התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שלט למתחילים

מיכה
22-10-2012, 17:29:53
שלום לכולם,

אני מטיס די חדש בתחום. רכשתי בעבר טריינר יחד עם שלט 4 ערוצים ומנוע.

רציתי לשאול איך מתקדמים עם מערכת הרדיו?

מה כדאי לקנות בשלב הבא? אם בכלל...

האם כדאי כבר על ההתחלה לרכוש שלט עם יותר מ 8 ערוצים?

איפה כדאי לרכוש מערכות רדיו מתקדמות כאלה פה בארץ?

ובכללי מה כדאי לי לעשות בתור מתחיל?

תודה לעונים

acrozic
22-10-2012, 17:37:33
מחירי השלטים היום בריצפה.
מצד אחד אני לא חושב שתשתמש בעתיד הקרוב אם בכלל ביותר משש-שבע ערוצים ולכן שלט מבית טוב (FUTABA או JR) משומש יעלה לך לא יותר מ600-700 שח. ואני מדבר רק על שלט דיגיטלי עם זכרונות DR ן EXPO.
מצד שני שלט חדש 9 ערוצים סיני יעלה אולי אפילו פחות :confused:
מילה תחתונה - תסתכל על כל החבילה -
מחיר שלט וכמובן העלות של כל מקלט מתאים
אמינות ואיכות
כמות הפונקציות

אלברטו

Friman
22-10-2012, 18:16:48
תלוי לאן תתפתח.
אני יכול לומר לך שלפני שנה וחצי כשקניתי את האורורה 9 שלי לא חשבתי שאי פעם אצטרך 9 ערוצים. עכשיו כשאני מגלגל בראש כל מיני כיוונים להתפתחות בתחום הfpv, אז למשל טיסן fpv עם מדפים, טייס אוטומטי, שליטה בכננת למצלמה, תאורת לילה ובאזר איתור - כבר דורש 10 ערוצים והמהדרין היו מעדיפים 12 (ערוץ נפרד לכל מאזנת ולכל מדף). ואז צריך להתחיל להתפשר...
9 ערוצים זה לדעתי משהו שבהחלט מספיק לרוב השימושים שתחשוב עליהם בטווח הקרוב. כי ג׳טים לא תתחיל להטיס מחר בבוקר. מתחת ל9 ערוצים, אפשר, אבל זה עשוי להגביל אותך בתחומים מסויימים. אם תישאר רק עם טיסנים ״רגילים״ ומסוקים אין שום בעיה להסתדר עם 7 ערוצים.
בקטגוריית ה9 ערוצים- לי יש אורורה 9 ואני מאד מרוצה. המחיר בארץ נמוך מאד ביחס לרמה הגבוהה של השלט הזה וביחס למחירן של מערכות רדיו מקבילות מחברות אחרות. חפש בגוגל, יש חנות אחת שמוכרת בפתח תקווה ואחת בתל אביב למיטב ידיעתי; אסור לפרסם פה שמות של חנויות. אם אתה מחפש משהו הרבה יותר זול אבל בקטגוריית איכות נמוכה יותר, יש את ה9X המפורסם. הוא ייצא לך יותר זול מכל דבר אחר שיציעו לך לדעתי.

coolooc
28-10-2012, 07:02:07
היי
משדר DX7 יד שניה מאוד מומלץ, מחיר נמוך מאוד וכן מחיר המקלטים, לא תצטרך יותר מזה.
בהצלחה.

LiorNT
30-10-2012, 09:46:24
אני יכול להמליץ לך על שלט 9 ערוצים שעד היום יש וויכוחים ומלחמות עולם על השאלה האם הוא טוב או לא והלא הוא ה turnigy 9x
ומניסיון שלי הוא עשה עבודה טובה מאוד (כמובן שיהיו כאלה שיאמרו אחרת)
והמחיר סבבה.
וכמו שחברינו אמר לך... תלוי לאן תתקדם, מקסימום תחליף בעתיד
מקווה שעזרתי

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

s.mario
30-10-2012, 11:47:06
החלפתי לאחרונה את הפוטאבה הותיק שלי ל9x עם תוספת של מודול frsfy.

תמורה מצויינת למחיר הנמוך ששילמתי, אני לא מוגבל במשדר מבחינת כמות ערוצים, ויכול לתכנת אותו איך שבא לי.
בfrsky יש לי טלמריה מלאה, ושיטת שידור מהמתקדמות שיש.

קל לי להחליף מודולים למטרות שונות, וטווח הקליטה מהגבוהים שיש.

כל זה במחיר של שליש/רבע מחיר מהשלטים של החברות הגדולות- ועם תמורה גדולה יותר...

ושלא יספרו לך סיפורים; נכון שנהנתי עם הפוטאבה יותר מ7 שנים, אבל כשכן הייתה לי בעיה איתו(סהכ עדכון תוכנה), היבואן ניפנף אותי והחברה מגרמניה דרשה סכום בלתי הגיוני לטפל בבעיה...

אננס
30-10-2012, 16:17:58
שלום לכולם,
אני מטיס די חדש בתחום. רכשתי בעבר טריינר יחד עם שלט 4 ערוצים ומנוע.

אף אחד לא התייחס למערכת 4 הערוצים שכבר יש לך, אולי אתה לא צריך להתקדם ברדיו אלא רק בטיסן?
איזה שלט 4 ערוצים יש לך?
כמה זמן זה "בעבר"?
אולי השאלה היא לאיזה טיסן (או טיסנים) אתה רוצה להתקדם ואז תחליט איזה מערכת רדיו לרכוש.

אם אתה דל תקציב או סתם מעדיף להשקיע את הכסף בטיסנים ולא במערכת השלט גם אני ממליץ על ה9X,
אפשר להתקדם איתו ממש רחוק, והוא מודולרי כך שניתן לעדכן מודולים ושיטות שידור והוא ממש זול 53$ + 23$ משלוח והוא שלך כולל מקלט אחד.