PDA

צפייה בגרסה מלאה : מסוק ראשון - רשמים.

tzn11
14-02-2009, 22:43:40
שלום לכולם,

שמי ניסים ואני חדש בתחום המסוקים.
הטסתי טיסנים הרבה שנים, הייתי בהפסקה ולא מזמן חזרתי להטיס.
אני בונה דגמים מזה שנים רבות.

מזמן רציתי להיכנס לתחום המסוקים, אך לפני מספר שנים, המסוקים היחידים שהיו זמינים בשוק היו מסוקי הדלק, שהיו יקרים, חלפים יקרים ולא יכלתי להטיסם בכל מקום.
שוק המסוקים החשמליים שהתפתח פלאים בעשור האחרון, פתח בפני אשפרויות מעולות, הן מבחינת מחיר נמוך ועלות תחזוקה נמוכה והן בזכות האפשרות להטיס בכל מקום.

בחודשיים האחרונים ביצעתי אין ספור סקרי שוק, קראתי אין ספור מאמרים, נכנסתי להמון פורומים ודיברתי עם הרבה אנשים בתחום וכל זאת, על מנת למצוא את הדרך הנכונה להכנס לתחום ולמצוא את המסוק הטוב ביותר עבורי.

אני יודע שיש אנשים שיחלקו על דעתי, אבל מהנסיון וממה שלמדתי, אלו ההחלטות שעשיתי.
אני מקווה כי זה יעזור לאחרים הרוצים להכנס לתחום לקבל החלטה טובה יותר.

טרם הכניסה לתחביב, קראתי המון חומר ושאלתי הרבה אנשים, במה דברים אמורים. נתקלתי באנשים שנכנסו לתחום מבלי לדעת למה הם נכנסים.
לאלו מכם העוסקים במלאכה, ידוע שתחום המסוקים דורש ידיעה רחבה הן במכניקה, הן בהבנה נכונה של כיצד מסוק עובד, הן בחשמל ואלקטרוניקה וכמובן שבהטסה.
מי שלא מוכן להשקיע את שעות הלימוד, את הרצון לדעת, את השעות הרבות מול הסימולטור ואת העובדה שיהיו ריסוקים, אולי זה לא התחביב בשבילו.
זה אחד התחומים שהכניסה אליהם אולי איננה חלקה כמו תחומים אחרים, אך בסוף הסיפוק הוא אדיר.

השאלה הבאה הייתה עם איזה מסוק להתחיל?
וכשאני אומר מסוק, אני מתכוון למסוק. כל הלאמות לסוגיהם וחבריהם (יש לי כזה כבר שלוש שנים) הם לא מסוק, לא במלוא מובן המילה. הם אולי יכולים לתת, למי שלא החזיק אף פעם שלט, תחושה כללית של הטסת מסוק, אוריינטציה, קשר עין, אבל לא יותר מזה.

ההחלטה שלי הייתה ללכת על מסוק 450 הן בגלל סבירות המחיר והן בגלל עלות התחזוקה.

השאלה הראשונה שעלתה בבחירת המסוק, והיא מכרעת, הייתה זמינות החלפים.
נכון הדבר שאפשר להשיג חלפים בחו"ל, אך לא תמיד יש את האופציה הזו, במיוחד לבני נוער, ולא תמיד יש חשק לחכות מספר ימים עד שהחלפים יגיעו מחו"ל.

האופצעה הזו צמצה את האפשרויות שלי למסוקים הבאים:
HONEY BEE KING 3 של חברת ESKY
BELT CP של חברת ESKY
CX450 של COPTER X
TREX של חברת ALIGN
BLADE 400 של חברת EFLY
HK450 או חיקוי אחר של TREX

מאחר שלא הכרתי את המסוקים, רציתי ללמוד עליהם יותר, הן מבחינת מחיר, מבחינת מה אני מקבל במסוק, האם המסוק יכול לשמש אותי גם הלאה, בעיות שיש עם המסוק וכו...
שוב פניתי לפורומים השונים, קראתי המון על המסוקים, רשמים של מטיסים ועוד, שאלתי מטיסים, שאלתי מדריכים ויצרתי לעצמי תמונת מצב על כל מסוק.

השאלה הבאה הייתה האם לרכוש מסוק חדש או יד שניה?
ההתלבטות באה בעקבות כך שיש הרבה מסוקי יד שניה בשוק במחירים די אטרקטיביים.
לאחר התייעצויות והבנה שמסוק הוא מכונה בעלת שחיקה גבוהה יחסית, למרות העובדה שיש מסוקי יד שנייה במצב מצוין, החלטתי לרכוש מסוק חדש.
אחת הסיבות הייתה שמסוק יד שנייה לא תמיד מגיע עם הסט אפ שאני רוצה.

והשאלה האחרונה הייתה האם לרכוש מסוק RTF או מסוק KIT ולתפור לו את הסט אפ.

מכיוון שהבנתי שרוב מסוקי ה RTF שלהם מחיר אטרקטיבי, כוללים אלקטרוניקה ומערכת רדיו פשוטות וזולות, כאלו שאני די מהר אצטרך להחליף, החלטתי ללכת על מסוק KIT ולרכוש בנפרד את מערכת הרדיו והאלקטרוניקה.

לאחר הכרת המסוקים, הבנת מה אני מקבל מהם ומרשמים שקיבלתי ממטיסים שהטיסו ומטיסים את המסוקים, הרשימה הלכה והצטמצמה בעצם לשלושה אפשרויות:
CX 450 ME של COPTER X
TREX S GF של חברת ALIGN
HK450 או חיקוי אחר של TREX

לקחתי את הזמן ובדקתי כל מסוק לעומק מבחינת עלות המסוק, עלות החלפים, זמינות החלפים, יכולות המסוק ואפשרות להתקדם עם המסוק הלאה, והגעתי למסקנה הבאה:
TREX S GF - הוא הטוב שבנבחרת, האחרים בעצם הם חיקווים שלו, הביקורות עליו מעולות, אפשרויות השדרוג מעולות והוא כמובן יכול בסט אפ הנכון לשמש הם כמסוק ראשון והן כמסוק 3D מעולה. מה ש"הפיל" את המסוק מבחינתי הייתה עלותו ועלות החלפים (יקר הרבה יותר מהמתחרים).

HK 450 או חיקוי אחר של TREX - מאוד מפתים מבחינת מחיר, הם חיקוי של המקור ואמורים באופן תאורטי להיות טובים, הם מגיעים עם פחות חלקי מתכת מהמקור וזאת אחת הסיבות שמחירם יותר זול, לחלקם יש בעיות כאלו ואחרות שדורושת תשומת לב, איכות החלקים לא תמיד ידועה וחלק מהמטיסים מדווחים שנאלצו להחליף חלקים מסויימים עם חלקים טובים יותר של TREX.
מה ש"הפיל" אותם (מנסיונם של אחרים) זה שמה שעולה בזול בסוף עולה ביוקר.
והעובדה שבחלקם, לא כל החלקים תואמים 100% את חלקי ה-TREX וגם לא תמיד יש חלקים במלאי.

CX 450 - המסוק הוא חיקוי של TREX אבל חיקוי טוב. הוא קיים מספיק זמן בשוק כך שיש לו כבר שם מספיק טוב בזכות עצמו. המסוק זול ותואם בחלקיו (מבחינת חלקי מתכת) את ה-TREX.
יש כיום יבואן בארץ, כך שיש חלפים בהישג יד, עלות זולה של חלפים וכמו כן, ניתן להתחיל איתו כמסוק ראשון ולהתקדם איתו הלאה. תגובות המטיסים עליו טובות עד טובות מאוד.

בסיכום הכללי של בחינת כל הפרמטרים, החלטתי לרכוש את ה-CX 450 ME של חברת COPTER X.

אני רוצה להודות למספר אנשים מהפורום שעזרו לי להגיע להחלטה הנכונה:
לליאור זהבי, לגיא, לאבי סירוטה וכמובן לעודד.

ותודה לכל שאר חברי הפורום שמהודעותיהם השכלתי רבות.

כולי תקווה שיום אחד אטיס כמו חלק מהאנשים הנפלאים שבפורום.

בברכה,

ניסים.

ori_lavee
14-02-2009, 23:10:30
תתחדש ניסים :)

אני לא מסכים עם חלק מהמסכנות ומהשיקולים שלך...אבל,

שיקול הדעת והחשיבה מה מתאים לך יותר... עושה את ההבדל.
הבחירה שלך נכונה...נכונה לך.

בהצלחה
אורי

guyro
14-02-2009, 23:21:27
תתחדש, :o

שים לב שסתרת את עצמך מספר פעמים:

1) אמרת שעדיף קיט ולא RTF - בסוף בחרת RTF
2)אמרת שתקנה בנפרד אלקטרוניקה ובסוף בחרת בRTF שמגיע אם אלקטרוניקה "זולה"
3) "זה שמה שעולה בזול בסוף עולה ביוקר"...

תראה עם תתקדם מהר תתחיל מהר מאוד לשדרג את המסוק ולגבי חלקים לסוגי ה-450 לא חסר בארץ,

עצה שלי - ראיתי במשומשים כמה הצעות של סוגי 450 מעולות במחיר מאוד אטרקטיבי ולגבי ה"בלאי" זה כבר נתון לויכוח...מקסימום קח איתך חבר שמבין עניין שאתה הולך לראות את המסוק

והעיקר שתהנה

גיא

tzn11
14-02-2009, 23:29:36
אורי,

אין ספק שזו הבחירה הנכונה עבורי. אני בטוח כי חלקכם יסכים עם הבחירה שלי וחלקכם לא.
אך אני חושב שבשבילי הבחירה היא הטובה ביותר.

גיא, כיצד הגעת למסקנה שרכשתי מסוק RTF?
כתבתי שרכשתי את מסוק ה-CX450 ME ולא CX450 ME RTF.
כתבתי במפורש שהגעתי למסקנה לרכוש KIT ולא דגם RTF.

בברכה,

ניסים.

guyro
14-02-2009, 23:35:42
צודק , טעות שלי, הייתי בטוח שגרסת ה- ME היא RTF בלבד, א זמה ההבדל בינו לבין גרסת ה- SE V2 של קופטרX ?

guyro
14-02-2009, 23:41:25
אוקי, ראיתי מה ההבדלים , אני מאוד מקווה שהמסוק יחזיק מעמד ולא יתחילו כל מני חופשים אחר כמה טיסות בודדות , (אומר שנית "זה שמה שעולה בזול בסוף עולה ביוקר"...)

בכל מקרה תהנה, עם אתה מאזור המרכז ,קפוץ לגלילות שנתרשם מהמסוק ;)

גיא

tzn11
14-02-2009, 23:56:00
הי גיא,

בדגם שבחרתי מרבית החלקים (לפחות החשובים) עשויים ממתכת.
מביקורות שקראתי על המסוק בפורומים בחו"ל, המסוק טס טוב מאוד ואין חופשים.
אחד השיקולים בבחירת הדגם הזה ולא בבחירת דגם שכולו מתכת, היה העלות של החלפים, חלפי הפלסטיק עולים הרבה פחות מהמתכת.
בשלב זה שאני עדיין מתלמד ולא עושה 3D קיצוני ולכן לא מביא את המסוק לעומסים גדולים, אני מעדיף את חלקי הפלסטיק ולשלם פחות על תיקון לאחר ריסוק.
עדיין במסוק החלקים המרכזיים הם מתכת.
כאשר אתקדם בהטסה ואתחיל לבצע 3D, אחליף את מכלול הראש והזנב להכל מתכת.

כאשר אקבל את המסוק ואת האלקטרוניקה (אני עדיין צריך לרכוש רדיו) ואכוון אותו בעזרתו הנדיבה של עודד, אשמח להביא אותו לגליליות להתרשמות.

בברכה,

ניסים.

guyro
14-02-2009, 23:59:38
העיקר שתהנה , ממליץ בחום להתאמן על סימולטור לפני שאתה מגיע לשטח

tzn11
15-02-2009, 09:23:11
:)אכן האימון בסימולטור חשוב ביותר.
אני מתאמן כבר כחודש ו-so far so good.
אני בטוח שבמציאות זה יהיה קצת שונה, אבל אין ספק שהאימון בסימולטור מקנה תחושת ביטחון ומכין אותך טוב יותר להטסה בפועל.

בברכה,

ניסים.

נ.ב. כפי שכתבת גיא, העיקר זה ליהנות וזה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות.

Nlackrif
15-02-2009, 09:45:39
מסוק נפלא.
תתחזק אותו כמו שצריך ואתה תהנה ממנו, באחריות.

tzn11
15-02-2009, 10:13:09
:) הי ניר,

למרות שהמסוק מגיע בחלקו הגדול מורכב, אני מתכוון לפרק אותו ולהרכיבו מחדש, לחזק הברגות עם לוקטייט, לעשות דאבל צ'ק לכל החיבורים, לינקים וכו...

בברכה,

ניסים.

Nlackrif
15-02-2009, 10:22:15
כמו שצריך...

אגב, אחלה סקירה.

wind556
15-02-2009, 10:34:06
תתחדש ידידי ותהנה מכל רגע

tzn11
15-02-2009, 10:57:56
אני בהחלט יהנה!
עודד, תודה על ההכוונה ועל הייעוץ.
כאשר המסוק יהיה מוכן, אני אצור איתך קשר לעזרה בכיוונים וגם הטסה ראשונה.
זה ייקח עוד קצת זמן, אבל אני לא ממהר.

שוב, תודה על הכל,

ניסים.

bendisar
15-02-2009, 14:21:29
ניסים, סקירה מצויינת ומקיפה, אהבתי, תתחדש על המסוק נראה אחלה, ולזכור לוקטייט שמים רק איפה שבורג מתכת נכנס למתכת, אחרת קורים דברים לא נחמדים
תהנה מהמסוק החדש שלך

flybywire
15-02-2009, 20:08:25
ניסים תתחדש ,

בחירה מצויינת , אין צורך להחליף את הראש לטובת 3D , המסוק הזה מסוגל לבצע הכל כמו שהוא !
הכל תלוי באלק' המותקנת !

בהצלחה.

guyro
15-02-2009, 20:18:38
דודי, אתה "מרים להנחתה" איך אתה יודע שהוא יעשה 3D אם המכלולים המקורים ? מניסיון ? לא הכל תלוי רק באלקטרוניקה...אל תבטיח סתם.

ניסים , לפני ניסיונות 3D כדאי שתבדוק את כל המכלולים ורצוי שמישהו מנוסה ב- 3D יבדוק גם.

flybywire
15-02-2009, 21:14:13
GUYRO לשאלתך - כן מניסיון !!!

guyro
15-02-2009, 21:22:30
קדימה , בא תפרט מה עשית עם גרסת ה ME ולמשך כמה זמן לטיסה וכמה טיסות ?

vinay
15-02-2009, 21:27:42
האם מנוע של BELT CP יסחוב את COPTERX ME?

עודד מזור
15-02-2009, 21:36:35
למה שלא יעמוד ב-3D ? אולי לא ב-3D של חן צרפתי ואלון ברק, אבל אין שום סיבה שהמסוק לא יבצע אירובטיקה מתקדמת גם אם לא כל המכלולים מאלומיניום וקרבון.

אין לי ספק שיעמוד בדרישות של 90%+ מהמטיסים. לא צריך לרדוף אחרי הגרסאות המשודרגות ביותר משום שהמטיס הממוצע ומעלה מנצל בדר"כ כ-20% מיכולות המסוק.

vinay
15-02-2009, 21:38:33
גם אדם ממוצע מנצל 3% מיכולות המוח אבל בכל זאת אנחנו לא מסתפקים ב IQ של 3 :)

lior_bar_ami
16-02-2009, 06:54:53
ניסים אחלה שיתוף של חווית למידה, אך כמו שצויין ההתאמה של המסוק הנ"ל הינה אינדווידואלית לך - וייתכן ואף בסבירות גבוהה שלאדם שונה צרכים ויעדים שונים.
כמו שציינתי בתשובתי בזמנו לעודד, הכלי שאתה קונה צריך להיות מותאם בין היתר לכיוון ורמת היעד אליהם אתה מעוניין להגיע, אני מניח עפ"י קנייתך ש 3D אגרסיבי אינו בראש מעייניך וכנראה שתסתפק בעתיד באווירובטיקה בסיסית וזהו (שכן אם לא, אפילו עפ"י טענות היבואן במ"ס שרשורים קנית כלי לא מתאים), וייתכן שאדם אחר שראה מטיסים מנוסים רוצה להטיס כמוהם וזו לא הבחירה האידיאלית בשבילו במיוחד כשהפרש המחירים לא כזה גדול!!!!
בכל מקרה, אני מאחל לך הנאה צרופה מהכלי ושהוא יתן לך כל מה שציפית לקבל ממנו ויותר!
בהצלחה ואם תזדקק לעזרה בהמשך אל תהסס לכתוב,
ליאור.

Nlackrif
16-02-2009, 07:13:14
ניסים אחלה שיתוף של חווית למידה, אך כמו שצויין ההתאמה של המסוק הנ"ל הינה אינדווידואלית לך - וייתכן ואף בסבירות גבוהה שלאדם שונה צרכים ויעדים שונים.
כמו שציינתי בתשובתי בזמנו לעודד, הכלי שאתה קונה צריך להיות מותאם בין היתר לכיוון ורמת היעד אליהם אתה מעוניין להגיע, אני מניח עפ"י קנייתך ש 3D אגרסיבי אינו בראש מעייניך וכנראה שתסתפק בעתיד באווירובטיקה בסיסית וזהו (שכן אם לא, אפילו עפ"י טענות היבואן במ"ס שרשורים קנית כלי לא מתאים), וייתכן שאדם אחר שראה מטיסים מנוסים רוצה להטיס כמוהם וזו לא הבחירה האידיאלית בשבילו במיוחד כשהפרש המחירים לא כזה גדול!!!!
בכל מקרה, אני מאחל לך הנאה צרופה מהכלי ושהוא יתן לך כל מה שציפית לקבל ממנו ויותר!
בהצלחה ואם תזדקק לעזרה בהמשך אל תהסס לכתוב,
ליאור.

ליאור, אני מאוד מאוד מכבד את דעתך, אך רציתי לדעת למה אתה מתכוון שאתה אומר הפרש המחירים לא כזה גדול??

אתה מתכוון בין TREX ל-COPTER X???
לפי הבדיקות שלי אתה צודק ההפרש ענק לא גדול.

אגב, אין בכוונתי להפוך את השירשור הזה לארוך ומייגע כמו כל השירשורים שבהם מעורב ה-COPTER X
אני רק מבקש לדעת מאיפה הנתונים האלו...

tzn11
16-02-2009, 07:30:59
:) הי ליאור,

אכן היו הרבה שיקולים ברכישת המסוק, כאשר כמובן היה שיקול כלכלי ברור.
יכול להיות שאם לא היה שיקול כלכלי, הבחירה הייתה שונה, אולי גם בבחירת הקטגוריה של בחירת מסוק 450 לעומת מסוקים גדולים יותר.

הסיבה שפתחתי את הפתיל, הייתה לשתף אתכם בתהליך קבלת ההחלטות וההגעה להחלטה לרכוש את המסוק הנ"ל.
שמתי לב שלהרבה אנשים יש התלבטויות דומות לשלי וכמו כן שיקולים דומים לשלי ולכן, אולי זה יעזור להם או ייתן להם איזה כיוון מחשבה.

כרגע, אין בכוונתי לבצע עם המסוק 3D אגרסיבי אלא רק ברמה הבסיסית.
כפי שכתבתי, המסוק הוא מסוק ראשון שלי שאמור לתת מענה גם כמסוק המשך מבחינת פתח לעולם ה-3D.
כמובן שבמידה ואתקדם ואחליט שאני רוצה לעשות 3D מאוד אגרסיבי, אז אולי אשקול מסוקים מתקדמים יותר למרות, שגם המסוק הנ"ל עם שידרוגים וסט אפ נכון, יכול לבצע 3D אגרסיבי, אולי לא הטופ, אבל בהחלט ככלי לכניסה לעולם זה.

המטרה שלי, אחרי שאלמד להטיס כיאות, היא להפוך את המסוק למסוק סקייל.

לאן אגיע או ארצה להגיע ברמת ההטסה? ימים יגידו.

אני מודה לך על הרצון לעזור ולמד מנסיונך הרב כפי שהוא מופיע מעל דפי הפורום.

בברכה,

ניסים.

lior_bar_ami
16-02-2009, 07:33:42
ליאור, אני מאוד מאוד מכבד את דעתך, אך רציתי לדעת למה אתה מתכוון שאתה אומר הפרש המחירים לא כזה גדול??

אתה מתכוון בין TREX ל-COPTER X???
לפי הבדיקות שלי אתה צודק ההפרש ענק לא גדול.

אגב, אין בכוונתי להפוך את השירשור הזה לארוך ומייגע כמו כל השירשורים שבהם מעורב ה-COPTER X
אני רק מבקש לדעת מאיפה הנתונים האלו...

אני מאוד בעד רכישות בארץ מחד אך מצדד בצרכנות חכמה מאידך,
קופטר X קיבלו במה ורוח גבית ותפסו תנופה יפה מאוד בקרב המתחילים בארץ, רוב הקיטים שמסתובבים בארץ של קופטר X נקנו כאן בארץ (במחיר יפה מאוד), אך עדיין אם נשווה אותו (נכון השוואה לא כ"כ הוגנת - אך מכורך הנסיבות היא עומדת במבחן המציאות) עם להזמין טירקס 450 מחו"ל תראה שההפרש לא כזה גדול, במיוחד לאדם שמתכוון לשדרג את האלקטרוניקה שלו ונאלץ לרכוש הכול פעמיים.
ברור לי ואין צורך להתפלמס על זה שלהזמין מחו"ל זה לא בר השוואה עם לרכוש מהארץ, אך כמו שרשמתי מבחן המציאות מראה שרוב רכישות הקופטר X מבוצעות בארץ, בעוד שטירקסים ממשיכים להגיע ארצה גם בייבוא אישי בכמויות.
המסוק (הקופטר) כמו שציינתי בעבר הינו מפתיע באיכותו במיוחד מאחר ומדובר בחיקוי (טוב!) של הטירקס, אך בתוספת לא גדולה מידי אני אעדיף לקנות פעם אחת "ביוקר" מאשר המון פעמים "בזול" ולהגיע לאותו המחיר +/-.
אני שמח שאתה מכבד את דעתי וגם לי אין כוונה לפתוח דיון או וויכוח בנושא, אני מבין שמהבסיס ההשוואה שלי אינה הוגנת אך מצד שני איני חושב שהוגן להשוות מוצר נחות משמעותית למקור שעדיין מה לעשות עולה עליו סטוק מול סטוק.
נכון זה יעלה לך עוד כמה שקלים - בטווח הארוך בכל מקרה הם יצאו ;)

lior_bar_ami
16-02-2009, 07:39:00
:) הי ליאור,

אכן היו הרבה שיקולים ברכישת המסוק, כאשר כמובן היה שיקול כלכלי ברור.
יכול להיות שאם לא היה שיקול כלכלי, הבחירה הייתה שונה, אולי גם בבחירת הקטגוריה של בחירת מסוק 450 לעומת מסוקים גדולים יותר.

הסיבה שפתחתי את הפתיל, הייתה לשתף אתכם בתהליך קבלת ההחלטות וההגעה להחלטה לרכוש את המסוק הנ"ל.
שמתי לב שלהרבה אנשים יש התלבטויות דומות לשלי וכמו כן שיקולים דומים לשלי ולכן, אולי זה יעזור להם או ייתן להם איזה כיוון מחשבה.

כרגע, אין בכוונתי לבצע עם המסוק 3D אגרסיבי אלא רק ברמה הבסיסית.
כפי שכתבתי, המסוק הוא מסוק ראשון שלי שאמור לתת מענה גם כמסוק המשך מבחינת פתח לעולם ה-3D.
כמובן שבמידה ואתקדם ואחליט שאני רוצה לעשות 3D מאוד אגרסיבי, אז אולי אשקול מסוקים מתקדמים יותר למרות, שגם המסוק הנ"ל עם שידרוגים וסט אפ נכון, יכול לבצע 3D אגרסיבי, אולי לא הטופ, אבל בהחלט ככלי לכניסה לעולם זה.

המטרה שלי, אחרי שאלמד להטיס כיאות, היא להפוך את המסוק למסוק סקייל.

לאן אגיע או ארצה להגיע ברמת ההטסה? ימים יגידו.

אני מודה לך על הרצון לעזור ולמד מנסיונך הרב כפי שהוא מופיע מעל דפי הפורום.

בברכה,

ניסים.

אין לי ספק שהכלי שבחרת יתאים לחלוטין למה שיעדת אותו כרגע,
הוא יתן לך בסיס ואף יפתח לך דלתות לאווירובטיקה ובטוח יהווה פלטפורמה נאותה לסקייל.
אם וכשתרצה להתקדם נחזור להתדיין בנושא, עד אז...
תתחדש!!

Nlackrif
16-02-2009, 08:26:56
אני מאוד בעד רכישות בארץ מחד אך מצדד בצרכנות חכמה מאידך,
קופטר X קיבלו במה ורוח גבית ותפסו תנופה יפה מאוד בקרב המתחילים בארץ, רוב הקיטים שמסתובבים בארץ של קופטר X נקנו כאן בארץ (במחיר יפה מאוד), אך עדיין אם נשווה אותו (נכון השוואה לא כ"כ הוגנת - אך מכורך הנסיבות היא עומדת במבחן המציאות) עם להזמין טירקס 450 מחו"ל תראה שההפרש לא כזה גדול, במיוחד לאדם שמתכוון לשדרג את האלקטרוניקה שלו ונאלץ לרכוש הכול פעמיים.
ברור לי ואין צורך להתפלמס על זה שלהזמין מחו"ל זה לא בר השוואה עם לרכוש מהארץ, אך כמו שרשמתי מבחן המציאות מראה שרוב רכישות הקופטר X מבוצעות בארץ, בעוד שטירקסים ממשיכים להגיע ארצה גם בייבוא אישי בכמויות.
המסוק (הקופטר) כמו שציינתי בעבר הינו מפתיע באיכותו במיוחד מאחר ומדובר בחיקוי (טוב!) של הטירקס, אך בתוספת לא גדולה מידי אני אעדיף לקנות פעם אחת "ביוקר" מאשר המון פעמים "בזול" ולהגיע לאותו המחיר +/-.
אני שמח שאתה מכבד את דעתי וגם לי אין כוונה לפתוח דיון או וויכוח בנושא, אני מבין שמהבסיס ההשוואה שלי אינה הוגנת אך מצד שני איני חושב שהוגן להשוות מוצר נחות משמעותית למקור שעדיין מה לעשות עולה עליו סטוק מול סטוק.
נכון זה יעלה לך עוד כמה שקלים - בטווח הארוך בכל מקרה הם יצאו ;)

מסכים!

תודה.

Nlackrif
16-02-2009, 08:28:21
ניסים מצטרף לברכות התתחדש.

נשמח אם תתצטרף להטיס איתנו באזור השפלה...
ניר.

אבי סירוטה
23-02-2009, 21:49:28
ניסים,
סקירה אישית טובה ומקיפה. נתת פתח להרבה מתחילים\מתלבטים בתחום. אני מברך על שאתה רוצה ללמוד את האוירודינמיקה, הדינמיקה והמכאניקה של המסוק. שיטחת יפה את לבטיך, שיקוליך ואת התקציב והמגבלות הרלוונטיות שלך. הכרת הקצב שלך ועקומת הלימוד שלך היא לטובתך ואני משוכנע כי לא ירחק היום בו תפיק את ההנאה שמגיעה לך.

בהצלחה!

tzn11
25-02-2009, 08:47:48
:)אבי, תודה על המילים החמות.

אני כל יום לומד משהו חדש.
העולם שנפתח בפניי, הינו מעניין ומאתגר כאחד.
אני עושה את הדברים לאט ובטוח.

אני רוצה להודות לך שוב, על כל העזרה, התמיכה והייעוץ.

בברכה,

ניסים.