PDA

צפייה בגרסה מלאה : פריקת יתר של סוללת LiPo - שאלה.

ori_lavee
13-02-2009, 20:36:12
אני תמיד מטיס (את החשמלי) עם טיימר.
מכוון ל 6 דקות טיסה ב Idle ומטעין משהו כמו 1,800 מילי-אמפר.

היום (באחת הטיסות) שכחתי להפעיל את הטיימר...ופשוט "שכחתי את עצמי" בזמן הטיסה ולא עצרתי בזמן.
התוצאה בטעינה ובבאלנס מתח נמוך מאוד בסוללה (בתאים היה 3.25v 3.30v 3.33v).
בטעינה הכנסתי 2,511 מילי אמפר, הקבולת המקורית של הסוללה הוא 2,150 מילי-אמפר.

מה אתם אומרים ...
הנזק לסוללה בלתי הפיך ?
החיים שלה קוצרו מאוד ?
או אולי אין לזה משמעות אם זה קרה פעם אחת ?

תודה
אורי

עודד מזור
13-02-2009, 21:50:09
שיטת הטיימר היא השיטה הטובה ביותר, אבל באמת כדאי לשים לב.

קשה לדעת אם הסוללה ניזוקה. תמשיך להשתמש בה "בעדינות" ובדוק איזון היטב. בנוסף, אתה יכול גם לתת לה מחזור או שניים של פריקה וטעינה בזרם נמוך ולראות איך היא מתמודדת עם זה. הצלחתי להחזיר לשימוש סוללות מאוזנות הרבה פחות מזה, אבל אף פעם אי אפשר לדעת כמובן...

ori_lavee
13-02-2009, 21:57:34
שיטת הטיימר היא השיטה הטובה ביותר, אבל באמת כדאי לשים לב.

קשה לדעת אם הסוללה ניזוקה. תמשיך להשתמש בה "בעדינות" ובדוק איזון היטב. בנוסף, אתה יכול גם לתת לה מחזור או שניים של פריקה וטעינה בזרם נמוך ולראות איך היא מתמודדת עם זה. הצלחתי להחזיר לשימוש סוללות מאוזנות הרבה פחות מזה, אבל אף פעם אי אפשר לדעת כמובן...
אני תמיד עובד עם טיימר שמכוון ל 6 דקות...הפעם שכחתי :cool:

דווקא מה שהטריד אותי זה לא האיזון (היא מאוזנת לא רע), אלה המתח הנמוך שירדו התאים.
בכל מקרה אני אבדוק אותה מחר, ואעשה כעצתך.

אורי

wind556
13-02-2009, 22:43:14
האם בטעינה הסוללה התנפחה?
אם לא, לא נראה לי שקרה משהו
אם אתה חושד אפילו קלות בהתנפחות תוך כדי טעינה,והטעינה אינה עוצרת בזמן, זה יכול להיות מתכון לפיצוץ קליל.במצב הזה הייתי משמיד את הסוללה
בעיקרון, מתוך נסיוני כל עוד לא ירדת מתחת ל3V לתא , הסוללה תתאושש (כבר קרה לי שסוללה הסתדרה עם פריקה ל 2,8V)

ori_lavee
13-02-2009, 22:58:12
הי עודד
תודה על התגובה.

הסוללה לא התנפחה כלל, טענתי אותה בקצב איטי יחסית (0.8Am בדרך כלל אני טוען ב 2.1Am) הטעינה לקחה קצת יותר משלוש שעות.
עוד נושא שקצת מטריד זה שהנפח המוצהר של הסוללה (ע"י היצרן) הוא 2,150 מילי-אמפר, ובפועל נכנס 2,511 :eek:

טוב נו...מקווה שהיא תשרוד את "התאונה" הזאת.

אורי

wind556
14-02-2009, 15:42:21
הי עודד
תודה על התגובה.

הסוללה לא התנפחה כלל, טענתי אותה בקצב איטי יחסית (0.8Am בדרך כלל אני טוען ב 2.1Am) הטעינה לקחה קצת יותר משלוש שעות.
עוד נושא שקצת מטריד זה שהנפח המוצהר של הסוללה (ע"י היצרן) הוא 2,150 מילי-אמפר, ובפועל נכנס 2,511 :eek:

טוב נו...מקווה שהיא תשרוד את "התאונה" הזאת.

אורי

האם רק בפעם הזאת נפח הטעינה היה חריג? או גם בטעינות קודמות?

ori_lavee
14-02-2009, 15:51:56
האם רק בפעם הזאת נפח הטעינה היה חריג? או גם בטעינות קודמות?רק הפעם הזאת.
היום הטסתי איתה שוב והסוללה תפקדה רגיל לחלוטין גם בטיסה וגם בטעינה, התאים היו מאוזנים...כך שאני מניח שהכל בסדר :rolleyes:

אני מניח שטעינה "עודפת של אמפרים" נובעת מתהליך איזון התאים,
זאת אומרת שהמטען טוען תא ופורק אותו (בהתאם לתאים האחרים) מספר פעמים עד לאיזון מלא בין כל התאים.
(זו סתם השארה...)

תודה בכל מקרה
אורי

wind556
14-02-2009, 16:00:44
רק הפעם הזאת.
היום הטסתי איתה שוב והסוללה תפקדה רגיל לחלוטין גם בטיסה וגם בטעינה, התאים היו מאוזנים...כך שאני מניח שהכל בסדר :rolleyes:

אני מניח שטעינה "עודפת של אמפרים" נובעת מתהליך איזון התאים,
זאת אומרת שהמטען טוען תא ופורק אותו (בהתאם לתאים האחרים) מספר פעמים עד לאיזון מלא בין כל התאים.
(זו סתם השארה...)

תודה בכל מקרה
אורי

בהצלחה, ובברכת טיסות מענגות ונחיתות מושלמות

leetal
14-02-2009, 16:04:05
לא הגיוני שנכנס יותר זרם מהמוצהר על הסוללה,איזה מטען יש לך?
יש לי מטען TURNIGY זה של ה-38$ ואצלי גם הוא כאילו הטעין יותר מהצפויי,ואז התברר לי שהמטען מזייף בקריאת הזרם,אז נאלצתי לפתוח אותו ולתקן אותו בעצמי.אם יש לך את אחד המטענים הסיניים TURNIGY ,*IMAX וכו' אז סביר להניח שהמטען מזייף ואני מציע את עזרתי לתקן לך אותו.

ori_lavee
14-02-2009, 16:11:33
לא הגיוני שנכנס יותר זרם מהמוצהר על הסוללה,איזה מטען יש לך?
יש לי מטען TURNIGY זה של ה-38$ ואצלי גם הוא כאילו הטעין יותר מהצפויי,ואז התברר לי שהמטען מזייף בקריאת הזרם,אז נאלצתי לפתוח אותו ולתקן אותו בעצמי.אם יש לך את אחד המטענים הסיניים TURNIGY ,*IMAX וכו' אז סביר להניח שהמטען מזייף ואני מציע את עזרתי לתקן לך אותו.כן זה בדיוק המטען שישי לי...
מזייף בסדר/אולי...אבל בכל כך הרבה ???
איך אפשר "לתקן" את זה בכלל ?
(חוץ מלקנות מטען Bantam BC6-10 נורמאלי).

תודה על הצעת העזרה בנושא.
בהחלט יש מצב שאנצל את ההזמנה :)

שוב תודה
אורי

leetal
14-02-2009, 16:22:17
אצלי הוא הגיע למצב שסוללה של 1000mah הוא "הטעין" אותה ב1500mah .
אין צורך להחליף מטען אני יכול לתקן לך אותו(בחינם) אם הוא אכן מזייף.