PDA

צפייה בגרסה מלאה : אוף! חלמאות ואימפוטנציה של דואר ישראל

avt
11-11-2012, 10:46:51
זה מטריף כמה חסרי יעילות הם יכולים להיות שם.
הזמנתי חבילה מהסיני. לקח הרבה זמן כרגיל אבל בסוף היא הגיעה ועברה מכס בשלום. באתר של הדואר ראיתי אותה ב 4.11 מגיעה לנתניה לסניף המרכזי.
משם היא אמורה להיות מנותבת לפרדסיה (שם אני עובד ולשם שלחתי אותה).
יותר מאוחר באותו יום פתאום אני רואה באתר של הדואר שהיא הגיעה לסניף אחר בנתניה. אחרי כמה שעות מופיעה ההודעה:
"דבר הדואר נמצא בתהליך העברה לנמען"
וזהו. עבר שבוע, וההודעה הזאת בעינה עומדת.
מבירור עם מודיעין הדואר, מסתבר שהיא בטעות מהדואר המרכזי נותבה לסניף אחר בנתניה במקום לפרדסיה.
טוב, חשבתי, ישלחו אותה בחזרה לדואר המרכזי משם היא הגיעה, וינתבו אותה לסניף שלי.
כן, בטח...
מה שקורה בפועל, זה שהסטטוס שלה כאילו מתאפס! מתייחסים אליה כאילו זו חבילה שרק עכשיו נשלחה. לא קיימת בדואר ישראל האופציה להחזרה אחורה של חבילה! בדואר! בישראל! ב 2012!
מה דינה של חבילה כזאת? נכון, היא מגיעה לבית המיון המרכזי בת"א! משם היא שוב אמורה להגיע לנתניה, ומשם לפרדסיה.
כמה טמטום! כמה חוסר יעילות וזלזול בלקוח!
ונגיד שהיא צריכה לעשות שוב את כל המסלול. למה לעזאזל זה לוקח כל כך הרבה זמן? ממתי שליחת חבילה בישראל לוקחת שבוע?
והשיא - לאף אחד אין מושג איפה החבילה הזאת עכשיו... ממש ככה. כבר קרוב לשבוע החבילה נודדת (או קבורה במחסן כלשהו) ולאף אחד אין מושג איפה היא נמצאת.
מדהים.

סוף שחרור לחצים.

asafsee
11-11-2012, 11:12:35
לא חדש.
חבר מהארץ שלח לי חבילה. עבר בערך חודש מאז שליחתה, בדואר רשום שהחבילה נמסרה לנמען אבל מעניין מאוד כי אלי החבילה לא הגיעה
ואיפה היא עכשיו? אף אחד לא יודע.... מסתובבת איפשהו..

liran
11-11-2012, 11:38:49
קרה גם לי, החבילה הגיעה לסניף הדואר המרכזי ברחובות ולא לסניף הקרוב למקום מגורי כי הם מפוצצים בחבילות....

bartovmoti
11-11-2012, 11:53:34
מכיר את הטמטום הזה, מה שאני מציע לכם זה לעקוב אחרי החבילה ואז כשהיא מגיעה נניח לסניף החלוקה המרכזי של האיזור שלכם, ללכת ולקחת את זה כבר משם!
במיוחד אם מדובר בחבילה גדולה ושמדובר במוצר יקר..

אני אישית תמיד נוהג כך.. אצלינו בראשל"צ יש סניף דואר מרכזי שכל החבילות מגיעות קודם לשם ורק אז מועברות ליחידות הדואר השכונתיות, במקרים שזה ממש דחוף לי (למשל אם זה מגיע לשם ביום חמישי ואז אני צריך לחכות את כל הסופ"ש) אני קופץ לשם, מראה להם את הסטוטס ולא זז משם עד שהם נותנים לי את החבילה!
לפעמים אני נכנס פנימה ממש לאיזור המיון ומקבל את זה!

בנוסף.. פעם כבר קרה לי שחבילה באמת הגיעה לסניף דואר בקצה השני של העיר ככה ראיתי באתר, לא חיכיתי ופשוט קפצתי לסניף המדובר ולקחתי את זה מבלי לחכות לבעיות כאלה!

avt
11-11-2012, 13:00:41
ניסיתי את זה פעם אחת. הלכתי לסניף המרכזי ברגע שראיתי שהחבילה שם.
כמובן שהם אמרו לי שהיא כבר "בדרך לסניף שלי". מעניין שנסיעה של 5 ק"מ לקחה לה עוד יומיים.
זאת הייתה חבילה איטית מאוד מסתבר...
הכי מבאס שהתבזבזה לה שבת גשומה סתם, במקום שאני אעבוד עם מה שהייתי אמור לקבל בחבילה. אני מנסה להיות אופטימי שלקראת השבת הבאה החבילה כבר תהיה אצלי.
אבל אני ממש לא בטוח לגבי זה.

בוואז
11-11-2012, 13:29:36
חבילה שהזמנתי מצ'כיה בחודש שעבר נשלחה לארץ אחרי כמה ימים (ב-16.10), ב17.10 כבר היה כתוב באתר בארץ שהחבילה נשלחה מצ'כיה לארץ אבל מאז ועד היום לא היה שום עידכון, רק היום היא סוף סוף הגיעה לסניף שלי (כמובן שלא הגיע עוד פתק).. הם עיקבו את החבילה פה בדואר 20 ימים! כמה זמן לוקח להביא חבילה מת"א לנס ציונה???

avt
11-11-2012, 14:56:22
חבילה שהזמנתי מצ'כיה בחודש שעבר נשלחה לארץ אחרי כמה ימים (ב-16.10), ב17.10 כבר היה כתוב באתר בארץ שהחבילה נשלחה מצ'כיה לארץ אבל מאז ועד היום לא היה שום עידכון, רק היום היא סוף סוף הגיעה לסניף שלי (כמובן שלא הגיע עוד פתק).. הם עיקבו את החבילה פה בדואר 20 ימים! כמה זמן לוקח להביא חבילה מת"א לנס ציונה???
לפי המקרה שלי אתה יכול להסיק שמספיק שפעם אחת החבילה נותבה לא נכון, ואז זה יכול להתפתח לסיפור ארוך מאוד....
הכי מטריף זה שאין להם מושג איפה היא. איזה מין סטטוס זה ""דבר הדואר נמצא בתהליך העברה לנמען"??? זה שהוא נמצא בתהליך זה אחלה, אבל איפה זה התהליך הזה???

flatspin
11-11-2012, 17:22:38
כל אלו מתגמדים לעומת הסיפור שאני אספר לכם עכשיו. חבר שלי שלח שלט לתיקון מנהריה לתל אביב. היות והדבר היה דחוף לו, הוא שילם 45 שח' עבור משלוח מהיר בדואר שליחים. אדלג על האירועים המצטברים, אבל רק אחרי שהקים מהומת אלוהים, הסיפור הסתיים בכך שהמשלוח נמצא ונמסר ליעדו כעבור חודש וחצי (!!!)