צפייה בגרסה מלאה : בניית טיסן 3D מבלזה
אומנם הבנייה של טוני הקטן עדיין לא הסתיימה, אבל החלטתי שהטיסן הבא שאני בונה יחליף את היאק 55 הסיני מ EPP שיש לי.
הוא גם יקבל את המנוע שלו בעל הנתונים הבאים 420W 1300KV ..
כרגע יש לי 2 מעומדים, האקסטרה 300 אני כמעט בטוח שהוא 3D לגבי השני אני לא סגור על זה.
מה דעתכם?
יש לכם אולי רעיונות אחרים?
igalr
19-01-2013, 18:48:31
ברוב טיסני ה 3D המאזנות מהוות כ 30% משטח הכנף .
HeliDraco
19-01-2013, 19:12:05
הטיסן השני די עושה רושם של 3D - משטחים גדולים למדי וכל המערכות ממוקמות אחרי 25% מיתר כנף - כלומר התוצאה הסופית צריכה להיות עם מרכז כובד אחורי .
הוא גם די מקורי (גם בארצנו לא חסרים יאקים :D) - ורק בגלל זה הייתי הולך עליו.
שים לב שמדובר בטיסן שמתוכנן ל-Setup ניטרו, כך שתצטרך גם לחשמל אותו בתהליך.
pomerus
19-01-2013, 19:21:07
הטיסן השני אכן מקורי, אבל הפרופיל כנף הרבה פחות מתאים ל3D, זה פרופיל שמתאים לטיסן טריינר/ספורט
באקסטרא, המאזנות אכן קצת קטנות (יחסית), אבל משטחי ההיגוי בזנב נראים טוב, והטיסן כולו נראה מתאים לאווירובטיקה. לא יודע אם זה "hard core 3D" אבל נראה טוב
אננס - נראה שאתה בשווווווונג רציני :)
רק אל תעשה את הטעות של להשאיר קצוות פתוחים. מכיר את חוק ה80/20 ? 20 האחוז של סיום העבודה דורשים את הנחישות הגדולה ביותר ...
הטיסן השני אכן מקורי, אבל הפרופיל כנף הרבה פחות מתאים ל3D, זה פרופיל שמתאים לטיסן טריינר/ספורט
באקסטרא, המאזנות אכן קצת קטנות (יחסית), אבל משטחי ההיגוי בזנב נראים טוב, והטיסן כולו נראה מתאים לאווירובטיקה. לא יודע אם זה "hard core 3D" אבל נראה טוב
אננס - נראה שאתה בשווווווונג רציני :)
רק אל תעשה את הטעות של להשאיר קצוות פתוחים. מכיר את חוק ה80/20 ? 20 האחוז של סיום העבודה דורשים את הנחישות הגדולה ביותר ...
אל דאגה, אני אתחיל את הטיסן הבא רק לאחר טיסת ניסוי של טוני הקטן, בכלל נגמרה לי כל האלקטרוניקה ספייר שהייתה בבית ולטיסן 3D חייבים סרוואים מתכת (לא ניראה לי נכון לפרק מהיאק למרות שיש לו 4 מתכתיים).
ולכן ל 3D יש עוד זמן, אבל בכל זאת החלטתי לשתף ולשמוע חוות דעות..
ואתה ממש צודק, לאחר 20% השקעה כבר רואים צורה של טיסן, יש בסיס לגוף ובסיס לכנפיים, אבל כל הפרטים הקטנים בגוף ובכנפיים לוקחים 80% מהזמן וזה לא נגמר....
pomerus
20-01-2013, 12:05:11
"... ואתה ממש צודק, לאחר 20% השקעה כבר רואים צורה של טיסן, יש בסיס לגוף ובסיס לכנפיים, אבל כל הפרטים הקטנים בגוף ובכנפיים לוקחים 80% מהזמן וזה לא נגמר...."
טוב, זה לא אני, זה פארטו http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%A4%D7%90%D7%A8% D7%98%D7%95
אבל העיקרון בהחלט נכון, במיוחד בבניה של טיסן בלזה :)
מזל שיש את הפורום לתת חיזוקים מורליים, אז אני מחזק את ידך בישורת האחרונה של טוני הקטן
wind556
20-01-2013, 13:56:34
יש לי רעיון בשבילך לבניית 3D בקלי קלות- מעריך כ15 שעות עבודה ברוטו
ה-AMP הוא טיסן שלב שניים לכל היותר. והאקסטרה נראה שיבצע 3D אבל הייתי מגדיל מאזנות והגה גובה...
שים לב שלמרות שההגה כיוון נראה גדול דיו העיצוב של הגה הגובה לא מתוכנן לאפשר לו את התנועה הרצויה ל-3D וגם את זה הייתי משנה.
תוך התחשבות במרכז הכובד גם הייתי מעביר את הסרבואים של הגה הגובה והכיוון החוצה ואחורה.
גם הייתי משנה את חיבור גלגל הזנב להגה הכיוון. בשיטה שהם מציעים נחיתה לא עדינה תגרום נזק להגה הכיוון ולעיתים גם לסרבו שלו.
בהצלחה :)
pomerus
20-01-2013, 15:00:46
כן?????? אני מקשיב בסקרנות
אשמח לשמוע, למרות שמבחינת זמן אין לי בעיה... גם ככה אני צריך להזמין סרוואים (או לפרק אותם מה-יאק)....
האם הכוונה לעוד גרסה של הסנונית? או לטיסן בסגנון של זה?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17460__YAK_54_Profile_3D_Balsa_780mm_ARF_.html
wind556
20-01-2013, 23:39:13
כתבתי וזה נעלם
אכתוב שוב:
קח תכנית של טיסן שטוח שנועד להיבנות מדפרון וכו' למשל אקסטרה 330 הנפלא:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?17199-אסטרה-330-דפרון
זה טיסן שנותן כל כך הרבה פאן, ובידיים הנכונות הוא נתן ביצועים לא פחות מיאק טלינק, וזה כשהוא בנוי מדפרון.
במקום לבנות את הטיסן מלוחות, קח קורת בלזה 6X6 (או אפילו פחות) ותבנה את חלקי הטיסן כמסגרת עם תוכן גיאודטי. ומצופה בציפוי מתכווץ.
כמובן עם חיזוקים במקומות הנכונים, קצת הבנה בסיסית, ודיוק בשיופים והדבקות.
אין לי צל של ספק איך הדבר הזה יטוס, וכמה קל לבנות אותו (וגם לתקן נזקים עתידיים)
תרצה, תוסיף גלגלים, והכי טוב זה גלגלים מתפרקים
אין יותר מדי משמעות ליצירת פרופיל ממשי בטיסן כזה. תקבל 3D ממשי שתוכל להטיס גם ברוח סבירה וגם בתוך חלל קטן.
בניה עם פרופיל סימטרי מלא לא תוסיף הרבה לאיכות ה3D אלא בעיקר לתוספת חוזק עקב עיבוי הכנף, אבל תאריך את זמן הבניה בכפול, ותאריך מאד את נושא התיקונים העתידיים
למי שלא יודע מה זה מבנה גיאודטי, זו מסגרת ריבועית או אחרת המחוזקת בקורות תמיכה שיוצרות משולשים, זה מבנה חזק מאד וקל מאד. ניתן לראות את זה בגשרים, בעמודי חשמל ובמאזנות של הטיסן הזה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?32258-בולרו-שירשור-בנייה&highlight=בולרו%20שירשור
כתבתי וזה נעלם
אכתוב שוב:
קח תכנית של טיסן שטוח שנועד להיבנות מדפרון וכו' למשל אקסטרה 330 הנפלא:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?17199-אסטרה-330-דפרון
זה טיסן שנותן כל כך הרבה פאן, ובידיים הנכונות הוא נתן ביצועים לא פחות מיאק טלינק, וזה כשהוא בנוי מדפרון.
במקום לבנות את הטיסן מלוחות, קח קורת בלזה 6X6 (או אפילו פחות) ותבנה את חלקי הטיסן כמסגרת עם תוכן גיאודטי. ומצופה בציפוי מתכווץ.
כמובן עם חיזוקים במקומות הנכונים, קצת הבנה בסיסית, ודיוק בשיופים והדבקות.
אין לי צל של ספק איך הדבר הזה יטוס, וכמה קל לבנות אותו (וגם לתקן נזקים עתידיים)
תרצה, תוסיף גלגלים, והכי טוב זה גלגלים מתפרקים
אין יותר מדי משמעות ליצירת פרופיל ממשי בטיסן כזה. תקבל 3D ממשי שתוכל להטיס גם ברוח סבירה וגם בתוך חלל קטן.
בניה עם פרופיל סימטרי מלא לא תוסיף הרבה לאיכות ה3D אלא בעיקר לתוספת חוזק עקב עיבוי הכנף, אבל תאריך את זמן הבניה בכפול, ותאריך מאד את נושא התיקונים העתידיים
למי שלא יודע מה זה מבנה גיאודטי, זו מסגרת ריבועית או אחרת המחוזקת בקורות תמיכה שיוצרות משולשים, זה מבנה חזק מאד וקל מאד. ניתן לראות את זה בגשרים, בעמודי חשמל ובמאזנות של הטיסן הזה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?32258-בולרו-שירשור-בנייה&highlight=בולרו%20שירשור
רעיון יפה ומעניין,
אני יותר נוטה לכיוון התוכנית של האקסטרה 300 המלא.. ולפי igalr אני אגדיל את המאזנות ל 30% משטח הכנף.
נ.ב.
בשירשור שלך יש לינק למקום שממנו הורדת את התוכנית, הוא כבר לא עובד ???? כך שבעצם לא ניתן לבנות את הטיסן הזה ללא התוכנית.
אם יש לך את הקובץ על המחשב יהיה נחמד להעלות אותו לאתר efly (במקום הלינק) כך שיוכל לשמש את מי שכן רוצה לבנות.
wind556
21-01-2013, 11:46:50
רעיון יפה ומעניין,
אני יותר נוטה לכיוון התוכנית של האקסטרה 300 המלא.. ולפי igalr אני אגדיל את המאזנות ל 30% משטח הכנף.
נ.ב.
בשירשור שלך יש לינק למקום שממנו הורדת את התוכנית, הוא כבר לא עובד ???? כך שבעצם לא ניתן לבנות את הטיסן הזה ללא התוכנית.
אם יש לך את הקובץ על המחשב יהיה נחמד להעלות אותו לאתר efly (במקום הלינק) כך שיוכל לשמש את מי שכן רוצה לבנות.
שמתי קישור אחר, אכן הישן חדל לעבוד
אבל אין שום בעייה למצוא קובץPDF ברשת. צריך רק לכתוב EXTRA 330 PDF בגוגל.
אני עדיין מעדיף את הגירסה השטוחה ולא בעלת הנפח. זה מאפשר טיסה אחרת ולטעמי יותר מעניינת.
apache
21-01-2013, 12:47:57
מאיפה השגת את התוכניות המהממות הללו?
מאיפה השגת את התוכניות המהממות הללו?
תתחיל מפה..
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?38072-תוכניות-לבנית-טיסנים
2 האתרים הכי טובים הם האתר של רנה והאתר של גיל פרימן (ראה את 2 הפירסומים האחרונים בשירושור הזה)
אני סתם מחפש שם ושאני רואה תוכנית שווה (אחת לעשר בערך) אני שומר אותה...
הבעיה שיש יש כל כל הרבה טובים, והבלזה לטיסן כזה יחסית זולה (100 - 150 ש"ח לטיסן) ואני לא עומד בפיתוי להתחיל לבנות...
ציפוי זה בערך מטר עד מטר וחצי - במחירים של הסיני זה בערך 20 שקלים נוספים...
כך שב 170 ש"ח (ו 30 עד 50 שעות עבודה) יש לך טיסן מדהים תוצרת יד...
דויד רג'ואן
22-01-2013, 11:48:56
אתה לא נח לרגע! :cool:
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.