צפייה בגרסה מלאה : דיון באיזה UBEC כדאי להשתמש ברחפן FPV?
Friman
03-01-2013, 11:04:27
הרחפן שלי (חיקוי של f450- קומבו מrcTimer עם לוח Crius AIOP) טס כרגע מצויין עם UBEC של 3A, 5V של הוביווינג שמספק מתח ללוח, לGPS של הלוח ולמקלט הרדיו. יחד עם זאת אני מתכנן בעתיד הקרוב להוסיף לצריכת הזרם 2 סרבואים 9 גרם לגימבל למצלמת fpv, וכן osd+GPS - הosd מקבל מתח ישירות מהסוללה הראשית אך הGPS צריך 5v ויקבל מתח מיציאה פנויה במקלט. אז ההתלבטות שלי כעת היא האם UBEC של 3A מספיק לכל זה? יש לי אחד נוסף של 7A מrcTimer, כדאי להחליף?
Hagay
03-01-2013, 11:09:00
3A בהחלט יכול להחזיק את כל זה בלי בעיה אחרת הזמן אויר שלך היה מאוד קצר,
תבדוק לגבי הOSD והמתח מהסוללה הראשית, בדרך כלל המתח מהראשית הוא לניטור ולא מזין את הכרטיס עצמו
Friman
03-01-2013, 12:00:18
במקרה זה המתח מהסוללה הראשית מזין את הosd, לא רק לניטור, זה בדוק.
לא הבנתי למה התכוונת שזמן האוויר שלי היה מאד קצר? עם סוללת 4 אמפר הרחפן טס 12 דקות בערך (יורד 3.8v לתא), בעיקר ריחוף וטיסות כיוונים מתונות, לא משהו אגרסיבי מדי, וללא תוספת המשקל של ציוד הfpv. זה נחשב קצר?
עריכה: בסדר, הבנתי את כוונתך אבל זה לא אחד לאחד... צרכני הזרם העיקריים מהסוללה הם הבקרים, לא הלוח וציוד הfpv. השאלה היא האם הUBEC מספיק לצרכנים שיחוברו ישירות אליו, אני לא חושב שזמן הטיסה מושפע מרכיבים אלו עד כדי כך
guy1a
03-01-2013, 12:20:51
v*a=w
אם v זה 12 וולט
והיית מושך יותר מ 3 אמפר .. זה אומר שה w שלך היה ממש ממש קטן :)
או משהו דומה . .אני לא ממש מבין בזה כלום. :cool:
Friman
03-01-2013, 14:25:42
גיא לא הבנתי למה אתה מתכוון. אני מכיר את חוק אום... אם אני מנסה להבין את דבריך ממקום אופרטיבי, משתמע שאם ההספק הכללי של כל המרכיבים גבוה ממה שהBEC מתוכנן לספק זה או שהוא ייתחמם מאד או שהוא פשוט ייכשל ולא יצליח לספק את ההספק הנדרש... וכיוון שהוא מספק מתח ללוח לא הייתי רוצה לגלות את זה באוויר :)
הסרבואים צורכים במקסימום רבע אמפר כל אחד, אני פשוט לא יודע מה צריכת הזרם של יתר הרכיבים- הלוח, המקלט ו2 הGPS-ים
apache
03-01-2013, 16:26:27
לדעתי לא יהיה לך עומס כי לכל המרכיבים הנל אין הספק מעל 15w..
לא קשור עכשיו, למה לא להשתמש ב-minimosd?
igalr
03-01-2013, 16:28:23
אני מחר את כל הבקרים יחד
ואז יש לי 4 BEC במקביל
Friman
03-01-2013, 17:14:54
לדעתי לא יהיה לך עומס כי לכל המרכיבים הנל אין הספק מעל 15w..
לא קשור עכשיו, למה לא להשתמש ב-minimosd?
שתי סיבות...
1. יש לי בבית G osd mini II של הוביקינג
2. הminiMosd לא מנטר מתח סוללה ראשית.
אם אקנה עוד לוח לפרוייקט אחר שאני מתכנן ביום מן הימים, אצייד אותו אולי בminiMosd
אני מחר את כל הבקרים יחד
ואז יש לי 4 BEC במקביל
כדי שהGPS יקבל מתח מהלוח נדרש בלוח הזה מתח חיצוני חוץ מהבקרים. בתאוריה הלוח יכול לקבל מתח מסוללת 3 תאים ישירות אבל זה לא מומלץ כי נוטה להתחמם. כל מי שאני מכיר ושמעתי נותנים לו מתח מUBEC של 5V
igalr
03-01-2013, 17:31:53
זה הלוח ?
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=765
Friman
03-01-2013, 17:35:32
זה הלוח ?
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=765
כן
igalr
03-01-2013, 17:38:14
כתוב שהמתח יכול להגיע משני מקורות
מה ESC או מה INPUT POWER
ויש JUMPER שמאפשר לבחור
למה אתה צריך BEC נוסף חיצוני אם יש לך בבקרים ?
apache
03-01-2013, 17:49:23
הosd ומד הזרם החדש שערסי הוציאו יכול לבדוק מתח סוללה ראשית :) מחכה לתגובות עליו בארסיגרופ ואז נשכיל יותר.
Friman
03-01-2013, 17:54:29
הosd ומד הזרם החדש שערסי הוציאו יכול לבדוק מתח סוללה ראשית :) מחכה לתגובות עליו בארסיגרופ ואז נשכיל יותר.
כן קראתי על זה...
נחכה ונראה
כתוב שהמתח יכול להגיע משני מקורות
מה ESC או מה INPUT POWER
ויש JUMPER שמאפשר לבחור
למה אתה צריך BEC נוסף חיצוני אם יש לך בבקרים ?
אני יודע לקרוא ;)
מה שלא כתוב שם זה שכמו שאמרתי, בשביל שהGPS יקבל מתח מהלוח חייבים לחבר את הלוח למתח מBEC נפרד ולא מהבקרים.
igalr
03-01-2013, 18:05:42
לא נשמע לי הגיוני ובנוסף לא מצליח לחשוב על סיבה כלשהיא שGPS שיכול לעבוד 5V לא יקבל מתח 5V מהלוח
Friman
03-01-2013, 18:24:41
יגאל אתה מסיט את הדיון לכיוון לא רלוונטי... כדי שהGPS יקבל מתח מהלוח הלוח חייב לקבל מתח מBEC חיצוני, יש ג׳אמפר שקובע מהיכן יגיע המתח ללוח - כשהג׳אמפר מחובר המתח ללוח מגיע מהבקרים אך מאיזושהיא סיבה לא ידועה החיווט הפנימי בלוח הוא כך שבמצב זה לא מגיע מתח ליציאה שממנה מחובר הGPS. כדי שהGPS יקבל מתח מהלוח חייבים להסיר את הג׳אמפר ואז מנותק המתח שמגיע מהבקרים, וחובה להשתמש באספקת מתח חיצונית ללוח כמו גם לכל הרכיבים שמחוברים אליו ומקבלים מתח דרך הלוח. זה יכול להישמע הגיוני או לא אבל זו תישאר עובדה שככה הדברים עובדים בלוח הזה מאז שיצא.
מישהו יודע להעריך מה היא בערך צריכת הזרם של לוח בקרת טיסה, של מקלט 72mhz ושל מודול GPS? אין לי מד הספק לחבר למערכת בטור לסוללה אחרת זה היה הרבה יותר פשוט פשוט לחבר הכל ולמדוד צריכת זרם תוך כדי משחק בסטיקים... אני יכול להשאיל מחבר מד הספק אבל הקונקטורים שלנו שונים ואין לי קונקטור ספייר להלחים מתאם..
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.