צפייה בגרסה מלאה : עזרה! מבקש עזרה בבחירת מערכת flybarless
mustaki
10-10-2012, 12:53:01
שלום לכולם,
אני כרגע מטיס עם 3gx אבל אין לי שום דרך לדעת כמה המערכת יציבה ואיך היא מתפקדת בהשוואה למערכות האחרות בשוק.
מבקש ייעוץ האם כדאי לעבור למערכת אחרת ואם כן לאיזה ועל איזה נזק מדובר. כמו כן מה היתרונות והחסרונות של כל מערכת.
תודה מראש,
giliav
10-10-2012, 13:05:12
אתה תתחיל מלחמת דיונים קטנה פה עם שאלה כזו :-)
כדי שיוכלו לתת לך מידע שמתאים אני ממליץ שתספר לנו על סגנון הטיסה שלך (3D / ספורט / F3A / סקייל)?
וכמו כן על גבולות התקציב.
אין ספק שבראש החבורה תמצא את סקוקום (גם ה720 וגם ה540 נפלאים) והVBAR (מיני או פול סייז תלוי במסוק) כמו גם את הביסטיקס המוכרת והאמינה.
בתקציב של עד 220$ הייתי ממליץ על הסקוקום 540 או הביסטיקס. אם התקציב מעל זה אז כדאי לשקול את הסקוקום 720 או הVBAR.
Friman
10-10-2012, 13:14:55
אני חושב שכל עוד אתה לא יודע שהמערכת לא מספקת עבורך ולא מבחין היכן היא לא מספקת את דרישותיך, אין לך צורך לשדרג שום דבר.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
------------------------------
T-rex 500E 3GX - למכירה במחיר מבצע מטורף (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?55967-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-Trex-500e-3GX-%EE%E3%E5%F0%E3%F9-%F1%E5%EC%EC%E4-%E5%E4%EE%E5%EF-%E4%EE%E5%EF-%E7%EC%F4%E9%ED)
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
wind556
10-10-2012, 13:20:00
אם היום הייתי במצב שלך, והכסף לא היה שיקול בכלל, הייתי בוחר BEAST X
בגלל הנוחיות
בגלל היציבות
בגלל האמינות
לא הייתי פוסל מערכות אחרות מהשורה הראשונה, אבל הביסט הכי נוחה לשימוש ועונה על כל הדרישות
המערכת שלך בסדר גמור במיוחד בעדכון האחרון של אלין הם שיפרו את התפקוד שלה באופן משמעותי. תטיס ותהנה. כשתגיע לרמת טיסה גבוהה ותרגיש שהמערכת לא עומדת בתימרונים מורכבים ולא מספקת אותך אז תחליף ל ביסטיקס או וי באר.
זו המלצת חסכון. אם יש לך כסף פנוי אז
אני אמליץ לך על ויבאר.או ביסטאיקס. אני אישית הטסתי עם כולם. ואחרי שהכרתי את ה ויבאר אני לא אחליף אותה..
בהצלחה :)
wonderd
10-10-2012, 13:46:58
אני חושב שכל עוד אתה לא יודע שהמערכת לא מספקת עבורך ולא מבחין היכן היא לא מספקת את דרישותיך, אין לך צורך לשדרג שום דבר.
Gil Friman
+1
אם אתה לא מזהה בעיה והמערכת מתפקדת טוב ובעיקר שומרת זנב כמו שצריך - אין לך סיבה אמיתית להוציא כסף..
LiorNT
10-10-2012, 14:55:05
+1
אם אתה לא מזהה בעיה והמערכת מתפקדת טוב ובעיקר שומרת זנב כמו שצריך - אין לך סיבה אמיתית להוציא כסף..
+1
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
mustaki
10-10-2012, 16:15:30
אני מטיס 3D וספורט ברמה בסיסית ובכל זאת זיהיתי כמה "גליצ'ים" שהיו לזנב בשינויי כיוון מהירים. מפה התחילה הבעיה. כמו כן אני לא ממש מרגיש שהמסוק "תקוע" בשמיים...אגב, איזה ערכים מומלצים למערכת 3gx? ברירת מחדל?
מבחינת תקציב לא הייתי רוצה להוציא יותר מ 1000 שקל..
מה ההבדלים בין הגרסאות השונות? למשל בוי באר ראיתי שיש להם מלא סוגים וגרסאות - מיני, פול סייז.. מה, אחד עושה את עבודה והאחרים לא?..
עד כה מידע איכותי, תודה רבה.
eliranh03
10-10-2012, 16:15:35
1+
Scooter007
10-10-2012, 16:43:05
+1
+1
אם בכל זאת תרצה לשדרג, אני ממליץ לך על ה VBAR מערכת מדהימה ישר מהקופסא, ההגדרה והכיוון שלה מאוד פשוטים.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
liran
10-10-2012, 16:52:51
אם הכל עובד אל תיגע...למה אתה מתכוון כשאתה אומר ש"המסוק לא ממש מרגיש תקוע בשמיים"?
אגב, אני גם מטיס ויבאר ומרוצה עד הגג.
danoneyal
10-10-2012, 18:37:56
הרגלים רעים קל לרכוש וקשה לתקן אחר כך ,
מסוק שלא מכוון כמו שצריך יקנה לך הרגלים רעים בהטסה, ויעצור אותך מלהתקדם ואתה אפילו לא תדע מזה.
מציע לך ללא קשר לאיזו מערכת אתה מטיס לגשת למומחה (ויש לא מעט בפורום) אפילו לשלם כמה שקלים ולקבל מערכת מכוונת היטב.
אחרי שהמערכת שלך תהייה מכוונת כמו שצריך אתה פשוט לא תאמין איך הטסת עד עכשיו , אפילו שאתה מטיס "3D וספורט ברמה בסיסית"
לעניין ה- 3GX , יש אומרים שזו מערכת טובה שבידיים הנכונות אפשר לכוון אותה כך שתיתן לך חווית טיסה מספקת
באופן אישי הטסתי כמה מסוקים עם 3GX ולא אהבתי בכלל אבל בהחלט יכול להיות שהמערכות לא כוונו כמו שצריך.
אם במערכות של אלין עסקינן לעומת זאת אני מאוד אוהב את המערכת הישנה 3G שפשוט תענוג להטיס איתה וקל מאוד לכוון אותה והיום היא נמכרת בשוק בגרושים
לאחרונה אני מטיס עם BeastX מערכת מאוד קלה לכיוון, תענוג ממש להטיס איתה ונותנת תמורה מעולה.
שורה תחתונה , גש למומחה תכוון את המערכת כמו שצריך ותטיס לך להנאתך, בשביל סגנון הטיסה שאתה מטיס כיום המערכת מצוינת עבורך
אייל
barel atanelov
10-10-2012, 19:25:00
אני ממליץ על ar7200bx מערבת מצוינת בסביבות 200 דולר
guyro
10-10-2012, 19:35:58
שלום לכולם,
אני כרגע מטיס עם 3gx אבל אין לי שום דרך לדעת כמה המערכת יציבה ואיך היא מתפקדת בהשוואה למערכות האחרות בשוק.
מבקש ייעוץ האם כדאי לעבור למערכת אחרת ואם כן לאיזה ועל איזה נזק מדובר. כמו כן מה היתרונות והחסרונות של כל מערכת.
תודה מראש,
זה לא יעזור לך לקבל יעוץ ככה...ואני בטוח שכולם דוברי אמת :cool:
עד שלא תנסה באמת להטיס מערכת אחרת לא באמת תרגיש את ההבדל.
זה לא אומר שתרוץ לקנות, אבל אם יש לך מישהו שיכול לתת לך להטיס מסוק אחר עם מערכת אחרת וגם מכוונת כמו שצריך, זה התרחיש הכי טוב בשבילך להרגיש הבדל.
בהצלחה.
mustaki
10-10-2012, 19:55:08
זה לא יעזור לך לקבל יעוץ ככה...ואני בטוח שכולם דוברי אמת :cool:
עד שלא תנסה באמת להטיס מערכת אחרת לא באמת תרגיש את ההבדל.
זה לא אומר שתרוץ לקנות, אבל אם יש לך מישהו שיכול לתת לך להטיס מסוק אחר עם מערכת אחרת וגם מכוונת כמו שצריך, זה התרחיש הכי טוב בשבילך להרגיש הבדל.
בהצלחה.
מסכים איתך. אגב אני בונה ומכוון בקפדנות רבה כך שאני אופתע לגלות ששינויי בכיוונים ישנה משהו ב feel הכללי.
אני מנסה כל מיני settings אבל לא ממש מתרשם.
Friman
10-10-2012, 20:58:21
תשמע, כשקניתי 600 היה לי ברור שאני מפלייברלס אותו, ובגלל ש-א. היה לי תקציב מספיק / ב. המסוק בא עם אחלה סטאפ והחלטתי שאני משקיע בו כספית / ג. היו כמה דברים שלא הצלחתי לכוון ב3Gx על ה500 אז יצאתי מנקודת הנחה שהמערכת הזו כבר לא מספיקה עבורי, החלטתי לשים על ה600 ביסטאיקס. עכשיו שלא יהיה ספק - הביסטאיקס מערכת מעולה, מתפקדת נהדר, אבל אממה, מההתעמקות בmanual של הביסטאיקס למדתי לא מעט מושגים חדשים שלא הכרתי וחשבתי שלא קיימים בתוכנה של ה3Gx אבל כשנכנסתי לעומק ההגדרות המתקדמות הופתעתי לגלות את כל הפונקציות הללו גם ב3Gx... ועכשיו כשאני יודע מה עושה כל פרמטר כיוונתי את ה500 בדיוק לטעמי עם ה3Gx, ללא שום מגבלה בשום דבר שחשבתי שהמערכת מגבילה אותי בו בעבר. סגנון ההטסה שלי הוא כפי שאתה מתאר, ספורטיבי עם 3D כייפי ושובב אבל לא סמאק דאון. אירוני שדווקא בביסטאיקס אני לא מצליח להגיע לשמירת זנב מושלמת כמו ב3Gx אבל כנראה זה בגלל שאני לא מנוסה מספיק עם המערכת. בקיצור, כן הכל בהחלט פונקציה של כיוונים והגדרות. אם תציין במה בדיוק אתה מרגיש שהמערכת מגבילה אותך אולי אפשר יהיה לייעץ לך איזה הגדרות לבדוק. או להעזר במישהו שמתמחה בכיוון המערכת הנ״ל.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX - למכירה במחיר מבצע מטורף (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?55967-%EC%EE%EB%E9%F8%E4-Trex-500e-3GX-%EE%E3%E5%F0%E3%F9-%F1%E5%EC%EC%E4-%E5%E4%EE%E5%EF-%E4%EE%E5%EF-%E7%EC%F4%E9%ED)
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
giladwind
10-10-2012, 21:18:42
+1
danny z
10-10-2012, 21:25:40
ה 3gx מעולה עד שאתה מתחיל ללחוץ על המסוק.
guyro
10-10-2012, 21:29:45
תשמע, כשקניתי 600 היה לי ברור שאני מפלייברלס אותו, ובגלל ש-א. היה לי תקציב מספיק / ב. המסוק בא עם אחלה סטאפ והחלטתי שאני משקיע בו כספית / ג. היו כמה דברים שלא הצלחתי לכוון ב3Gx על ה500 אז יצאתי מנקודת הנחה שהמערכת הזו כבר לא מספיקה עבורי, החלטתי לשים על ה600 ביסטאיקס. עכשיו שלא יהיה ספק - הביסטאיקס מערכת מעולה, מתפקדת נהדר, אבל אממה, מההתעמקות בmanual של הביסטאיקס למדתי לא מעט מושגים חדשים שלא הכרתי וחשבתי שלא קיימים בתוכנה של ה3Gx אבל כשנכנסתי לעומק ההגדרות המתקדמות הופתעתי לגלות את כל הפונקציות הללו גם ב3Gx... ועכשיו כשאני יודע מה עושה כל פרמטר כיוונתי את ה500 בדיוק לטעמי עם ה3Gx, ללא שום מגבלה בשום דבר שחשבתי שהמערכת מגבילה אותי בו בעבר. סגנון ההטסה שלי הוא כפי שאתה מתאר, ספורטיבי עם 3D כייפי ושובב אבל לא סמאק דאון. אירוני שדווקא בביסטאיקס אני לא מצליח להגיע לשמירת זנב מושלמת כמו ב3Gx אבל כנראה זה בגלל שאני לא מנוסה מספיק עם המערכת. בקיצור, כן הכל בהחלט פונקציה של כיוונים והגדרות. אם תציין במה בדיוק אתה מרגיש שהמערכת מגבילה אותך אולי אפשר יהיה לייעץ לך איזה הגדרות לבדוק. או להעזר במישהו שמתמחה בכיוון המערכת הנ״ל.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
גיל, זה לא נגמר רק בהגדרות ופונקציות , האלגוריתם שבו עובדת כל מערכת וגם החומרה בה היא משתמשת שונים ולכן לכל מערכת יש "תחושה" אחרת באוויר.
אני חושב שפותח השירשור פשוט מעונין להרגיש איך מערכות אחרות מתפקדות וזה כמו שציינתי לא נגמר רק ברשימות על "נייר", חייבים להרגיש באוויר.
Friman
10-10-2012, 23:22:32
גיל, זה לא נגמר רק בהגדרות ופונקציות , האלגוריתם שבו עובדת כל מערכת וגם החומרה בה היא משתמשת שונים ולכן לכל מערכת יש "תחושה" אחרת באוויר.
אני חושב שפותח השירשור פשוט מעונין להרגיש איך מערכות אחרות מתפקדות וזה כמו שציינתי לא נגמר רק ברשימות על "נייר", חייבים להרגיש באוויר.
כמובן גיא.
ואני כן יכול לומר שה3Gx והביסטאיקס מרגישות אחרת באוויר גם למטיס ברמתי. ואני אכן אוהב יותר את התחושה של הביסטאיקס, זה לא משהו שאפשר להסביר באמת. אבל בניגוד למטיס ברמה גבוהה שמערכות כמו ה3Gx לא מצליחות לעמוד ברמת ההטסה שלו, אני חושב שלרמתי (ולמיטב הבנתי גם לרמתו של פותח השרשור) אולי ה3Gx מרגישה שונה, אך אני בספק אם היא לא מסוגלת לעמוד ברמת ההטסה שלי ולספק לי כל מה שאני צריך מהמסוק, לכל הפחות בשלב בו אני נמצא. אז אם השאלה פה היא על תחושה שונה אין ספק ששווה לנסות עוד מערכות, אבל אם מדובר על ללכת לקנות מערכת שעולה פי 2-3 בגלל חשש שמא הנוכחית לא מספקת את הסחורה, אני חושב ששווה לבדוק האם זה משהו שניתן לשפר בהגדרות מתקדמות יותר מאשר בתוכנה הבסיסית; אולי כן ואולי לא.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
adi 29338
11-10-2012, 11:44:36
אני מטיס עם מערכת ויבר http://www.flying-hobby.com/shop/mikado-vbar-blueline-52-express-p-9349.html את trex 700 שלי וממש מרוצה ועכשיו למסוק החשלמי שלי (GAUI X7) החלטתי לנסות את מערכת הסקוקום https://helidirect.com/skookum-robotics-sk540-3-axis-flybarless-control-computer-p-26481.hdx?_bksrc=item2category&_bkloc=home שאומרים שהיא מצוינת ותותי מטיס איתה,הרבה גם תלוי במחיר שאתה רוצה להשקיע על המערכת.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.