התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מישורי הייצוב בptz

Friman
17-09-2012, 23:37:01
היי,
אם אני מבין נכון, ראשי התיבות הם pan tilt zoom..? אז זום מובן, ואת זה שאחד המישורים המיוצבים הוא תמיד ציר העילרוד (מעלה מטה) הבנתי. אבל לגבי הציר השני יש לי סימן שאלה...: בסרטונים שראיתי עד כה שצולמו עם גימבלים לייצוב היה לי נראה שהייצוב בציר השני היה בציר הגילגול, אבל לעומת זאת בכל הגימבלים שראיתי למכירה עד כה (הסתכלתי בכמה אתרים, אולי לא הכי מקצועיים אבל לפחות 3-4 שונים) נראה שציר התנועה השני הוא ציר הסבסוב.. חוץ מהיקרים ממש שמייצבים בשלושת הצירים ולא רק ב2. ומנגד, בגימבל מהעץ שגיא אילתר ופירסם סירטון שלו, בכל זאת נראה שהמצלמה מיוצבת בציר העילרוד והגלגול ולא עילרוד וסבסוב.. אז מה מהם יותר נכון? באילו צירים מייצבים הלוחות שמייצבים גם את המצלמה בנוסף לרחפן (כמו נאזה, ארדואנו)? האם זה ניתן להגדרה באילו צירים יתבצע הייצוב?

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
------------------------------
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

guy1a
18-09-2012, 00:11:00
בקיצור כי אני בפלאפון

לרחפנים אין טעם לייצב בסיבסוב כי בשביל לצלם הצידה אין בעיה לסבסב את הרחפן.

למסוקים .. די כנ'ל למרות שבצילום.מיקצועי יש גם בציר סיבסוב.

לטיסנים יש שלושה צירים כי המטוס לא יכול לסבסב ... הוא מתקדם כל הזמן.

גימבלים מיקצועיים של צילום מיקצןעי מייצבים בשלושה צירים גם כי לרוב מערכות מיקצועיות נשלטות על ידי שני אנשים ניפרגים. אחד מטיס את כלי הטייס והשני מטיס את המצלמה.

הצלם לא תמיד רוצה לצלם בדיוק בכיון הטיסה ...

נאזה ו tmf. שזה שני הלוחות עם ייצוב מצלמה שאני מכיר אישית. מייצבים פאן וטילט.

SGS2 ..

igalr
18-09-2012, 07:49:42
ברחפנים הבעיה הכי קשה היא בציר העלרוד כיוון שבזמן טיסה הרחפן מוריד אף כדי להתקדם ואז רואים הרבה קרקע

Friman
18-09-2012, 09:20:37
בקיצור ברחפן Pan & Tilt משמעם עילרוד וגלגול..?

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

Friman
18-09-2012, 09:23:47
בקיצור ברחפן Pan & Tilt משמעם עילרוד וגלגול..?
ואם כבר עוד שאלה, ראיתי שהגימבל של הסיני הפשוט מעלרד עם תושבת על ציר אך הסבסוב הוא פשוט על ידי חיבור הכננת על ראש סרבו עומד. האם ניתן לחבר את הסרבו הזה בשכיבה עם הראש קדימה כך שהוא למעשה יגלגל ולא יסבסב, וכך להשתמש בו כptz לרחפן? אם מחזיק את משקל הגימבל והמצלמה בעמידה נראה לי שיחזיק אותם גם בשכיבה, לא?

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

guy1a
18-09-2012, 09:36:27
יש לי כזה גמבל כבר כמה שנים.
עוד לא מצאתי מה לעשות אתו .
3$ הכי מבוזבזים שלי

SGS2 ..

igalr
18-09-2012, 09:47:15
זה למצלמת הטסה כך שאין לו כל כך משמעות ברחפף
בטיסן בזמן טיסה קדימה הגימבל מאפשר להסתכל לצדדים מבלי לשנות את כיוון הטיסה בד"כ כדי להסתכל על הנוף או להתאפס על המיקום שלך .

guy1a
18-09-2012, 10:01:53
נו אז מה הבעיה,לסבסב את הרחפן ?

SGS2 ..