטיסן אבל זה חדש מהיום ככה שאין לי עדיין רשמים מגובשים לגביו
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
michaelgl
14-09-2012, 22:35:48
יהודה תירגע מחר עד 11 נפתור לך את הבעיה
yehuda.bitton3
15-09-2012, 10:39:34
גיל לגבי הבק של הובי ווינג חיפשתי באיביי ולא מצאתי בטווח המחירים הזה משהו יותר חזק מ-3A מתמשך וזה חלש לי מידי, אם אתה אומר שהבק של קאסל הרגיל מחזיק את ה-600 אז גם לא חושב שתיהיה בעיה עם ההוריקן ואני מעדיף להוסיף עוד איזה 15$ בשביל השקט הנפשי אגב אצלך גם הסרבו זנב הוא גודל סטנדרט?כי אני עם ds650 בזנב שהוא גם סרבו בגודל סטנדרט.
מיכאל השעה כבר 11:38 ועדיין המסוק לא עובד :p סתםם באשמתי האמת, מסתבר שלישון שעה בלילה ואז לקום זה קשה עד בלתי אפשרי :cool:
Friman
15-09-2012, 11:25:08
כן יהודה אצלי כל הסרבואים פוטאבה גודל סטנדרט, לא נתקלתי בשום בעיה עם הBEC של קאסל, הוא אחלה. מחובר אצלי לסוללת מקלט 3 תאים 2200 mAh של זיפי
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
yehuda.bitton3
15-09-2012, 12:18:24
כן יהודה אצלי כל הסרבואים פוטאבה גודל סטנדרט, לא נתקלתי בשום בעיה עם הBEC של קאסל, הוא אחלה. מחובר אצלי לסוללת מקלט 3 תאים 2200 mAh של זיפי
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
פה טמון הכלב כי הבק הזה נותן במתח כניסה של 12 וולט 7 אמפר מתמשך ואילו במתח כניסה של 24 וולט הוא נותן רק 5 אמפר מתמשך ואני כאמור רוצה לעבוד עם הסוללה הראשית שהיא 6 תאים ולהימנע ממשקל מיותר ומכאן שוב חוזרים לשאלה האם 5 אמפר יהיה מספיק :confused:
Trex450
15-09-2012, 14:04:47
יש מצב שהסטאפ שלך בשלט פשוט לא מוגדר טוב מבחינת END POINTS וכשאתה משחק מהר אתה מביא כמה סרוואים ביחד ל STALL דבר שמצריך יותר זרם ממצב עבודה רגיל וזה מפיל את הBEC שלך ... תבדוק את זה
yehuda.bitton3
15-09-2012, 14:32:01
נשמע מעניין.....מה בדיוק אני אמור לבדוק? ה-end points שלי בשלט כולם על 100% למעט אולי ערוץ ה-elevator שנמצא בערך העליון על 107% לא נשמע לי קריטי כול כך.
בכל אופן אשמח לדעת מה זה אומר stall בהקשר שלנו (אני מכיר את המונח מתחום האווירודינמיקה שם משמעותו הזדקרות) ואולי עוד דבר חשוב לדעת זה שכשאני משחק עם הסטיק ממש מהר אני לא משתמש בכל הטווח כלומר אני לא מזיז אותו בצורה מעגלית שבעצם מביאה את הסרבואים ל-100% שלהם אלה יותר תנודות מהירות מאוד במרכז הסטיק זה מה שמפיל את המתח.
Trex450
15-09-2012, 15:25:22
לפי ההסבר הזה לא נשמע שאתה מגיע למצב של STALL
הכוונה ב STALL בסרוואים זה לדוגמא כאשר את נניח ב 70% מהסטיק מגיע לקצה היכולת של התנועה מבחינה מכאנית (כאשר משהו פיזית מונע מהזרוע להמשיך לזוז) אם תתן עוד סטיק כי יש לך עוד 30% בדוגמא הזו המנוע של הסרוו ירצה לזוז אבל פיזית לא יכול מצב זה קורה גם ממש בתחילת התנועה זה הזרם שמנוע מקבל על מנת להתחיל לזוז נקרא STALL תהיה צריכה מאוד גבוהה של זרם יותר ממצב עבודה תקין... אתה יכול לראות דוגמה פה :
http://www.youtube.com/watch?v=96jXlIzo3ss
yehuda.bitton3
15-09-2012, 15:32:16
הבנתי אותך, אבל לא מדובר במקרה הזה כאן, פשוט כי הסרבו זנב שלי מכוייל ל-end points טובים שמונעים מתיחה או כיפוף של הפושרוד ככה שאין לו נקודה שבה הוא "מתאמץ" גם הסרבואים של הראש לא חווים שום מצב שכזה לכן לא סביר.
בכל אופן הייתי ממש רוצה לדעת איך אני מחבר רב מודד למערכת כמו בסרטון על מנת למדוד את הצריכה במערכת, יש סיכוי טוב שזה ייתן תשובה לכל השאלות.
michaelgl
15-09-2012, 16:11:48
גיל לגבי הבק של הובי ווינג חיפשתי באיביי ולא מצאתי בטווח המחירים הזה משהו יותר חזק מ-3A מתמשך וזה חלש לי מידי, אם אתה אומר שהבק של קאסל הרגיל מחזיק את ה-600 אז גם לא חושב שתיהיה בעיה עם ההוריקן ואני מעדיף להוסיף עוד איזה 15$ בשביל השקט הנפשי אגב אצלך גם הסרבו זנב הוא גודל סטנדרט?כי אני עם ds650 בזנב שהוא גם סרבו בגודל סטנדרט.
מיכאל השעה כבר 11:38 ועדיין המסוק לא עובד :p סתםם באשמתי האמת, מסתבר שלישון שעה בלילה ואז לקום זה קשה עד בלתי אפשרי :cool:
מבריזן חצוף
אם תבוא כל עוד יש שמש נסדר לך
http://www.youtube.com/watch?v=dt5Z2NfcBac
ככה מודדים
וזה מסביר יותר טוב
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=WWZfD73Xs1M&NR=1
yehuda.bitton3
15-09-2012, 20:50:20
מבריזן חצוף
אם תבוא כל עוד יש שמש נסדר לך
טוב אז הפעם השתדלתי לא להבריז ולמזלי עוד נותרה קצת שמש בשמיים :p אז הגעתי למיכאל ואני ישתדל לפרט בדיוק מה עשינו כדי שאולי אחרים יוכלו ללמוד מזה דבר או שניים.
אז ככה בהתחלה ניסינו בקר פלאש זהה אחר שגם לא החזיק את העומס(מה ששלל את האופציה שהבק בבקר תקול) לאחר מכן ניסינו בק חיצוני של הובי ווינג שמתוייג כ-3A מתמשך ולמרבה ההפתעה! גם לא החזיק :confused: פה כבר חששתי אבל מיכאל נכנס הביתה והביא זוג קבלים מולחמים מעשיי ידו שרק הוא ואלוהים ידעו באותו רגע מה אמורים לעשות איתם, חיברנו את הבקר שלי(להזכירכם זה שלא הצליח להחזיק מתח) ואת הקבלים חיברנו לפורט פנוי במקלט, הפעלנו את העסק והפעם למרבה התדהמה העסק לא נפל והחזיק מעמד במשחק אגרסיבי עם הסטיק די הרבה זמן(פה עלה לי חיוך) עד שנפל שוב (פה ירד החיוך) עד שמיכאל הסביר שזה הגיוני שכן מטרת הקבלים היא בעצם לאגור אנרגיה ובפיקים של זרם לפצות על הנפילה של הבק מה שכן מתישהו גם להם יצאה הרוח מהמפרשים.
פה כבר בעצם הבנו את הבעיה, הבק של הבקר שלי תקין אבל פשוט לא מספיק חזק על מנת לנשוא בעומס המערכת מבלי להפיל מתח.
לסיום סיומת מיכאל הביא בק חיצוני משופצר(מעין שני בקים מולחמים אחד לשני) שכל אחד מהם תוייג כ-6A מתמשך ו-8 מתפרץ וחיברנו את העסק שוב....הכל רץ חלק מבלי נפילות ולא משנה כמה חזק ומהר אני משחק עם הסטיק ומפעיל התנגדות על הסרבואים המתח מחזיק והעסק עובד.
לסיכום,
הבעיה הייתה סה"כ בק חלש מידי לא הייתה שום "תקלה" באף אחד מהרכיבים של המערכת ותודות לאיש מוכשר באמת עלינו על הבעיה טיק טק אז בזאת אומר תודה למיכאל, אגב ה-700 נראה רצחניייי :cool:
מקווה שיעזור למישהו בעתיד ועכשיו רק נותר להזמין בק חזק, החלטתי ללכת על הפרו של קאסל שייתן לי 13A מתמשך (בידיעה שזה מוגזם ו-over kill רציני) אבל תוך התחשבות בעלות-סה"כ הפרש 15$ בינו לבין הרגיל ובעיקר בשביל השקט הנפשי ;)
בברכה,
יהודה.
michaelgl
16-09-2012, 00:02:58
טוב אז הפעם השתדלתי לא להבריז ולמזלי עוד נותרה קצת שמש בשמיים :p אז הגעתי למיכאל ואני ישתדל לפרט בדיוק מה עשינו כדי שאולי אחרים יוכלו ללמוד מזה דבר או שניים.
אז ככה בהתחלה ניסינו בקר פלאש זהה אחר שגם לא החזיק את העומס(מה ששלל את האופציה שהבק בבקר תקול) לאחר מכן ניסינו בק חיצוני של הובי ווינג שמתוייג כ-3A מתמשך ולמרבה ההפתעה! גם לא החזיק :confused: פה כבר חששתי אבל מיכאל נכנס הביתה והביא זוג קבלים מולחמים מעשיי ידו שרק הוא ואלוהים ידעו באותו רגע מה אמורים לעשות איתם, חיברנו את הבקר שלי(להזכירכם זה שלא הצליח להחזיק מתח) ואת הקבלים חיברנו לפורט פנוי במקלט, הפעלנו את העסק והפעם למרבה התדהמה העסק לא נפל והחזיק מעמד במשחק אגרסיבי עם הסטיק די הרבה זמן(פה עלה לי חיוך) עד שנפל שוב (פה ירד החיוך) עד שמיכאל הסביר שזה הגיוני שכן מטרת הקבלים היא בעצם לאגור אנרגיה ובפיקים של זרם לפצות על הנפילה של הבק מה שכן מתישהו גם להם יצאה הרוח מהמפרשים.
פה כבר בעצם הבנו את הבעיה, הבק של הבקר שלי תקין אבל פשוט לא מספיק חזק על מנת לנשוא בעומס המערכת מבלי להפיל מתח.
לסיום סיומת מיכאל הביא בק חיצוני משופצר(מעין שני בקים מולחמים אחד לשני) שכל אחד מהם תוייג כ-6A מתמשך ו-8 מתפרץ וחיברנו את העסק שוב....הכל רץ חלק מבלי נפילות ולא משנה כמה חזק ומהר אני משחק עם הסטיק ומפעיל התנגדות על הסרבואים המתח מחזיק והעסק עובד.
לסיכום,
הבעיה הייתה סה"כ בק חלש מידי לא הייתה שום "תקלה" באף אחד מהרכיבים של המערכת ותודות לאיש מוכשר באמת עלינו על הבעיה טיק טק אז בזאת אומר תודה למיכאל, אגב ה-700 נראה רצחניייי :cool:
מקווה שיעזור למישהו בעתיד ועכשיו רק נותר להזמין בק חזק, החלטתי ללכת על הפרו של קאסל שייתן לי 13A מתמשך (בידיעה שזה מוגזם ו-over kill רציני) אבל תוך התחשבות בעלות-סה"כ הפרש 15$ בינו לבין הרגיל ובעיקר בשביל השקט הנפשי ;)
בברכה,
יהודה.
בכיף, אתר הבניה שלי תמיד פתוח לישיבה
ופעם הבאה תביא כיבוד:o
רק תיקון קטן לדבריך, לא "ניסינו" את הבק 3 אמפר אלא "הסכמנו" שאין טעם והוא חרא=]
eitan
16-09-2012, 08:18:04
אהלן חברים,
ניסיתי להשתמש בבק חיצוני שיש לי של טורניג'י(מספק 5v/6v בהספק של עד 5A) עבד עוד יותר גרוע גם עם שלוש סרבואים מחוברים איך שהייתי נוגע בסטיק המקלט עשה ריסטרטים חרא של דבר לא לקנות.
ברשותי הוריקן 425 עם סטאפ כמעט זהה (בהמלצת עודד)
אני משתמש בבק : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__4319__TURNIGY_3A_UBEC_w_Noise_Reduction.html
מתפקד ללא דופי,(שנה וחצי מאז הרכבת המסוק).
yehuda.bitton3
16-09-2012, 09:19:46
ברשותי הוריקן 425 עם סטאפ כמעט זהה (בהמלצת עודד)
אני משתמש בבק : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__4319__TURNIGY_3A_UBEC_w_Noise_Reduction.html
מתפקד ללא דופי,(שנה וחצי מאז הרכבת המסוק).
הבעיה עם הבק הזה היא שמתח הכניסה שלו הוא עד 5תאים ואני משתמש בסוללת 6 תאים, מה גם שאחרי התנסות מרה באחד הבקים של טורניג'י לא מתקרב אליהם ובטח ובטח שלא תולה את החיים של המסוק שלי בהם ויהי מה! :p
אגב איזה סטאפ יש לך?כי מבדיקות שאני עשיתי הפלאש החזיק את שלושת הסרבואים הסטנדרטים של טורניג'י יחד עם סרבו מיני אבל ברגע שחיברתי את ה-ds650 שהוא סרבו סטנדרט העסק קרס.
בכיף, אתר הבניה שלי תמיד פתוח לישיבה
ופעם הבאה תביא כיבוד:o
רק תיקון קטן לדבריך, לא "ניסינו" את הבק 3 אמפר אלא "הסכמנו" שאין טעם והוא חרא=]
פעם הבאה תיהיה אצלי וכיבוד עליי ;) ולגבי הבק 3 אמפר נכון שלא "ניסינו" אלא אני ניסיתי בזמן שנכנסת הבית :p יאללה בוא נקווה שאני מצליח להשיג בק טוב השבוע שנוכל להמריא בסופ"ש :cool:
eitan
16-09-2012, 15:32:10
הבעיה עם הבק הזה היא שמתח הכניסה שלו הוא עד 5תאים ואני משתמש בסוללת 6 תאים, מה גם שאחרי התנסות מרה באחד הבקים של טורניג'י לא מתקרב אליהם ובטח ובטח שלא תולה את החיים של המסוק שלי בהם ויהי מה! :p
אגב איזה סטאפ יש לך?כי מבדיקות שאני עשיתי הפלאש החזיק את שלושת הסרבואים הסטנדרטים של טורניג'י יחד עם סרבו מיני אבל ברגע שחיברתי את ה-ds650 שהוא סרבו סטנדרט העסק קרס.
:
אני משתמש בסייקליק ב : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9441
ולזנב בפוטבה 9257
הבק יכול לקבל מתח כניסה של עד 23 וולט , אתה צודק זה קרוב ללימיט אבל עובד מצוין
yehuda.bitton3
16-09-2012, 16:07:55
אז זהו שפוטבה 9257 הוא לא גודל סטנדרט וזה כנראה ההבדל הקטן, בכל אופן אתה עובד איתו עם סוללת 6 תאים?? הוא לא נשרף?
eitan
16-09-2012, 16:20:57
אז זהו שפוטבה 9257 הוא לא גודל סטנדרט וזה כנראה ההבדל הקטן, בכל אופן אתה עובד איתו עם סוללת 6 תאים?? הוא לא נשרף?
כן 6 תאים
מדוע שיישרף ? הוא מקבל 5V מהבק.
yehuda.bitton3
16-09-2012, 22:23:03
הכוונה שהבק לא נשרף כי הוא בנוי לחמש תאים ואתה נותן לא שש...מוזר שזה עובד
Arman
17-09-2012, 09:10:03
תקנה bec ממותג ולא לינארי.
yehuda.bitton3
17-09-2012, 10:43:26
כמובן שאני יקנה ממותג, הכיוון כרגע זה הפרו של קאסל בשביל להיות על הצד הבטוח ומה זה אומר לא לינארי?
Arman
17-09-2012, 11:14:17
לינארי יתחמם במיוחד כאשר מתח כניסה הוא 6 תאים.
yehuda.bitton3
17-09-2012, 12:10:26
הבק של קאסטל דגם הפרו לינארי או לא?
michaelgl
17-09-2012, 22:27:39
כמובן שאני יקנה ממותג, הכיוון כרגע זה הפרו של קאסל בשביל להיות על הצד הבטוח ומה זה אומר לא לינארי?
עניין אלקטרוני
יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן
יש המון חומר באינטרנט ---->גוגל =]
Arman
17-09-2012, 22:31:23
מניח שלא. תן קישור שלהbec.
kondason
19-09-2012, 05:58:46
את הבק תחבר רק לסוללה אחת. ככה שהוא יהיה מחובר ל3 תאים. ככה תוכל לעבוד על האלקטרוניקה של המסוק מבלי לחששו מהבקר.
yehuda.bitton3
19-09-2012, 08:13:45
אני משתמש בסוללות 6 תאים יחידה ולא שתיים של שלוש אז זה לא אפשרי
jeblesh
19-09-2012, 09:41:59
אפשר להישתמש בקונקתור של הבלאנס בשביל לחבר כול 2 תאים לזוג ואת 3 זוגות של תאים במקביל אל ה BEC ....
ככה הBEC יקבל רק 7.4 ולא תיהיה לו שום בעיה
קונקתורים וקצת הלחמות ....
yehuda.bitton3
19-09-2012, 17:14:05
זה רעיון שחשבתי עליו והציעו לי אותו כמה פעמים העניין הוא שדי מפחיד אותי לתלות את המערכת בקונקטור הרעוע הזה של הבטריה אבל אני יבדוק בכל זאת את האופציה הזאת לעומק אולי זה מה שאני יעשה באמת....יש למישהו אולי תרשים של איך הקונקטור באלאנס הזה מחובר לסוללה שאני יבין מה לחבר למה?
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.